Nyheter

Tränarintervjuer 30/6 – lunchgalopp på Bro Park

Publicerad
Det är riktigt fina lopp på lunchen som börjar klockan 12:20. Det finns som vanligt gott om spelmöjligheter att underhålla sig med. V4-spelet startar klockan 12:20 med dagens första lopp. Lunchdubbelspelet startar i lopp 3. Några av intervjuerna har publicerats i förväg, men är också med i intervjublocket. Vi önskar som vanligt lycka till med ”liret”.
yrf9xxvjebdiejvkiz8
For The Roses är ute för att försvara titeln i Cinnamon Challange (V5-3).. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

V4-1 Bro Park lopp 1, 1200 meter DT

Öppet och ovisst – minst sagt. Vi tippar Dardenne (9) först. 

– Dardenne (9) går bra varenda gång och det här känns som lite lättare motstånd. Bro Parks dirttrackbana fungerar väl och visst måste jag tro på chans, säger Wido Neuroth.

Houston heat (2) känns fin men kanske är lite rund om magen? Senast han var ute kändes det tidigt att var för tätt mellan starterna och han pressades inte i botten då det inte fanns så mycket att göra åt placeringarna. Han är inte skyldig att vinna, men kan göra det. säger Tobias Hellgren. 

Freemanip (5) gör sitt jämna och var duktig i onsdags som fyra då han stod med formtal 86. Han är inget spikförslag men ska vara med där framme, hälsar Peter Jardby. 

Bandola (6) kan vara i striden. Spåret är väl okej eftersom fronten inte är en nödvändig. Loppet är intressant. Jag räknar inte med att vinna. Hon är en outsider, meddelar Claes Björling. 

Tigerwolf (1) är struken. 

V4-2 Bro Park lopp 2, 2100 meter DT

Efter strykning så tippas Snowfoot (11) vinna Bro Park Trial. 

– Snowfoot (11) har övat på i startboxarna och han har skött sig bra. Hela upplägget med följehäst fungerade bra senast och vi gör samma sak igen. Distansen ser vi fram emot att se honom på. Jag har alltid sagt att det är för kort innan. Spåret är dåligt och det är svårt att sia om chanserna, säger Caroline Malmborg. 

Stall Wahl har tre hästar till start. 

– Helmut (3) är allt bra med och han gynnas av att tas upp i distans. Underlaget har fungerat utmärkt tidigare och jag är nöjd med spåret. Spets? Ja kanske. En typisk storoutsider. Falkor (6) var jag helnöjd med senast och han är fortsatt mycket bra författning. Distansen är ett plus och han hanterar underlaget. Dust Devil (8) blir jag inte klok på. Sist fungerade han inte alls, men jag vet att han kan långt bättre än så. Nu är det upp i distans och det känns som ett spännande test. Dirttrack är ett plus och han kan nog vara ganska högt uppe i resultatlistan, berättar Patrick Wahl.

Aquila Phi (5) är definitivt framsatt av det senaste loppet. Hon hade lite otur och hamnade i trafikproblem förra gången. Det positiva var att hon fick visa att hon var tuff och ”kunde gå igen”, trots störningarna. Jag tror distansen passar. Om allt fungerar så kan hon räcka till en framskjuten placering, men jag är nöjd med pengar. Hon är bra i ordning nu. Det här är en del i matchningen mot Oaks i första hand, meddelar Nathalie Wiklund. 

Stall Neuroth har två hästar till start. 

– Silvana (7) är okej på underlaget - hon blev grovt störd i sin start på Jägersro i Kriteriet i fjol. Formen är som den ska, men distansen är oprövad. En god placering i första hand. Ravaillac (9) tror jag dirttrack är ett litet minus för, men det lär fungera bättre på Bro Park än vad det gör på Jägersro i vart fall. Jag är nöjd med formen och distansen är inget minus. Han kan mer än sitt formtal och jag tror på en fin insats. Hur långt det räcker är dock svårt att säga, informerar Wido Neuroth.

– Purple Ace (14) blev grovt påriden senast. Bara glöm den insatsen således. Han är gynnad av den längre distansen och underlaget är inget minus. Startspåret är som det är, men det får Chaves bara lösa. Det är ett fint lopp med många bra hästar, men jag har tro på Purple Ace. Han kan vinna det här, informerar Cathrine Erichsen.

Crystal Keys (13) är struken. 

V4-3 / LD-1 Bro Park lopp 3, 2600 meter gräs

I ”Kapps” tror vi mest på Seneschal (5)

– Seneschal (5) mår bra för dagen och han trivs över distansen. En bana åt det snabbare hållet är okej och det här ser ut som en fin uppgift, berättar Wido Neuroth.

– Lady Of Jazz (9) har gjort allt rätt de senaste månaderna och äntligen har det släppt till för henne. Hon kan nog faktiskt några kilo till. Distansen är den rätta, men nu är det gräs och det måste hon ju visa sig fungera på. Lady Of Jazz trivs med ryttaren och ska ses med segerchans, säger Patrick Wahl.

V4-4 / LD-2 Bro Park lopp 4, 1400 meter gräs

Duca Di Como (1) är en otroligt bra häst, även på gräs. Vi spikar. 

– Duca di Como (1) mår väldigt bra för dagen - ser väldigt fin ut i kroppen. Jag vill inte säga att han är hundra procent ännu, men i vart fall 98,99… Startspåret är perfekt och visst testar vi för ledningen där han är väldigt effektiv. Duca är något eller några kilo sämre på gräset, men fortsatt en riktig topphäst. Distansen passar perfekt och nu tror jag att det är tredje gången gillt, berättar Cathrine Erichsen.

– Brian Ryan (8) är ute över mer passande distans den här gången om man jämför med senast och formen är det inget fel på. Jag vill inte ha en lös bana. Det är dock tufft emot så jag hoppas på en placering bakom Duca di Como i första hand, säger Wido Neuroth.

V5-1 Bro Park lopp 5, 1600 meter DT

I V5-inledningen tror vi mest på Dudhsagar (8). Tränaren ligger dock ganska lågt. 

– Dudhsagar (8) måste ha lagom uppehåll mellan starterna. Han är ”lagom irriterad” nu och det är när den irritationen ”kryper på” som det börjar bli dags. Distansen är i kortaste laget. Jag hoppas på pengar, säger Anna Klasson. 

Bright Light (2) har fått två lopp i kroppen, har ett bra spår och lärlingslättnad. Jag tror han är en ”frontrunner”. Mina förhoppningar är att han åtminstone är bland de tre, upplyser Catharina Vång.

Gold Sensation (7) tror jag kan ha en bra chans med Alina (Öhgren) på ryggen.1600m är hennes bästa distans och hon känns laddad och fin för dagen, varnar Maria Heinrichs. 

Hadrian (10) har fått ta det lugnt efter de täta starterna. Jag tycker att formen känns bra, men distansen kan man ha lite funderingar kring. Anna (Pilroth) får ta de beslut hon behöver. Jag har svårt att chansvärdera denna gång, berättar Madeleine Wittgren.  

V5-2 Bro Park lopp 6, 2400 meter gräs

Det känns som att det börjar brännas nu för Paakame Enki (8) som tippas först. 

–Allt bra med Paakame Enki (8). Distansen är oprövad så det är svårt att sia om chanserna. När Elione (Chaves) red senast tyckte han att hon kunde gått ett varv till, meddelar Susanne Brunius. 

Absolut Spirit (4) tror jag varit lite vassare på dirttrack, men han har inte gått så många lopp på gräset heller. Formen är god. Han är entaktad och stark. Han ska kunna var bland de fyra, hälsar Henrik Engblom.  

Wild Tobacco 10) fick göra sitt eget lopp senast över 2100 på ”dirten”. Han fick gå i fred i ledningen och pullade inget. Ett fall framåt. Han borde klara av att gå på gräset och vi testar långt igen. Elione Chaves upp. Han har vunnit med honom över 1600 meter. Jag är glad om han visar att vi är ute på rätt distans. Formen är jättebra, varnar Catharina Vång. 

– High Max (11) var jättebra senast och höjdes två kilo på det. Nu är det ett tuffare viktläge och det var längesedan han startade på gräs som han hittills inte gått så bra på. Han har nu tränat bra på gräset, men det är inte samma sak som lopp. Distansen passar jättebra och formen är bra, hälsar Caroline Malmborg. 

Sibling Bloom (1) är struken. 

V5-3 / V3-1 Bro Park lopp 7, 1750 meter gräs

Vi tippar Iffanny Crow (9) först. Tyvärr har vi inte, trots upprepade försök, fått tag på Madeleine Smith. Vi återkommer givetvis om vi lyckas. 

– For The Roses (5) får två kilo av med Nora Hagelund-Holm som jag anser rider lika bra som de bästa. Hon gillar Bro Parks gräsbana, är titelförsvare och tränar jättefint. Hon har behövt några lopp i kroppen. Det finns mycket som talar för att hon är i striden, varnar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. 

–Banan på Strömsholm passade inte Saltie Girl (6). Det är tufft motstånd och förväntningarna är låga. Det ska bli intressant med en jockey då hon är svårriden och behöver någon med mer erfarenhet, säger Stefan Rödjare. 

Jane (7) har gått upp i formtal, men formen är där och det är en jättebra uppgift för henne. Det kommer att bli tempo på loppet och hon har fått ett bra startspår. Jag var nöjd med henne senast då hon pullade bort sig lite i början innan hon fick ryggar, men avslutade på ett fint sätt. Dagens bästa chans, varnar Henrik Engblom. 

V5-4 / V3-2 Bro Park lopp 8, 1750 meter gräs

Vi väljer att spika Noosa Spring (4). Tyvärr har vi inte, trots upprepade försök, fått tag på Madeleine Smith. Vi återkommer givetvis om vi lyckas. 

Stall Wahl startar fyra hästar. 

– Tequila Mack (1) var fin när han vann senast - detta med krafter kvar och “going away”. Jag tycker att hästen är lite undervärderad och blir inte förvånad om han är långt framme. Impact Of Bloom (2) är på helt rätt väg. Gräs är ett plus. Han har jobbat mycket bra inför detta. Russell (5) behöver längre distans och lär få svårt att hävda sig. Mirach (7) har Elione Chaves valt att rida och jag tror det är rätt. Jag har ingen förklaring till den bleka insatsen senast, men vet att hon kan oändligt mycket mer än så, kommenterar Patrick Wahl.

– Spenzer (3) var jag lite chockad över att han ”frontade” på gräset senast. Insatsen var ett stort fall framåt. Det är tuffare motstånd nu, men han har blivit tuffare också. Är han bland de fem så är jag jättenöjd. Jag vill se att han hanterar gräset, säger Catharina Vång.  

– I Apple (9) var förbättrad senast och man ska veta att han inte fick någon lätt resa den gången. Han har tagit loppet på bra sätt och jag tror han kommer att passa fint på Bro Parks mer flata bana. Det här är hans första resa, men känslan är att det ska gå bra. Jag tror på en god insats och nästa mål är Danskt Derby om formtalet räcker till. Det känns även bra att få testa på gräset i Stockholm inför Breeders senare under året, säger Wido Neuroth.  

V5-5 / V3-3 Bro Park lopp 9, 1200 meter gräs

Miss Donalita (3) hamnar överst i rankingen. Stallet har två hästar till start. 

– Miss Donalita (3) svarade för en kanoninsats senast - det var bara en som var galet bra som vann. Min häst gick en kanontid och har kommit ur loppet på bra sätt. Gräs ska ju bara vara en fördel om man ser till stamtavlan. Hon är kvick från början, men det är inte nödvändigt med spets. Det här är min bästa segerchans för dagen. Big Mack (1) var helt okej i debuten, men är mer stark än speedig. Jag tror på en gedigen insats, men inte vinst. Gräs ska pass bra, hälsar Patrick Wahl.

Thunderboy (2) är en häst som ligger på en del i loppen. Min häst har en fin inställning, tränar jättebra. Jag tror att han är bättre bakifrån och vi försöker testa det nu. Jag tänker dock inte bråka för mycket med honom för att komma ner i rygg. Om allt klaffar maximalt så har han kapacitet. Han har ett lopp i kroppen och kvalade på 1000 meter på gräset. Vi får sikta på pengar den här gången, berättar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.

April Song (5) är struken.