Nyheter

Tränarintervjuer 29/9 - lunchgalopp på Bro Park

Publicerad
Det är dags för lunchgalopp på Bro Park. Lunchen börjar klockan 12:20 och det finns som vanligt gott om spelmöjligheter att underhålla sig med. V4-spelet startar klockan 12:20 med dagens första lopp. Lunchdubbelspelet börjar i lopp tre och V5-spelet startar i lopp fem. Vi önskar som vanligt lycka till med ”liret”.
ewjympvyp4rwcg0avp6
Wildfire är hård och tuff och kommer från seger. Nu möter hon flera äldre hästar i V4-1, men det "struntar" vi i. Tipsetta! Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

V4-1 Bro Park lopp 1, 1600 meter DT

Venezuela (1) fick ”noll” fäste senast. Hon behöver en dirttrack med fäste eller gräs för att fungera. Däremot verkar hon ha tänt till ordentligt. Det är tufft motstånd i silver. Hon befinner sig någonstans mellan brons- och silverklassen. Jag hoppas på pengar, informerar Patricia Gordin.  

Hootenanny (3) är “pilsnabb” från start om han ”får fritt” från boxarna. Han vill inte ligga långt bak. Han har fått ett ”break” för att det inte funnits lopp för honom. 51 kilo går inte att klaga på direkt. Vi provar 1600 meter igen och har varit tvåa i två treårslöpningar mot tuffa hästar över distansen förra våren. Rebecca (Stålhandske) har ridit honom två gånger förut. Han är löpsugen nu och han är en outsider om han får sitt lopp, men det är ett getingbo, säger Catharina Vång. 

Grimeford Lane (4) tränar bra, är pigg och glad. Vi fortsätter med sidoludden. Det var inte fel senast. Emma Nordin är den som kan honom bäst, så hon får sitta upp igen. Han är bland de som kan vinna, varnar Claes Björling. 

Wildfire (5) är i toppform och 1600 meter dirttrack passar. Jag värderar henne jämlikt med Heart Of Dreams, säger Alice Elmerskog. 

Augustus Caesar (6) är nu tillbaka på dirttrack och på 1600 meter. Vi får se hur det går, men han har chans här, informerar Kahlil De Burca. 

Heart of Dreams (7) är i toppform och 1600 meter dirttrack passar. Jag värderar henne jämlikt med Wildfire. Hon är något bättre på gräs, men står bra till med lärlingslättnad. Hon var anmäld till Adalöpning på Göteborg Galopp, men det blev för tufft så hon får gå ut här, hälsar Alice Elmerskog. 

Swiss Doctor (8) har blivit starkare i kroppen och det här blir ett spännande test om han kan fungera bra på dirttrackbanan. Det är ett ganska tufft lopp och jag har svårt att taxera chanserna, säger Roy Arne Kvisla.

Mr Kygo (10) har en ganska okej uppgift trots allt, men han ska ut för att få ett lopp i kroppen och ”öppna lungorna lite” inför kommande uppgifter. Han får 64 kilo på ryggen och det är på gränsen för mig, säger Julian McLaren. 

Repeat Offender (11) kanske är ute på lite kort distans, även om han har vunnit på den. Han tränar bra, men möter kanske någon bra? funderar Ricardo Ramallo. 

Jane (12) kommer att strykas, säger Henrik Engblom. 

– Essere (13) har varit jätteduktig, men går upp i klass och möter tuffa hästar. Hon har också fått ett tråkigt startspår. Vi får se hur långt det räcker, hälsar Ylva Brandt. 

El Nino (2) är struken. 

V4-2 Bro Park lopp 2, 1200 meter DT

Yalla Yalla (3) har tränat på med startboxarna och går han in i boxarna så har jag svårt att se honom förlora, säger Henrik Engblom. 

Alvena Sadi (4) var bra i kvalet och tog det på rätt sätt. Det ska bli spännande att se henne debutera, men hon är lite ofokuserad och måste lära sig sitt jobb. Bland de tre? funderar Patrick Wahl.

Hidden Pride (5) är det för kort distans för, men vi måste börja någonstans. Han är säkert en stayer och gräshäst, men han kan röra på sig, det kan han. Det här loppet är bara ett ”lärolopp” och det viktiga är att han uppför sig, säger Maria Sandh. 

Skyler (6) har chans här om hon prickar starten, berättar Sandra Brolin. 

Bright Light (7) har vi sagt att vi får ”börja om” med. Det här loppet blir som en ”igångkörare” över 1200 meter så får vi ta upp honom i distans senare då han är anmäld till 1400 meter och 2100 meter den 6 oktober. Han har blivit ”jättetaggad” efter kvalet och förhoppningsvis har det väckt upp honom. Rebecca (Stålhandske) vill gärna rida honom och det får hon göra. Han står perfekt inmatchad med formtal 64 och har fyra kilo av, säger Catharina Vång. 

Jackpot (8) ska bara visa att han ”klarar hela showen” med startboxar med mera. Han är inget för spelarna, hälsar Maria Andersson.

V4-3 / LD-1 Bro Park lopp 3, 1200 meter DT

Perfect Sister (1) var jag såklart mycket nöjd med i debutsegern och hon tog det loppet på fint sätt . Distansen är den rätta, underlaget likaså - och startspåret går heller inte att klaga på. Det här blir betydligt tuffare än i debutloppet, men visst måste jag tro på lite chans, funderar Caroline Malmborg.

Green Backspin (2) gick det så fort från början senast och det gick inte att ta något bakifrån då bara fronthästar vann den dagen. Han var inte dålig, men hann helt enkelt inte i kapp. Han var inne i fredags och gick ett ”jobb” på dirttracken på den stora banan. Han kändes bra. Jag hoppas att han får till en fullträff snart, varnar Patricia Gordin. 

Dust Devil (3) drog ett bra startspår och har öppnat lite bättre de senaste gångerna. Distansen fungerar och min häst står fint till med vikten. Jag är optimist, säger Patrick Wahl.

Une Autre Beaute (4) har droppat i viktskalan och står således bra inne i loppet. Hon har fått en hel del hjälp av kiropraktik och det har gjort henne gott. Distansen passar och startspåret är perfekt. Jag tror på bra vinstchans, informerar Roy Arne Kvisla.

Sharp Eye (5) var jag nöjd med efter paus senast och han kom ur loppet på bra sätt. Ska vara lite framsatt till den här starten och är säker på sitt formtal. Distansen passar, han drog ett trevligt startspår och ska fungera väl med Oliver Wilson i sadeln. Jag tycker att Sharp Eye ska ses som en kul outsider, säger Caroline Malmborg.

Dimeadance (6) har varit dålig i de två senaste loppen. Näst senast var hon sjuk. Senast blev hon kvar i boxarna för länge och kom efter från start. Hon somnade till då starten blev försenad då en häst bröt sig ut. Därefter kom hon aldrig in i loppet. Hon är en oturshäst, som jag tror har kapacitet även om det stämmer väldigt sällan för henne. Semiramis har en bättre chans om hon hanterar underlaget, hälsar Ylva Brandt. 

Semiramis (7) gick ju kanonbra senat på Göteborg Galopp. Det blev lite trångt och hon fick backa sig loss och fick en dryg resa. Formen verkar väldigt fin, men det finns frågetecken för underlaget dirttrack, säger Ylva Brandt. 

Hypochondriac (8) har fått en liten vilopaus under den varma sommaren, men hon är lättränad. Hon ska inte gå i front och spåret är ganska okej. Hon är en outsider, meddelar Claes Björling. 

Cat Ballou (9) är i full form och bra inne i loppet. Distans och underlag fungerar väl och en outsider ska hon kunna vara, funderar Roy Arne Kvisla.

Mogsy (10) har fått ett lopp i kroppen, känns fin efter det och tränar fortsatt väldigt bra. Kapacitetsmässigt ska han vara bästa hästen, men bär vikt därefter och har ett tråkigt startspår. Han ”fick” fyra kilo senast i formtalshöjning, men det löper han upp till, säger Henrik Engblom. 

Fidji (11) var ute på en blöt gräsbana senast och det var absolut inte hennes melodi. Hon var lite stel efteråt, men har nu fått en paus och känns jättefin. Jakob Johansen upp är mycket intressant. Det är ett tufft startspår i ett stort fält. Det finns risk att hon inte kommer loss eller får en spårdryg resa. Det är den stora nackdelen. Om hon kommer till så har hon väldigt goda chanser som hon känns nu. Hon kommer att lastas först och står väldigt bra i boxarna när hon väl är inne. Hon har en del nerver i det momentet. Jag tror egentligen att hon passar bättre på dirttracken, berättar Nathalie Wiklund. 

Athena (12) var så duktig senast och gjorde allt rätt, tyvärr blev hon lite väl hårt straffad i formtalet så nu blir det tufft framöver. Jag har tyvärr inga stora förhoppningar denna gång. Kommer hon på pengar så blir jag mäktigt stolt i såpass stort fält, men vinner gör hon absolut inte, säger Aase Marie Brown. 

Fabricio (14) känns fin, men är lite rund om magen och lär behöva loppet för att komma i gång igen, informerar Sandra Brolin. 

Jungle Dream (15) har full form och behöver starta på. Hans startspår är ju inte bra, men han får åtminstone ingen utanför sig. Han är oerhört startsnabb och hård i psyket. Vi får hoppas att han kommer ner i banan och så får vi se hur han avslutar loppet, säger Catharina Vång. 

V4-4 / LD-2 Bro Park lopp 4, 2100 meter DT

Littleredcorvette (1) gör sina jämna och bra prestationer. Det kommer hon att göra i morgon också. Det är en nackdel med 2100 meter i stället för 2350 meter. Jag tror att hon är bättre på dirttrack än gräs. Hon är ”maxad” i formtal, men jag tror ändå att hon är med där framme, berättar Ylva Brandt. 

Man In The Moon (2) var oförklarligt blek senast och vi var mycket besvikna. Det kan ha berott på att banan var så snabb då han är ”tungbanespecialst”. Vi tror att han ska kunna fungera på normala underlag och han tränar bra. Det finns frågetecken för hans motivation och vi måste ligga lågt, säger Nadja Bellander.  

Quagmire (3) var fin vid segern senast och tog loppet bra. Lite ned i distans fungerar och han trivs väldigt bra med Per-Anders Gråberg - det såg vi ju senast... Han åkte upp tre kilo i formtal på segern, men det tror jag ska fungera och Quagmire är väl en av de som kan vinna loppet, berättar Caroline Malmborg.

undefined
Quagmire kommer från seger. Tål han formtalshöjningen? Ja, vi tror att han har bra chans igen. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

All Run (4) är pigg, glad och i fin form. Men, han har inte startat på nästan ett år. I träning bromsar han i kurvorna och han är inte helt hundra på underlaget i träning och det går inte att säga att han är en 80-häst i träning på det här underlaget. Med det sagt så är han ingen dålig häst och har högst formtal i fältet. Hamnar han för långt bak kan det bli svårt att ta något och han har löpt bakifrån i tidigare regier. 2100 meter är kortare än han är van vid. Jag har förhoppningar på honom i framtiden, men som spelare så skulle jag inte ha några förväntningar den här gången. Dock, de två senaste träningspassen han har gjort så har han fått en glöd som jag inte känt innan. Han stortrivdes under ett träningspass när det precis hade regnat. Banan hade då inte hunnit bli tung, säger Anna Klasson. 

Saltie Girl (5) känns fin i träning och vi har en duktig jockey i sadeln (Nora Hagelund-Holm. Reds. anm.), Nackdelen är underlaget. Det är tufft motstånd så vi är nöjda om hon gör ett bra lopp, informerar Stefan Rödjare. 

Sophie B (6) tycker jag kanske skulle vunnit förra gången. Hon är svår att träna och vi får se hur det går här. Dirttracken är lite snabbare nu vilket passar henne, meddelar Kahlil De Burca. 

Helmut (7) är gynnad av den längre distansen samt underlaget. Det är en lite lurig typ som jag tror kommer passar perfekt tillsammans med lärlingen. Jag tror på bra segerchans, säger Patrick Wahl.

The Gurka (8) gör alltid sitt ”jämna” och 2100 meter är hans favoritdistans. Han har varit inne i en bra träningsperiod. Han kommer inte ner i formtal och är tufft inne. Han får 64 kilo att ”konka på” vilket är på bristningsgränsen för min del. Han mår bra för dagen, ser stark ut i träningen och kommer att plocka pengar. Jag begär inte seger här, men jag vet att han gör ett bra lopp, hälsar Julian McLaren. 

Paakame Enki (9) var hur fin som helst i jobbet i lördags och hon är som vanligt här hemma. Spåret är väl inte det bästa och för hennes del hade distansen gärna kunnat vara lite längre. Det blir ryttarbyte nu, då Fredrik (Janetzky) rider en annan häst i loppet. Det blir intressant på onsdag, säger Susanne Brunius. 

Double Rock (10) gjorde det bra i sin sista start. Det ser tuffare ut på onsdag, men han bär också lägsta vikten. Han är nöjd för dagen och redo för uppgiften och jag är glad om han tar pengar, hälsar Maria Heinrichs. 

Russel (11) var förbättrad senast och på helt rätt väg. Han trivs på underlaget och ska ses som en outsider, säger Patrick Wahl.

Cooperess (12) har vunnit på dirttrack, men det är ändå ett frågetecken för underlaget. Hon är bättre på gräs. Hon går upp i silverklassen och kan få det jobbigt, informerar Ylva Brandt. 

V5-1 Bro Park lopp 5, 2100 meter DT

Cava Queen (1) kommer vi att försöka ge en offensiv löpning. Hon är entaktad och stark, men har inte bjudit i loppen. Nu provar vi något nytt om hon är med från start. Jakob (Johansen) upp är intressant på en häst som inte riktigt bjuder till. Hon är en outsider och älskar distansen. Ju längre desto bättre. Blinkers på, säger Annika Sjökvist. 

Perfect Plan A (2) var helt okej i debuten. Det finns mycket utveckling i honom och han har förbättrat sig stadigt sedan han kom. Distansen bör passa. Jag har ingen känsla för att han är segermogen ännu, men man vet aldrig, berättar Annika Sjökvist. 

Nyx (3) fick ett perfekt upplägg senast. Tyvärr tycker jag hon fortfarande visade "järnnivå". 2100 meter är cirka 300 meter för kort. Vi får se vad Kaia (Sofie Ingolfsland) kan lyckas med. Jag hoppas på en ny överraskning, men ligger lågt, säger Aase Marie Brown. 

Big Explosion (5) är otroligt stor och växer så det har inte varit det lättaste att få honom till start. Han är halvbror till Espen Hill och får gå ut och göra ett försök. Vi se vad vi går efter detta lopp, upplyser Henrik Engblom. 

Bearded Lady (7) är en jättefin häst som gjort många bra lopp. Hon är värd att få till det snart. Det har funnits många anledningar till att hon inte vunnit ännu. I träning är hon extremt bra, men hon får inte till det på samma sätt i lopp, trots många bra insatser. Hon har haft ett litet uppehåll, men det behöver inte vara negativt. Det är enklare motstånd och hon borde vara bästa segerchansen i loppet från mitt stall, hälsar Annika Sjökvist.  

Pine River (8) känns pigg och glad och jag tror hon trivs på dirttrack. Det är kanske lite lång distans, men hon bör vara bland de tre här, säger Sandra Brolin.  

Wake Up (9) hade haft ett uppehåll inför den förra starten. Jag är väldigt nöjd med henne och jag tror på en bra insats över en distans som hon gillar. Nackdelen är startspåret då hon gärna vill ligga med där framme, informerar Ylva Brandt. 

V5-2 Bro Park lopp 6, 2350 meter DT

Midnight Oil (1) sprang av från boxarna prickfritt förra gången, men har haft att svårt att hänga med. Vi testar längre distans nu i en lägre klass. Det är svårt att värdera chanserna på en oprövad distans, upplyser Nadja Bellander. 

Sir Duke (2) behövde loppet senast då han hade varit ifrån ett tag. Han tränar bra och verkar pigg. Jag tror han är missgynnad av ett snabbt underlag då han kommer på speed. Han bör vara med där framme, säger Nadja Bellander. 

Inviting Rose (3) är ett mycket fint sto som tagit mycket tid på sig. Hon mår bra nu och är definitivt en av de som kan vinna loppet, berättar Roy Arne Kvisla.

Label Black (4) har haft en kortare ”semester” och har jobbat bra inför detta. Det är optimala förutsättningar med distans, underlag och lärling (Malva Blademo. Reds. anm.). Vaknar han på rätt sida så är han med i striden, varnar Alice Elmerskog. 

Dancingonthetable (5) är en jättefin häst och det är skillnad på att vara med i 2000 Guineas och Breeders´ än det här. En väldigt hård bana gynnar inte honom. Han måste ha bra chans här, säger Annika Sjökvist. 

High Max (7) har inte startat på ett tag och kan behöva loppet. Distansen passar dock bra och viktläget känns fullt hanterbart. Platschans i första hand, meddelar Caroline Malmborg.

Dudhsagar (8) såg det tungt ut för senast och det kanske var för långt för honom? Jag vet inte vad jag har honom för dagen. Jag hade gärna sett 2100 meter som är optimalt för honom, men vi får prova igen över 2350 meter. Han får tillbaka Kim på ryggen som han trivs med. Jag hoppas på att han är på bättre humör än senast, upplyser Anna Klasson.  

Enkrona (9) är jag nöjd med för dagen och jag tror på en bra insats. Senast var hon långt bakom, men avslutade positivt, hälsar Ylva Brandt.  

V5-3 / V3-1 Bro Park lopp 7, 1600 meter DT

Gold Sensation (1) tycker jag har tagit det senaste loppet bra och hon känns taggad för start. Hon gör ”inte så många knop” mellan sina starter, utan jag håller henne glad och nöjd. Jag tycker hon har en bra chans här, bara hon är med från början, varnar Maria Heinrichs. 

Mindbender (2) är ingen ”älskare av underlaget”, men har gjort godkända lopp på det innan. Han är en humörshäst och när allt klickar kan han vinna, vi har inga större förväntningar, berättar Stefan Rödjare.

Cimmaron (4) möter lite enklare hästar, men är bättre på gräs så jag måste ligga lågt, informerar Patrick Wahl.

Wild Tobacco (5) hade inte turen på sin sida senast och vi får hoppas att vi har det nu. Han klarar att bära 67 kilo och måste ha god vinstchans i det här sällskapet, hälsar Catharina Vång. 

undefined
Wild Tobacco åkte snöpligt dit senast,. Han har bra chans att vinna den här tillställningen. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Laoch Liath (6) är den jag hoppas mest på av mina hästar och han måste få en seger snart även om jag inte säger att det sker på onsdag. Han är pigg och jag var mäkta imponerad av hur han avslutade senast vid tredjeplatsen senast även m det var långt upp till ettan och tvåan. Det finns ju kapacitet där, men man måste vara på honom varenda meter för att han ska ta det på allvar. Senast gick han med ännu mer övervikt på grund av ryttarbytet så det gör inget att han inte kan utnyttja lättnaden. Han gick lite lättare på banan i helgen och fick gå om en på upploppet och det gillade han. Han måste förstå att det är det han ska göra i lopp. Han verkar trivas på distansen, men var långt efter Wild Tobacco senast, säger Anna Klasson. 

Surfers Paradise (7) var kanonfin i ett jobb inne på banan i torsdags och var superpigg. Hon tränar ju inte så hårt mellan starterna. Jag hoppas att det håller i sig. Hon borde ha segerchans, tycker jag. Allt hänger på hennes humör, hälsar Patricia Gordin.  

Fröken Canasta (8) har varit ridhäst i två år och jag fick henne åter och då har hon fått följa med i flytten till Bro Park för att få några chanser. Hon är inget för spelarna, säger Maria Andersson. 

V5-4 / V3-2 Bro Park lopp 8, 1400 meter gräs

Champagne Eyes (1) är en stor och gänglig typ som är mer av en treåring. Hon kvalade dock trevligt och vi testar här för en eventuellt start i Auktionsloppet. Svårbedömt, berättar Patrick Wahl.

Victoria Kalejs (4) är en jättefin och trevlig individ med bra storlek. Hon ska säkert ha längre distans på sikt, men vi måste börja någonstans. Jag blir inte förvånad om hon är med och krigar om de främsta placeringarna, säger Roy Arne Kvisla.

Malik Alfaykinj (6) hanterade inte underlaget senast och han är ingen dirttrackhäst. 1400 meter fungerar han på, men han är bättre på 1600 meter. Han är en häst för framtiden och det är ingen press här. Ett bra resultat är en bonus, hälsar Kahlil De Burca.  

Rough Boy (7) kvalade plusbetonat, men även här ser jag det mest som ett test om vi kan vara med i Auktionsloppet. Det är några emot som jag tror är för bra, säger Patrick Wahl.

Cara Dune (2) är struken. 

V5-5 / V3-3 Bro Park lopp 9, 1400 meter gräs

Bearwinner (1) är stor som ett hus - en bit över 170 cm. Kvalade bra och sköter träningen positivt. Han får galoppera in sig och hitta benen - och ta så många som möjligt till slut. Tror att han ska ha längre distans på sikt, säger Roy Arne Kvisla.

Golden Song (2) gjorde en bra insats i debuten och tog loppet bra. Jag är mycket nöjd med honom. Nu är det ett nytt lopp, han är bara två år och vi tar honom ”lopp för lopp”. Vi samlar på oss erfarenhet och hårdhet inför treårssäsongen. Jag förväntar mig inte seger, men en bra insats, informerar Julian McLaren. 

Muraki (4) hade jag helst velat se på längre distans, men det finns inget lopp just nu. Han sprang bra med blinkers, så han får behålla dem. Han är väldigt grön. Det är ett ”lagom tufft gäng”. Han är mer av en treåring och det är svårt att värdera chansen. Han är så pigg hemma så han får starta här, säger Maria Sandh. 

Moloch Sacc (5) känns jättefin i träning och jag tror att han kommer att göra en fin insats. Han gynnas inte av en lös bana. Tung är ingen fara. Det ser ut att vara några bra motståndare här, informerar Annika Sjökvist. 

April Song (6) är en häst jag gillar, men det är nog samtidigt en individ som blir som bäst nästa år. Hon behöver loppet, säger Patrick Wahl.

Canaveral (7) har haft en del otur i loppen och har dessutom mycket nerver, 1400 meter gräs ska passa perfekt och det blir spännande att se honom med Jacob (Johansen). Han kan betydligt bättre än han visat, varnar Alice Elmerskog. 

Strawberry (8) känns färdig i kroppen och tränar på plusbetonat inför detta. Det blir blinkers i debuten och jag tror på en placering bland de tre främsta, berättar Patrick Wahl.

Lawyer Up (9) har inte gjort några fel under säsongen. 1400 meter är okej, men hon är bättre på 1600 meter. Hon kommer att utvecklas som treåring, men har chans här, säger Kahlil De Burca.  

Big Mack (3) är struken.