Nyheter

Tränarintervjuer 29/8 – V64 med jackpot på Bro Park

Publicerad
SM-tävlingar på Bro Park med jackpot på V64 och andra kul spelformer. Samtliga lopp går på gräset och vi har pratat med många av tränarna. V64-spelet börjar i dagens andra lopp. Vi har redan bjudit er på intervjuer med Patrick Wahl, Wido Neuroth och Niels Petersen. De finns också att tillgå i intervjublocket. Lycka till med ”liret”.
qoggbzfvwlpokufzizm
Tante Tove är tillbaka på Bro Park för att försvara SM-titeln. Det blir ingen enkel uppgift i V64-1. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Bro Park lopp 1, 2100 meter DT

Master Bloom (1) var ute i stenhårt sällskap i Frankrike senast och det blev helt fel ridet för min häst. Det viktiga var att han "kom hem" till 100 procent och jag var nöjd med hästens insats. Läs HÄSTENS insats... Han trivs på Bro Parks gräs - speciellt om det blir mjuk bana, då skulle han vara ordentligt gynnad. Master Bloom åkte dit på målfoto i det här loppet i fjol, men han hade säkerligen vunnit om inte jockeyn tappat ridspöt in på upploppet. Nu överväger jag att knyta fast detta runt armen på Chaves för att debaclet inte ska upprepas... Skämt å sido. Min häst är där han ska vara för dagen och jag måste vara stor optimist, konstaterar Cathrine Erichsen.

– Seneschal (2) är allt bra med av träningen att döma och han fortsätter att utvecklas. Han trivs på Bro Parks gräsbana som jag hoppas blir åt det mjukare hållet - det vore en fördel för min häst. Seneschal måste dock höja sig minst fem kilo för att vinna och det blir inte lätt, kommenterar Wido Neuroth.

Espen Hill (3) var jag helnöjd med i årsdebuten, men han var klart sämre nu senast - var rejält trött i mål då. Just nu är Espen Hill osäkert startande, men det definitiva beslutet tar jag söndag morgon. Om han startar är han okej, men visst är det som så att Stockholm Cup är det stora målet för året, säger Madeleine Smith.

– Who´s The Boss (4) kommer att gå med tungband, som vi behöver testa nu efter starten på Jägersro. Han har provat tungband i träning. Han går också med sidoludd för första gången och hanterar en långsammare bana. Vi vill att han får en bra upplevelse här och siktar på Göteborg Galopp nästa vecka. Men, det är klart chansen alltid finns när man ställer upp; ”It´s racing”, berättar Kahlil De Burca. 

– Freestyler (5) ser ut att vara i gammalt gott slag. Det ska bli spännande att se honom nu om det blir mjuk bana över rätt distans. Han tar hellre mjukt än hårt. Vi åker på lördag. Han ska räknas, säger Jessica Long. 

V64-1 Bro Park lopp 2, 1400 meter gräs

– Everest Voice (1) är i gott slag inför detta och han gör alltid sitt bästa i loppen. Distansen är den rätta och han vann ju på lite mjukare underlag på banan för tre starter sedan. Startspåret passar och jag måste vara optimist, berättar Wido Neuroth.

– Ramone (2) blev det bara fel för senast, men hon gick bra och var ju inte så långt slagen. Hon trivs på Bro Park och klarar täta starter - fick dessutom ett bra startspår över den här passande distansen. Det är dock ett tufft lopp så jag är nöjd med en trippelplacering, säger Niels Petersen.

Mountain (3) är i väldigt bra form för dagen, har utvecklats och Bro Parks gräsbana bör fungera okej. Distansen passar och jag är nöjd med startspåret. Han ska ses med chans trots tufft motstånd, säger Lennart Reuterskiöld Junior.

– Silent Night (4) ser fin ut i kroppen, tränar plusbetonat och brukar gå bra efter vila. Jag tycker dock att det viktiga är att hon sköter sig och får loppet i kroppen inför Lanwades på Stockholm Cup-dagen. Hon mår verkligen bra och att det är 1400 meter i comebacken ser jag bara som positivt då hon kan vara lite het första gången ut. Som det ser ut i nuläget blir det en bana åt det mjukare hållet och Silent Night är som bäst på hårt och snabbt underlag. Det här ska bli spännande, men det kan gå lite hur som helst, informerar Patrick Wahl.

Good Eye (5) har helt rätt förutsättningar. Han gillar Bro Park och distansen 1400 meter. Vi åker på lördag. Det är tufft motstånd, men han ska inte räknas bort här, säger Jessica Long. 

Tante Tove (6) gick godkänt senast och formen är ”riktigt toppfin". Det är ett stort plus med mjuk bana och Bro Park är hennes favoritbana. Vi åker på lördag eftermiddag/kväll. Konkurrensen är tuffare den här gången än när hon vann förra året. Vi har stor respekt för Ramone, hälsar Sören Jensen. 

Pistol (7) har varit otroligt bra i sina starter efter lång, låååångt tävlingsuppehåll... Han trivs på Bro Park, men är inte speciellt hårt tränad inför detta. Vi tar det för vad det är - han är ytterligt svårbedömd helt enkelt, säger Madeleine Smith.

Lushes Lashes (8) får slå ur underläge. Formen är fin och förutsättningarna bra. Det var godkänt senast. Hon är ute på lite djupt vatten, men hon stod taskigt till förra året och var då trea, hälsar Roy Arne Kvisla. 

V64-2 Bro Park lopp 3, 1200 meter gräs

– Moloch Sacc (1) var jättebra i debuten. Han hade precis börjat springa när han kommit i mål som trea. Alina (Öhgren) sade att han kunnat gå ett varv till. Han var inte ett dugg trött. Alina berättade också att han var snabb ut, men han låg på en del och hon ”tog en pull” så att han inte brände speeden för tidigt. Den här gången tror jag att han kan ligga med längre upp i fältet, eftersom han absolut inte var trött efter förra loppet. Han har överraskat mig hela tiden. Han har stor galopp, men ser inte så snabb ut och tar allt så himla lätt. Han kommer att göra ett bra lopp så får vi se hur långt det räcker. Jag tror mjuk bana är en fördel. Spåret kan bli en fälla om man inte ska gå i front, men tror att det ska fungera bra. Upploppet är brett och han får nog luckan, hälsar Annika Sjökvist. 

– Crocodile Rock (2) är fin nu och tränar på bra. Han, liksom Rachini, har aldrig rest och aldrig testat gräs. Jägersrohästarna har en tendens att inte klara av Bro Parks gräsbana. Om han reser bra och klarar banan så är jag optimistisk, säger Nina Lindberg Lensvik. (Crocodile Rock byter ut sidoludden och går med blinkers för första gången. Reds.anm.).

– Smooth Operator (3) är en halvsyster till Silent Night som jag gillar. Hon var fin i debuten och ska rimligtvis vara lite förbättrad till den här starten. Gick bra med Carlos Lopez då och han får rida igen. Startspåret är bra, men jag har stor respekt för Crocodile Rock bland andra. Jag är nöjd med en placering bland de tre, fyra främsta, berättar Patrick Wahl.

– Tussilago Farfara (4) var jag nöjd med i debuten och han kommer stärkt ur den även om det kan vara svårt att värdera hur en debut tas. Vi åker på lördag. Det är rätt förutsättningar nu och jag är väldigt nöjd, säger Jessica Long. 

– House Doctor (5) tycker inte jag har gjort det dåligt. Han är en fin och duktig häst. Fredrik (Janetzky) red honom jättefint näst senast och känner honom nu. Han är väldigt stor och blir säkert ännu bättre som treåring. Han kan vara en outsider här då han tränar väldigt bra, upplyser ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.

– Odd Type (6) ”jobbade” i veckan mot rutinerade hästar och gick fint då. Thunderboy och Crocodile Rock är bra, men trea bakom dessa bör han vara. Får han ett bra löpningsförlopp så kan han till och med vinna, hälsar Henrik Engblom. 

– Uppuppandaway (7) måste rycka upp sig en del, men som det ser ut i träningen inför detta tror jag att hon kommer göra det också. Mjuk bana ska inte vara något minus då hon mest är entaktad. Jag hoppas på pengar, säger Patrick Wahl.

–Rachini (8) är också fin nu och tränar på bra. Han, liksom Crocodile Rock, har aldrig rest och aldrig testat på gräset. Jägersrohästarna har en tendens att inte klara av Bro Parks gräsbana. Om hon reser bra och klarar banan så är jag optimistisk, berättar Nina Lindberg Lensvik. 

–Cobacabana (9) känns toppenfin och “pinnar” på bra. Han jobbade förra torsdagen på gräset på en ganska mjuk bana dagen efter ”löpen” senast och såg ut som ”rund miljon”. Det var snabb bana när han vann, så visst kan en mjuk bana ändå vara ett frågetecken. Det spelar förhoppningsvis inte så stor roll. Han fortsätter att ta allt bra och ska räknas. Han är min bästa chans för dagen, varnar Annika Sjökvist. 

– Credit Card (10) kan bättre än hittills visat och den här gången testar jag med lite ny utrustning - huva och tungband då hon inte andats ordentligt. Jag tror att hon kommer vara före Smooth Operator i mål, men hur långt det räcker är svårt att bedöma, konstaterar Patrick Wahl.

– Thunderboy (11) blev det väldigt fel för senast när han gick Skandinaviskt Mästerskap för tvååringar på Övrevoll. Vi åkte dit dagen innan vilket jag aldrig gör annars och det var ingen bra idé. Han stressade upp sig och var inte sig själv i loppet. Nu reser vi samma dag som vi alltid brukar göra. Jakob Johansen sitter upp, han jobbar väldigt, väldigt bra och han gillar banan. Jag tror en del på honom och han borde ha chans. Det är täta starter vilket kan vara negativt för en tvååring, säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.

– Mahalia (13) är en bra och kapabel liten häst. Jag tror att hon passar bra på gräs, men är inte hårt jobbad. I kvalet skulle hon gå lite friskare, men blev instängd och det blev inget med det. Jag hade gärna sett att hon fick sträcka på sig. Jag vill att hon ska börja på 1200 meter och komma i gång så då får det bli ett test att debutera i SM. Jag är nöjd med spåret, därifrån kan hon få springa ”lite fritt och hitta sig fram”. På sikt kommer hon att utvecklas. Hon har samma mamma som Go On Carlras. Det är svårvärderat här, berättar Maria Sandh.    

– Queen Mack (14) ”jobbade” bra i veckan. Om banan blir god är det en fördel. En tyngre bana är en nackdel. Jag tycker om henne och hon jobbar inte sämre än House Doctor och gick ju också med honom som följehäst i kvalet. Det känns som att hon har mognat en del. Innan visade hon mycket nerver. Jag tror att det blir väldigt svårt att vinna, men Nora (Hagelund-Holm) kan nog få fram det bästa ur henne, hälsar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.

Penny (15) är struken.  

V64-3 / V4-1 Bro Park lopp 4, 1200 meter gräs

Constanzia (1) tränar jättefint. Hon fick också ett väldigt bra startspår. Spår ett är aldrig fel på 1200 meter. Hon var slagen en och halv längd på Göteborg Galopp i samma lopp som Cromer vann. Med tanke på spåret är chanserna jämngoda mellan mina hästar, säger Henrik Engblom. 

Ruby Dream (2) gjorde ett jättebra lopp på Göteborg Galopp då han var trea där och inte långt slagen trots ett dåligt startspår. Vi satt fast på upploppet också och han bröt ut lite i svängen då han inte hade någon häst utanför sig. Efter allt strul kom han igen jättebra. Han kommer inte att bryta ut i svängen nu då den är längre. Nora (Hagelund-Holm) har vunnit på honom i deras enda start tillsammans. Om banan är god eller god till lätt så tror jag på väldigt bra chans. Det är en nackdel med en långsam, tyngre bana, hälsar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.

Green Backspin (4) gick ett träningsjobb på Bro Parks dirttrack i början på veckan och han kändes kanonfin, tyckte Fabienne De Geer som red. Hon tillade att det är dags för seger nu. Han verkar pigg för dagen, hälsar Patricia Gordin. 

Archers Ignite (5) är i mycket bra form och han får starta när det finns lopp för honom. Han slog nästan banrekord över 900 meter på Övrevoll med 73 kilo så han bär vikt. Sista loppet blev väldigt dåligt på många sätt mot väldigt bra hästar som han inte var så långt efter. Han gillar Bro Park. Jag har aldrig trott att han skulle gilla mjukt då han varit så bra på en hårdare bana. Men, det är nog ingen nackdel med mjukt. Det är dock ingen fördel heller. Spåret är okej. Han har chans här, säger Tobias Hellgren. 

Point Boy (7) han har ju visat flera gånger att han är bättre på ”sanden” än på gräset. Han är en fantastiskt häst som alltid gör sitt bästa, men eftersom han är bättre på dirttrack så får man främst se honom som resesällskap till Undercolours. Han gör dock alltid sitt bästa, upplyser Susanne Sivrup-Rosenqvist.  

Fast And Free (9) tog resan och loppet hur bra som helst. Hon mår utmärkt. Nu är det mycket vikt, men det är kortare distans så det borde funka. Gräsbanan på Bro Park verkar fungera nu. Jag har aldrig gillat Bro Parks gräs, men sist efter mycket regn höll den ihop chockerande bra. En eloge till banpersonalen på en "omöjlig" bana, säger Sandra Brolin. 

Fidji (10) tror jag kan göra bra i från sig här, även om det är tufft i Sunday Special-loppen. Senast på Jägersro så fick hon på sig en blindhuva innan vid lastning och hon surnade till, ”spottade ut bettet” och ville inget. Förra starten är det bara att stryka ett streck över. Hon är jättefin efter i träning. Vi har också tagit blodprover och hittar inga fel. Hon har goda chanser här, varnar Nathalie Wiklund. 

–Une Autre Baute (11) är väldigt ambitiös i loppen och hon pullade bort sig förra gången. Vi glömmer den starten. Vi går ner i distans till 1200 meter och bara hon får ryggar att gå i så blir det jättebra. Om allt klaffar på vägen så kan hon absolut vinna. Formtalet är lite väl lågt i förhållande till kapaciteten, varnar Roy Arne Kvisla. 

Cromer (12) gick ett ”kanonjobb” i veckan och känns jättefin och väldigt taggad. Han vann senast efter ett bra löpningsförlopp. Nu fick han ett dåligt spår. Han kommer vara med där framme om han får en bra resa och har lärlingslättnad nu. Med tanke på spåret är chanserna jämngoda mellan mina hästar, berättar Henrik Engblom. 

Skyler (13) har lugnat ner sig och jag tror att hon kommer göra ett bra lopp trots hårdare motstånd, upplyser Sandra Brolin. 

– Clapper (14) är inte missgynnad av gräset och den här gången åker sidoludden på igen. Han behöver dock loppet och startspåret blev inget vidare. Jag ligger lågt, baissar Patrick Wahl.

Quicksteps Bloom (15) är struken. 

V64-4 / V4-2 Bro Park lopp 5, 1200 meter gräs

– Mystery Night (1) är en speciell häst som jag har stor tro på. Hon var riktigt bra vid sin debutseger och har gått framåt med loppet i kroppen. Resa och övernattning ska nog gå bra och jag känner mig säker på att hon ska fungera väl på Bro Parks mer flata bana. Mystery Night har inte varit ute på ett underlag åt det mjukare hållet och det är ett litet frågetecken - att det skulle vara ett stort minus har jag dock svårt att tro. Bra segerchans, säger Wido Neuroth.

Fickle Mistress (2) är ett fint sto som inte har gjort några fel. Hon är ”fit” och mår bra. Det var ett tufft val för Ulrika Holmquist när hon valde häst och det är omöjligt att säga vem som är först av mina två i mål i ett öppet lopp. Nu har vi fått upp Oliver Wilson på Fickle Mistress. Jag skulle inte byta hästar med någon, säger Kahlil De Burca. 

Farrh Out (3) har gjort två godkända prestationer. Hon har haft lite skenben efter sista starten. Det är några fina emot här. På sikt ska hon ha längre distans. Det är ganska hög standard på loppet, men hon är ganska ”rapp” i träning så hon har “världens chans” här, upplyser Roy Arne Kvisla. 

Bearium (4) möter ett tufft gäng, men har tagit segern väldigt bra. Det kommer bli en tung/blöt bana som senast som vi vet att hon hanterar, berättar Alice Elmerskog. 

– Miss Donalita (5) har gjort allt rätt och utvecklas hela tiden. Hon är nog bara gynnad av gräs och träningen sköter hon helt utan anmärkning. Jag har den största respekt för Mystery Night och Crack The Sky, men helt avsågad är inte min häst, proklamerar Patrick Wahl.

– Crack The Sky (6) är en mycket fin “hoppe", en riktig råtalang. Hon var bra i debuten och har gått framåt ordentligt med loppet i kroppen. Bro Parks bana ska vara ett plus om man jämför med Övrevoll och resan med övernattning kan jag inte tänka mig ska vara någonting negativt. Jag har den största respekt för Widos häst (Mystery Night, reds anm) som blir svårslagen, men min är bra ska man veta så jag blir inte det minsta förvånad om hon vinner det här, informerar Niels Petersen.

Ode To My Mother (7) är också ett fint sto som inte har gjort några fel. Hon är ”fit” och mår bra. Det var ett tufft val för Ulrika Holmquist när hon valde häst och det är omöjligt att säga vem som är först av mina två i mål i ett öppet lopp. Ode To My Mother kommer att hantera gräset, likväl som hon hanterar dirttrack. Hon är inte helt enkel, men har förbättrat sig mycket sedan Jägersrostarten och jag skulle inte byta hästar med någon, hälsar Kahlil De Burca. 

Greet Me (8) får det tufft och vill nog gärna ha lite längre distans. Hon blir en fin häst på sikt, säger Sandra Brolin. 

V64-5 / V4-3 / LD-1 Bro Park lopp 6, 2100 meter gräs

War Hawks (1) senaste start i derbyt är bara att glömma - formen är där den ska vara och han är säker på sitt tal. Distansen passar och underlaget ska nog passa. Jag har en god känsla, säger Lennart Reuterskiöld Junior.

Hey Brother (2) är i fin författning för dagen och han drog dessutom ett bra startspår. Jag tror att en mjuk bana skulle vara lite missgynnsamt för min häst. Jag tror på en fin insats, berättar Lennart Reuterskiöld Junior.

undefined
Hej Brother är tillbaka på Bro Park. Blir det en ny seger? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

– Sir Harry (3) tränar riktigt bra och var ute i ett stort lopp på derbydagen. Han har inte lika mycket rutin som de andra hästarna i fältet, men är förnuftig och han kommer säkert vara nöjd med att få en flackare bana. Distansen tror jag inte kommer vara några problem, berättar Ricke Rohbach Bonde. 

Or Harry (4) hoppas vi att vi har lyckats identifiera problemet med som hållit honom tillbaka och att han är tillbaka i fullt slag. Vi åker på lördag. Blir allt rätt så ska han räknas, hälsar Jessica Long. 

– Falkor (5) är gynnad av gräs, klarar mjukt underlag och är ute över passande distans. Elione Chaves har valt att rida honom. Tränar på fint, men det har varit en lång säsong så jag vill inte sticka ut hakan, upplyser Patrick Wahl.

– Handyman Carlras (6) blev lite besvikna på i det danska derbyt. Han tränar ”förnuftigt” och om han får ett bra lopp med högt tempo så ska han kunna nå en bra placering, säger Ricke Rohbach Bonde.

 Mirach (7) nöter på fint och nu åker de fasta blinkersen på igen. Distansen är den rätta och en mjuk bana ser jag bara som ett plus. Han försöker alltid och kan nog vara bland de fyra fem främsta, berättar Patrick Wahl.

Crystal Keys (8) är det mycket humör i och det stoppade honom i det danska derbyt senast - någon fara med formen är det icke. Distansen är den rätta och känslan är att gräset ska fungera - ville dock helst inte ha en för mjuk bana. Crystal Keys har hög kapacitet och trivs med Martin Rodriguez i sadeln. Jag hoppas att han är med och krigar, säger Lennart Reuterskiöld Junior.

Good Fortune (9) blev trea i ”Dansk Derby” och jag var nöjd med det. Han hade ”långt” ner till nästa häst. Han har bara startat på Klampenborg och inte rest förut, men jag tror inte att resan är några problem. En mjuk bana är ingen nackdel. Vi åker på lördag eftermiddag/kväll. Jag är mest rädd för Hollywoodboulevard. Good Fortune kan vinna det här loppet, upplyser Sören Jensen. 

– Impact Of Bloom (10) är inte så tokig och han kan mer än hittills visat - är bara gynnad av lite mjukare bana. Han trivs på distansen och håller alltid sin fart, informerar Patrick Wahl.

– Helmut (11) är den som ser fräschast ut av mina fyra i racet. Han är lite upp och ned i sina prestationer, men nu tror jag på en plusinsats. Distansen passar och gräs är inget bekymmer. Det blir fasta blinkers den här gången och jag är nöjd med jockeybokningen. Ett typiskt rysarbud, säger Patrick Wahl.

– HollywoodBoulevard (12) plockar jag ned i distans och det ser jag bara som någonting positivt. Han är i full form och skulle vara extremt gynnad av en mjukare bana. Jag vill definitivt varna för min häst, haussar Niels Petersen.

Dancingonthetable (14) är enormt fin nu. Det är en fördel med längre distans nu och det blir troligtvis en mjuk bana om man ska tro väderleksrapporterna. ”På sitt bästa” tror jag att han är en ganska fin häst, men han har sina nerver att kämpa med. Han gillar att tävla. Det är stenhårt motstånd och han har lägst formtal, men jag tror att han kan överraska, hälsar Annika Sjökvist. 

– Multibox Carlras (15) är bättre än sitt formtal, men har inte fått det att fungera i lopp. Nu går han ner lite i distans och får blinkers på, men vi måste se att han fungerar först, berättar Ricke Rohbach Bonde.

V64-6 / V4-4 / V3-1 / LD-2 Bro Park lopp 7, 2100 meter gräs

– Malakai (2) mår ”prima” för dagen. Jag blev ”impad” att han kunde springa så bra på kortare distans än vad han normalt går på. Inför söndagen start så tror jag på pengar då det är några bra hästar emot. Banan kommer eventuellt vara i samma skick som den 18 augusti då han startade senast, säger Lilian Vestvall. 

Foxcatcher (3) var jag väldigt besviken på senast. Vi har nu flyttat från Angarn till Bro Park och jag vet inte hur omställningen påverkar henne. Hon känns jättefin i alla fall, men det är många hästar i loppet tyvärr, säger Maria Andersson. 

Quagmire (4) har underpresterat två gånger i rad, men det har det funnits ursäkter för - tappsko första gången och en halsinfektion senast. Nu jobbar han som han ska och ser verkligen fin ut i kroppen. Gräs och hemmaplan är ett plus för Quagmire, men hur han hanterar mjuk bana återstår att se. Han trivs över distansen och drog ett bra startspår - även om han bär ett kilos övervikt så är Quagmire ett roligt outsiderbud i en jämn och öppen handicap, berättar Caroline Malmborg. 

Tatum (5) allt är bra med efter förra starten. Vi testar 2100 meter för första gången. Han kom upp lite i formtal efter segern senast, med all rätt. Han vann på ett väldigt bra sätt. Tatum får starta då han visar att han bra form just nu. Han har blivit mentalt och fysiskt starkare sedan treårssäsongen. Han gick bra på en mjukare bana, det kan bli en liknande bana nu, säger Julian McLaren. 

See You Soon (6) tycker jag är lite nere, rent allmänt. Normalt är han en väldigt vaken och pigg häst, men han är inte riktigt sig själv. I träning däremot är han bra och han ”jobbade superbra” i veckan. Jag har velat ha upp Jakob (Johansen) på honom länge och han fick välja själv. Det ska bli spännande. Han är sänkt i handicap och kommer ut med normalvikt. Bro Park har han vunnit på förut. Han går på alla underlag. See You Soon tror jag lite mer på än de andra från vårt stall då han har sänkts i formtal och de andra två tycker jag är mer ”maxade” även om de haft högre också. Det ser bra ut på förhand, berättar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.

Monsieur Vic (7) är en annan häst på gräset. Jag tror att 2100 meter är lite för kort, men att det regnar nu är en fördel. Det är svårt att säga var formen är på honom då han alltid är så lugn och fin hemma. Tre veckor emellan starterna är lagom för honom. Nu blev det lite längre än så, men det ska gå bra. Det kan bli trafikproblem då det är mycket hästar med. Jag var nöjd med Angelika Bergs prestation senast och hon sitter upp igen och ger tre kilo av. Vi är väldigt optimistiska. Han är med i striden, säger Sigyn Dysell. 

– Nordic (9) startar vecka/vecka, men det är inget bekymmer som jag ser på saken. Jag tror att hästen är gynnad av Bro Parks banprofil och ett eventuellt mjukare underlag lär bara vara en fördel - i alla fall om man ser till härstamningen. Nordic ska kunna mer än sitt formtal och jag tror på bra vinstchans, men samtidigt är det ju tufft i de här handicapperna med många hästar, avslutar Wido Neuroth.

– Venezuela (10) var inne och gick jobb på Bro Parks dirttrack och kändes helt okej. Det är svårt att uttala sig om första starten i min regi. Hon får bedömas på gamla meriter, men mår bra för dagen, berättar Patricia Gordin. 

– Chilterns (12) har Oliver Wilson ridit en gång innan och var tvåa och gjorde det jättebra med honom. Han kan vara lika väl vara först som sist. Formen är okej, han ”jobbade jättefint” i veckan. Chilterns har vunnit på Bro Park. Han kan lika väl vara först som sist här, menar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.

– Topas Royal (13) håller god form. Blir banan lite mjuk och åt det tyngre hållet så är det en fördel för honom. Nora (Hagelund-Holm) rider honom väldigt bra. Jag tycker att han ska räknas här, avslutar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.

Warwick Avenue (1), Saltie Girl (11) och Springtime Carlras (14) är strukna. 

V3-2 Bro Park lopp 8, 1400 meter gräs

Samara Bay (1) hade dåliga blodvärden senast. 1400 meter är i längsta laget, men hon är en kapabel häst. Hon är inte helt borta om hon får rygg och spara krafterna till upploppet, hälsar Alice Elmerskog. 

– Prince Of Fjords (2) är en fin typ som jag medvetet tagit det lite lugnt med. Formen är precis där den ska vara och han är gynnad av Bro Parks banprofil samt lite mjukare underlag. Det här är en bra uppgift för Prince Of Fjords och jag är optimist, avslutar Niels Petersen.

 Freya Lucy (4) gick bra på Göteborg Galopp bakom Pistol och bra även gången efter det på för lång distans så hon är i bra ordning för dagen. Frågan är hur mycket tempo det blir? Om hon går som hon gjort de två senaste starterna så är hon konkurrenskraftig här även om hon måste göra sitt bästa lopp i karriären för att vinna. 1400 meter är hennes distans, varnar Kahlil De Burca.  

Wildfire (5) visade åter igen senast vilken kapabel häst hon är som tvåa efter trafikproblem. Här möter hon dock tufft motstånd även om distans och underlag passar. Hon står bra till viktmässigt, menar Alice Elmerskog. 

Noosa Spring (6) har varit helt enorm i årets två starter, men varit struken på grund av en virusbild därefter. Har ser bra ut i träning, men faktiskt satt lite vinterpäls. Noosa Spring kan vinna loppet på sin klass, men någon stenklar vinnare är han inte, säger Madeleine Smith.

 Thunder Mack (8) blev “dödad” senast - bara glöm det loppet. Han är god form och trivs på distansen, passar dessutom perfekt med Per-Anders Gråberg i sadeln. Det är ett tufft lopp så jag är nöjd om min häst är tvåa, trea. Kan dock vinna, informerar Patrick Wahl.

– Miss Haven (9) gjorde det bra som knappt slagen i Göteborg senast och hon ser fin ut i träningen därefter. Hon gick okej, men inte mer i Dianalöpning på lite mjukare bana i juni. Jag tror dock att det ska fungera bättre nu. Det är några bra med i loppet, men Miss Haven kan mycket väl vinna det här, säger Wido Neuroth.

Northern Carlras (3) är struken.  

V3-3 Bro Park lopp 9, 1400 meter gräs

– Milie (1) ska bara få gå ut i det lilla fältet och galoppera runt för att lära sig. Vi har inga krav på henne den här gången. Hon är ganska stor och man måste ta det lätt med henne, säger Maria Sandh. 

Kimono (2) kvalade på ett väldigt bra sätt, men det gick också väldigt långsamt och det blev ingen värdemätare. Hon tränar trevligt och jag är nöjd med henne. Vi får se hur långt det räcker, hälsar Ylva Brandt. 

Muraki (3) gjorde det inte så bra i första starten. Han är lite speciell och kanske var han inte på humör och det var något som inte passade. Det kändes som att han inte fattade vad han höll på med. Han ska ha längre distans så 1400 meter är ett plus i kanten. Efter loppet har han vaknat lite och i tisdags fick han träna på dirttrack och gick på en bra tid. Jag tror dock att han är bättre på gräs som det är nu. Han är svårbedömd, berättar Maria Sandh. 

Sandstorm (4) är en stor och snygg fux som jag har höga tankar om. Han såg fin ut som väl hållen i ett långsamt riden kvallöpning förra veckan. Sandstorm tog det där på positivt sätt och är väl förberedd inför detta. Debut är debut brukar man säga så jag vill först och främst se hur han sköter sig. På sin grundklass, kapacitet och vad han visat i träning ska det vara hygglig vinstchans direkt. Man ska dock inte glömma att de hästar som har startat och fått rutin har en klar fördel säger Caroline Malmborg.

– Big Mack (5) är en häst jag verkligen gillar. Han utvecklas hela tiden, men ska ha lite längre distans på sikt. Big Mack kan vinna det här loppet även om det verkar finnas ett par motståndare av god klass, avslutar Patrick Wahl.

DDQS Super Trouper (6) gjorde det bra i debuten. Han gynnas av att gå upp i distans nu. Vi åker på lördag, berättar Jessica Long. 

– Saigon (7) debuterade med mersmak över 1200 meter. Jag var och är jättenöjd med honom och han tog loppet jättebra. Jag tror att 1400 meter passar bättre. Han ska räknas här, hälsar Maria Sandh.

Canaveral (8) debuterade godkänt och är framsatt. Distans och underlag ska passa, säger Alice Elmerskog.  

Bro Park lopp 10, 1600 meter gräs

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat SM för amatörryttare. 

6 Sir Gnet – 3 Essere – 5 My Cup Of Tea Outs: 10 Rainbird