Nyheter

Tränarintervjuer 28/7 – onsdagslunch på Göteborg Galopp

Publicerad
Det är dags för lunchtävlingar på Göteborg Galopp. En trevlig V4-omgång inleder dagen klockan 12:20. V5-spelet startar i lopp tre, likaså lunchdubbeln. Intervjuerna redovisas häst för häst i nummerordning, oavsett om tränaren har flera i samma lopp. Lycka till med spelandet.
fdlqnmk1krzaon0ftj5
Blue Gem kommer från seger på Göteborg Galopp. Nu blir det tuffare, men hon har absolut chans igen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

V4-1 Göteborg Galopp lopp 1, 2400 meter gräs

–Havana Red (2) är klart gynnad av att tas upp i distans den här gången och jag förväntar mig en god insats. Viktläget är okej och formen är där jag vill ha den. Jag kan inte säga att jag siktat mot det här loppet, men nu är vi där vi är och jag är optimist. Göteborgs bana ska nog fungera, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

–Dragonfly (3) är det inte bra för om det kommer en del regn. Det är positivt att möta enbart ston, men det är några som är tämligen kapabla. Vi hoppas att hon får med en trevlig peng hem, hälsar Tobias Hellgren. 

–Jonica (4) har en stor motor och vi tror mycket på henne. Hon är i bra ordning nu, “inte långsam alls” och vi siktar på Oaks i Norge. Hon har missat en del av säsongen även om hon varit klar länge, men har haft problem med sina hovar. Hon är fortfarande en “baby” och orutinerad då hon bara gjort tre lopp. Jag är nöjd om hon är trea, fyra, säger Kahlil De Burca. 

–Powerpoint (5) behövde loppet förra gången. Hon känns riktigt bra nu och jag är nöjd med förberedelserna. Jag kan inte få henne i bättre skick än så här. Jag är villig att ta två kilos övervikt för att få Oliver Wilson ombord och det är inga problem med den. Jag blir besviken om hon inte är bland de tre, berättar Paul Fitzsimons. 

–Alwaysonmymind (6) är strået vassare på dirttrack, men är lite svårmatchad för tillfället. Hon är i fin form och har kapacitet nog att vinna det här. En sommarbana kommer stärka chanserna, säger Jessica Long. 

–Pearly Ghost (7) har på äldre dagar lugnat ner sig i loppen och hon är nöjd med att gå bakom hästar och är reglerbar. Både jag och ridande Josefin (Landgren) är mycket nyfikna på att prova henne på längre distans som det är premiär för nu. Jag är nöjd med pengar här och att hon gör ett bra lopp över distansen, men har hon en väldigt bra dag och de andra en mindre dag så kan hon överraska, hälsar Johanna Åberg. 

–Blue Gem (8) är bra för dagen. Hon vann på ett bra sätt senast och kan hon göra om det loppet så tycker jag det ser spännande ut. Spåret är inga problem då det är långt till svängen och bara åtta hästar. Det är ett tufft lopp. Det är den med bäst form som kommer vinna, upplyser Roger Osberg.

Iffany Crow (1) är struken. 

V4-2 Göteborg Galopp lopp 2, 1600 meter gräs

–Noosa Prince (1) har varit en stor besvikelse då han inte har levererat i år. Vi åker samma morgon. Jag är nöjd med spåret, men är osäker på var han står, säger Annike Bye Hansen.  

–Mudjimba (2) gick dåligt sist fast det var över lång distans. Jag tycker det är ett stentufft lopp och många hästar som har bra form. Jag vet inte hur han tar resan då han har mycket nerver och det är mycket ”jobb med honom”. Vi testar att resa med honom till Göteborg då det är en dagstripp och vi åker samma morgon. Vi vet inte heller vad han tycker om att springa på banan för första gången. Han är bra nog för att vinna ett sådant här lopp, men det finns några frågetecken, berättar Annike Bye Hansen. 

–Xtara (3) är en väldigt speciell häst. Han är inte bekymrad över banunderlaget och formen är oförändrat fin, säger Marie Lustig.     

–For The Roses (5) tränar jättefint och känns jättefin för dagen. Distansen är bra, Nora (Hagelund-Holm) sitter upp igen och vi får se hur långt det räcker. Jag valde mellan ett lopp på Övrevoll och detta, men jag tror att Göteborg Galopp passar bättre även om motståndet blev tufft, hälsar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. 

–Jane (6) har tränat jättefint och har gjort det hela tiden. Vi testar och reser till Göteborg Galopp och hoppas att hon bjuder till denna gång – i den sista starten blev jag jättebesviken. Det kan bli hårt tempo här och en mjukare bana är en fördel. Det är vidöppet och klaffar det för henne kan hon absolut vinna, meddelar Henrik Engblom. 

–Good Eye (7) fortsätter att göra det bra. Distansen är att ”sträcka honom lite grann”, säger Jessica Long.  

–Great Basin (8) är en bra häst som startar för första gången i en handicap. Vi siktar på Breeders´Trophy på Bro Park framöver. Han är mycket bättre nu än vid segern i förra starten. Det blir ändå svårt att vinna, meddelar Brian Wilson.  

–Alsimsaam (9) känns fin nu. Han är okänslig för banunderlaget. Utvändigt startspår på 1600 meter innebär att han nog får nog en bra resa. Vi åker på tisdagen. Jag hoppas att han är bland de tre, hälsar Roy Arne Kvisla. (Alsimsaam går med sidoludd för första gången. Reds. anm.)

Heart Of Dreams (4) är struken. 

V4-3 / V5-1 / LD-1 Göteborg Galopp lopp 3, 1600 meter gräs

– High Peak (1) måste få komma ut och starta på gräset och vi ser gärna lite svikt i banan. Han hade lite ont i hovarna i förra loppet, men nu ser han makalöst fin ut för dagen. Jag tror inte att vikten bekymrar honom ett dugg då han är stor och långgalopperad. Startspåret kan vara en fälla, men han har frontat flera gånger så han får förhoppningsvis en bra start. Vi hoppas på ett rygglopp i den främre träffen. Han är lättriden och har ”P-A” (Gråberg) på ryggen, säger Catharina Vång. 

–Karen From Finance (2) känns fortsatt väldigt fin. Hon får sin favoritjockey (Martin Rodriguez. Reds. anm.) på ryggen igen så har hon en bra dag och får en bra resa under loppet så ska hon kunna vara med där framme, hälsar Sophia Andersson. 

–Penny Lane (3) tycker jag ska klara av att löpa upp till formtal 60. Senast på Övrevoll tappade hon längderna hon var efter i mål gentemot vinnaren i svängen och hann inte ikapp. Hon går på alla banunderlag och har fin form. Jag tror hon kan gå bra här, säger Marie Lustig.  

–Cooperess (5) har jag just fått in i träning. Jag kan inte uttala mig annat än att hon verkar ha bra form och Jacob Johansen vann med henne på Övrevoll nyligen, meddelar Ylva Brandt.  

–Tiger´s Carlras (6) är ny i min regi. Jag har bara haft honom i två och en halv månad. Hon öppnade lite för fort senast i amatörloppet på derbydagen. Det är inget fel på henne i träning och hon har kapacitet, men ger bara upp i loppen. Det blir nog sista starten i år om det inte blir någon bättring. Jag hoppas att hon tar i, men några förväntningar på en bra placering kan jag inte ha med tanke på resultatraden. Vi testar nu kortare distans, säger Maria Olsson. 

–Quic TJ (7) känns bra i träning och utvecklas hela tiden i rätt riktning. Hon är höjd några kilo i formtal efter de två senaste starterna så nu är det upp till bevis om hon kan leverera i detta sällskap. Hon är på pengar, hälsar Jaana Alvesparr.  

–Cheese Cake (8) hade fått ett ännu bättre resultat om varit två hundra meter till i förra loppet. Hon låg sist i svängen och hämtade in mycket över upploppet. Vi hittade inget lopp över 1400 meter som är idealet, så vi får testa 1600 meter vilket jag inte tror är något problem. Hon brukar vara bättre på hösten. Grunden finns, men hon måste själv visa form. Jag tycker hon är lite på ”g”. En tung och mjuk bana är ingen fördel, säger Thomas Christensen. 

–My Cup Of Tea (9) har trasslat lite med boxarna, men nu har det fungerat bra. Hon är väldigt nöjd med sig själv just nu och har fått självförtroende. Hon kommer att göra ett bra lopp. Vi får se hur långt det räcker, berättar Henrik Engblom. 

– Gör Switchman (10) om loppet som han var trea i så ska han kunna vara med och slåss om segern här. Spåret tror jag är okej, han är rätt snabb ut och bör få en fin resa. Vi sätter på sidoludd den här gången för att se om han blir mer fokuserad, berättar Hans-Inge Larsen. 

–Sea Moonster (12) hade kunnat vinna senast på Övrevoll om han inte fått en häst som tappade sin ryttare ”i knät”. Han är stark över distansen. Mjuk bana är ingen fördel, men kanske är det en större nackdel för en del andra, säger Tobias Hellgren. 

–Honey´s Delight (13) har jobbat och känns bra, men det var ett tag sedan hon startade. Hon gick bra på banan senast i sin första start där. Jag tror hon är bättre på en lättare bana. Det är svårt att sia om vinstchanserna i ett öppet lopp, upplyser Peter Åberg. 

Bacharrach (11) är struken. 

V4-4 / V5-2 / LD-2 Göteborg Galopp lopp 4, 1200 meter gräs

–Fidji (2) har tagit segerloppet jättebra. Hon har bara rest en gång tidigare i karriären och då gick det inte bra. Det är ändå ett experiment att resa, även om hon rest till och från Bro Park en del nu. Vi åker cirka klockan 14 på tisdag. Hon reser ihop med Quicksteps Bloom som reser bra. Det här loppet ser ut som en ganska lämplig uppgift, hälsar Nathalie Wiklund. 

–Tootick (3) tränar bra och trivs väldigt fint med livet just nu. Han gick ett lättare ”jobb” i veckan och det såg bra ut. Han har för övrigt fått ta det lugnt några dagar i hagen efter segerloppet senast. Han är en tävlingsindivid som tycker om att starta så täta starter är något han verkar gilla. Spåret är jag väldigt nöjd med och Malin (Holmberg) ”kan honom utan och innan”. Han går från alla positioner. Om banan blir för mjuk eller blöt/halkig så är det negativt honom. Han behöver fäste. Han står inne på sitt gamla formtal med ”tre kilo i hand”. En placering bland de tre bör han ta med tanke på hur bra form han håller, säger Åsa Edvardsson. 

–Barny (4) bär mycket vikt, men har två kilo av och är nere i den klass som han är ”bra i”. Han kan inte leva upp till 83 i formtal som han hade. Han är nu nere på 82. Startspåret är bra och Nora (Hagelund-Holm) har ridit honom. Det ser helt okej ut på förhand, hälsar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.

–Semiramis (5) har nu fått ett lopp i kroppen på Bro Park. Då var hon lite rund om magen. Hon har inte startat på Göteborg Galopp, men ska inte förbises av spelarna i det här loppet, varnar Ylva Brandt.  

undefined
Semiramis kan bli segerfarlig. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

–Moojim (6) har gjort det jättebra länge nu. Om det blir tung bana så är det ingen fördel för honom. Vi hoppas på en god eller god/lätt bana. Det gynnar honom. Jag hoppas att han ska kunna några kilo till. Han har tagit loppen bra och är en av flera, berättar Peter Jardby. 

–Quicksteps Bloom (7) har gjort det jättebra bakom Archers Ignite i två lopp. Hon vill gärna ha en ”rock solid” bana /snabbare bana. Om det kommer så mycket regn som prognoserna säger så är det ingen fördel med en mjukare och godare bana. Annars har hon mycket bra form och lärling upp så det borde det vara goda chanser att vara ”topp tre”. Hon reser alltid bra. Vi åker cirka klockan 14 på tisdag, berättar Nathalie Wiklund. 

–Samara Bay (8) gick ett jättebra jobb senast förra veckan. Hon var väl ursäktad förra gången. Då hon blev störd två gånger på upploppet. 1200 meter gräs är mitt i prick. Det som talar emot är lite hög vikt. Vi åker tidigt på onsdag. Jag tror på bra chans, varnar Alice Elmerskog. 

–Ruby Dream (9) har börjat resa mycket bättre än i början av säsongen. Han går upp i klass nu och startade också i en högre klass på Övrevoll 22/7 (placerad tvåa. Reds. anm.). Jag tycker att hästen ska kunna gå i den här klassen så som han tränar hemma. Spåret är mindre bra och han kan få svårt att vinna, men blir det ”överpace” så kan båda våra hästar vara att räkna med, säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.

–Seven Emirates (10) är mycket svårvärderad och han får starta på. Vi sätter på sidoludden igen, meddelar Peter Jardby.

–Constanzia (11) börjar fatta vad det går ut på och blir bättre och bättre i träning för varje dag. Hon har ett tråkigt startspår men jag tror inte att det spelar så stor roll. En mjukare bana, åtminstone att det kommer lite nederbörd innan, är att föredra, berättar Henrik Engblom.  

Inspirator (1) är struken.

V5-3 / V3-1 Göteborg Galopp lopp 5, 1400 meter gräs

–Scytale (1) är allt väl med. Göteborg Galopp är en favoritbana och vi är nöjda med spåret. Distansen är lite för kort. Blir banan god till lätt så är det en fördel för henne. Hon kan vara bland de tre bästa, hälsar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. 

–Powerhouse (2) får ”sätta lite fart från början” denna gång. Han behöver vara med där uppe då han alltid kommer bra på slutet, men då haft för långt fram. Han bör kunna vinna ett maidenlopp inom en snar framtid, säger Vanja Sandrup. 

–Chapulin (3) tränar bra, men kommer behöva loppet, få en bra upplevelse och erfarenhet. Vi har inga förhoppningar att kunna vinna. Vi är glada för pengar, men…man vet aldrig då loppet inte blev så tufft och det är första gången på gräs någonsin. Vi åker samma dag, meddelar Ricardo Ramallo. 

–Magno Animo (4) är nu tillbaka på gräset. Det spelar ingen roll om hon går på dirttracjk eller gräs. 1400 meter är hennes idealdistans. Hon startade på Bro Park i söndags (placerad sexa. Reds. anm.). Hon är mer erfaren nu och är ”fit”, men ingen stjärna, upplyser Kahlil De Burca. 

–Rhubarb Ripple (5) är Hawthorns lillasyster. Det är samma sak med henne som med honom, polletten måste trilla ner och hon måste lära sig att slappna av. Hon står dåligt till, men hon är på gång. Det kommer bli väldigt svårt att vinna då Jessica Longs (Bassoline. Reds. anm.) har en fin uppgift. Kan hon vara med på pengar och gör ett bra lopp så är vi nöjda, meddelar Roger Osberg.  

–First Shamrock (7) gick okej på Klampenborg senast mot bra hästar. Hon har hängt med bra i alla starter. Det kan vara så att hon går bättre på kortare distanser, men vi var nöjda med henne över 2200 meter på Göteborg senast vi var där. Vi åker på morgonen. Hon är fortfarande orutinerad, men jag tror det är rimligt att hon är bland de tre, säger Ewa Sarlöv. 

–Swiss Doctor (8) gör sin första resa och också första övernattning då vi åker på tisdagen. Han är en ”cool kille” så det ska nog gå bra. Han får nog en fin resa från det spåret och får han några vettiga ryggar att gå i så ska det nog gå bra. ”P-A” (Gråberg) har ridit honom mycket i träning. Han är bland de tre, säger Roy Arne Kvisla. 

–Bassoline (9) är inte helt lättränad. Hon står bra till här och vi provar, hälsar Jessica Long.  

Amation Queen (6) är struken. 

V5-4 / V3-2 Göteborg Galopp lopp 6, 1600 meter gräs

Prince Of Fjords (2) blev det lite fel för senast - annars hade han nog vunnit. Han har tagit loppet på bra sätt och distansen fungerar. På lite sikt vill jag dock testa mer på sprinterdistans. I och med strykningarna måste jag vara stor optimist - speciellt som han trivs på Göteborgs banprofil, säger Niels Petersen.

–Cutie (4) utvecklas mer och mer. Hon kommer att bli ännu bättre på längre distanser, men kanske inte i år. För närvarande är 1600 meter en bra distans för henne. Hon kommer att göra det bra igen och vi hoppas att hon är bland de tre, meddelar ställföreträdande tränare Annika Delinder. 

–Cash In (5) har tränat bättre och bättre och andas också bättre och bättre. Han har det lite jobbigt med värmen, men sista veckan har det bara gått framåt och jag har varit otroligt nöjd med honom. Jag är nöjd om han gör ett bra lopp och visar att han har mognat lite. Det är omöjligt att veta hur bra han är då han är obesegrad. Det är ett litet fält vilket gynnar honom. Han har en rutinerad ryttare (Per-Anders Gråberg. Reds.anm.). Det viktiga är att ska visa att han är på gång igen, säger Catharina Vång. 

–Sophie B (6) gjorde ett bra lopp senast. Hon är temperamentsfull. Det ska bli intressant att se henne mot andra treåringar. Vi siktar mot ”Lanwades” på Övrevoll om hon kommer med. Då behöver hon vara bland de tre bästa här om vi ska satsa vidare. På pappret är det här ett bra lopp, meddelar Kahlil De Burca. 

–Twilly (7) är i bra ordning och vi har alltid trott mycket om henne. Det blev platt fall på Jägersro senast då hon snubblade ur boxarna och inte kom in i loppet. Hon har segerchans, varnar Tobias Hellgren. 

Noosa Spring (1) och Khatun (3) är strukna. 

V5-5 / V3-3 Göteborg Galopp lopp 7, 2200 meter gräs

–Dherby (1) är alldeles för het från början i loppen. Han är fortfarande med för att få erfarenhet. Nu testar vi längre distans och hoppas att han visar att han mognat. Han är inget för spelarna denna gång, hälsar Johanna Åberg. 

–Hipster (2) är i bra form och har inte varit slagen med mer än två längder på många starter nu. Nu har han gått upp tio kilo i formtal, men mötte betydligt bättre hästar senast med övervikt. Han kan mer än sitt formtal. Maikael (Narvaez Bravo) är väldigt duktig på honom och han är ryttarförstärkt. Vi åker på morgonen. Jag tror att han är bland de tre, varnar Ewa Sarlöv.  

–Summer Snake (4) var senast nästan på linje med de andra som fyra. Hon är entaktad och nu är det bättre distans. 1600 meter är lite kort. Hon är en av de som ska vara med där framme, säger Vanja Sandrup. 

–The Skimmer (6) börjar ”fatta” vad det är frågan om. Distans och underlag är bra och P-A (Gråberg) känner honom sedan andraplatsen senast på Övrevoll. Loppet ser väldigt lämpligt ut på pappret och han ska kunna vinna normalt sett om han fortsätter utvecklas, upplyser Henrik Engblom. 

–Itsawhiskey (7) lämnade en del övrigt att önska sist med sin prestation. Jag hoppas hon får en fin resa i loppet och en peng, meddelar Karola Larsson. 

–Bill (8) är en stor häst som är på väg framåt. Han bör vinna detta, säger Jessica Long.  

–Stella Grande (9) var jag jättenöjd med senast på en för kort distans. Hon gjorde ett mycket bra lopp. Hon har en lämplig uppgift, hälsar Jan-Erik Pettersson. 

–Oscar By Fame (10) kommer att gå mycket bättre på den här distansen och vi har höga förväntningar. Det förra loppet syftade till att ge honom ett lopp i kroppen. För mig är det ingen överraskning om han vinner loppet, varnar Ricardo Ramallo. 

–Lemon Smile (11) ska det bli kul att testa på lite längre distans även om jag är osäker på hur hon hanterar den. Hon kändes inte så ”på” senast i varken ledvolt eller nedstartsgalopp. Hon har tränat på rätt okej hemma. Jag är inte nöjd med spår elva. Hon ska inte vara så dålig som hon har varit utan borde kunna mer, hälsar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.