Nyheter

Tränarintervjuer 28/11 – söndagsgalopp på Bro Park

Publicerad
Uppdaterad information! Tävlingarna är tyvärr inställda.

Trevlig sport väntar oss på söndag även om det ännu är osäkert om tävlingarna blir av som vi rapporterat om både under fredagen och i dag. Blir det grönt ljus startar dagen klockan 11:50 och V64-spelet startar klockan 12:20 med dagens andra lopp. Lunchdubbelspelet startar i det sjätte loppet. Vi har tidigare presenterat tränare Roy Arne Kvisla separat. Samtliga hästar från honom finns också med i intervjublocket. Vi önskar som vanligt lycka till med ”liret”.
zsfjmuxiueft7oozhur
Daytona Gold övertygade i sin debut. Ny seger nu i V64-1? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Tävlingarna är tyvärr inställda

Bro Park lopp 1, 1400 meter DT

– Victoria Kalejs (1) fick lite ”känning av skenben” i första loppet och det förklarar delvis insatsen. Hon såg inte helt nöjd ut över upploppet och bromsade lite. Nu ser hon jättefin ut, tränar på till belåtenhet och gör det fint. Ingen i familjen har gillat lösa vinterbanor och jag är osäker på söndagens prestation. Hon är en jättefin individ och blir bra nästa år, säger Roy Arne Kvisla. 

–Innana Sacc (2) gick riktigt fint senast som trea och kommer från två gedigna insatser. Martin (Rodriguez) älskar henne och sitter upp igen. Hon fick hård press senast och gav sig motvilligt mot bra hästar. 1400 meter är mitt i prick. Hon var lite het senast över 1600 meter, berättar Annika Sjökvist. 

–House Doctor (3) var jätteduktig senast. Nu går han ner i distans med 200 meter och det är ingen fördel. Ju längre desto bättre. Det har varit dåliga träningsmöjligheter sista veckan, men i torsdags fick han cantra på och han har känts väldigt fin. Jag har alltid tyckt att han är jättefin häst. I loppen har han varit väldigt på och av. Han måste mogna lite och till nästa år kommer han bli ”superfin”. Det är lite kort distans för honom här, säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. 

–Lancaster (5) får kortare distans nu och mår bra. Han har lopp i kroppen och jag är lite optimistisk, hälsar ställföreträdande tränare Christopher Roberts. 

–Are You Dumb (6) är en fin häst som ska gå på dirttrack och 1400 meter är mitt i prick. Han är inte långsam, hälsar Kahlil De Burca. 

–Pie In The Sky (7) var vi nöjda med i kvalet. Han är en stor häst som har en bit kvar tills han är färdig, men vi hoppas mycket på honom nästa år. Jag kommer att kolla mina starthästar på fredag och ta prover. Vi har halsinfektioner i stallet. Startar hästen så är allt väl förstås. Jag hoppas på pengar här och en bra insats, säger Ylva Brandt. 

V64-1 Bro Park lopp 2, 1600 meter DT

–Daytona Gold (2) gjorde allt rätt i debuten och är en fin häst. Det är samma distans och underlag nu. Han är missgynnad om det blir ett löst underlag då han har en stor vägvinnande aktion, berättar Caroline Malmborg. 

–Ces Soirees La (4) har inte gjort några fel och jag tycker hon är berättigad till att starta här, berättar Kahlil De Burca. 

– Bearwinner (5) har gjort mer än godkända prestationer och så var fallet också senast i Kriteriet Consolation. Jag vill helst se honom få ett högre handicaptal till nästa år och jag vill möta så bra hästar som möjligt, men det är ett tufft gäng. Han är gynnad av 1600 meter och ju mer krävande desto bättre. Han behöver mera erfarenhet, men distansen är alltså en fördel, säger Roy Arne Kvisla. 

–Sandstorm (6) är en stor häst som kräver fäste. Dirttrack är ”ingen jättenackdel”. Han hade en kraftig halsinfektion senast som knappt slagen i Auktionslöpningen, säger Caroline Malmborg. 

Uchchaihshravas (3) är struken. 

V64-2 Bro Park lopp 3, 1600 meter DT

– Stick Together (3) är inte lika bra på dirttrack och löper inte upp till handicaptal 75 som han har. 1600 meter är en bättre distans och han bör ligga runt talet 70 i kapacitet på dirttracken. Han knackar på dörren till sin första seger, säger Roy Arne Kvisla. 

–Madison County (9) har vi höga förhoppningar på. Hon är en stor häst som behöver fäste. Jag tror hon kan 70 just nu i handicaptal och är en outsider, varnar Annika Sjökvist.  

–Magno (10) var jag nöjd med i kvalet, men sådär nöjd med i debutloppet. Han var också ”sådär” i ett jobb i lördags. Jag kommer att kolla mina starthästar på fredag och ta prover. Vi har halsinfektioner i stallet. Startar hästen så är allt väl förstås. Jag hyser inga förhoppningar i den här starten, berättar Ylva Brandt.  

–New Princess (11) är talangfull och vi har väntat på henne länge. Egentligen har vi bara ”skrapat på ytan” och hon är väldigt lugnt tagen. Hon har fin stam och vi har stora förhoppningar i framtiden. Det är debut nu och jag förväntar mig att hon gör ett okej lopp, säger Annelie Eriksson. 

Silent Dream (2) och Ghost Bell (5) är strukna. 

V64-3 / V4-1 Bro Park lopp 4, 1600 meter DT

–Golders Green (1) har gjort det jättebra i år. Hon har gått bäst över sprinterdistanser, men går bra på 1600 meter också. .Det har varit dåliga träningsmöjligheter sista veckan, men i torsdags fick hon cantra på. Evelina (Rönnlund) trivs bra med henne och hon ska räknas, säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. 

–Freya Lucy (2) hade nog kunnat vinna senast om det gått lite långsammare och hon pusta lite under vägen. Hon mår bra för dagen. Vi testar med sidoludd och tungband nu och hon ska räknas, varnar Kahlil De Burca. 

–Liveyourowndream (3) måste lära sig att lugna ner sig och de sista två starterna har han gjort just det och inte skenat i front. Nu har han inte kommit ikapp dem i stället. Han andas numera i loppen och gör det rätt. Han har inte heller varit stressad efteråt. Nu är det 1600 meter vilket är en ny distans för honom, säger Marie Twomey. 

–Battleoftrafalgar (4) är fruktansvärd pigg och glad nuförtiden och älskar att springa. Han tränar med Monsieur Vic och har tänt något “väldiga” av det. Han gör ett bra jobb när han går sina korta jobb. Han var struken senast då ryttare saknades så det var inget fel på honom. Han kommer inte hinna med från början, men kommer att ge allt på slutet. Han orkar inte full distans ännu, men häckloppet på Övrevoll ska ha satt fram honom rejält. Stephanie Demmler gör comeback, hon rider kontinuerligt och är i god form. Det här är ett bra genrep för både häst och ryttare. Jag vet inte var jag har honom, men han kan vara en riktig oddsare, berättar Sigyn Dysell. 

–Jackpot (7) går framåt och startar nu med rätt vikt i förhållande till sitt handicaptal. Distansen är bra. Tina (Henriksson) är duktig och han bör kunna vara med där framme på söndag, säger Maria Andersson. 

V64-4 / V4-2 Bro Park lopp 5, 2350 meter DT

–Man In The Moon (1) har bra form och har visat god kämpaglöd på sistone. Spåret spelar inte så stor roll. Han bär lite hög vikt då han är “straffad”, men vi har bedömt att han kan bära den. Det är hans tid på säsongen nu. En tung och lös bana skulle vara bra. Som spelare kan man inte bortse från honom, varnar Nadja Bellander. 

–Roman Stone (2) hanterar inte mjuk bana som det var på Övrevolls häckbana när han förlorade mot Tinolo. Han gav Monsieur Vic många kilo senast och var knappt slagen över häckarna. En snabb bana kommer att passa honom bättre. Om det inte är en djup bana så har han en chans. Han hade handicaptal 82 som bäst i Storbritannien på den släta banan (översatt till ett skandinaviskt handicaptal är det 81,5. Reds. anm.). Jag är inte övertygad om att han är en släthäst, men vi testar då han mår bra och är i form. Fungerar han inte som släthäst så blir han nog inte kvar i min träning. Han har inte tävlat sedan hinderloppet. Han kommer att gå med tungband. Ocean Side är hästen att slå, berättar Kahlil De Burca.  

–Mirach (5) har mycket pengar på sig och detta är en löpning som han står dåligt till i, baissar Patrick Wahl.

–Monsieur Vic (6) tycker jag inte står så dåligt till och han är inte chanslös. Han har aldrig gjort några stora prestationer på Bro Parks dirttrack, men har vunnit sin maiden på Jägersro. Vi tänker ta ut honom efter ett par gånger i vintern då jag inte vill ge upp dirttrack helt och hållet. Han har inte varit i form tidigare när han startat på det underlaget för mig, men nu är han i form. Allt beror på om banan passar honom vilket vi får se på söndag. Han behöver fäste, hälsar Sigyn Dysell. 

–House In Order (7) satt instängd för länge senast och hade vunnit loppet om han kommit loss tidigare. Han står bra till med vikten och ”P-A” (Gråberg) har en seger på en ritt med honom. House In Order är en av många, säger Caroline Malmborg.  

–Repeat Offender (8) har de senaste loppen varit ute i tuffa sällskap. Det här loppet är lite enklare. Han tränar bra och känns bra. Vi åker lördag morgon, hälsar Ricardo Ramallo. 

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1 Bro Park lopp 6, 2100 meter DT

– Inviting Rose (1) står klart bäst inne i loppet med ”gamla talet” och rent matematiskt ska hon kunna vinna igen. Om så sker vet jag inte. Hon har inte startat vecka / vecka någon gång, men har tagit segerloppet jättebra och ser fin ut, säger Roy Arne Kvisla. 

undefined

Inviting Rose segrade i söndags och står bra till för en ny seger om hon står pall för täta starter. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

–Valon (2) är gynnad av en lös bana och känns bra för dagen, upplyser Peter Jardby.  

–Loki (3) gick ett banjobb på Bro Park i torsdags och gick riktigt, riktigt bra. Leonard Rios som red var jättenöjd med honom. 2100 meter är vad han ska ha på Bro Park och 2400 meter på Jägersro. Han var lite “under standard” förra gången på Jägersro, men känns jättebra för dagen. Han blir bättre med åren, säger Marie Twomey.

–Grey Runner (4) gick helt okej senast, tycker jag. Han uppträdde mycket lugnare med ny utrustning så vi var mer än nöjda. Han är okänslig för banförhållanden och tränar bra. Grey Runner borde ha lite outsiderchans, upplyser Annika Sjökvist. 

–Dherby (5) såg ut som en vinnare femhundra meter före mål, men banan tog nog musten ur honom. Han känns som vanligt och detta blir sista loppet i år. Nu går vi ner 250 meter i distans, vilket jag tror är gynnsamt. Han har tränat bra på dirttrack och klarar underlaget. Jag har svårt att bedöma chansen, mycket beror på underlaget och hur det blir för dagen. Jag är nöjd med spåret, han reste bra senast och vi åker på lördag, säger Johanna Åberg.  

–History Hill (8) nu är det 250 meter kortare än senast på Bro Park. Ju längre desto bättre. Hon har inte gjort så mycket mellan starterna. History Hill gjorde det bra senast på Bro Park och i starten efter det var hon också bra på Övrevoll. Hon är bättre på gräs, men har ändå gjort det bra på dirttrack. Hon är till salu som ridhäst. Det har varit dåliga träningsmöjligheter sista veckan, men i torsdags fick hon cantra på. Jag är ganska nöjd med henne för dagen, men jag tror inte att hon vinner och är glad för pengar, berättar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.

–High Max (9) kom bort senast efter trafikproblem. Han är lite känslig med löpningsförloppet. Han ska räknas här, säger Caroline Malmborg.  

–Double Rock (10) gillade inte alls den blöta banan senast så den starten glömmer vi. Han presterar väldigt ojämnt, behöver få det att bli ”rätt i sina lopp” och då helst ligga med klungan som trea, fyra och få lite draghjälp. Fredrik Janetzky kommer att få jobba för arvodet. Han är ett osäkert kort på söndag, hälsar Maria Heinrichs. 

–Chamori (12) testar nu längre distans vilket är intressant. Det är en nackdel med många hästar i loppet då hon är orutinerad och inte gillar sprutet. Vi har stor tro på sikt nästa år och då på gräs. Nu måste hon komma ut och få rutin. Chamori är missgynnad av lös bana, säger Caroline Malmborg.  

–Gold Sensation (14) gör aldrig några dåliga lopp och nu är hon mycket löpsugen för dagen. Det är en ny ryttare för dagen, men hon är enkel att rida och Angelika Berg rider bra och med självförtroende. Nu är det ett getingbo med fullt fält så allt kan hända, men jag tror att hon kommer ligga med där framme och slåss. Hon är min bästa chans för dagen, upplyser Maria Heinrichs. 

Enkrona (6) är struken.

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2 Bro Park lopp 7, 1600 meter DT

– Alsimsaam (2) får vi se hur banan blir för hans del på söndag. Får han fäste har han ”tre nyttiga kilo av med lärlingen” och ska räknas, säger Roy Arne Kvisla. 

–Jesse The Body (3) gick fortast över upploppet senast, men hann inte dit. Jockeyn ska försöka få honom att gå med fältet lite bättre från början denna gång. Han har en tendens att vilja ”sladda” efter klungan. Spåret är jag nöjd med. Vi reser på lördag. Han är en många i det här loppet. Vill han så kan han, berättar Johanna Åberg.  

–Cooperess (4) ser det tufft ut på pappret för. Ett hårt lopp. “Tre kilo av” är förstås en fördel. Jag kommer att kolla mina starthästar på fredag och ta prover. Vi har halsinfektioner i stallet. Startar hästen så är allt väl förstås. Vi hoppas på pengar som bäst för henne, informerar Ylva Brandt. 

–Roycroft (7) kom i gång väldigt sent efter halsoperation. Inför förra starten hade vi inte jättestor tro på honom, men han var längre fram än vad vi trodde. Han ”var av bettet” en gång in i svängen, men det var ren orutin. När han tog fatt igen så släppte han inte bettet förrän ett halvvarv efter mållinjen. Det ska bli kul att se honom på Bro Park med sina långa aktion. Det är första resan och första övernattningen. Vi åker på lördag vid lunchtid. Han har mycket talang och mycket att ge. Klaffar det så är det ingen som kommer ta honom, varnar ställföreträdande tränare Oscar Berneklint.  

– Swiss Doctor (9) står också ”med tre kilo i hand” på sitt gamla handicaptal. Han är oberörd efter söndagens lopp och nu verkar han ha blivit starkare i kroppen. Formen är på topp han borde ha bra vinstchans, avslutar Roy Arne Kvisla.   

–Isidor Almqvist (10) är i mycket fin ordning och distansen bör vara ett plus. Han är, som övriga hästar på söndag, osäkert startande, informerar Tobias Hellgren. 

–Chapulin (11) har mognat, men loppet är ganska tufft och distansen är lite längre. Han gjorde ett bra lopp senast och om han gör om den prestationen tror jag att han är på pengar. Han hade inga problem att resa när vi var på Göteborg Galopp. Vi reser lördag morgon, säger Ricardo Ramallo. 

–Grimeford Lane (14) får godkänt senast. Spåret är ingen nackdel då han är långsam ut och slipper också en del sprut. Han tränar bra och gick lite snabbare i morse (fredag). Han är piggare än någonsin och kommer på slutet i loppen, hälsar Claes Björling. 

Toshaway (1) och Zingaro Boy (5) är strukna. 

V3-3 Bro Park lopp 8, 1200 meter DT

–Sahm Al Kahediah (1) tycker jag tog senaste starten väldigt bra och är pigg och glad. Jag tror att han är bättre på ”långt” än den här distansen, men hoppas han går hyfsat i varje fall och jag tror på en bra insats. Han är min bästa chans och Pharitz Munla är hästen att slå, säger Maria Hagman-Eriksson. 

–CR Tahfeem (2) missade starten senast, men gick fortast över upploppet undantaget Kazam. Hon gjorde ett bra lopp. Jag tror inte att detta är henne distans utan hon går bättre på längre distanser. Det finns inte så mycket att välja på just nu så hon får starta här, berättar Maria Hagman-Eriksson.  

–Elmajed (3) var jag väldigt nöjd med senast. Jag var osäker på distansen och han gjorde det mycket bra. Egentligen tror jag att han ska gå på 1600 meter, men vi får gå i det som finns och bjuds nu då han inte haft så många lopp i år så han får starta på. Han är okomplicerad och jag tycker att han ska ha chans här även om Pharitz Munla är min bästa chans, säger Annelie Eriksson.  

–Lazom Al Khalediah (5) sprang av vid utgången till dirttrackbanan senast och stannades av. Det gör han inte denna gång. Jag hoppas på en bättre insats, men han är ”oklar” och svårbedömd, informerar Maria Hagman-Eriksson. 

–Roslyn (6) är en ”varannangångshäst”. Jag får det inte riktigt att stämma med henne och hon har problem med sina muskler. Hon är den enda av mina som har distansfördel, men hon var avhängd senast redan från start. Svårbedömt, berättar Maria Hagman-Eriksson.  

–Pharitz Munla (8) tror jag att distansen är bra för och det tror jockeyn också (Maikel Narvaez Bravo som också red senast vid segern. Reds. anm.). Hon är väldigt startsnabb och det ska bli intressant att se henne. Hon är definitivt min bästa chans, informerar Annelie Eriksson. 

–Highland Queen (9) är bättre ”jagandes” än i ledningen. När hon tog över senast så bromsade hon lite och gjorde likadant vid segern i Göteborg i somras. Hon behöver ett rygglopp och det kommer hon få nu då hon fick spår nio. Distansen är mitt i prick och hon ser ut att må jättebra. Vi ändrar inte på något, säger Annika Sjökvist.