Nyheter

Tränarintervjuer 27/10 – lunchgalopp på Bro Park

Publicerad
Det är dags för lunchgalopp på Bro Park. Lunchen börjar klockan 12:20 och det finns som vanligt gott om spelmöjligheter att underhålla sig med. V4-spelet startar klockan 12:20 med dagens första lopp. Lunchdubbelspelet börjar i lopp tre och V5-spelet startar i lopp fyra. V3-spelet är inställt denna dag. Tidigare under dagen har en artikel med Patrick Wahl publicerats, men stallets hästar är även med i intervjublocket nedan. Vi önskar som vanligt lycka till med ”liret”.
zkatiljvauehoxqlex3
Divorce visar toppform och tillsammans med tränare och ryttare Daniel Mattsson är de att räkna med i V4-avslutningen. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

V4-1 Bro Park lopp 1, 1200 meter DT

– Stolen Tango (1) är jag nöjd med för dagen. Jag är också nöjd med startspår och distans. Prickar hon starten så är det god vinstchans, varnar Sandra Brolin. 

– Houston Heat (2) trivs bra på Bro Park och det blev ett passande lopp. Motståndet och hans handicaptal bör han kunna bemästra. Allt är bra med honom efter loppet på Övrevoll torsdags (sexa och oplacerad. Reds. anm.), men han var oförståeligt dålig i det loppet, säger Tobias Hellgren. 

– Green Backspin (3) tyckte ridande Cornelia (Hartsmar) att han kunde vunnit om det var 200 meter kortare förra gången. Han stumnade sista 200 då. Jag tror kanske att det berodde på att han trampade av en baksko i utgången av sista sväng. Han gick jobb i fredags och gick hela vägen ”pullandes” över 1000 meter dirttrack och var jättefin. Han hade sällskap då av Venezuela. Han brukar annars träna själv. Han är i jättefin form känns det som. Jag tycker att han ska vara bland de tre, hälsar Patricia Gordin. 

– Hypochondriac (4) tog luften slut för förra gången. Hon är förbättrad med det loppet i kroppen. Hon tränar bra. Jag ger henne en chans. Hon behöver inte ta spets och det är mycket bra om hon får ett lopp på ”rulle”. Hon har fått ett perfekt spår. Hon startar med lite chans den här gången, berättar Claes Björling. 

– Dust Devil (5) var fin vid segern näst senast, men stämmer verkligen tiden - jag är tveksam? Senast kämpade han på, men var inte lika vass som trea - jag tror det var de täta starterna som satt i benen. Dust Devil ser fin ut i träningen inför detta och att det är tillbaka 200 meter i distans passar bra. Det är några kapabla motståndare, men min häst ska kunna vinna det här, informerar Patrick Wahl.

– Semiramis (6) har varit bra i sina senaste starter. Hon var väldigt bra på dirttracken här hemma på Bro Park i slutet på september. Med tanke på hur hon presterade näst senast på dirttrack så är det nog ingen nackdel med underlaget. Hon har varit en gräshäst tidigare, men nu verkar hon gå på bägge. Jag är osäker på formen i stallet då vi har flera hästar med dåliga blodvärden. Jag hoppas att hon är på pengar, hälsar Ylva Brandt. 

– Wildfire (7) tränar på bra och känns fin. Jag är lite osäker på om hon är på väg ur form, men normalt sett så ska hon vara med där framme. Distans och underlag passar, säger Alice Elmerskog.  

V4-2 Bro Park lopp 2, 1200 meter DT

Sharp Eye (1) står vettigt inne i handicapen och distansen passar bra. Drog ett okej startspår och är vass på speed. Jag hoppas han kan vara med på en fin placering, säger Caroline Malmborg.

– Venezuela (2) tror Cornelia (Hartsmar) är en gräshäst då det inte ”biter” någonting på dirttrack Jag chansar och testar över 1200 meter. Hon gick ett jobb över 1000 meter på dirttrack ihop med Green Backspin i fredags och det var tryck i henne då även om hon inte hängde med sista femtio till hundra meterna, men innan dess gick de jämsides. Jag blir inte förvånad om hon skräller till faktiskt, varnar Patricia Gordin. 

– Sweet Sid (3) mår bra och kan en hel del när det klaffar för honom. 1200 meter är hans bästa distans. På sin bästa dag så räcker han i det här gänget. Det bygger på att det inte händer saker i starten. Han slog huvudet i grinden i senaste starten, hälsar Nadja Bellander.  

Perfect Sister (4) debuterade med plus och var minst lika bra senast efter hårt tryck hela vägen. Hon trivs på både underlag och distans - startspåret passar utmärkt. Det är några bra emot, men jag måste ju tro på chans, säger Caroline Malmborg.

– Athena (5) kommer att strykas, meddelar Aase Marie Brown. 

– Spenzer (6) mår ”finfint” och gjorde ett kanonlopp senast som tvåa med nos efter hårt tempo i front. Formen känns intakt, han är lättriden, ryttaren duktig (Rebecca Stålhandske. Reds. anm.) och distansen helt perfekt. Bland de tre bör han vara, hälsar Catharina Vång. 

– Freya Lucy (7) kämpar för att hitta formen och har varit en besvikelse hela säsongen. Lärlingen tar av tre kilo (Malva Blademo. Reds. anm.). Jag tror inte hon vinner, säger Kahlil De Burca. 

– Yalla Yalla (8) mår fint efter segern och går framåt hela tiden. Han har tränat på i startboxarna så sent som i fredags och det fungerade jättebra. Han verkar lära sig saker hela tiden. Det är tuffare hästar nu emot, men han ska ha en väldigt bra chans, hälsar Henrik Engblom.  

V4-3 / LD-1 Bro Park lopp 3, 2350 meter DT

– Ocean Side (1) har jag inget att anmärka på. Jag tycker det ser bra ut på förhand, säger Maria Johansson.

undefined
Ocean Side kommer ut på rätt underlag och på passande distans. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

– Flying Barrel (2) tog det förra loppet bra och Cornelia (Hartsmar) känner honom. Några har bättre handicaptal och några sämre. Jag tror det kan gå bra för honom här, hälsar Lilian Vestvall. 

– Helmut (3) är lika kapabel som han är knepig. Ena dagen flyger han i lopp för att i den nästa bara vika ned sig. Formen är det dock inget fel på då han ser mycket bra ut i träningsrundorna. Distansen passar och han tål sitt tal. Blinkers på igen och Helmut ska ses som en outsider, berättar Patrick Wahl.

– Warwick Avenue (4) kommer att strykas, hälsar Ylva Brandt. 

– Arctic Waltz (5) gillade inte underlaget senast och tappade lusten. Nu är det dirttrack igen som han jobbar jättebra på. Han är ändå svårbedömd och jag måste ligga lågt, säger Karen Kuszli.

– Lady Of Jazz (6) har varit borta på grund av hovproblem samt en del annat strul och hon är lite tunt jobbad. Hon har höjts ordentligt i formtal under året och det här blir tufft. Det här är i första hand en genomkörare inför Stockholm Hösthandicap om ett par veckor. Hon kan väl vinna på sin grundklass, men det känns som att hon behöver det här loppet, kommenterar Patrick Wahl.

– Man In The Moon (7) gick väldigt bra senast. Nu går han upp i klass, men det är en handicap och han har låg vikt. Vi tror att han kan lite mer än visat. Han är en humörshäst och vi får se hur långt det räcker, berättar Nadja Belander. 

– Dragonfly (8) drog en nitlott i spårlottningen, men är i bra form och har gjort det bra på bana och över distans tidigare. Det är svårt att veta var Lady Of Jazz står med tanke på att hon inte startat på länge. Hon bör ses med viss segerchans, säger Tobias Hellgren. 

V4-4 / V5-1 / LD-2 Bro Park lopp 4, 2100 meter DT

– Absolut Spirit (1) kom aldrig in i matchen senast och blev ”hängandes i spåren”. Nu tror jag på jättebra chans från startspår ett. Det blir till att ”bomba” i väg och så får vi se hur långt det räcker. Han är entaktad och stark, säger Henrik Engblom.  

– Wake Up (2) harvar på och jag hade hoppats att hon skulle lyfta sig, men hon verkar begränsad. Jag är osäker på formen i stallet då vi har flera hästar med dåliga blodvärden. Vi sätter på sidoludd, men jag är tveksam till henne. I bästa fall kan hon få pengar, berättar Ylva Brandt.  

– Cooperess (3) kommer att strykas, hälsar Ylva Brandt. 

– Impact Of Bloom (4) bär mycket vikt, men möter samtidigt lite enklare hästar. Distansen är en fördel och han har vunnit på dirttrack - även om stamtavlan formligen skriker gräs. Blinkers på och god segerchans om han sköter sig, berättar Patrick Wahl.

House In Order (5) blev det lite fel för senast på Övrevoll - glöm loppet, vi tar nya tag. Formen är intakt och jag tycker den här uppgiften ser okej ut. En typisk outsider, säger Caroline Malmborg.

– Sir Duke (6) mår väldigt bra, men det är ett riktigt getingbo och det är honom vi har minst förhoppningar på under dagen, trots att han är så ärlig och alltid kämpar. Det kan bli många hästar att ta sig förbi då han alltid kommer bakifrån, berättar Nadja Bellander.  

Dancingonthetable (7) blev trampad in i första sväng senast och tappade sedan aktionen - bara glöm den starten. Han ser fin ut efteråt och visade ju fem kilo mer än aktuellt formtal vid seger över distansen och på underlaget i juni. En typisk outsider, säger Annika Sjökvist.

Cava Queen (8) gick superbra senast och i fortsatt ordning. Vi har lagt om träningen på henne vilket fallit väl ut och nu har hon verkligen fått självförtroende. Dirttrack fungerar och att hon gått så fint på slutet beror på de fasta blinkersen. En av flera som kan vinna loppet, berättar Annika Sjökvist.

Divorce (9) var överraskande bra i sin comeback efter lång vila senast, hon tog loppet bra och ska vara framsatt. Upp i distans är bara en fördel. Hon löper långt bak i fältet så jag hoppas på högt tempo samt att ho inte hamnar i trafikproblem. Jag har respekt för ett par av konkurrenterna, men det är klart att jag hoppas på seger, säger Daniel Mattsson.

– Pretty Pretty Rose (10) tar vi upp i distans och så får vi se om hon står. Hon är hårt handicappad. Kanske kan distansen hjälpa till att förbättra henne? Lärlingen (Malva Blademo. Reds. anm.) tar av tre kilo. Jag förväntar mig inte att hon vinner, informerar Kahlil De Burca. 

– Double Rock (11) har fått ett lite tråkigt startspår, men vi har en plan som betyder att han får gå i klungan långt fram. Han ska inte gå i ledningen. Han är pigg och glad för dagen. Nu är det ett stort fält, så allt kan hända på vägen men förhoppningsvis tar han med sig en peng hem, hälsar Maria Heinrichs. 

– All Run (12) är pigg, glad och i form. Han verkar gilla när det är blött, men det får inte bli tungt. Det är svårt för mig att göra en bedömning då han bara startat en gång i min regi. Det kan gå åt båda håll, men vi ser mer och mer glädje i träning. Spåret är inte så kul, men han blir inte instängd i vart fall. Han kommer alltid bakifrån. Han var snabb ut senast. Kim (Stern) löser det där. Det är ovisst och vikten talar emot oss, säger Anna Klasson.

– Paakame Enki (13) mår bra, men tyvärr blev spåret en besvikelse. Det är inte så mycket man kan göra åt det. Fredrik (Janetzky) rider så jag hoppas att han kan få henne lite lugn i början, så att det räcker hela vägen, hälsar Susanne Brunius. 

V5-2 Bro Park lopp 5, 1000 meter DT

– Ces Soirees La (1) har inte gjort några fel under säsongen, men har haft otur. Hon hanterar dirttracken, men jag vet inte hur hon klarar distansen. Hon har fått ett jättebra spår. Jag är mer hoppfull än självsäker, upplyser Kahlil De Burca. 

– Semesther (2) kommer att strykas, hälsar Ylva Brandt. 

– Sweet Heart (3) kvalade på ett hyfsat sätt, men det var uppenbart då att blev trött på slutet. Hon är helsyster till Sweet Sid och sannolikt även hon en sprinter. Hon har behövt tiden för att få upp konditionen så hon kan gå debutloppet över 1000 meter. Vi behöver se henne en gång i lopp för att se hur hon fungerar, generellt sett så är inte de efter Zaahid så tidiga. Hon tränar trevligt, men är ”ingen direkt tvååring”, informerar Nadja Bellander.  

Starlight (4) är ute över för kort distans i sin debut, men man måste ju börja någonstans. Hon var fin i kvalet, men som det ser ut är hon mer en treåring. Hon har mycket fin stam, men jag ligger lågt så här första gången ut, säger Annika Sjökvist.

– Uppuppandaway (5) kan en del och att det är ned i distans är ett spännande test - dirttrack fungerar. Det är dock några bra emot så jag har svårt att sia om chanserna, informerar Patrick Wahl.

Innana Sacc (6) gick med järnskor runt om i kvalet - pullandes! Hade lite problem att byta ben på upploppet då, men det var mest en tillfällighet. Det är snabb sak som dock drog ett tråkigt startspår och distansen är dessutom i vassaste laget. Jag tror hon kommer gå bra, men det är ett par som känns för bra i nuläget, funderar Annika Sjökvist.

V5-3 Bro Park lopp 6, 1200 meter DT

Obs! Spelet är inställt i detta lopp då tre av fyra startande hästar (i nuläget) tränas av samma tränare. På V5 kommer samtliga hästar som streckas räknas som vinnare. 

– Archduke Ferdinand (1) går ner i distans och det är ett stort frågetecken med 1200 meter. Jag tror han är en 1400-meters häst. Det är ganska troligt att det är så. Han behöver erfarenhet och hans mål är Skånelandlöpning på Jägersro, säger Kahlil De Burca. 

– Rough Boy (4) trodde jag en hel del på senast, men blev faktiskt lite besviken på honom. Han mår fint av träningsrundorna att döma och gynnas av det mindre startfältet. Tror det blir svårt att rå på Archduke Ferdinand, men tvåa, trea ska min häst kunna vara, kommenterar Patrick Wahl.

 Strawberry (6) debuterade bra och var inte långt slagen i storlopp senast. Allt är väl efteråt och hon är inte så tokig. Nu är det dirttrack och då hon är efter Swipe tror jag det bara är en fördel. Det här är nog den bästa av mina tre i loppet - i vart fall i nuläget, berättar Patrick Wahl.

– Delux (7) kvalade okej och ser fin ut efteråt. Spåret är dock lite chansartat och han är mest ute för att se och lära. Att det finns fart och kapacitet i honom råder det ingen tvekan om - så visst…, tvåa kan han bli om det stämmer på vägen, säger Patrick Wahl.

Open Range (2), Are You Dumb (3) och Cara Dune (5) är strukna. 

V5-4 Bro Park lopp 7, 1600 meter DT

Perfect Plan A (1) är på väg framåt och uppåt. Distansen är nog för kort för honom, men det här är ett lämpligt maidenlopp så vi tar chansen. En fidus som jag ser på saken, informerar Annika Sjökvist.

– All Eyez On Me (2) har varit borta länge. Hon har vuxit och vuxit, men känns fin nu och får starta. Det är lite för kort distans för henne. Hon går med övervikt, men Leonard (Rios) rider henne med bravur i träning och får sitta upp i lopp då han känner henne väl. Jag har inga förhoppningar på henne på onsdag och hon är inget för spelarna, säger Marie Twomey. 

Chamori (3) är en bra häst som dock stoppats upp av diverse problem. Rent träningsmässigt är hon mer än redo för start, men det är ju en sak att se bra ut i träning - en helt annan att prestera i lopp. Hon har hög kapacitet och jag tror på en solid insats. Hur långt det räcker är svårt att säga då hon ju inte startat på "evigheter", kommenterar Caroline Malmborg.

– Stick Together (4) var jag nöjd med senast då han var huvud från femteplatsen och slagen fyra längder av Skandinaviens bästa skandinaviskuppfödda – Iron Butterfly. Visar han den formen så vinner han på onsdag. Han står väldigt bra till, säger Roy Arne Kvisla.  

La Paloma (7) svek lite senast, men kan bättre än så. En "normal" dirttrack skulle vara ett plus. Hon är inte startsnabb så jag får hoppas på överpace. Det ska vara en fin segerchans, kommenterar Annika Sjökvist.

– Skyler (8) står tufft till denna gång, berättar Sandra Brolin. 

Alvena Sadi (6) är struken. 

V5-5 Bro Park lopp 8, 1600 meter DT

Highland Queen (1) drog ett bra startspår, men jag vill inte se henne i spets - då pullar hon för hårt. Drömmen är att få rygg på ledaren. Hon har varit borta ett tag så jag väljer att ligga lite lågt. Kapacitet för seger finns dock inombords, säger Annika Sjökvist.

undefined
Highland Queen har haft en paus, men från ett perfekt startstpår måste hon ändå räknas här. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

– Pharitz Dahhia (2) har bäst chans av mina. (Elione) Chaves sitter upp och blinkers på som vanligt. Hon tränar bra och distansen är okej. Jag tror att Lazom Al Khalediah, Sahm Al Khalediah och Highland Queen blir svårslagna. Jag är nöjd med en fjärdeplats, berättar Camilla Nilsson.  

– Lazom Al Khalediah (3) är van att bära mycket vikt i träning och får testa en ”lägre division” nu. Det finns kapacitet, men viljan saknas. Han har inte rosat marknaden och vi får se om vi fortsätter med honom. Det gäller att hålla humöret uppe på honom. Jag tror inte han vinner, säger Maria Hagman-Eriksson. 

– CR Tahfeem (4) får ett ”lopp i kroppen” för kommande starter och går med övervikt. Förvisso är vikten ändå väldigt låg, men jag tror inte riktigt på henne heller här, berättar Maria Hagman-Eriksson. 

– Sahm Al Khalediah (5) är van att gå med hög vikt i träning och får också testa en ”lägre division”. Han är den jag tror mest på av mina, men går ju också ”tungt lastad”. Jag tror att Pharitz Dahhia är värst emot. Om hon är i form så ska hon vinna. Han kan bättre än visat, avslutar Maria Hagman-Eriksson. 

– Elementary Neutron (6) har inte riktigt fungerat på Bro Parks dirttrack. Han har inte hittat sig själv i loppen. Han är jättefin i träning och jag tror på hästen, men han får inte till det i loppen och då framförallt på Bro Park. Han har gått som bäst på Jägersro. Han är väldigt startsnabb och det går inte riktigt att hålla tillbaka honom. Ulrika Holmqvist kvalade honom och känner till honom. Han går med låg vikt, men jag är tveksam tills dess att han visar att han hanterar Bro Parks dirttrackbana, berättar Charlotte Goss. 

– Katyusha (7) bär inte mycket vikt, men har satt lite vinterpäls. Det kan vara hennes sista lopp i karriären. Blir det lite för bra hästar så räcker hon inte till. Hon springer så länge lampan lyser och så är det inte mer med det. Hon är ärlig, men har inte den speeden när det går för fort mot för bra hästar. Jag tror att Lazom Al Khalediah, Sahm Al Khalediah och Highland Queen blir svårslagna. Jag ligger lågt, säger Camilla Nilsson.   

Bro Park lopp 9, 1600 meter DT

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat loppet.

1 Ittmaam – 4 Gimme Love – 5 Vici Outs: 3 Grey Runner