Nyheter

Tränarintervjuer 2/7 – fredagstävlingar på Jägersro Galopp

Publicerad
Jägersro håller eftermiddagstävlingar med start klockan 15:00. V4-spelet startar i lopp ett och vi får bland annat se Svenskt Oaks Trial som avslutar V4:an. V5-spelet startar i det femte loppet. Intervjuerna med stall Berneklint har publicerats i förväg, men är också med i intervjublocket. Lycka till med spelandet.
losdlkbyqbnn7lmle3q
Kan Roger Osbergs Alderaan vinna Svenskt Oaks Trial (V4-4)? Visar hon samma form som på gräset så kan det gå. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

V4-1 Jägersro lopp 1, 1200 meter DT

Vi tippar Augustus Caesar (7) först. Han gillade verkligen Jägersro senast. 

– Augustus Caesar (7) får vi se om han står 1200 meter. Träningen säger det och han har löpt en del på den förut. Det kommer att bli högt tempo och han har chans, säger Kahlil De Burca. 

– Glorious Player (2) tror jag gör ett bra lopp, är med långt framme och tjänar pengar, men vinner inte gärna, hälsar Ellinor Rasmusson. 

– Across the Pond (5) var lite rund om magen senast, har gått framåt med det loppet, berättar Dina Danekilde. 

– Maid (6) allt är precis som vanligt och distansen är bra. Jag tror hon gör en bra prestation, säger ställföreträdande tränare Annika Delinder. 

V4-2 Jägersro lopp 2, 1200 meter DT

Vi har stall Berneklints två hästar ensamma i A-gruppen i vår rank. Först tror vi Sweet Home Alabama (9) är.

– Sweet Home Alabama (9) var väldigt fin i sin debut i fjol, men sen ha det mest strulat. Hon är i ordning nu och Carlos Lopez har valt att rida henne. Hon har en hög och fin “cruisingspeed” och ser ut som en sprinter - på lite sikt tror vi dock att hon står 1600 också. Sweet Home Alabama är en häst vi verkligen gillar och det kan bli seger, även om det är första starten på länge. Don Pablo (1) står fint till i loppet och är väl värd en vinst snart - kanske här? Om man ser till stamtavlan ska han vara en stayer, men bevisligen är han mer effektiv på kort. Vi hoppas på ”överpace” och då ska det vara toppchans på segern, informerar ställföreträdande tränare Oscar Berneklint.

– Pine River (3) prövar vi på ”dirten” igen. Hon har inte fungerat på gräset för oss. Hon tränar fint, men i morgon får vi se om hon har tappat lite av viljan att tävla, säger Rikke Rohbach Bonde.

What Dose (4) får komma ut och starta då det inte finns något passande lopp på två månader. En lillasyster till Helsingline, jag tror det fattas lite i henne, men springa kan hon, upplyser Ricardo Ramallo. 

– Metalimo Surprise (5) var fyra i sin livsdebut, var lite stressad då men jag hoppas det blir bättre på hemmaplan. En god chans, berättar Francisco Castro. 

Black Power (7) provade vi med blinkers senast, men det gav inte någon effekt. Lite osäkert startande här, säger ställföreträdande tränare Annika Delinder. 

V4-3 Jägersro lopp 3, 1200 meter DT

Vi rankar stall Castros Bossner (9) först. 

Bossner (9) ska ha en bra chans, det känns positivt. Jag är nöjd med vad han gjorde senast och nu ska han tävla på hemmaplan, hälsar Francisco Castro. 

Claes (2) är fräsch nu så jag hoppas att han gör en bra prestation, berättar Peter Jardby. 

Tim the Greatest (3) kan bättre än vad han visat hittills. 1200 meter är nog mer passande distans, säger Dina Danekilde. 

Giant Sally (7) står tuffare till den här gången än vid segern. Jag ligger lågt, hälsar Jan-Erik Pettersson. Obs! Nytillkommen intervju sedan ursprunglig publicering. 

Oscar By The Fame (8) tränade fint som 2-åring men var nervös. Nu är han som en maskin på ”mornarna”, så det här blir ett test om han fungerar i löp eller om han blir nervös igen, meddelar Ricardo Ramallo. 

V4-4 Jägersro lopp 4, 2200 meter DT

Vi tippar Runaway Sue (8) men Atlanta (3) är minst sagt lika intressant. 

–Med Atlanta (3) siktar vi mot Oaks och nu ska vi testa och se hur hon reser, banan och allt annat runtomkring. Det kommer säkert att bli tufft men jag hoppas att vi har en häst att komma med till Oaks. Hon var grymt bra senast i ”1000 Guineas” över en för kort distans, säger Maria Sandh. 

Krigar Drottning (1) är ett fint, men temperamentsfullt sto. Vi ska testa att resa, underlaget och allt annat för att se om det öppnar upp våra möjligheter med henne, berättar Kahlil De Burca.  

Trollfjord (2) tränar bra, gick fint mot bra hästar senast. Jag tror hon är gynnad av den lite längre distansen bara hon kan slappna av, säger ställföreträdande tränare Annika Delinder. 

Miss Lively (5) står kval i Derbyserien, går ut för att få ett lopp och hamnar hon någonstans i mitten är jag nöjd, säger Paul Fitzsimons. 

Alderaan (6) är tillbaka på dirttrack. Hon har provat distansen en gång och då var jag lite besviken på henne. Det blev lite ”upp-pullat” och var inte med när tåget gick. Vi provar en gång till för att se om vi ska sikta mot Oaks eller Altamira. Kan hon leva upp sitt formtal och hanterar distansen så kan hon vara med i striden, säger Roger Osberg.

Summer Snake (7) är inte lätt att matcha, men måste ut och starta, berättar Vanja Sandrup. 

V5-1 Jägersro lopp 5, 2200 meter DT

Vi tippar Zoo Fun (6) först. 

– Zoo Fun (6) är i väldigt fin författning för dagen. Han är dock lite knepig - går bra mot bra hästar, men dåligt mot dåliga…Carlos Lopez känner honom väl och är ju faktiskt den ende jockey som vunnit på honom. Jag vill se Zoo Fun med en utvändig resa - när han får häst utvändigt om sig kan han bara lägga av. Den här uppgiften ser mycket bra ut och jag tror på bra segerchans, säger ställföreträdande tränare Oscar Berneklint.

Castashadow (1) möter bra motstånd, men behöver mer distans vilket han får nu. Han är långgalopperad och frågan är hur han hanterar kurvorna på Jägersro. Spåret är bra och han är mer effektiv på dirttrack, meddelar Kahlil De Burca.  

Sunlight (5) bär hör vikt, men går också ner i klass. Har utvecklats mellan löpen, första gången var han slagen 600 kvar och senast höll han till upploppet. Sen vi hoppas att han tagit ett steg till, säger Fredrik Reuterskiöld. 

V5-2 Jägersro lopp 6, 1730 meter DT

Stureplan (5) gjorde en fin comeback och vann. Hingsten tippas först. 

Stureplan (5) känns uppåt efter segern i comebacken. Han har vaknat till lite mer och står fint till, tycker tränaren Caroline Malmborg.

Snake Lake (1) mår jättebra, synd bara att Stureplan kommer ner för den blir svår att slå. Det är länge sedan han starta så han kan vara lite ringrostig, menar Vanja Sandrup. 

V5-3 / V3-1 Jägersro lopp 7, 1200 meter DT

Vi tippar Moojim (5) först. Stallet har två hästar till start. 

Moojim (5) är den bättre hästen av mina två, men även Lucy In The Sky (1) kan vara med där framme. Jag tycker ingen av de är helt avsågade här, säger Peter Jardby.  

Cece Adorable (3) är lite rund om magen, behöver loppet och jag tror inte att det är något för spelarna, säger Ellinor Rasmusson. 

V5-4 / V3-2 Jägersro lopp 8, 1200 meter DT

Stall Danekilde har det väl förspänt här och vi dubblar med hennes båda hästar. Khatun (1) tippas först, men där låter det osäkert från stallet. 

Khatun (1) är osäkert startande, var med om en otäck upplevelse vid startboxarna senast. Mirador (2) är allt bra med, jag har inte något att klaga på och det är min bästa segerchans, säger Dina Danekilde. 

Powerhouse (3) var halt när han skulle starta senast, men det visade sig bero på en sko. Har inte haft någon tur, det är väl egentligen fel distans men det är inte så många med att han får en peng, berättar Vanja Sandrup. 

Legosoldat (4) hanterar inte dirttracken på Bro Park, men tror han kommer hantera underlaget på Jägersro. Om Khatun startar så är hon den tuffaste motståndaren. Det blir svårt att vinna. Kan vara bland de tre, upplyser Kahlil De Burca. 

V5-5 / V3-3 Jägersro lopp 9, 1200 meter DT

Vi väljer att spika debuterande Scarlett (4)

– Scarlett (4) har mycket gemensamt med sin mamma Dolly Dagger. Hon är långbent och långgalopperande - ser ut som en riktigt fin häst, stark och rejäl. Inför kvalet hade hon bara fått några test över 600 meter och hon är garanterat framsatt ordentligt - får dessutom på sig lättare skor inför detta. Scarlett är startsnabb och Manuel Santos som rider henne varenda morgon kunde inte vara mer nöjd. Debut är debut brukar man säga, men det är klart att vi tror hårt på Scarlett, hälsar ställföreträdande tränare Oscar Berneklint.

Stall Lindberg-Lensvik startar två hästar. 

– Crocodile Rock (1) är nog den bättre av våra två. Läget med den innersta boxen känns också bra. Tiny Dancer (3) var okej i sin debut, men kanske passar ”gruset” lite bättre, säger ställföreträdande tränare Camilla Lindberg.

Stall Fitzsimons startar också två hästar. 

Röde Baronen (2) behöver nog längre distans och i den här starten tror jag Camacha är den bättre av mina två. Camacha (5) tog sitt kval bra, är pigg och glad i träningen och jag tror på bra chans, meddelar Paul Fitzsimons. 

Jägersro lopp 10, 2200 meter DT

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat loppet.

2 Kissnfly – 4 Rintintin – 1 Positano Outs: 3 Bearfoot