Nyheter

Tränarintervjuer 26/9 – V64 med jackpot på Jägersro!

Publicerad
Det är jackpot på V64 och då gäller det att vara med på noterna. Som vanligt börjar V64-spelet i lopp två, klockan 12:20. Malmöbanan bjuder på nio lopp och mycket andra spelmöjligheter. Lunchdubbeln går exempelvis som lopp sex och sju med spelstopp cirka klockan 13:56. Trevlig läsning och lycka till med spelet.
zzfttbqp4cwdeu3bmzs
Marta var oerhört bra senast. Vad kan hon göra i V64-1? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Jägersro lopp 1, 1200 meter DT

–Fast Forward (1) är en trevlig individ som jag gillar. Det är ju första gången ut, men det ser väldigt intressant ut, säger Fredrik Reuterskiöld. 

–Breathe Me (2) utrustar vi med sidoludd. Han är under stor utveckling och känns vassare i träningen, varnar Bodil Hallencreutz. 

– Noble Dance (3) satt fast senast och får han bara ett fint lopp ska det vara en bra chans, säger Francisco Castro. 

–Tussilago Farfara (4) kom bort på en mjuk bana senast. Det ser fint ut på förhand, varnar Jessica Long. 

– Golden Treasure (5) är ute för att lära sig här. Hon kan bli en fin häst till nästa år, informerar Hans-Inge Larsen.          

V64-1 Jägersro lopp 2, 2400 meter DT

– Marta (1) var bra senast, nu är det kanske lite tuffare. Det finns kanske några frontrunners med, så hon kan kanske gå med som trea-fyra? funderar Vanja Sandrup. 

– Harry (2) gör bra lopp hela tiden och är en fin kämpe, upplyser Lennart Reuterskiöld Junior.

– Suspicious Mind (3) är inte ”toppad” för det här, utan vi siktar på ”Fältrittklubbens”. Han har ju hög kapacitet, men ska ju ”ge” Gold Tyranny tre kilo, säger Nina Lindberg Lensvik. 

– Gold Tyranny (4) ska gå till ”Fältrittklubbens” efter detta. Det ser okej ut och han får tre kilo här (av Suspicious Mind. Reds. anm.), hälsar Lennart Reuterskiöld Junior. 

– Xcalibur (5) vann på ett fint sätt senast, men jag tycker fortfarande att han är för högt handikappad, informerar Lennart Reuterskiöld Junior.

V64-2 Jägersro lopp 3, 1200 meter DT

–Mangusta (1) var ute senast på gräset på Bro Park, men det är bara att glömma den starten då hon inte hanterade banan, enligt ryttaren. Hon är begränsad, men bra för övrigt. Hon siktar på en fjärde, femteplats, säger Hans-Inge Larsen. 

–Four Dragons (2) tappade tre, fyra längder efter start i en trång situation. Sedan fick hon ta fatt igen och fick runda korvkiosken och fick gå längst ut. Hon blev störd loppet innan också. Det är svårt att veta vad Irish Action kan på distansen? Jag är mest orolig för Grey Ascension. Hon har inga ”men” av de störningar hon fått. Vi var inne på Jägersros stora bana i torsdags i ett lättare jobb och hon kändes hur fin som helst. Vi hoppas på en god placering, hälsar ställföreträdande tränare Christer Peters. 

–Black Power (4) kommer ridas utan blinkers nu, tränar bra och kan väl vara tvåa efter ”Juniors” (Irish Action. Reds.anm.), säger Bodil Hallencreutz. 

–Irish Action (5) debuterade bra, men 1200 meter är kanske i kortaste laget? Jag hoppas att han har snabbheten att vinna här och det är min bästa segerchans för dagen, hälsar Lennart Reuterskiöld Junior. 

 Cece Admirable (6) var jag inte nöjd med senast, men han blev påriden och skadade sig lite. Han är fräsch nu, men har missat ett ”jobb” på grund av det. Det gör det lite svårt att bedöma, men jag har en väldigt bra jockey (Elione Chaves. Reds.anm.) och tror att det gör någon placering i rätt riktning, säger Malin Roth.  

Layton (7) är det egentligen lite i kortaste laget för på Jägersro. Det är svårt att förutse hur det kommer att gå här, informerar Marie Lustig. 

Grey Ascension (8) var jag mycket, mycket nöjd med senast och jag är fortfarande nöjd med henne. Hon är bättre än Mangusta alla dagar i veckan. Martin (Rodriguez) red henne väldigt bra senast och sitter upp igen. Det är svårbedömt med treåringarna i loppet, men hon är i bra form, varnar Hans-Inge Larsen. 

V64-3 / V4-1 Jägersro lopp 4, 1600 meter DT

–Scarlett (1) tränar toppfint och vi är väldigt nöjda. Det är en klar, klar fördel att hon går upp i distans nu. Hon är inte lika som mamma, som var så snabb – den här är mer gånggalopperande, berättar ställföreträdande tränare Oscar Berneklint. 

–Big Red Panda (2) har aldrig provat dirttrack och frågan är om hon klarar underlaget? Det är förstås några att slå också och framförallt Zunzina. Om hon går på underlaget så kan hon vara tvåa bakom henne, informerar Bettina Andersen. 

–Zunzina (3) fick en bra debut och har tagit det loppet bra. Det är ett intressant lopp med flera fina hästar, säger Lennart Reuterskiöld Junior.

–Penny (4) får prova lite längre distans. Jag tycker att hon ser positiv ut, berättar Francisco Castro. 

–Nouran (5) är ny hos mig. Ett litet sto som känns jättefin. Snäll och bra att rida, det enda frågetecknet är distansen. När hon startade senast var frågan om hon skulle stå 1200 meter, nu är det 1600 meter. Men, skulle hon stå ”1600” är hon med där framme. Så bra är hon, varnar Dina Danekilde.         

undefined
Stargaze och Penny har vuxit upp tillsammans och delade på segern i debuten.  Foto: Stefan Olsson/ Svensk Galopp

–Stargaze (6) är gynnad av att distansen är längre den här gången. Jag tror att hon gör ett bra lopp, säger Francisco Castro. 

–Rachini (7) har varit ute i tuffa lopp på Bro Park. Nu tror jag att distansen är en fördel och det är hemmaplan. Hon jobbar fantastiskt bra, berättar Nina Lindberg Lensvik. 

–Sunshine Carlras (8) är med för att testa dirttrack och en eventuell start i Kriteriet på Jägersro i höst. Hon tränar utmärkt och får blinkers på denna gång, då hon inte anstränger sig mer än vad som är högst nödvändigt. Vi är i första hand nöjda med pengar, säger Rikke Rohbach Bonde. 

–Seattle Blossom (9) hade det tufft på Bro Park. Det är fortsatt lite utbildning, men hon blir bra med tiden, hälsar Paul Fitzsimons. 

V64-4 / V4-2 Jägersro lopp 5, 1600 meter DT

–Civilon (1) blev det ett lite konstigt lopp för senast. Vi tror att distansen ska vara lite bättre. (Elione) Chaves får ta det lite lugnt i början och komma tillslut i stället, säger Francisco Castro. 

–Röde Baronen (2) har gjort två starter, nu är han distansgynnad och tränar riktigt bra. Jag tror att han kommer att vara långt framme, hälsar Preben Sövik genom Nina Lindberg Lensvik. 

–Carmen (5) är en fin debutant som tränar bra, säger Lennart Reuterskiöld Junior.

–Deep Under (6) får blinkers på nu. Längre distans är en fördel och han tränar bra, berättar ställföreträdande tränare Oscar Berneklint.

–Amanda (7) var lugnt tagen i kvalet och har gått framåt efter det. Hon är framåt, lite ”rå” i sin galopp. Det blir absolut rätt sort nästa år, säger Jessica Long.                         

–Titannia (8) får en bra distans här. Vi ska inte ”skjuta gåsen än”, det är nästa säsong som hon har ett stort program. Men, hon är bättre än sin syster på dirttrack och jag tror på chans, hälsar Paul Fitzsimons. 

–Dandelion Dream (9) sköter sig perfekt, om det klaffar ska hon kunna vara bland de fyra främsta, säger Paul Fitzsimons. 

–Tin Win (10) är en fin debutant som tränar bra, säger Lennart Reuterskiöld Junior. 

Zeffirelli (4) är struken. 

V64-5 / V4-3 / LD-1 Jägersro lopp 6, 1200 meter DT

–Dominic (1) var riktigt bra när han vann och känns ännu bättre nu. Jag tror att det är en bra chans igen, hälsar ställföreträdande tränare Oscar Berneklint.

Miss Haven (2) är jag mycket nöjd med för dagen och jag känner mig säker på att Jägersros dirttrack kommer att fungera. Det är ett kapabelt sto som kan vinna loppet, men jag vill varna för att distansen kan vara för kort. Hon kommer igång lite sent i loppen så vi får hoppas på rejäl överpace. Startspåret passar fint, säger Wido Neuroth.

City Code (5) gör sin första start på dirttrack, men det tror jag ska fungera då han tränar på underlaget varenda dag här hemma. Formen är där den ska vara, han trivs över distansen och drog ett perfekt startspår. Det är några tuffa konkurrenter i listan, men det är min också och jag tror på segerchans, upplyser Cathrine Erichsen.

Bossner (6) har förbättrat sig för varje start och ska kunna vara med dem om han får ett bra lopp, hälsar Francisco Castro. 

Reunion Island (7) tycker jag ska ha en bra chans här, han tränar riktigt fint, varnar Francisco Castro. 

No Nay Naughty (9) fick en sårskada och missade ett lopp som var tänkt som ”preparé” till det här. Hon har ju aldrig varit sämre än trea, men det kan saknas lite luft, informerar Nina Lindberg Lensvik. 

–Northern Carlras (10) har vunnit två lopp i ”provinsen” där han inte har mött något större motstånd. Nu testar vi honom på dirttrack igen, men på kortare distans. Han är en fin häst som jag tror mycket på till nästa år. Han är nog mera av en gräshäst än en dirttrackhäst, men då han är anmäld i andra lopp på underlaget i år så vill vi testa honom för att se om han ska fortsätta säsongen eller om vi ska ”packa in honom” till nästa år. Tar han sistapengen i det här sällskapet så är jag nöjd, säger Rikke Rohbach Bonde. 

Herewegodandy (3) och Prince Of Fjords (8) är strukna. 

V64-6 / V4-4 / V3-1 / LD-2 Jägersro lopp 7, 1730 meter DT

–Hodor (1) gick ett bra lopp förra gången och formen är ”helt bra”. Han är stark och mår fint för dagen, men står lite högt i formtal. Spåret är bra och vi siktar på pengar, säger Marie Lustig.  

–Tindalltrendeagle (3) var jag ”sådär nöjd” med i senaste starten. Han har ett bra spår och kan han få pengar är jag nöjd, hälsar Jan-Erik Pettersson. 

–Valde (4) ser fin ut och det är en passande uppgift. Precis som mina andra hästar trivs han när det är blåsigt och kallt, säger Ellinor Rasmusson. 

–Ithaca (5) åker vi ner med för att testa Jägersros dirttrack och se om hon fungerar på den. De får bättre fäste på den banan, tycker jag. Hon har full form och avslutade bra senast. Fungerar hon så tror jag att hon kan göra det bra här och då har hon en bra platschans, informerar Roy-Arne Kvisla.  

–Camaluna (6) var sorgligt dålig senast också. Jag har kollat upp henne och hon är inte sjuk. Jag tycker hon tränar bra och distansen är bättre, men det är många andra med som har god chans, säger Öllegård Gren. 

–Desert Dust (7) är en bra häst, men det är svårt att värdera hans form på dirttrack, upplyser Marie Lustig. 

–Primacor (9) är formen fortfarande intakt på så får vi se hur långt det räcker här. Han höjdes tre kilo i formtal efter segern senast. Han ska ha en fri löpning, helst ute i spåren så startspåret är inte helt tokigt. Sidoludden sitter kvar och används på kortare distanser än 2000 meter och uppåt, berättar Hans-Inge Larsen. 

–Single Malt (10) fick gå ner till 1730 meter senast och det blev rätt. Jag var inte överraskad att han vann, men överraskad att han gjorde en så stark prestation, informerar Francisco Castro. 

–Zingaro Boy (11) sprang igenom grindarna senast och fick vända åter och lastas igen. Han har vunnit på formtal 74 (10/6-2020 på Göteborg Galopp över 1400 meter. Reds.anm.), men har inte ”stavat till formtal 75”. Jag tycker att han är för högt handikappad nu och det är tre hästar som står bättre till. Vi får vara nöjda med pengar och det finns frågetecken för distans och underlag, säger Peter Jardby. 

–Powerhouse (12) är en okomplicerad häst, får hon sitt ”löp” kan hon vara långt fram. Det ser bra ut för båda mina men det är lätt att komma bort i ett stort fält, berättar Vanja Sandrup.  

–Suo Gan (13) tjänar sina pengar, får sidoludd på och kan mycket då han är på humör, informerar ställföreträdande tränare Oscar Berneklint.

–Chizonwheels (14) har haft otur så ni kan glömma de två senaste starterna. Det blev alldeles för tufft näst senast och senast blev hon klämd i starten, blev rädd och ville inte alls springa. Läget är både bra och dåligt. Bra eftersom det kanske inte blir så trångt där ute, dåligt eftersom det kan vara svårt att komma till. Tränar bra, men en varning eftersom vi inte vet hur hon reagerar med tanke på incidenten senast. Det viktigaste är att hon får en bra upplevelse, säger Ricardo Ramallo. 

–Powerpoint (15) är också en okomplicerad häst, det ”bär iväg” direkt. Hon tränar bra och har en vettig uppgift, men det är många hästar med, Vanja Sandrup. 

A Star Is Born (2) är struken. 

V3-2 Jägersro lopp 8, 1730 meter DT

–Sea Lieutenant (2) klarade inte den blöta banan senast, normalt är det en bra chans, säger Francisco Castro.

–Tille in Action (3) kom bort på banan senast, det var annars säsongens stora mål. Han får försöka ta lite revansch här, hälsar Lennart Reuterskiöld Junior.

–Couples (5) är säkerheten själv. Han tränar bra och slåss om segern, säger Francisco Castro.                     

–Xtara (6) får nu prova distansen för att se hur den fungerar i min regi då han aldrig startat på längre än så här för mig (han har gjort en start över distansen den 24/6-20 och var då tia, slagen med 19,5 längder. Reds.anm.). Han är en bra häst, men det är de andra också, berättar Marie Lustig. 

V3-3 Jägersro lopp 9, 2400 meter DT

–Filia Kalejs (1) mår fortsatt bra och känns väldigt fin, berättar Malin Roth. 

–Moneytalks (2) var banan alldeles för lös för senast. Jag hoppas att han får mer fäste på söndag. Vi siktar på att ta en fjärde, femteplats. Det är för bra hästar emot, informerar Bettina Andersen.  

–Joker Face (4) är sämst tvåa om han vill, kapacitet finns bara han visar sitt rätta ansikte, säger Paul Fitzsimons. 

–Moojim (5) har vunnit fyra lopp i år och gått upp ett antal kilo i formtal under säsongen. Förvisso blev han sänkt ett kilo sedan senast, men jag tror inte att han vinner loppet, upplyser Peter Jardby. 

–Maid (6) gjorde en stark debut för mig, kämpade bra och var bara slagen med en nos. Hästen som slog henne kom långt ut, hade den kommit närmare så tror jag att hon svarat den. Hon tränar fortsatt fint, säger Francisco Castro.