Nyheter

Tränarintervjuer 26/5

Publicerad
Jägersro Galopp håller i onsdagens lunchgalopptävlingar och bjuder på V4 och Lunchdubbel. Kay Jensens pris över 1000 meter går som femte lopp och får inte missas. Vi önskar som vanligt lycka till med spelandet.
byy0gd3s1ddbq4dsfey
Aithusa och Per-Anders Gråberg vann direkt i comebacken. Kan duon ta andra raka i V4-1? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

V4-1 Jägersro lopp 1, 2200 meter DT

Vår förstatippade häst Quagmire (1) är struken. Därmed hamnar Xit (3) hamnar överst i rankingen. Vi har inte lyckats nå Jessica Long ännu men återkommer givetvis om vi gör det. 

– Malbec (2) har gått bra varenda gång hittills för mig. Vi provar lite längre distans nu igen då det sett ut som att han behöver det i de tidigare starterna i år. Han har också visat förr att han ska gå bra på längre distanser. Han mår bra för dagen och det här ser bra ut, säger Martin Persson. 

– Jag har svårt att värdera mina hästar. Dominic som startade i söndags var sämre än vi förväntat oss och vi kollade upp honom och han hade en infektion. Nu kollar vi upp våra hästar som ska starta på onsdag och kommer de till start är de kollade så sent som möjligt. Zoo Fun (4) tror jag inte är något för spelarna, han måste visa mycket mer i så fall, hälsar Susanne Berneklint. 

Aithusa (5) är säkert åtta till tio längder förbättrad mot förra gången då han vann. Jag var inte överraskad över segern senast trots att han inte startat sedan 2019. Han har genomgått en halsoperation och har börjat fungera bra. Han gick ett väldigt positivt jobb förra måndagen ihop med Hawk Eye – det var väldigt bra. Han ska kunna vinna det här loppet, berättar Thomas Fredlund. 

– Jag har flera sjuka hästar i stallet, men de två som ska starta är kollade och ska vara friska. Repeat Offender (6) går bra här på Jägersro, jag tror att han har vunnit sex, sju lopp här. Formen är bra och han kan vinna, berättar Ricardo Ramallo. 

– Jag har varit missnöjd med mina hästars prestationer de senaste tävlingsdagarna. Valde (7) vill inget, men vi hittar inga fel så jag kan bara hoppas att han känner sig löpsugen, berättar Ellinor Rasmusson. 

Quagmire (1) är struken. 

V4-2 Jägersro lopp 2, 2200 meter DT

Laguna Seca (2) blir vårt förstaval i loppet. Han ska kunna vinna det här med ett bra löpningsförlopp. Francisco Castro tränar. 

Laguna Seca (2) får gå framåt här, till front och dra undan. Det borde vara en riktigt bra chans.

Loki (1) har tagit det senaste loppet bra. Han var lite trött efter loppet och det var längesedan han var det. Jag sätter upp Liam Doran med tre kilo av. Han har vunnit på honom den i februari förra året. Det är bra med ett litet fält och han verkar gilla att gå med lägre vikter. En slant är vi nöjda med, säger Marie Twomey. 

Positano (5) har jag också en bra känsla för. Jag hoppas att han kan vara långt framme, säger Ricardo Ramallo. 

–För Kissnfly (6) spelar underlaget och vädret ingen roll. Hon behöver komma fram utvändigt och få ett fritt spår och löpningsförlopp. Hon är väldigt stark och har vinstchans, berättar Jaana Alvesparr. 

Whitestrip (8) testar en ny distans. Jag tror att det ska gå bra, men kan ske inte något hett bud, säger Vanja Sandrup. 

High Max (7) är struken. 

V4-3 / LD-1 Jägersro lopp 3, 1200 meter DT

Vårt förstaval är Out Front (5) och Fredrik Reuterskiöld tränar. 

Out Front (5) fick en liten ”setback” för en tid sedan, är redo att starta igen men är lite svårt att hitta lopp till då hon vann lopp förra året.

Peter Jardby tar ut två hästar i loppet. 

Ko Zinzun (1) gick jättebra senast. Tiden får utvisa vad han duger till men han har gjort allt rätt hittills. Claes (4) var jag besviken på förra gången. Jag kan inte säga varför då jag inte hittar någon anledning till det. Han har jobbat bra och jag hoppas att han är förbättrad igen. Man bör ha med bägge stallets hästar men de ska inte vara favoriter.

Labjaar (2) startade i söndags (femma då. Reds.anm.) och kommer till start om han tagit söndagens start bra. Då kommer han ut med stor chans. Vi har inte prövat täta starter förut men han är så smart att han inte tar ut sig om det inte känns rätt. Han brukar få allergi över sommaren och därför får vi prova att starta på nu, berättar Hans-Inge Larsen. 

Susanne Sivrup-Rosenqvist startar också två hästar. 

– Jag tror att det blir tufft för Point Boy (1). Han går upp en klass kan man säga Han gick upp tre kilo i formtal på den senaste segern men jag tror inte att det betyder så mycket för honom. Jag tycker ändå att han står väldigt bra till än så länge. Han känns fortsätt väldigt fin och mer kan jag inte göra. Vi får se hur långt det räcker. Undercolours (7) utvecklas hela tiden. Nu har han gått ner lite i formtal och nu har jag också fått upp Elione Chaves. Han är inte lättriden och man måste vara aktiv med honom. Är man det så gör han det som ryttaren begär. Han har en utvecklingskurva som går uppåt hela tiden. Jag tror inte att han slår Point Boy nu men i grunden är han nog en bättre häst. Jag är mest rädd för Ko Zinzun och Out Front.

Four Dragons (8) mår bra. Det blev lite tufft förra gången efter att hon faktiskt tappade start. Hon sprang in i grindarna och hann inte tillbaka efter det och var inte med när starten gick. Det blev en tappstart och sedan var hon inte med i matchen. Vi hoppas att hon gör en gedigen insats den här gången. Det ser bättre ut på förhand och 62 kilo är vad hon maximalt mäktar med, varnar Charlotte Sjögren. 

V4-4 / LD-2 Jägersro lopp 4, 1730 meter DT

Vi föreslår spik på lovande Newdogintown (1). Han förlorade mot en mycket bra Stroxx Carlras i debuten men gjorde en gedigen insats,. 

Newdogintown (1) tränar fortsatt fint. Han verkar ha tagit loppet bra och startar med chans, berättar Fredrik Reuterskiöld. 

Vanja Sandrup startar två hästar i loppet. 

Kal P Dal (3) tränar på bra, men har stött på bra hästar hela tiden. Får väl svårt att vinna, men kan nog vara ett bud efter Newdogintown. Powerhouse (5) går okej, men vi är nöjda om han får en slant, hälsar Vanja Sandrup. 

Archimedes Face (4) går här ut i en maidenlöpning och ska normalt vara framsatt efter förra loppet. Jag tror han kommer att göra en bra prestation, berättar ställföreträdande tränare Linda Reuterskiöld. 

Mirco (6) gjorde det jättebra i debuten. Det tog lite tid för honom att galoppera in sig men sedan avslutade han bra. Distansen här är inte fel för honom. Har gjorde allt rätt i den första starten, men jag har svårt att sätta in honom mot motståndet, berättar Peter Jardby. 

Galway (7) är en fin häst som jobbar bra, men för säkerhets skull har vi tagit ett blodprov för att kolla att allt är okej, säger Ellinor Rasmusson. 

Cibelle (8) startar för första gången i år. Jag ligger lågt men hon har jobbat bra. Hon gick bra på dirttrack förra året, hälsar Jan-Erik Pettersson. 

Jägersro Lopp 5, 1000 meter DT

Anrika Kay Jensens pris kommer att bli en fartfest. Förstahästen kommer från Francisco Castros stall. 

Reunion Island (2) möter nu jämnåriga på lika villkor så han står riktigt bra till nu. Han startar med chans. 

Nina Lindberg Lensvik startar två hästar. 

– Både Brazen Brazze (1) och No Nay Naughty (3) tränar jättebra, men jag tror egentligen att de blir ännu bättre på gräs. Just på 1000 meter har jag en känsla av att No Nay Naughty kan vara den bättre av mina. Brazen Brazze är nog bättre på 1200–1400 meter. Men det är inte stor skillnad på mina hästar.

Don Pablo (4) får försöka hänga med så gott det går. Han var ju inte stort slagen av den som nog blir favorit (Reunion Island. Reds.anm.). Nu är det 1000 meter och det kan nog vara lite kort, berättar Susanne Berneklint. 

Bossner (5) kommer att strykas. 

Jägersro Lopp 6, 2400 meter DT

Vårt förstaval tränas av Lennart Reuterskiöld Junior.

Sadlers Man (2) går ut i en maidenlöpning. Han ska normalt vara framsatt av sitt lopp och jag tror att han kommer att göra en bra prestation, berättar ställföreträdande tränare Linda Reuterskiöld:

Hawk Eye (3) tyckte inte om sprutet senast. Han ”pullade” för mycket och kunde inte slappna av men blev ändå tvåa i debuten. Han hade huva på sig senast och skall ha det nu också. ”P-A” (Gråberg) var väldigt nöjd med honom. Han behöver få mer rutin. Han är anmäld i derbyserien. Om allt går bra på onsdag ska han ut i derby trial den 6 juni. Han gick ett väldigt positivt jobb förra måndagen ihop med Aithusa. Jag tror han är med högt uppe om han får löpa avslappnat och får ett bra lopp, hälsar Thomas Fredlund.

Rinvelyn (4) blir nog en rätt bra häst med tiden. Vi börjar på 2400 meter och jag hoppas att hon får en lugn och fin upplevelse, säger Fredrik Reuterskiöld. 

Roycroft (5) ger mig gråa hår. Han tränar så fantastiskt, men stressar upp sig och andas inte när det blir löp. Vi går upp i distans och sätter på honom en mössa för att han ska hålla sig lugn, berättar Susanne Berneklint. 

Jägersro Lopp 7, 1730 meter DT

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat loppet. 

2 A Certain Romance – 1 Walvis Bay – 7 Hodor outs: 6 Adaline

A Certain Romance (2) fick inte chansen senast på Göteborg Galopp. Tränare Jardby låter uppåt inför starten och Lucas Olsen är en stark och duktig ryttare. Toppchans! Walvis Bay (1) gör alltid jämna och bra prestationer men har varit segerlös länge. Det kan vara dags nu. Hodor (7) var duktig den 2 maj som tvåa och möter enklare motstånd nu än senast. Kan skrälla. Adaline (6) kan absolut vinna det här loppet men tränare Alvesparr är nöjd med pengar den här gången mot det här motståndet och med två kilos övervikt. Är ändå en outsider. Gift Of Youth (8) kan bättre än visat och kan bita ifrån sig bra från ledningen i första starten på Jägersro. Il Passo (4) var förbättrad senast på gräset i Göteborg och har duktige James Fitzmaurice i sadeln – dock går ekipaget med fyra kilos övervikt. Är långsam ut och det kan bli svårt att hinna fram. Lady Daniela (5) gör årsdebut och Ballerina Bianca (3) går med sju kilos övervikt.