Nyheter

Tränarintervjuer 2/6 – lunchgalopp på Bro Park

Publicerad
Den första onsdagslunchen i juni månad rids på Bro Park och det finns lite att bita i. V4:an startar i lopp ett och lunchdubbeln i lopp tre. V5-spelet börjar i dagens fjärde lopp. Vi önskar lycka till med spelandet – som vanligt.
skgwerfgqgfmxyw18ez
Tränare Peter Jardby kommer med en häst och det är Moojim som jagar fjärde raka i V4-3. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

V4-1 Bro Park lopp 1, 2350 meter DT

Här rankar vi Iffanny Crow (2) först. Tyvärr har vi inte lyckats att nå tränaren trots upprepade försök. Bakom vår tipsetta är det jämnt så det förslår. 

Lady Of Jazz (1) har gjort mycket rätt hittills. Hon är höjd i formtal nu och möter tuffare hästar. Jag tror att det finns mer utveckling i henne men det är svårt att veta hur hon reagerar när hon möter tuffare hästar och pressen ökar på henne, säger Patrick Wahl. 

Warwick Avenue (3) gör sin första start för säsongen. Jacob (Johansen) berättade att han behöver längre distans. Han är i början av utbildningsskalan, men är ”fit” och mår bra. Vi får se om han kan klara av konkurrensen i klassen, berättar Kahlil De Burca.  

Foxcatcher (4) är väl förberedd och väl ”genomjobbad”. Hon har inte startat sedan i oktober och behöver komma igång. Det här blev ett getingbo. Spåret är jag nöjd med och hon är snabb ut. Jag har inga förhoppningar om seger den här gången, säger Maria Andersson. 

The Flamingoway (5) gjorde en godkänd årsdebut. Jag förväntar mig en bra prestation den här gången, berättar Roy Arne Kvisla. 

Ocean Side (6) är fortsatt i ordning. Han har tagit resan till Jägersro bra och hunnit ladda om. Det är fördel för honom om det blir högt utgångstempo så han kan komma på slutet. Vi hoppas på en fullträff snart, varnar Maria Johansson. 

The Gurka (7) kommer att löpa upp till sitt formtal 77. En sommarbana kanske blir lite för bra för honom? Jag tror att han är bland de tre, säger Julian McLaren.

–För Dragonfly (8) så är det ett kliv upp i klass. Hon fick ett utvändigt startspår och det är inte helt optimalt. Jag tycker hon vann på ett bra senast och det är några av motståndarna som måste ”bevisa att de tål sina höjningar”. Ocean Side är nog värst emot. Hon är en av flera här, berättar Tobias Hellgren. 

V4-2 Bro Park lopp 2, 1000 meter DT

Det andra loppet är det första av två över den spännande distansen 1000 meter och här tror vi att Sophie B (7) är först i mål. Det är dock många emot och vi har inte satt ut någon eller några A-hästar. 

Sophie B (7) saknar distansförmåga. Han gick bra över 1200 meter och fick ett högt formtal. Jag testar henne över tusen meter nu. Jag trodde hon skulle vara bättre än vi sett hittills men vi får se hur hon fungerar på onsdag och därefter på gräs. Hon måste förbättra sig, säger Kahlil De Burca.

Patricia Gordin har två hästar till start. 

–Med Deceiving Looks (1) är jag glad om han får pengar. Han var lite förbättrad senast så han har tagit ett steg framåt. Han känns framåt och är jättepigg hemma men det blir nog inte förrän framåt hösten det släpper ordentligt för honom. Bear Angel (2) tyckte jag gjorde det bra senast. Det var över förväntan. Jag hoppas att hon ska kunna vara bland de tre på onsdag. Hon är ganska snabb ut från boxarna. Det är första gången på distansen för bägge mina. 

Hadrian (3) har inte startat sedan november 2019. Det är svårt att säga var han står just nu men han tränar på bra, mår bra och har växt i sin kropp ordentligt. Jag tror att dirttrack ska passa honom. Han reser bra och vi åker samma dag, säger Madeleine Wittgren.  

Chianti (4) är mest ute för att träna och lära sig denna gången, hälsar Maria Hagman-Eriksson.  

–Ryttaren som red (Evelina Rönnlund. Reds.anm.) Gift Of Youth (5) senast sa att han behöver kortare distans. Han är på gott humör nu efter ett litet uppehåll. Han är startsnabb och skulle kunna ge dem en match men jag säger inte att han vinner. Angelika (Berg) och han kommer bra överens och vi får fyra kilo av. Jag har haft svårt att få mina hästar att prestera som de borde kunna i år, med undantag för Loki, säger Marie Twomey. 

Simmy´s Copshop (6) har haft en massa problem och rasat i formtal. I 1000 meter var han "på bettet" senast men sedan tog luften slut. Han var lite rund om magen också men har tagit loppet bra. Han är ett projekt som jag åtagit mig och jag ger honom över sommaren att visa att han kan prestera. Han har aldrig varit på Bro Park, men dirttracken är, efter vad jag har hört, ganska lik den på Övrevoll. Han är egentligen en gräshäst men han är okej på dirttrack i det här sällskapet. Han borde kunna vara med bland de tre. Han reser på natten tillsammans med IKC Fiction, berättar Hege Larsen-Mjönli.

Menada (8) fick ett tufft lopp senast i Göteborg, men det var glädjande att hon fungerade i startboxarna. I söndags fick hon gå som följehäst i ett kval på Göteborg Galopp ihop med andra hästar och Malin Holmberg fick då känna på henne och hon tycker att det finns mer utveckling i henne. Jag tror också att det finns en hel del i henne, men i första hand får detta lopp ses som ett steg i utvecklingskurvan och som utbildning. Jag vill se att hon fungerar i startboxarna, springer av ordentligt och kan följa med fältet. Det märktes att hon fick en ”självförtreondeboost” av att vara följehäst i kvalet på Göteborg Galopp och hon har tagit ett steg fram av det. Vi kommer kvällen innan. Jag är glad om hon tar pengar på onsdag, säger Åsa Edvardsson. 

–För Laoch Liath (9) är 1000 meter inga problem att hänga med på rent distansmässigt men startspåret var olyckligt. Det kommer att bli vida spår och jag är skeptisk till att han kan vinna. Sophie B och Simmy´s Copshop är hårdast emot på pappret. Det finns speed i hästen, det såg man i kvalet. Jag hoppas jag är sämst trea, säger ridande Kim Stern.  

V4-3 / LD-1 Bro Park lopp 3, 1000 meter DT

Ensam A-häst blir för oss snabba Hypocondriac (6)

Hypochondriac (6) går ut över 1000 meter och det är samma distans som förra gången och då blev hon upphunnen precis innan mål. Då lyckades hon nå ledningen från samma spår som hon har nu.  Hon bär lite mindre vikt än förra gången, tränar fortsatt bra och jag tycker att hon har en bra chans. Jag tycker man ska ha med henne även på små system, hälsar Claes Björling. 

Samara Bay (1) står väldigt bra till med låg vikt och lärling på ryggen. Hon gillar främst gräset men det ska bli intressant att se henne över1000 meter. Senast på Göteborg Galopp tappade hon några längder i starten och fick vida spår. ”P-A” (Gråberg) tyckte hon hade kunnat vara i segerstriden med bättre resa. Hon är inte så speedig så hon behöver vara med där framme. Jag har svårt att bedöma segerchansen. Hon känns fin efter det senaste loppet i vart fall, säger Alice Elmerskog. 

Sandra Brolin startar två hästar från stallet. 

–För Fast And Free (2) är distansen lite kort. Hon mår jättebra och tränar bra. Det kan fungera med distansen om hon får ett bra lopp men jag hade gärna sett att loppet gick över minst 1200 meter. För Stolen Tango (8) är distansen perfekt men hon är inte i hundraprocentig form. Vi får vara nöjda med fina pengar. 

Archers Ignite (3) fick ett fördelaktigt startspår. 1000 meter på Bro Park handlar väldigt mycket om att pricka starten och det är alltid chansartat. Jag tror att distansen är positiv för honom. Han fick ett tufft lopp i Sprintcupen på Övervoll där han var fyra. Jag var nöjd med honom då. Han är en av flera, säger Tobias Hellgren. 

Constanzia (4) har inte varit ute på länge. Meningen var väl att hon skulle få ett lite tuffare kval men det blev inte så. Det är också tuffa hästar vi möter och hon har varit borta länge. Hade hon varit klar så hade jag trott att hon skulle varit med och krigat om segern då hon är en otroligt snabb häst. Till den här starten är det lite svårt att veta vad jag har henne, berättar Henrik Engblom. 

–1000 meter är en bra distans för Moojim (5). Ifjol var han snabb på en snabb och fast bana men i år har han varit starkare och kan hantera tung bana bättre. I fjol hanterade han inte tung bana och frågan är vad som sker om banan blir snabb och fast nu? Hanterar han fortfarande den typen av bana eller har han ändrat sig? Han behöver vara med därframme men behöver inte ha spets. Han ska ha några kilo kvar då han stått i högre formtal än han gör nu. Per-Anders Gråberg sitter upp och han känner honom väl. Han måste med på systemet, varnar Peter Jardby. 

IKC Fiction (7) går aldrig på mer än sjuttio procent av sin kapacitet. Han är nöjd med livet. Han går inte på gräs och han har inte lopp förrän den 20 oktober på hemmaplan. Därför får vi prova Bro Park och hoppas att han fungerar på banan. Tar han i så vinner han det här på ren kapacitet, men jag får kategorisera honom som en outsider då han är en humörshäst. Distansen är inga problem, inte heller vikten. Vi provar med sidoludd denna gång. Det är det närmaste flexibla blinkers vi kan komma. Vi prövade på Jägersro med vanliga blinkers men det fungerade inte. Han blev för pigg. Han reser på natten tillsammans med Simmy´s Copshop, hälsar Tina Smith. 

V4-4 / LD-2 / V5-1 Bro Park lopp 4, 1600 meter DT

Det här loppet är mycket jämnt på förhand. Samtliga hästar kategoriseras som B-hästar. Vi rankar Heart Of Dreams först (3). Tränare Alice Elmerskog startar två hästar i loppet. 

Heart Of Dreams (3) var bara slagen med en längd senast på Göteborg Galopp. Förvisso var det på gräset men hon har gått bra på dirttrack förut. Det märktes att hon fick självförtroende av förra loppet. Hon tyckte att hon vunnit med tanke på hennes beteende och nöjdhet efteråt. Hon tränar väldigt, väldigt bra för dagen. Hon är en bättre chans än Milton (8). Banan var väldigt snabb förra gången och det var svårt att komma bakifrån. Distansen var också i längsta laget. Han har tränat bra efter det. 1600 meter har han vunnit på två gånger tidigare. En outsider. 

Oh Mambo Boy (1) känns fin och tränar bra men bestämmer lite själv om han ska ta i när han startar. Vi får göra vad vi kan från det här spåret. Det är väl inte optimalt men han är ”gammal och vis” så han klarar det. Jag tycker det är svårt att värdera segerchansen denna gång, hälsar Jenny Hedlund. 

Sibling Bloom (4) har jag bara haft i två månader så det är svårt att uttala sig, men jag är nöjd med henne i träning. Jag vill se henne starta en gång innan jag kan säga mera, berättar Patrick Wahl.  

Roy Arne Kvisla sadlar ut två hästar. 

Une Autre Beaute (5) tog årsdebuten bra och tränar på fint efteråt. Hon ser jättefin ut för dagen och det ser bra ut på onsdag. Det är också en bättre distans denna gång.  Christophe Lamy får rida henne så det blir mindre ”död vikt” i form av bly. Luna Kalejs (10) gjorde det bra näst senast på 1600 meter. Jag var lite besviken på henne senast på Göteborg Galopp, men 2200 meter vara nog lite för långt för henne. Vi provar att gå tillbaka till dirttrack då det inte finns så mycket annat att prova på just nu.  

Sea Moonster (6) visar väldigt mycket fart i träning och egentligen skulle jag vilja ta ner honom i distans men vi testar det här först och ser vad det ger. Han gick bra senast trots att han inte trivs riktigt bra på en tung bana med hög vikt. Formförbättringen mellan den första och andra starten har varit stor. Han borde ha en bra chans här, varnar Tobias Hellgren.  

Wild Tobacco (7) har aldrig varit så fin som han är nu vid nio års ålder. Han har blommat ut igen och ser ruskigt fin ut för dagen. Det är alltid ett orosmoment när det är ganska många hästar i loppet, men Fabienne De Geer vet hur han ska ridas. Han behöver vara med högt uppe men inte ligga i spets. Startspåret är jättebra och distansen perfekt för honom. Det måste klaffa med löpningsförloppet, men får han det lopp han ska så kan han vara med däruppe. Jag är försiktig optimist, säger Catharina Vång.  

Paakame Enki (9) känns fin och är frisk. Hon var inne och gick ett kortare träningsjobb på stora banan på Bro Park i lördags och kändes bra. Jag tyckte hon gjorde det bra i senaste loppet då hon var sexa i ett stort startfält. Hon fick mycket sprut på sig då och var täckt av grus och sand när hon kom in. Startspåret är inte så lyckat, men annars ser det bra ut denna gång, berättar Susanne Brunius. 

Karen From Finance (11) levererade över mina förväntningar i senaste starten. Hon fick en ordentlig ”tappstart” på grund av bettet. Jag var faktiskt otroligt nöjd med hennes insats, synd att det inte fanns någon lucka på slutet. Hon brukar inte gå så bra invändigt men hon älskar Jacob (Johansen). Hon känns otroligt fin och harmonisk efter loppet. Hon har också tränat mycket bra men jag tror inte hon är riktigt lika vass på dirttrack? Hon gick fint med Malin (Holmberg) i sin årsdebut trots att hon fick en tråkig resa,  men jag tror helst hon vill ha en “kille” på ryggen. Till den här starten kommer hon betslas ner till ett vanligt tredelat bett, hälsar Sophia Andersson. 

–Vi testar oss fortfarande fram med Saltie Girl (12) för att lära känna henne. Vi provar nu att gå ner lite i distans då hon tidigare gått bra på 1600 meter. Dirttrack är ett minus men hon är en kapabel häst. Det är många hästar i loppet, det är Elins (Rödjare) första ”proffslopp” och hon har fått ett dåligt startspår så vi har inga förhoppningar, meddelar Stefan Rödjare.  

V5-2 Bro Park lopp 5, 1600 meter DT

Tipset i denna silverlöpning till More Caviar (3)

More Caviar (3) har en bra vinstchans här. Hon fastnade lite senast och när P-A (Gråberg) styrde ut tappade hon lite ”momentum” men gick snabbast till slut. Jag hoppas att hon klarar av 1600 meter? Det är det största frågetecknet, berättar Roy Arne Kvisla. 

–Med Grimeford Lane (1) går vi tillbaka till 1600 meter. Han har en tendens att ”droppa sig ur loppet från början”. Han måste lära sig att vara med från början. Han är inte snabb nog för att ta ledningen och han får anfalla bakifrån. Hästen är på gång nu efter en lång, lång svacka. Jag sammanfattar det så här att även på små system ska min med, varnar Claes Björling.  

Jane (2) tog segerloppet senast jättefint. Hon har tränat på efter det. Motståndet är överkomligt. Det är några bra hästar men form slår klass. Fungerar allting så är hon med där uppe bland de två bästa. Det här är ett förlopp till Bloomers om hon går bra här, varnar Henrik Engblom. 

Sublissimo (4) är jag nöjd med för dagen och han tränar bra. Jag tror att han behöver längre distanser än 1600 meter men han är lite hetsig i början och vi hoppas att han kan komma ner i rygg så att han lugnar ner sig i loppen. Lär han sig koppla av så kan vi prova på längre distanser igen framöver, berättar Jenny Hedlund. 

–Man ska ha respekt för att Stureplan (5) inte har tävlat på två år. Om luften tryter så betyder det inte så mycket denna gång. Han har varit skadad i en hov länge men allt är bra nu. Man kan inte begära seger på onsdag trots att står bäst till på pappret. Känslan är som sagt att han kan behöva ett lopp. 

Green Backspin (6) trampade av en sig sko i loppet senast och det var inget tryck i honom, sade Malva (Blademo). Han har varit pigg och fin hemma så jag hoppas att den tappade skon var förklaringen till den bleka insatsen. I och med att han var lite blek senast så vågar jag inte hoppas på för mycket, säger Patricia Gordin. 

Castashadow (7) gjorde ett bra lopp senast. Det här är dock ett bättre lopp än det förra. Han är en fin dirttrackhäst som har chans här men det är ett lurigt lopp och ”han är inte riktigt där just nu”. Han fungerar på 1600 meter dirttrack men vi kommer att sikta på längre och bättre lopp på Jägersro senare på säsongen med honom. Han kommer således snart att få en paus efter det här loppet för att invänta dessa propositioner, berättare Kahlil De Burca. 

V5-3 / V3-1 Bro Park lopp 6, 1600 meter DT

Vår förstahäst är Cooperess (8). Kahlil De Burca tränar det rutinerade stoet. 

Cooperess (8) är bättre på gräs men vi startar på med henne och tränar inte så hårt mellan loppen. Hon kan vinna men det är ett jämnt lopp. “Hon är där hon är” och motsvarar sitt formtal. 

Surfers Paradise (1) brunst är över nu så nu är hon på sitt ”vanliga” humör nu igen. Med tanke på det borde hon vara bland de tre här men det är alltid svårt att säga med henne, säger Patricia Gordin.  

Mindbender (3) gillar inte dirttrack alls men är han på rätt humör så har han kapaciteten för att skrälla. Elin (Rödjare) känner Mindbender väl och de trivs bra ihop, hälsar Stefan Rödjare. 

Il Passo (4) gör aldrig ett dåligt lopp. Han gör alltid sitt bästa, har ett stort hjärta och försöker alltid. Han var fyra senast på en bana och ett underlag som jag tror var för hårt och snabbt för honom. Han gillar inte när det går för fort från början utan måste få galoppera in sig. Han kan slå till på ”sin dag” om han får rätt löpningsförlopp, meddelar Therese Juneskans.  

Ede´s Garranchi (6) tappade en framsko senast och ”hängde en del” i loppet. Han är jämn och ärlig och motståndet och distansen är passande. Startspåret är också bra då han gärna vill ligga i mitten av banan. Han bör vara hyggligt långt fram, säger Catharina Vång.  

Zara Zaid (7) var ute på för kort distans i Norge och tappade också start. Sedan brände hon sitt krut på att komma ikapp fältet när hon tog i själv och fick då också en vid sväng då det blev ett stopp och hon var tvungen att styras ut. Med tanke på det fanns det inga krafter kvar på upploppet. Jag tycker att hon ska kunna vara med på en bra placering den här gången när hon fått ett riktigt lopp i kroppen. Jag tror att Bro Park kan passa henne, meddelar Åsa Edvardsson.  

–Tanken är att vi skall testa och se om distansen fungerar här för Pushaq (9). Vi har tagit en paus med hinderloppen så länge då han har varit för ivrig i loppen och behöver lära sig koppla av, hälsar Karen Kuszli. 

V5-4 / V3-2 Bro Park lopp 7, 2100 meter DT

Vår förstahäst i loppet är Bearded Lady (5). Annika Sjökvist tränar och stallet startar två hästar. 

Dancingonthetable (2) har bara fått ett ordentligt snabbjobb inför det här och det gjorde han bra. Han har behövt stå över lite. Han kommer att stå distansen om luften räcker. Han var inte heller så hårt jobbad inför debuten och då var han väldigt bra soch överraskade oss så det kan fungera ändå. Nu har vi plockat av honom blinkers och satt på sidoludd. Ryttaren (Alina Öhgren. Reds.anm.) säger att han kommer att fungera minst lika bra utan om inte bättre. Bearded Lady (5) har aldrig provat så här lång distans innan. Om hon står distansen tror jag ingen tar henne. Hon har aldrig sett bättre ut än vad hon gör nu. Jag har väldigt stor tro på henne. 

Silhouttes (1) är en stayer men hon har inte släppt sin vinterpäls. Vi hoppas att hon får en peng här och sedan inväntar vi grässäsongen. Hon är en fin häst och har inte blivit trött i loppen hon gått hittills i karriären, säger Sandra Brolin. 

All Eyez On Me (3) gick ett träningsjobb i lördags och där uppträdde hon grönt. Hon har mycket att lära, men vi måste börja någonstans. Hon är en jättefin häst med fin stam men vi tror att hon blir bättre nästa år. Jag måste ligga lågt den här gången, hälsar Marie Twomey. 

Whip Off (6) är ute för att lära sig. Jag får ligga lite lågt med henne tills hon har visat mer i lopp, berättar Bo Helander. 

Wake Up (7) var jätteduktig i senaste starten. 2100 meter är en distans som passar henne då hon ska ha distans. Hon klarar också längre än så. Hon har tagit det senaste loppet bra och jag är väldigt nöjd med henne så det ska bli kul att se henne på onsdag. Jag hoppas att hon ska vara nära i mål, varnar Ylva Brandt. 

V5-5 / V3-3 Bro Park lopp 8, 2350 meter DT

Här rankar vi High Max (1) först. Han kan absolut vinna det här loppet men motstånd saknas inte. 

High Max (1) borde ha hyfsad chans här. Han hade kunnat vinna senast om han fått fritt spår. Jag tycker att han gjorde ett bra lopp och det gjorde han även i loppet innan. Två bra lopp i rad är glädjande. Distansen är passande för honom. ”Långt är hans melodi”, hälsar Caroline Malmborg.  

Alice Elmerskog startar två hästar. 

Label Black (2) var det för snabb bana för senast och han hade inget att komma med när det drog ihop sig. Han fortsätter att må och träna bra. Nu går han ner i klass igen. Den här klassen gick han bra i förra gången när han var tvåa. Our Princess (7) är jag nöjd med för dagen. Distansen borde passa. Hon har mycket nerver men har kapacitet. Hon är inte chanslös och är en häst under utveckling. 

Sir Duke (3) går ner i klass. Angelika (Berg) rider en del i stallet och har fyra kilo av. Banan var så snabb senast att de som gick därframme inte stannade mot slutet. På tidigare visade meriter ska han ha en rimlig chans att kunna vinna det här. Han har ju visat att han kan fungera i silverklassen och nu är det järn, hälsar Nadja Bellander. 

Cava Queen (4) har svikit lite och inte riktigt bjudit till i de två senaste två starterna. Hon har inte varit trött i mål. Vi provar på lite längre distans nu och om allt klaffar så tycker jag att hon är väldigt fin. Jag vill ändå varna för att de äldre hästarna kan ha en annan styrka i kroppen nu när det är så här tidigt på säsongen. Vi hoppas på ett fall framåt, säger Annika Sjökvist. 

Enkrona (5) gjorde det jättebra senast. Uppgiften är lämplig men hon fick tre kilo för den senaste segern och det talar väl emot en ny seger? De andra står bättre till än i det förra loppet, men det är klart vi hoppas att hon kan vara med där framme, berättar Ylva Brandt. 

Loki (6) var jag väldigt nöjd med senast och han visade att han klarar distansen. Han har samma startspår, samma ryttare (Malin Holmberg. Reds. anm.) och tycker det är roligare om han blir jagad än att jaga. Ett lopp i spets är alltså att föredra. Några av motståndarna som han mött förut har fått mer vikt att bära men vi står kvar på samma. Han är jättenöjd med livet just nu. Han var inne i på Bro Park i lördags och gick ett träningsjobb och han gick väldigt bra i det då. Han har en liten chans här, varnar Marie Twomey. 

Bro Park lopp 9, 1200 meter DT

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat loppet som är den tredje avdelningen i Börjes Champion ARK Cup. 

3 Bright Light –4 Isidor Almqvist – 5 Sharp Eye Outs: 2 Point Boy

Loppet är inte lätt att reda ut på förhand och det ser ut att bli spännande upplopp. 3 Bright Light har varit borta länge och har bytt regi men han rapporteras vara i fin författning. Om luften räcker är det här en häst med många kilos utveckling. Vi sticker ut hakan och tippar honom etta trots den långa frånvaron. Elin Ahlin är framgångsrik i sadeln och kommer att passa bra på honom. 4 Isidor Almqvist var i Göteborg på gräset i söndags men det fungerade inte så bra. På Bro parks DT vet vi vad hästen kan och ridande Giovanni Neri har vunnit förut (29/11–20) ihop med honom. 5 Sharp Eye har förra årets champion, Hanna Nimåker, i sadeln. Viktläget är tufft men han gör alltid sitt bästa och har högst formtal i loppet. Är en av flera. 2 Point Boy har toppform och kommer med två raka. Evelina Rönnlund känner honom och han är i år hundraprocentig på trion. Tränare Susanne Sivrup-Rosenqvist har höga tankar om sin andra häst i loppet, 6 Undercolours, men han har lite att lära sig innan vi kan ranka honom högre. Senast avslutade han fint så han och Michelle Rosenqvist kan absolut vinna. 1 Cromer är bättre på gräs men kan vinna ändå i den här klassen och detsamma gäller 7 Fury The Bullet som borde vinna när som helst. Det har vi dock trott länge nu. Ett ovisst och spännande lopp.