Nyheter

Tränarintervjuer 25/8 – lunchtävlingar på Jägersro Galopp

Publicerad
Jägersro håller i lunchtävlingarna och V4-spelet som inleder dagen klockan 12:20. V5-spelet startar i lopp fyra. Lunchdubbeln börjar, som brukligt är, i lopp tre. Lycka till med spelandet.
hh19jcevkuwarhomfpy
Kommer King Richard ta tredje raka i V4-avslutningen? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

V4-1 Jägersro lopp 1, 1200 meter DT

– Cece Admirable (1) mår bra, känns fin och ser fantastisk ut. Jag är tacksam och trygg med att P-A (Gråberg) rider. Han rider honom bäst och så får vi se hur långt han räcker. jag tycker att han bör vara på pengar, även om han är tippad sist. Han går med järnskor och har vunnit med det tidigare, säger Malin Roth. 

–Sweet Home Alabama (2) är normalt den bästa av våra två, men hon är den typen av häst att om det finns någon anledning att strula, så hittar hon den. Men vi tror fortfarande att det är en bra häst, hälsar Susanne Berneklint. 

–Grey Ascension (3) var ute på en opassande bana förra gången. Den var lös och hon fick dåligt med fäste och hon gick på en dålig tid. Hon behöver fäste. Hon står dåligt till och jag sträcker mig till att hoppas på pengar, berättar Hans-Inge Larsen. 

–Four Dragons (5) är bättre ju snabbare och hårdare banan är. När hon är som jämnast går hon mellan 1,13,7 och 1,14,1 över distansen på Jägersro. Senast vann hon på 1600 meter på en långsammare bana där hon droppades bak, då det gick lite fort där framme. Hon avslutade bra till seger, men det var mot sämre motstånd än nu. Hon måste vara med bättre från start nu och är blixtsnabb ut om jockeyn vill. Hon tränar bra och är i strålande form. Vi är nöjda och hon kommer säkert att göra ett bra lopp även om det är hårdare motstånd nu, säger ställföreträdande tränare Christer Peters. 

–Suo Gan (6) gjorde en godkänd insats senast och det var väl ett fall framåt, säger Susanne Berneklint. 

–Lucy In The Sky (7) är med där framme och kämpar hela tiden. Hon gjorde ett riktigt bra lopp senast och gick bättre än jag trodde. Hon är ingen vinnare, men kan göra en bra prestation, berättar Peter Jardby. 

–What Dose (8) var jag besviken på senast. Hon tränar bra och har en lämplig uppgift nu, varnar Ricardo Ramallo. 

–Bolivar Roads (9) tror jag är bästa hästen. 1200 meter är nog hans bästa distans så jag tror på chans, säger Francisco Castro.

V4-2 Jägersro lopp 2, 1000 meter DT

–Freemanip (1) står hårt till. Det är inte så mycket att säga om och det finns inga andra lopp till honom just nu. Det blir tufft att få bra pengar överhuvudtaget. Jag tippar inte att han är bland de tre, säger Peter Jardby. 

–El Gaunche (2) var riktigt bra som tvåa senast. Att det är 1000 meter nu gynnar oss. De får inte ha får långt fram till oss när upploppet börjar, får då kanske vi kan skrälla, varnar Ricardo Ramallo. 

–Hot Chocolate (3) kämpar på, berättar Lennart Reuterskiöld Junior. 

–Breakdancer (4) håller sin form, 1000 meter går bra och han har vunnit på distansen. Han kommer med en bra avslutning, upplyser Francisco Castro. 

–Nocentsinkentucky (5) är allt väl med. Ryttaren får sitta lugnt en bit, sen kommer han med en bra avslutning. Målet är sedan att han ska gå till Dubai i vinter, säger Fredrik Reuterskiöld. 

–Augustus Caesar (6) gick inte dåligt senast bakom Ramone. Om man går tillbaka till hans första lopp över 1000 meter på Jägersro och han gör om det så har han en liten chans här, säger Kahlil De Burca. 

V4-3 / LD-1 Jägersro lopp 3, 1730 meter DT

–Summer Snake (2) testar vi med blinkers, men vi ligger lågt, hälsar Vanja Sandrup. 

–Mrs April (4) känns fortsatt jättefin efter förra starten. Här blir det liknande förutsättningar. Vi hoppas hon är med på pengar igen, säger Yasmine Nilsson. 

–Trustworthy (5) är upptränad i Frankrike och kom till oss för cirka sex veckor sedan. Han var rejält grundtränad när han kom. Han är givetvis svårbedömd över 1730 meter eftersom det är första starten, men han skötte kvalet bra, säger Ulrika Lundström–De Barros hos Preben Sövik.

–Quick TJ (6) är tillbaka på Jägersro efter några fina lopp på Göteborg Galopp. Hon mognar och bättrar på sin löpteknik för varje lopp och hon känns i fin form. Det är ett stort startfält denna gång där mycket kan hända, men hon står rätt till i loppet och får hon den resa hon vill ha så är hon bland de tre främsta, berättar Jaana Alvesparr. 

–Mouli Princessrose (7) kommer att göra ett mycket bättre lopp än vad hon visat hittills. Hon har behövt lära sig. Det var för tok för ”långt” senast. Hon är inte så dålig som formtalet säger, men det är upp till bevis nu, säger Jan-Erik Pettersson. 

–A Star Is Born (8) testar vi nu över längre distans för att se om hon kan ”sitta med och slappna av” och inte behöva känna sig så jagad som det lätt kan bli när det är 1200 meter. Hon känns egentligen som en sprinter, men vi måste göra något annorlunda. Hon är en av de snabbaste hästar jag suttit på i träning, men hon tar inte i när det är lopp. Spåret gör inte så mycket över den här distansen och hon ska inte sitta i ledningen ändå. Annie (Nilsson Lindahl) tror jag löser det. Vi tar av sidoludden igen. De hade ingen effekt i det sämsta loppet hon har gjort. Det här loppet ser väldigt lämpligt ut på pappret, berättar Jessica Ohlson. 

–My Spirit (9) får starta här då det inte finns några andra lopp till henne just nu. Hon fick fyra kilo i formtalshöjning för segern senast. Det var tufft, tycker jag. Spåret är ingen fara. Hon behöver inte ledningen, men ska helst ligga med där uppe helst. Hon har vunnit bakifrån. My Spirit är i fortsatt bra form. Jag tycker att hon ska vara med på kupongen för de som spelar, hälsar Per Strömberg.  

–Sixten Blixten (11) har tagit sina lopp ganska bra och ser också ganska bra ut i kroppen nu. Vi sätter på blinkers nu, inte för att han behöver fokusera utan mer för att ”gömma honom” från andra hästar då han är lite ängslig och nervös. Jag är bekymrad för momentet bakom boxarna. Jag tror att kommer vara bättre på gräs och också bli en hinderhäst i framtiden. Jag tror att han har en bra chans att vara bland de fyra om han hanterar momentet bakom boxarna, informerar Paul Fitzsimons. 

A Certain Romance (1) och Switchman (3) är strukna. 

V4-4 / V5-1 / LD-2 Jägersro lopp 4, 1600 meter DT

–Couples (1) var trea i det här loppet förra året och mina hästar var då etta, tvåa och trea. Jag tror att de kan vara det igen. Jag håller Couples som tvåa, berättar Francisco Castro. 

–Kinsman (2) fick ett perfekt spår här och jockeyn är bra (Per-Anders Gråberg. Reds.anm.). Det här är det mest kvalitativa lopp han ställt upp, men jag kan inte vara mer nöjd med honom än nu. Han älskar dirttrack. Visst måste han ”steppa upp” lite nu, men vi måste prova någon gång. Han måste ha lite tur på vägen, säger Paul Fitzsimons.

–Plantstepsdream (3) gjorde ett bra lopp på derbydagen, precis som min andra häst Hot Bagatelle. Notera att stoloppet (där Hot Bagatelle var med) gick snabbare och höll högre klass. Jag tycker att båda mina känns intressanta här, berättar Lennart Reuterskiöld Junior.

–King Richard (4) är jag mycket spänd på vad han ska prestera. Han gick lite lättare förra gången än vid tidigare vinster så det går framåt. Vi måste starta när säsongen är i gång. Han står kvar i Breeders´ för fyraåringar och också ” Nickes”. Med tanke på hans senaste prestation så måste man tro på honom. Det är upp till bevis, säger Lea Olsen. 

–Zamson Zaid (5) har vunnit på 1600 meter, formen finns där så vi provar, hälsar Dina Danekilde. 

–Amon Ra (6) vann det här loppet förra året och mina hästar var då etta, tvåa och trea. Jag tror att de kan vara det igen. Amon Ra är lite mer oberäknelig i sina prestationer, hälsar Francisco Castro. 

–Sea Lieutenant (7) var tvåa i det här loppet förra året och mina hästar var då etta, tvåa och trea. Jag tror att de kan vara det igen. Sea Lieutenant är den som visat mest av mina tre, avslutar Francisco Castro genomgången av sina tre hästar i loppet.

–Hot Bagatelle (8) gjorde ett bra lopp på derbydagen, precis som min andra häst Plantstepsdream. Notera att hennes lopp gick snabbare och höll högre klass. Jag tycker att båda mina känns intressanta här, berättar Lennart Reuterskiöld Junior.

- Beach Road One (9) mår fint för dagen - går ju bra precis varenda gång. Han trivs på Jägersro och över distansen, men ytterspåret är inget vidare då kurvan kommer väldigt snabbt. Bli lätt vida spår då tyvärr. Jag tror att min häst kan vinna loppet, men samtidigt är det alltid tight i de här loppen, berättar Caroline Malmborg.

V5-2 Jägersro lopp 5, 1600 meter DT

–Zunzina (1) skötte sig bra i kvalet och tränar bra. Hon gör säkert ett bra lopp, men det är alltid svårbedömt med debutanter, säger Lennart Reuterskiöld Junior. 

–Dandelion Dream (2) är ute på ”hennes distans”. Hon står 1400 till 1800 meter, men är mer 1800 meter än tvärtom och definitivt 1600 meter. Hon har startat några gånger nu och fått rutin. Hon har slutat växa för tillfället. Det här är ett steg upp i konkurrens, men förhandsfavoriten har inte startat. Jag är mest rädd för Kahlil De Burcas häst (Cara Dune. Reds.anm.). Jag kommer att bli besviken om inte är bland de två förtsa. Hon är ”fit for fight”, berättar Paul Fitzsimons.  

–Breath Me (3) är en kapabel häst, men väldigt hingstig och ofokuserad, upplyser Bodil Hallencreutz. 

–Cara Dune (5) har vi alltid sagt är en häst för framtiden. Det är ”Juniors” häst att slå (Zunzina. Reds. anm.) då hon såg imponerande ut i kvalet. Distansen passar. Vi får se hur han hanterar dirttrack och resan. Han har dock rest från Storbritannien. Han kan vinna, men vi är glada för en andra plats, säger Kahlil De Burca.

Hazard (4) är struken. 

V5-3 / V3-1 Jägersro lopp 6, 1600 meter DT

–Krigar Drottning (1) vet vi hanterar banan och att resa. Hon är snabb från start och har fått ett bra spår. Hon är fin i träning och vi kommer hålla henne på dirttrack nu då hon inte fungerar på gräs. Krigar Drottning är en bra häst i bra form som vi eventuellt siktar mot ”Peas and Carrots mile” med. Jag tror att hon är bäst över 1600 meter. Det är Magic Rock och Cutie att slå, menar Kahlil De Burca.  

–Dominic (3) möter Magic Rock som väl är en motiverad favorit, men där bakom kan man nog ranka Dominic. Det är en fin häst som var ute i Svenskt Derby senast, säger Susanne Berneklint. 

–Cutie (4) vann på gruset som 2-åring även om det egentligen är en gräshäst, upplyser Bodil Hallencreutz. 

–Pine River (5) står med en fin chans på onsdag. Jag tycker hon gick ett ”stort lopp” senast. Hon är fin i träning och hon är uppåt i humöret så vi tror och hoppas på en fin placering, säger Rikke Rohbach Bonde. 

–Archimedes Face (6) gjorde också ett bra lopp senast. Jag hade gärna startat honom i Stockholm, men vi fick inte plats där, berättar Lennart Reuterskiöld Junior.

–Magic Rock (7) är en fin häst, men löpte lite grönt senast. Vi sätter på blinkers och hoppas att han ska bli mer fokuserad, säger Lennart Reuterskiöld Junior.

V5-4 / V3-2 Jägersro lopp 7, 1730 meter DT

–Kozinki (2) provar lite längre distans nu. Mamman stod 1600 meter så han bör stå den, tycker jag. Han är ingen spik, men jag hoppas att han ska vara med där framme ändå, hälsar Peter Jardby. 

–Trollfjord (3) är bäst av mina två i det här loppet, hon tränar starkt och jag tror att hon ska ha en bra chans, säger Bodil Hallencreutz. 

–Valde (4) kan när han vill. Det ser ut som en passande uppgift, men allt hänger på vilken sida han vaknat, upplyser Ellinor Rasmusson. 

–My Purrfect Tale (6) ligger vi lite lågt med, säger Bodil Hallencreutz.

–Single Malt (7) tar vi ner i distans nu, han har inte riktigt klarat 2400 meter. Han känns intressant, informerar Francisco Castro. 

–Tindalltrendeagle (8) mår bra och allt är bra med honom. Han har en lämplig uppgift här, säger Jan-Erik Pettersson.  

Labjaar (1) är struken. 

V5-5 / V3-3 Jägersro lopp 8, 1200 meter DT

–Cheese Cake (2) får starta på och kanske tjäna någon krona, men vi har inga större förhoppningar, berättar Thomas Christensen. 

–Giant Sally (3) måste ha en bra chans i det här loppet. Hon är med bland de tre, hälsar Jan-Erik Pettersson.  

–Tim The Greatest (5) blev det fel för senast, han gick hårt i början och orkade inte. Nu går vi tillbaka till 1200 meter, även om jag tror att han med tiden blir bättre på längre distanser. Vi fortsätter med blinkers, säger Dina Danekilde. 

–Claes (6) gick hyfsat förra gången. Jag hoppas på fortsatt förbättring. Oliver (Wilson) red senast, har vunnit med honom och är duktig med Claes, säger Peter Jardby. 

Jägersro lopp 9, 2400 meter DT

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat loppet.

5 Sir Gnet –7 Kissnfly – 3 Rintintin –Outs: 2 Bearfoot