Nyheter

Tränarintervjuer 25/7 – söndagsgalopp på Bro Park

Publicerad
Spelformen V64 är i fokus och startar i lopp två klockan 12:20. V4:an börjar i lopp fyra och lunchdubbeln i lopp sex. Några av intervjuerna har publicerats i förväg, men är också med i intervjublocket. Redaktionen arbetar för högtryck med att få fram fler intervjuer och vi hoppas vi kan bjuda på stallen Kvisla och Neuroth under morgondagen. De kommer i artikelform som enskilda nyheter. Intervjuerna redovisas häst för häst i nummerordning, oavsett om tränaren har flera i samma lopp.
olpfyucdt3w1hg2ayja
Kan Valence utmana Kick On och de andra i Lelles Legacy Swedish Open Mile (L)? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Bro Park lopp 1, 1200 meter gräs

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat loppet.

3 Silky Road – 6 Cromer – 7 Fury The Bullet – Outs: 4 Hootenanny

V64-1 Bro Park lopp 2, 1200 meter gräs

– Ocean Pearl (1) verkar vara av rätt sort och hittills har hon inte gjort något "fel" 
Hennes stora motstånd för dagen är distansen men lyckas hon pricka starten så kanske det kan gå, säger Maria Johansson. 

– A Star Is Born (2) var ”något jobb kort” inför årsdebuten och borde vara framsatt. Hon borde absolut kunna vara med där framme. Det är ett öppet maidenlopp med många som har bra chans, däribland vår. Hon trivdes bra på Bro Parks dirttrack i höstas. Det är ett frågetecken med resan, men det bör gå bra då vi planerat övernattning i Nyköping. Vi reser på lördag, hälsar Jessica Ohlson.

– Just Me (3) var med i utbildningssyfte senast och jag var nöjd med uppträdandet. Det enda sättet att lära sig är att gå ut i lopp. Nu är det helt andra förutsättningar, men ”mamman var rapp på kortare distans”. Han agerar som att han ska fungera på 1200 meter. Han har fått ett bra spår och det är inte det tuffaste loppet i ”världshistorien”. Han är dock fortfarande ute för att lära sig och är grön och omogen. Vi har inga segerförhoppningar, meddelar Julian McLaren.  

– Yalla Yalla (4) har varit inne tre gånger i startboxarna under veckan och det har gått bra. Vi har väntat in ett dirttracklopp och han har en intressant uppgift, varnar Henrik Engblom. 

– Vici (5) är i full form nu igen och har tränat två månader. Han behöver komma ut och springa nu och är lättriden. Dock är han lite rund om magen. Om han är bland de tre är jag jättenöjd, säger Catharina Vång. 

– Dimadance (6) var jag nöjd med senast. Jag tyckte att hon gjorde det bra utan att vara ”jättevässad”. Hon är ingen "träningsdemon", men verkar tända till när det är lopp. Nu har hon ett lopp i kroppen och jag tycker definitivt att hon ska vara med där framme, meddelar Ylva Brandt. 

– Bright Angel (7) var ”ohyggligt dålig” senast utan att jag har någon förklaring till det. På det han har visat hemma så ska han kunna vara med och ”hugga här”, men jag är konfunderad efter senaste starten. Blinkers på nu för första gången. Svårbedömt, säger Tobias Hellgren.  

– Skyler (8) gick inte att hålla sist. Det är kortare distans nu och (P-A) Gråberg upp. Spännande, upplyser Sandra Brolin. 

– Magno Animo (9) är nu tillbaka på dirttrack. Gräs eller dirttrack spelar dock ingen roll för henne. Idealdistansen är 1400 meter. Om hon förlorar det här loppet startar hon på Göteborg Galopp på onsdag. Yalla Yalla är hästen att slå. Hon har mer erfarenhet nu, är i rätt klass och ”fit”, men hon är ingen stjärna, säger Kahlil De Burca. 

V64-2 Bro Park lopp 3, 2100 meter DT

– Ittmaam (2) är jag väldigt nöjd med och han gjorde det bra i debuten efter trafikproblem. Jag gillar egentligen inte att ta ut treåringar i sådana här lopp, men vi har inget val. Han är i bra form och har en fin härstamning. Han är bättre på dirttrack än gräs. Han är minst en ”70-häst” och kan vinna, men tänk på att han är oerfaren, säger Kahlil De Burca.  

– Grey Runner (3) var okej i debuten, men sämre än förväntat i sin andra start. Han har fått ”en liten break” efter den och är jättefin i träning nu.  Distansen passar honom, men det är svårt att sia om chanserna. Hoppas att nerverna inte spökar som senast. Han har inte visat sådana tendenser i träning. Jag tror att vi får se en bra insats, säger Annika Sjökvist. 

– Enkrona (4) står inte bäst till i loppet, men jag tycker ändå att det ser ut som en trevlig uppgift för henne. Hon ska räknas, tycker jag, hälsar Ylva Brandt.  

– Paakame Enki (5) verkar vara i fin form. Det är återigen en ny distans så lite av ett frågetecken är det. Jag tror inte att ett kilos övervikt påverkar resultatet då Fredrik (Janetzky) rider henne ”i jobb” och känner henne väl. Det är bättre spår nu än förra gången och ett mindre fält, säger Susanne Brunius.   

– Silhouettes (7) gjorde det bra sist på dirttrack. Jag hade gärna sett att det vore 2400 meter i stället men det kan gå ändå, säger Sandra Brolin. 

– Guidetti (8) står lite på tur för att vinna snart. Han blir tuffare och tuffare för varje lopp. Vi åker på lördag och övernattar i Nyköping. Det är ett frågetecken med resan, men det bör gå bra då vi planerat övernattning och han har sin “kompis” A Star Is Born med sig, berättar Jessica Ohlson.  

V64-3 / V4-1 Bro Park lopp 4, 2400 meter DT

– Ginmann (1) är allt bra med, bortsett från att jag är tveksam till om gräsbanan på Bro Park passar. Han är i bra form och bör ha god chans om inte Espen Hill är i “Stockholm Cup-form”, berättar Tobias Hellgren.  

– Manassas (2) är en av tre som står bra till. Han är sju år nu och gör mig aldrig besviken. Han gör sitt jämna och på rätt dag är han bland de tre, upplyser Julian McLaren.  

– Xit (3) ser fin ut för dagen. Det är en handicap och han är inte avsågad. Vi provar, säger Jessica Long. 

– Philadelfia (5) har fått en rätt kraftig övervikt. Vi chansar och går ut ändå och hoppas att han inte blir alltför ”hårt straffad” om han gör det bra. Han känns fin i träning och är i bra form så ett bra lopp kommer han absolut att leverera. Vi är nöjda om vi får med oss en liten slant mot det här motståndet och med det här viktläget, hälsar Patrik Sandin. 

- Shaken Not Stirred (7) är i full form, men verkar inte ha den rätta viljan att vinna - det strular nästan alltid till slut. Viktläget känns ganska intressant trots lite övervikt och distans samt underlag är optimala. Jag tror inte att han vinner loppet, men blir inte förvånad om han är tvåa, trea, säger Patrick Wahl.

– Espen Hill (8) har haft problem med sina blodvärden, men tränar nu mycket fint. Även om han inte är toppad så ska man veta att han är en vass häst. Han bär vikt bra, men nu blir det mycket bly i sadeln. Gräs och distans passar perfekt och visst kan ”Espen” vinna, men det är mest en genomkörare inför större uppgifter senare under säsongen, berättar Madeleine Smith.

Mr Pimms (6) är struken.

V64-4 / V4-2 Bro Park lopp 5, 1600 meter gräs

– Kick On (1) har årsdebuten avklarat och han har studsat tillbaka i form. Han är nöjd med livet, trivs på Bro Park och ska ha toppchans att vinna loppet, den saken är klar, säger Niels Petersen.

Everest Voice (2) är allt bra med inför detta - han ser ut som han ska i träningen. Det mindre startfältet är gynnsamt för min häst och han trivs helt uppenbart på Bro Parks gräsbana. Jag tror på en fin insats, men han måste höja sig en hel del för att vara med i segerstriden här, kommenterar Wido Neuroth.

Victor Kalejs (3) var riktigt fin i comebacken, men har sedan varit hämmad av sträckning bak - därav de klena resultaten i de två senaste staterna. Han är behandlad för detta och ser nu riktigt fin ut i träning inför detta. Victor har fin statistik i det här loppet. Varit etta, tvåa och trea, men så här på ålderns höst kan distansen nog vara lite vass för honom. Det är ett tufft lopp, men Victor Kalejs känns lite spännande, varnar Roy Arne Kvisla.

Freed From Desire (4) är I bra ordning. Hon har haft otur två gånger i rad i år. Vi byter ryttare till Jacob Johansen denna gång. På pappret säger att jag får vara glad för en tredjeplats. Då har jag gjort mitt jobb. Jag hoppas att hon får en bra upplevelse, men har inga funderingar på att vinna. Vi siktar på ”Lanwades” på Övrevoll med henne, upplyser Kahlil De Burca. 

 King David (5) är väldigt fint i ordning, men måste löpa på sitt max för att slå en Kick On i den författning han är i nuläget. Jag säger inte att King David inte kan vinna, men det är ett par kilo upp som det ser ut för dagen, kommenterar Niels Petersen.

 Valence (6) tror jag kommer att göra ett bättre lopp den här gången. När han gick det här loppet förra året hade det regnat innan och senast hade det också regnat innan. En snabb bana passar honom bättre och Elione Chaves sitter upp. Jag tror att han kan få honom att prestera lite till i formtal. Vi har haft lite sämre träningsförhållanden hemma, men han gick ju senast i lördags på Klampenborg där han visade lite av sin ”gamla startsnabbhet” och öppnade lite för snabbt, men kanske inte var i full form heller. Han borde ha nytta av det loppet. Det är tufft emot, men min häst är inte sämre. Vi har haft en massör på honom sedan senast och han känns bättre och är på gång. Jag tycker att det ser rätt okej ut, säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.

V64-5 / V4-3 / LD-1 Bro Park lopp 6, 1750 meter gräs

– Shepherd Gate (2) kommer gå bättre än senast, men en stenhård bana vore ett minus. Startspåret passar och han känns fin i träningen inför detta. Han har bara lite dryg 6 000 kronor till miljonen och det tror och hoppas jag att fixar, men att vinna blir svårt, kommenterar Madeleine Smith.

– Fast and Free (3) står bra till och mår toppen. En bra chans, hälsar Sandra Brolin.

Cat Ballou (4) återkommer efter en skada och ser fin ut i träningen, men är inte på något sätt vässad. Han har kapacitet för ett högre tal än detta och att det är första gången på gräs är inget som oroar. Jag ligger lite lågt, men nästa gång ska han nog passas, säger Roy Arne Kvisla.

Une Autre Beaute (5) är ett fint sto, men hon får inte riktigt till det. Senast pullade hon en del - fick lite för tidig “daylight”… Distans och underlag passar för min häst och nu hoppas jag på en mer vilsam resa i ryggar. Jag tror mer på henne än på Cat Ballou - en placering bland de tre främsta finns inom räckhåll, säger Roy Arne Kvisla.

Bearded Lady (7) är duktig varje gång, men kan ändå mer än hon visar i loppen. Nu är det en handicap mot äldre. Sist tappade hon en sko, men gick bra ändå. Hon kunde säkert ”speedat” ännu bättre annars, säger Annika Sjökvist.   

Enge Go On (8) mår bara bra och känns fin. Distansen är i kortaste laget och om banan dessutom är snabb så är risken att det kommer att gå för snabbt för honom. Men, alla lopp ska ridas och vi får hoppas på det bästa, berättar Maria Jansson. 

Tatum (9) var sämre senast. Det visade sig att han hade lite problem med ryggen, men det är åtgärdat. Han kommer göra en bättre insats. Det är ett hårt lopp, men jag har ingen dålig häst. Han är en av många, säger Julian McLaren.  

Double Rock (10) satt fast vid rail för länge och när han väl kom loss hade ”tåget redan gått” så vi glömmer den starten. Distansen är nu i kortaste laget men på gräs, så jag tror att han kan hänga med. Det är svårbedömt med många bra hästar i loppet. Jag är försiktig optimist och får han rätt löpning så hoppas jag på att han slåss där framme, meddelar Maria Heinrichs.

Impact Of Bloom (11) blev det ett lite för tufft upplägg för senast. Han höll okej och det kändes som ett fall framåt. Han jobbar alltid mycket bra, men sviker lite i jobben - en trög ”sak”. Det är ett tufft och jämnt lopp så min kan väl vinna likväl som någon annan. Gräs och distans passar och sidoludd fungerade väl senast så det blir samma utrustning igen. Jag hoppas att Elione Chaves kan ge hästen en lite mer vilsam resa än senast, säger Patrick Wahl.

Baby I´m Burnin (12) kan mycket mer än hon visat. Hon har behövt de här loppen. Senast så gick det väldigt fort sista 400 meterna och hon avslutade snabbast av alla. Hon är på rätt väg formmässigt och en av många. Löpningsförloppet avgör vem som är först av mina, meddelar Julian McLaren. 

Sugoi (13) var det ett fall framåt för senast och han gick hela vägen in i mål. Han ser jättefin ut, men kanske är bäst på ännu längre distanser. Han gick dock bra senast över 1600 meter och nu är det 150 meter längre. Han är kraftigt på gång, varnar Annika Sjökvist.  

Cava Queen (14) kommer att strykas, säger Annika Sjökvist.  

Green Backspin (15) är i fortsatt bra form som det känns, men spåret är ovisst. Det gäller att han får en bra position. Han låg på mycket senast i loppet och bröt dessutom ut på upploppet. Han hade kanske vunnit annars? Kommer han till i loppet ska han räknas, säger Patricia Gordin. 

Wild Tobacco (6) är struken.

V64-6 / V4-4 / LD-2 Bro Park lopp 7, 1200 meter gräs

Prime Red (1) är naturligt startsnabb och kommer få en bra start och kan gå både i spets eller ligga med strax bakom. Han är beroende av en bra resa och vi hoppas på en snabbare bana. Han har inte varit så dålig som resultaten antyder och han har gjort det bra även om det inte klaffat. Nu har vi lagt om upplägget lite och han har fått vara ute på landet och ”bara vara häst” på sistone. Nu är det lite lättare motstånd och vi hoppas på att han är med på pengar. Han har blivit lite till åren och vi får se om han fortfarande tycker det är kul, säger Maria Sandh. 

– Pistol (2) är inte vässad inför detta, men han behöver en genomkörare inför SM för sprinters. Han har inte startat sedan november 2017 och jag har inte haft honom så länge. Pistol drog ett perfekt startspår, men lär inte vinna. Han är mest ute för att “lufta sig”, meddelar Madeleine Smith.

– Sarookh (3) ser fin ut för dagen. Det är en handicap med små marginaler och det gäller att få en fin invändig resa här, säger Jessica Long.  

undefined
Sarookh är titelförsvarare i Stewards Cup. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Archie Ignite (4) är ”extremt nöjd” med sig själv just nu och känns väldigt, väldigt bra. Det ska bli spännande att se honom mot lite bättre hästar. Enligt mig är han den som kommer in i loppet med riktigt bra form och flest segrar i år så ska han kunna vara väldigt segerfarlig här. Det finns några bra hästar som kan bli tuffa om de löper upp till sitt bästa. Det är helt klart ett steg upp i klass, hälsar Tobias Hellgren. 

Miss Maybach (5) är i väldigt bra form och känns strålande fin. Motståndet ser ganska tufft ut och hon startar utifrån formtal 90. Detta är ett utvärderingslopp på gräset för framtida matchning, säger Annika Sjökvist. 

– Ramone (6) fungerar på distansen, men är nog snäppet vassare på 1400 meter. Hon är en tuff liten häst som tvål täta starter - vi tar det här och sedan har vi flera alternativ inom kort. Vikten är väl okej, men hon är ingen häst man vill starta med så mycket mer än så här (61 kg). Jag tror på en bra vinstchans, säger Niels Petersen.

Brian Ryan (7) är lite långryggad, men bär trots detta vikt okej - 64 kilo är dock mastigt. Formen är där den ska vara och han är som bäst med lite svikt i banan - anmält snabb bana nu?. Startspåret är det inget fel på och viktläget känns hanterbart på den korta distansen. Brian Ryan är en av de som kan vinna loppet, berättar Wido Neuroth.

Ambiance (8) mår utmärkt, blir det en för honom bra bana som är god till lätt kommer han att göra en fin insats, hur långt det räcker är svårt att sia om. I förra loppet på Göteborg Galopp kom det mycket regn och det blev en slirig bana, säger Elisabeth Gautier. 

Augustus Caesar (10) har verkligen haft otur. Han mår fint, men det här blev ett tufft lopp.  Jag tror inte att han kommer vara bland de tre, men gör han om loppet han gjorde på Jägersro över 1000 meter dirttrack mot Zamson Zaid mot Gulfsream Tiger kan han förstås överraska, meddelar Kahlil De Burca. 

Lushes Lashes (11) är behandlad efter sin senaste start - faktiskt för första gången i livet, snacka om en sund häst... Hon är inte så hårt tagen inför detta och startspåret kunde varit bättre. Jag är nöjd med pengar i första hand, säger Roy Arne Kvisla.

Globemaster (12) har inte mått jättebra i år och det har varit det ”ena med det tredje”. Det här årets starter är bara att glömma även om han gjorde det bra senast, trots att han tappade start. Nu visar han i träning att det kan vara dags att ”visa upp de gamla takterna igen”. Han har bättre chans än Prime Red, om det stämmer för honom. Vi går ner lite i distans igen och vi ser hur han gillar det. Han har vunnit över distansen förut, men det var ett tag sedan, säger Maria Sandh. 

More Caviar är en fin och rejäl typ som också är behandlad sedan sin senaste start. Hon mår bra, men är inte vässad. Gräs passar perfekt, men den yttersta startboxen drar ned förväntningarna, informerar Roy Arne Kvisla.

Bandola (9) är struken. 

V3-1 Bro Park lopp 8, 1400 meter gräs

Surfers Paradise (1) har varit brunstig nu och jag är lite osäker på var hon står. Det kan vara spets och slut här, men med tanke på brunsten så är det mer svårvärderat, meddelar Patricia Gordin. 

Essere (2) har en jättetrevlig uppgift, men hon har inte startat på ett tag efter lite småskavanker. Hon är också lite rund om magen. Det är frågan om hur långt luften räcker, upplyser Ylva Brandt. 

Kozinki (3) mår bra och har tagit debutsegern bra. Det är tufft för en treåring att gå ut med denna vikt, men det är inte så mycket att välja på. Jag lämnar en brasklapp för formtalet och den höga vikten. Det måste man tänka på. Svårvärderat, hälsar Peter Jardby.  

Bright Light (5) är ”oförskämt” fin för dagen och jag har aldrig sett honom så fin i träning som när han nyligen gick ett jobb med Cash In. Distansen är perfekt för honom. Jag hoppas och tror att det är hans dag på söndag. Bra vinstchans, varnar Catharina Vång. 

Deceiving Looks (6) står inte bra till i det här loppet, men han får starta på ändå. Han kommer inte att komma till sin rätt förrän i höst, även om han blir mer och mer laddad för varje start. Han är inget för spelarna, berättar Patricia Gordin. 

V3-2 Bro Park lopp 9, 1600 meter DT

Ganjer (1) får jag inte riktigt till formen på, men han får gå ut och få det här loppet i kroppen, säger Maria Hagman-Eriksson. 

Highland Queen (3) gick lätt upp i front senast, men tvärstannade. Hon blåste länge efteråt, men blodproverna är bra. Vi har inte hittat någon orsak till hennes dåliga prestation, Vi hoppas på att det bara var värmen. Vi utrustar henne med tungband för säkerhets skull, meddelar Annika Sjökvist.  

Djelano (4) ser ut att ha tagit förra loppet väldigt fint. Han går med ganska mycket vikt trots lärlingslättnad, men jag tror han klarar det. Han är lättriden och startsnabb. Han är en klass bättre än mina andra två och min bästa chans, säger Maria Hagman-Eriksson.  

undefined
Djelano håller grymt fin form för dagen. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Katyusha (6) möter nu en klass bättre motstånd så frågan är om hon klarar det, trots bara 52 kilo. Distansen är passande och hon går på dirttrack, meddelar Camilla Nilsson. 

Mahany De Piboul (7) har ”jobbat lite” som följehäst till unghästarna. Han är lite rund om magen och jag ligger lågt, säger Camilla Nilsson. 

Roslyn (8) har haft problem med korsförlamningar, men har varit fin i några veckor nu och tränat på ganska fint. Jag tror att hon kan göra en ganska fin prestation, hälsar Maria Hagman-Eriksson.

V3-3 Bro Park lopp 10, 3500 meter steeplechase

Chamseddine Badr (1) gör debut över steeplechase. Vi var på Bro Park och hoppade i fredags och han hoppade så bra att vi efteranmälde honom. Det är jättebra emot, men det är en fördel också att gå mot rutinerade hästar som hoppar bra. Det kan han lära sig av. Egentligen är distansen för kort, men vi måste börja någonstans. Jag vill att han får en ”schysst upplevelse”. Kim (Stern) hoppade honom i träning och rider honom i loppet, säger Satu Tiikkaja. 

Accelerate (3) känns jättefin i träning. Han står dock illa till viktmässigt och har svettats upp mycket på Bro Park och med tanke på väderprognosen så är det inte ett plus. I Grand National gick han väldigt fint, men efter en incident så slutade han att galoppera ordentligt. Han mår bra nu. Vi arbetar med att få honom att svettas mindre, men jag måste ligga lågt på söndag. Funkar det för honom så kan han förstås vinna. Han är distansgynnad, säger Charlotte Dillner. 

Three Is Company (5) har varit oförskämt pigg efter vinsten på Strömsholm. Han har verkligen vaknat till. Han är nog en bättre chans än Boss Mans Ladder då han är mer distansgynnad och mer gynnad av snabb bana, berättar Lars-Åke Enström. 

Steccando (6) är i ordning och i bra form. Han kan gå både i ledningen och bakifrån. Three Is Company är farligast emot då han är distansgynnad. En bra chans, säger Kahlil De Burca. 

undefined
Steccando och Accelerate möts igen. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Boss Mans Ladder (7) gillar banan och har tagit loppet på Strömsholm väldigt bra. Han känns urstark och har fått en relativt tuff träningsperiod efter det med sikte på längre distanser framöver. Hade det varit 1000 meter till så hade jag kunnat säga till spelarna att det bara är att spela, men Londonia, Steccando och Three Is Company är vassa motståndare över distansen. Det kommer att bli tufft med fyra hästar på upploppet, men han kan vinna och har vunnit två gånger över 3500 meter – en gång på Bro Park och en gång på Blommeröd, meddelar Lars-Åke Enström.