Nyheter

Tränarintervjuer 25/4 – årets första Listedlopp på Jägersro Galopp

Publicerad
Vi bjuds på toppsport på söndag. Även om det är få startande i loppen kommer vi att få se många fina hästar springa ut från boxarna. Kronjuvelen är förstås Duca Di Como som nu gör årsdebut i ITM Spring Mile (L). Kan någon hota honom? Alla lopp ska ridas men är han som förra året blir det förstås tufft för motståndarna. Jägersros tävlingar bjuder på V64 som huvudspelsform men du kan förstås också spela V4, Lunchdubbel och V3 med mera.
ovbcjhg4dfuiatgnved
Duca Di Como och Elione Chaves vinner "Pramms" förra året. Nu börjar jakten på en ny titel. Foto: Stefan Olsson

Jägersro lopp 1, 1600 meter DT

En härlig maidenlöpning inleder dagen. Vi tror mest på Roycroft (5) som nu har ett lopp i kroppen och höll bra i årsdebuten.

–Det var ingen skam att förlora det förra loppet. De gick bra tider. Vi får ta nya tag nu. Han skall ha mer distans – både om man ser till exteriör och härstamning. 1200 meter var ingen bra distans för honom, säger Oscar Berneklint från stall Berneklint. 

Vi är inne på att det i huvudsak finns ett motbud även om alla lopp skall ridas. 

Or Harry (1) ser fin ut i kroppen. Han är blank och fin i pälsen även om lite vinterpäls sitter kvar. Han har mognat en del över vintern. Jag kan inte bedöma chansen på söndag. Det är svårt att göra det i maidenlopp så här års. Han tränar trevligt, säger Jessica Long. 

V64-1 Jägersro lopp 2, 1600 meter DT

V64-spelet inleds med en 3-årslöpning över medeldistans. Här får vi se flera hästar som kan komma att spela framträdande roller i årgångsloppen under året. Kriterietvåan från förra året, War Hawk (3), är en av två från Lennart Reuterskiöld Jr. Hey Brother (4) är den andra och han är obesegrad som tvååring. 

War Hawk är min bästa chans under dagen. Hey Brother är en fin häst men vi går upp i distans och vi ser det som ett test nu, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Två heta motbud finns det definitivt. Susanne Berneklint sadlar ut lovande Dominic (2). Oscar Berneklint igen:

–Dominic är en superfin häst. Vi hoppas mycket på honom i framtiden. Han är också tuff men War Hawk kan förstås bli svår att slå. Som vi tidigare har sagt så behöver alla våra hästar ett lopp först.  

Francisco Castro är obesegrad som tränare i år på svenska banor (har också startat i Dubai) under de två tävlingsdagar där stallet har startat hästar. 

–För Single Malt (1) är det första gången på 1600 meter men han har tränat bra på distansen. Den passar honom bättre än de kortare sträckorna. Han är bland de tre.

V64-2 Jägersro lopp 3, 1600 meter DT

Då får vi äntligen se Duca Di Como (2) igen. Det kommer att bli mycket svårt att rå på honom i årets första ”Black Type”-lopp. 

– Givetvis är det min bästa segerchans under dagen, säger Elione Chaves som rider stjärnan. Jag pratade med Cathrine [tränare Erichsen] och hon är jättenöjd med hästen.

Närmast emot, formtalsmässigt, är Stormy Ocean (3).Han har dock aldrig vunnit i årsdebuten trots att han är gedigen som få (nio segrar och över två miljoner kronor insprunget). 

– Det här är ett förlopp till ”Pramms”. Det är kul att vara med men vi har inga vinstkrav. För att vara med i ”Pramms” gäller det att förbereda sig mycket och det är inte nu vi skall vara som bäst, säger Lennart Reuterskiöld Jr. 

– För Couples (1) är hästen att slå Duca Di Como. Stormy Ocean är en bra häst också. Om Duca Di Como är så bra som han var i fjol så slåss vi om andraplatsen, berättar Francisco Castro.

Dina Danekilde tar ut Prevent (4) i loppet. Han står kvar i både ”Pramms” och ”Jägersro Sprint”. Stallet valde att ta ut valacken efter Poet´s Voice på medeldistans i stället för att starta på 1000 meter (lopp 7 idag).  

– 1600 meter är en fin distans för honom och jag tror den är optimal. Han kommer att få en bra första start på säsongen men det är ett tufft lopp att gå förstås. Han står dåligt till men är han är ingen dålig häst. Vi tar det här loppet för att få en fingervisning om vilket lopp vi skall sikta mot nästa gång. 

V64-3 / V4-1 Jägersro lopp 4, 2200 meter DT

Lennart Reuterskiöld Jr har två hästar i loppet. Båda har stor chans och vi rankar de etta och tvåa. Det är dock årsdebut för båda och tränaren har deklarerat för oss att hästarna är förberedda men att han generellt sett ligger lite lågt första gången ut. Nu tog stallet två imponerande segrar i onsdags så stallformen verkar god.

Sadlers Man (1) får längre distans nu och det tror jag blir bra, skärps också upp med blinkers. Men glöm inte att Crystal Key (2) vunnit lopp och med Appel Au Maitre som pappa borde inte distansen vara något problem.

Sam (4) kommer att uppskatta distansen. Han har precis som Or Harry mognat en del över vintern. Jag är nöjd med honom för dagen, berättar Jessica Long.

Suspicious Boy (5) har gått i tuffa lopp som tvååring. Jag hoppas att han hittar en växel till på DT. Det är en bra distans för honom, menar Nina Lindberg Lensvik. 

V64-4 / V4-2 / V3-1 Jägersro lopp 5, 1200 meter DT

I dagens femte lopp så rankar vi Klint (2) ensam i A-gruppen.  

– Vi startade honom på 1600 meter senast och det var ett litet test. 1200 meter passar honom bättre på DT men han kommer att matchas på gräslopp framöver. Han blev lite het senast och att bli het i kombination med årsdebut är inte bra, säger Oscar Berneklint. 

Chizonwheels (4) kvalade mycket fint och höll huvudet först hela vägen in över mål då. 

– Don Pablo som var med i samma kval var tvåa i onsdags och det var jag väldigt glad över att se. Hon är en fin häst och har en väldigt, väldigt bra chans om hon springer som i kvalet, menar Ricardo Ramallo.

Från stall Vanja Sandrup kommer Kal P Dal (5)

– Han blev klämd i starten senast och hamnade efter. Sedan kom han inte in i loppet efter det. Med tanke på de träningstider han visar upp så borde han ha segerchans. Jag hoppas att han kommer i väg bättre bara. 

– Mangusta (6) är tunt jobbad men det är ett passande lopp med få hästar och därför får hon gå ut och starta. Hon visade sig rätt lovande ifjol men fick sedan skenben och växte en del. Hon är inte så tokig i grunden. Hon behöver loppet, deklarerar Hans-Inge Larsen.  

A Star Is Born (3) är struken. 

V64-5 / V4-3 / LD-1 / V3-2 Jägersro lopp 6, 1200 meter DT

Ytterligare ett lopp över 1200 meter står på programmet och Claes (4) imponerade när han vann årsdebuten över distans och bana.

– Claes går upp i klass. Det är lite tuffare motstånd nu. Jag hoppas att det finns mer utveckling i honom. Han var bra senast vid segern, säger Peter Jardby.

Filia Kalejs (7) var ett jobb kort i årsdebuten. Hon är tuff och okomplicerad i loppen. Hon kan gå i luckor och i sprut och är väldigt framåt. Jag tycker det ser bra ut denna gång, varnar Dina Danekilde.

En riktig luring är Giant Sally (1). Tränare Jan-Erik Pettersson tog ut två hästar i onsdags och vann med båda. Han brukar ligga lågt men stoet efter Helsinki skall passas noga. 

– Jag tror jag får ligga ganska lågt. Hon jobbar bra men behöver loppet, berättar Jan-Erik Pettersson något blygsamt. 

Hans-Inge Larsen startar Grey Ascension (6) som hade ett fint fjolår. 

– Jag bestämde att hon skulle få starta på ett tag till. Jag umgicks med planerna på att betäcka henne men nu låter vi henne tävla. Hon gick från 59 till 71 i formtal men sänktes i sista loppet förra året. Hon tappade då i starten. Hon är inte sämre än någon annan men kan sakna ett lopp i kroppen. Men, är hon med från starten så kan hon vinna. Jag är nöjd med henne. 

–  För Martin (8) är det positivt med ett utvändigt startspår. Blinkersen åker på igen. Han vill helst inte ha häst utvändigt om sig även om det har fungerat med det också ibland. Det viktigaste är att han får löpa fritt. Han behöver tävla och finns det alternativ här hemma så får vi ta de tillfällena, säger Oscar Berneklint. 

V64-6 / V4-4 / LD-2 / V3-3 Jägersro lopp 7, 1000 meter DT

Det har blivit dags för riviga och häftiga Goffs skånska trängregementets minneslöpning över 1000 meter. Tyvärr kommer både Riwaj (6) och Nocentsinkentucky (4) att strykas.

Tränare Fredrik Reuterskiöld:
– Jag kommer att stryka både Nocentsinkentucky och Riwaj. De är inte riktigt där jag vill ha dem ännu och i stället kommer de att få gå ett kvallopp den andra maj.

Strykningen av Nocentsinkentucky innebär att loppets tipsetta måste bli Breakdancer (1).

–  För Breakdancer är den enda hästen att slå Nocentsinkentucky. Han har gått på 58 sekunder över 1000 meter, berättar Francisco Castro som när intervjun gjordes inte kände till strykningen av förhandsfavoriten.

–  Sarookh (2) kommer att behöva loppet. Han brukar behöva ett par lopp att komma i gång under året. Han får starta i gång men DT är inte till hans fördel direkt även om han absolut behärskar underlaget, säger Jessica Long. 

–  För Freemanip (5) så är 1000 meter hans favoritdistans vilket är till hans fördel. Men, han kan inte möta bättre hästar en så här. Vi hoppas på en så bra placering som möjligt, säger Peter Jardby. 

–  Mystic Town (3) stöter bland annat på Nocentsinkentucky. Även om det bara är 1000 meter så blir det svårt att slå honom, berättar jockeyn Oliver Wilson som när intervjun gjordes inte kände till strykningen av förhandsfavoriten.

Jägersro lopp 8, 2400 meter DT

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Det är årets andra lopp på Jägersro för våra amatörryttare. Vi har tippat loppet.

4 Philiango – 1 Label. Outs: Kissnfly.

Om Label (1) tar hand om ledningen måste det vara toppchans – inget annat. Hästen vann ett liknande lopp som detta i andra starten efter vila ifjol och visade åtta kilo mer än aktuellt formtal den dagen. Philiango (4) var grym i comebacken senast och möter enklare hästar den här gången.