Nyheter

Tränarintervjuer 24/10 – söndagstävlingar med V64 på Jägersro

Publicerad
För andra gången den här veckan står Jägersro som värd för tävlingarna. Som vanligt börjar V64-spelet i lopp två, klockan 12:20. Malmöbanan bjuder på åtta totolopp och mycket andra spelmöjligheter. Lunchdubbeln går exempelvis som lopp sex och sju med spelstopp ca klockan 13:54. Trevlig läsning och lycka till med spelet.
n1cxyrzvvhwtprk9cim
Alsimsaam startar för första gången på Jägersro. Här vid seger 2019 mot självaste Espen Hill. Både vi och tränaren tror han har bra chans i V64-5. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Jägersro lopp 1, 1600 meter DT

– Nummerett (1) trivdes inte alls på den mjuka banan senast. Glöm bort den starten. Vi gör ett nytt försök så får vi se, säger Jessica Long. 

– Candy Cake (2) har inte fått till det på 1200 meter, nu blir det 1600 meter och det ser jag som en klar fördel, berättar Thomas Christensen. 

It´s Complicated (3) är kapabel ”krabat” som dock samtidigt är väldigt vass i humöret. Resan ska nog gå bra och för mig är hon en typisk outsider. Fart finnes, säger Madeleine Smith.

Carmen (4) är en fin typ som kan mer än vad hon visade i debuten. Hon är framsatt med loppet i kroppen, men som alltid är det svårt att sia om chanserna i tvååringsloppen, hälsar ställföreträdande tränare Linda Reuterskiöld.

– Rachini (5) är en fin häst som borde ha en bra chans här, säger ställföreträdande tränare Camilla Lindberg. 

V64-1 Jägersro lopp 2, 2200 meter DT

– Stella Grande (2) har tagit senaste loppet bra. Hon har en ganska passande uppgift och borde kunna vara bland de tre, berättar Jan-Erik Pettersson. 

Celebrate Me (3) har jag bara haft i knappt två månader och vi ser honom som ett projekt som ska få några starter innan vi utvärderar. Det är fortfarande i försöksstadiet. Han går med järnskor fram för att han har haft problem med framhovarna. Celebrate Me har bara 48 i handicaptal och går med övervikt nu. Det är svårvärderat, säger Anne-Catherine Svedberg-Karlsson. 

Guidetti (4) fick helt fel lopp senast och hamnade utvändigt ledaren och där ska han inte gå. Han kan inte slappna av när han ligger däruppe. Jag kan inte se att det var något fel på honom mer än att det blev fel lopp. Förhoppningsvis ska han få ett lopp i rygg och då ska han vara som han var tidigare. Får han ett bra lopp nu så är det toppchans, hälsar Jessica Ohlsson. 

undefined
Guidetti tillsammans med glada ägare, tränare och ryttare vid seger i slutet på augusti på Jägersro. Får vi se en repris på söndag i V64-inledningen? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

The Pope (5) känns fin för dagen. Han kommer ut på rätt distans, bär rätt vikt och har rätt ryttare. Han har inte presterat på ett tag på Jägersro, men han rids annorlunda nu då han inte ska komma på speed bakifrån och Jakob (Johansen) har väckt liv i honom. Han har varit väldigt positiv på både 1800 meter och ”långt” i de två senaste starterna på Klampenborg. Han kan om han vill, är dock humörbetonad och har tappat lusten att komma bakifrån på speed. The Pope är fräsch och känns fin i träning och vi provar med sidoludd nu igen. Det har han inte haft på länge (sedan 2018, reds. anm.). Han har testat blinkers, men blev för taggad av det. Startboxmomentet fungerar om han lastas sent och inte behöver stå så länge. Spontant känns det som att han borde vara bland de tre om han fungerar på Jägersro igen, säger Vivika Nilsson. 

The Skimmer (6) har inte varit så här fin på hela året som han är nu. Det blir första starten på Jägersro för honom. Han hade lite svårt på Bro Parks dirttrackbana i våras, men Jägersros borde fungera. Han är entaktad och stark. Klar segerchans, upplyser Henrik Engblom. 

V64-2 Jägersro lopp 3, 1200 meter DT

– Zamson Zaid (2) har gått framåt hela tiden, är bra på distansen och ska kunna vinna, varnar Dina Danekilde. 

Irish Action (3) var riktigt bra i sina två segrar och att han inte fungerade på Bro Parks gräs nu senast är honom förlåtet. Det här är ett tufft lopp igen, men vi är nöjda med honom. Jag blir inte förvånad om han vinner, säger ställföreträdande tränare Linda Reuterskiöld.

– Glorious Player (4) gör sitt stabila och är alltid med långt fram, hälsar Ellinor Rasmusson. 

Maid (5) vann lätt med 63 kilo senast, lätt och det var väldigt bra gjort. Jag tycker att spåret passar väldigt bra till henne och hon får löpa fritt därifrån. Zamson Zaid är hästen emot. Det ser väldigt positivt ut och jag tror hon kan vinna, säger Francisco Castro.

– Drogheda (6) är i grunden den mest kapabla av mina två. Glöm senaste starten, banan passade inte alls. Hon känns bra i jobben, berättar Ellinor Rasmusson.   

Mr Stenson (1) är struken. 

V64-3 / V4-1 Jägersro lopp 4, 1200 meter DT

– Crocodile Rock (1) trivdes inte alls på banan senast, så glöm den starten. Han tränar bra och mår fin. Jag tycker inte att han är helt borta trots tufft motstånd, säger ställföreträdande tränare Camilla Lindberg. 

– Nouran (2) är en fin häst, det blev lite för tufft senast. Hon är precis där jag vill ha henne. Hon kan vinna det här och borde definitivt vara bland de tre, hälsar Dina Danekilde. 

Red Hunting Hawk (3) är en väldigt fin häst. Han håller formen, men jag var inte helt nöjd senast då han inte galopperade som han skulle. Banan var lite torr och lös. Jag hoppas på mer fukt och fäste i banan. Då borde han gå på dirttrack. Han är ingen dålig häst, men det är ändå hårt motstånd. Det kan vara så att det är för kort för Pjerrot, men han har ju också lärt sig mer av den förra starten. Vår häst kan bättre än senast, säger ställföreträdande tränare Kim Andersen.  

Pjerrot (4) är i god författning för dagen. För honom är det i första hand Fast Forward att slå i loppet, berättar Bent Olsen. 

– Fast Forward (5) har tagit sin debut bra och han tränar fint, men det är ett tufft lopp med fina hästar, hälsar Fredrik Reuterskiöld. 

undefined
Fast Forward vann lätt i debuten. Nu är det liknande förutsättningar. Kan han slå favoriten Pjerrot och de andra och ta andra raka? Det är inte omöjligt att han rår på vår spik. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

 

V64-4 / V4-2 / V3-1 Jägersro lopp 5, 1730 meter DT

Hallyday (1) har tre lopp i kroppen och närmar sig toppformen. Han trivs på Jägersro och står trevligt inne med vikten. Distansen passar och jag är fullt nöjd med förberedelserna. Hallyday kan vinna loppet med klaff, men en mer realistisk förhoppning är väl att han är topp tre, funderar Madeleine Smith.

Camaluna (2) återhämtade sig hyfsat snabbt efter loppet i onsdags och verkar okej (tvåa då. Reds. anm.). Hon gick ner två kilo till i handicaptal efter det. Loppet på söndag är ju mot svårare motstånd. Onsdagens lopp gick ganska långsamt och det blir kanske inte så på söndag? Jag tror kanske inte att hon kan vinna om hon inte ”hittat polletten”, men vi kan väl hoppas att hon är på pengar, säger Öllegård Gren. 

– Suo Gan (3) kan vinna det här på rätt dag, han trivs i front och skulle nog vara gynnad om det blev en plaskig bana, berättar Susanne Berneklint. 

– Tindalltrendeagle (4) kan en del då han får sitt löp. Blir han inklämd trivs han inte alls, utan behöver få löpa fritt, upplyser Jan-Erik Pettersson. 

Lemon Smile (5) har kommit fort på slutet på för korta distanser i de senaste starterna. Nora (Hagelund-Holm) rider henne bra och hon borde stå ganska bra till i handicapen, Hon kan mer än visat, men mina hästar visar just nu ingen form så jag ligger lite lågt, säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.  

– Amazing Halo (6) kom bort senast, så glöm det loppet. Allt väl och det ser väl okej ut, berättar Jan-Erik Pettersson. 

– Tim the Greatest (7) är jag också nöjd med och även han kan vinna. Jag startar egentligen bara mina hästar när jag tycker att de ska ha chans, hälsar Dina Danekilde. 

Martin (8) gick väldigt bra senast då han var ute på lite för lång distans för första gången för att få ett lopp inför söndagens start. Det är den här distansen och det här loppet vi har siktat på. Han är väldigt entaktad och han har gått 1200 meter innan och haft problem att hänga med i svängen. Han brukar gå bäst när det är lite kallare, men vikten är en nackdel då det är ganska mycket vikt att bära på. Det är både positivt och negativt med ett spår långt ut. Det positiva är att han vill ha fritt för sin aktion och klarar svängen bättre då, men det negativa är att han kan bli hängande. Senast var han väldigt snabb ut. Suo Gan är värst emot och står på tur. Även Hallyday och Camaluna är svåra motståndare. Martin har droppat i handicap och det kan vara hans tur nu. Han är i bra form, varnar Sofia Presits.

Penny Lane (9) har fått ett dåligt spår, men ”jockeyn” är bra och känner henne väl. Hon kan räcka till ändå om hon har flyt i loppet, säger Marie Lustig.  

V64-5 / V4-3 / V3-2 / LD-1 Jägersro lopp 6, 1730 meter DT

– Or Harry (1) har fått ett bra läge och tränar fint. Kanske är lite bättre på gräs, men på det här talet ska han kunna vinna på dirttrack också, säger Jessica Long. 

Rastapopoulus (2) mår ”finfint”. Han har dock börjat sätta lite vinterpäls. Jag vet inte vad han tycker om en eventuellt ”blaskig” bana, hälsar Sofie Möller.  

Alsimsaam (3) gör sin första start på Jägersro. Fungerar han på Jägersros dirttrack så står han väldigt bra till för att vinna loppet, varnar Roy Arne Kvisla. 

Khurshed (4) har haft en svacka så han har fått träna på hemmaplan ett tag, bland annat i skogen. Han är i prima form annars, men kan behöva loppet, hälsar Marie Lustig. 

Primacor (5) verkar hålla sin form. 1730 meter är distansen han har vunnit på i år. Jag tycker att han ska räknas. Han är inte sämre än någon av de andra, säger Hans-Inge Larsen.  

– Valde (6) bestämmer själv hur det ska gå. Han kan kanske vara lite gynnad om det blir blöt bana, upplyser Ellinor Rasmusson. 

– Powerhouse (7) startar tätt, men det tror jag inte blir något problem. Loppet i onsdags var väldigt enkelt och han behövde bara gå i 400 meter. När jag kom ner till stallet efter loppet senast (segern då. Reds. anm.) var han helt oberörd. Han borde vara med där framme, säger Vanja Sandrup. 

– Nemuranthes (8) har inte startat på ett tag då det inte funnits passande lopp. Det här är inte heller perfekt, jag tycker inte om att starta hästar med så mycket vikt (65 kg). Men han måste ju komma ut och starta, berättar Jan-Erik Pettersson. 

Chinese Emperor (9) behövde loppet senast, men fick också mycket grus på sig då han sprang i sprutet. Vi provar igen. Det är svårvärderat, säger Per Strömberg.  

V64-6 / V4-4 / V3-3 / LD-2 Jägersro lopp 7, 1200 meter DT

Moojim (1) har fått ett innerspår som han måste försvara. Formen är normal, inget konstigt med den. Vi får se hur långt det räcker. Han är nog inget vinnarspel, men bra pengar kan det bli, säger Peter Jardby.

Apple Valley (2) blir bättre och bättre träningsmässigt. Hon kan löpa upp till sitt handicaptal och så får vi se hur långt det räcker här. Hon är bara tre år och möter äldre hästar, hälsar Henrik Engblom.  

– Black Power (3) gick okej senast, men kan vara lite ofokuserad. Han jobbar bra, säger ställföreträdande tränare Annika Delinder.  

Astron (4) känns fin i träning och han har gått några okej lopp på Jägersro i början av sin karriär. Han är den jag hoppas mest på av mina starthästar, upplyser ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.  

Grey Ascension (5) är alltid genomärlig om hon får ”sitt löp”. Normalt sett vill jag hellre ha ett spår där hon kommer längre ut. Jag hoppas hon kan komma iväg bra och inte få så mycket sprut på sig. Får hon sitt lopp ska hon kunna vara bland de tre, säger Hans-Inge Larsen.  

Ruby Dream (6) var dålig i onsdags (sexa i mål. Reds. anm.). Han hade tränat bra och jag var väldigt ledsen över insatsen. Jag har ingen förklaring till insatsen senast. Det är täta nu starter och det är möjligt att det kan påverka negativt, hälsar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.  

Swiss Doctor (7) är en stor häst – över 1,70 i mankhöjd. Det har “släppt” för honom i de senaste loppen på Bro Parks gräsbana då han inte fått något fäste och dragit på sig mjölksyra. Fungerar han på Jägersros dirttrack, som jag tror är bättre än Bro Parks, så han har chans här, säger Roy Arne Kvisla.

Isidor Almqvist (8) vann senast trots att allt gick mer eller mindre fel för honom. Formen från det loppet är lite oviss/tveksam då det var ett enkelt lopp. Han bör ha gått fram mycket med den starten i kroppen och bör ses med bra chans, berättar Tobias Hellgren.  

Lucy In The Sky (9) hon har gjort det fantastiskt bra den här säsongen, men gick upp några kilo till i handicaptal på segern i den senaste startern. Ytterspår och handicaptalet är nackdelar och hon får en längre väg till mål. Vi siktar på bra pengar, säger Peter Jardby.  

Jägersro lopp 8, 1200 meter DT

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat loppet.

4 Reinhold – 3 Mangusta – 6 Walvis Bay Outs: 1 Golders Green