Nyheter

Tränarintervjuer 23/6 – lunchtävlingar på Jägersro Galopp

Publicerad
Jägersro håller i lunchtävlingarna och vi får bland annat se en trevlig V4-inledning som inleder dagen klockan 12:20. V5-spelet startar i lopp tre. Lunchdubbeln börjar, som brukligt är, i lopp tre. Lycka till med spelandet.
fbetonmjebqgh7gmgh9
Auenfürst imponerade våldsamt senast och vi tror han vinner igen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

V4-1 Jägersro lopp 1, 2200 meter DT

Vi inleder dagen med ett intressant test för treåringarna. Trots att Chatarina (7) inte alls orkade senast, där hon fick press i ledningen av en imponerande No Short Cuts, så tippas stoet etta. Stall Reuterskiöld Jr startar tre hästar. 

Chatarina (7) fick springa för fort senast och gick in i väggen, hon kommer att vara bättre nu. Sadlers Man (1) var klart okej senast, nu får han bevisa det en gång till. Dream Look (5) är en stor häst som vuxit en del. Årsdebut nu, men är kapabel, hälsar Lennart Reuterskiöld Jr. 

–Alt är väl med Stroxx Carlras (2). Vi ska gå ut och prova distansen för att se om vi ska gå mot Derbyt eller Malmö Stads Pris över medeldistans. Han har tränat i startboxarna sedan sista starten där han blev bortvisad och träningen har gått utan problem. Vi hoppas han går in i morgon, meddelar Rikke Rohbach Bonde. 

Bosseur (3) är en häst som är på väg åt rätt håll formmässigt. Det här blir ett spännande test om han fungerar på Jägersros dirttrack och distansen ska inte vara några bekymmer. Om min häst fungerar på underlaget är han inte så tokig, säger Wido Neuroth.

Who´s the Boss (4) är nere för att testa banan inför Derby Day Summer Cup på derbydagen. Han var väldigt duktig i sin första start för året och senast kom han bort lite då han hamnade lite för sig själv när ledaren drog undan. Han är bättre när det går fortare och motståndarna är bättre. Han är fortfarande hingst, men det är inget som stör honom. Vi vill också testa hur han reser, berättar Kahlil De Burca. 

Newdogintown (6) en bra häst som förbättrar sig hela tiden. Nu ska han ta nästa steg, säger Fredrik Reuterskiöld.       

V4-2 Jägersro lopp 2, 1730 meter DT

I det andra loppet för dagen förordar vi spik på Auenfürst (6) på det lilla systemet. Stallet startar två hästar. 

Auenfürst (6) kommer att bli en elithäst och jag är jättenöjd med hur han tränar. Ledningen är inget måste, han har en bra speed. Hot Bagatelle (5) var också bra senast, en rejäl häst som vi matchar mot Derbydagen, upplyser Lennart Reuterskiöld Jr.

– Weltruhm (1) var jättefin efter segerloppet senast. Han möter väldigt bra hästar här, men han har haft rätt så mycket vikt på ryggen i de tidigare loppen för mig så vi ville ta ut honom med lägre vikt på ryggen och valde guldhandicapen. Jag tror att han kan vara med i striden här även om det är ett annat motstånd nu. 1730 meter är en distans som han hanterar. Han är rätt snabb ut, men i det här sällskapet ska han gå i ryggar och spara sin speed, säger Susanne Strand. 

Stall Castro har två hästar till start. 

Couples (2) måste ha väldigt bra chans, han känns jättefin i jobben. Den av mina två som känns mest säker. Sea Lieutenant (4) tränar fint, har en bra avslutning och kommer alltid med en sista fråga, meddelar Francisco Castro. 

Marta (7) ligger jag lite lågt med, säger Vanja Sandrup. 

Buckybabe (3) är struken. 

V4-3 / V5-1 / LD-1 Jägersro lopp 3, 1730 meter DT

Det här ser svårlöst ut på förhand. Vi väljer att tippa Nemuranthes (8) etta. 

Nemuranthes (8) är det inga konstigheter med, han ska ha sitt löp och känns som han ska i träning. En outsider, berättar Jan-Erik Pettersson. 

Suo Gan (1) tränar jättebra, men är inte gynnad av den innersta boxen, meddelar Susanne Berneklint.

Stall Rasmusson startar två hästar. 

Valde (2) tror jag lite mer på av mina två även om de är väldigt jämna. Jobbar bra. Toshaway (3) fick ett ”skitlopp” förra gången, jag är nöjd med hur han känns, hälsar Ellinor Rasmusson. 

Khurshed (5) mår jättebra och har samma ryttare igen. Om det bara fungerar i loppet ska han kunna prestera lika bra igen, men nu står han inte lika bra till då han har höjts mycket i formtal. Jag tror att han kan motsvara höjningen. Jag tror på segerchans, men allt kan hända i lopp. Han blir inte tagen av löpen alls. De är vana vid hård träning och loppen tar inte lika mycket på mina hästar. Det är därför jag kan ta ut honom så tätt och han tar loppen väldigt bra. Han startar på Göteborg på söndag också, hälsar Marie Lustig. 

King Richard (6) går bra på dirttrack och första gången ut i år förlorade han knappt mot Nemuranthes. Senast i Breeders Cup var han med och kämpade i fronten och det gillar han inte. Det var förvisso hårt motstånd, men han brände speeden direkt. Han vill använda den på slutet av loppen och komma bakifrån. Han är fint i ordning och jag hoppas att han vinner, men det är alltid svårt i ”handicaps”. Han bör vara med bland de tre. Han bär hög vikt, men det är bra att Oliver (Wilson) rider som känner honom väl. Jag valde att gå ut i silverhandicapen och väntar med att gå ut i guldklassen. Han fungerar på en blöt gräsbana, men det får inte vara hårt och torrt. Nu är det dirttrack och det gillar han. Vi kommer med förhoppningar, berättar Lea Olsen. 

Malbec (7) var väldigt trött sist och hängde inåt. Han är kollad hos veterinären, men inga fel hittades. Därför provar vi igen, nu på lite kortare distans. Jag hade velat prova honom på Klampenborgs gräsbana med sitt långa upplopp, men vi hittar inga lopp förrän lite senare. Det får bli i nästa start och det kan bli spännande. Denna gång ligger vi lågt, vi är nöjda med pengar, hälsar Martin Persson.  

–Jag har aldrig haft en sådan trevlig häst som Rastapopoulus (9) i hela mitt liv. Han gick ”två snäpp bättre” än jag hade hoppats på senast, men fick ett hårt lopp. Han var med där framme och brände krafterna. Han har 350 meters speed och inte 375 meter, helt enkelt. Han mår jättebra efter loppet och tränar fortsatt fint, är pigg och glad och ser bättre ut nu i kroppen. Han är viktbärande, men 66 kilo har jag respekt för. Det blir ett lite mer avvaktande upplägg den här gången. Jag hoppas att han är bland de tre men har respekt för att han bär mycket vikt. Det är också fler hästar i fältet, meddelar Sofie Möller. 

Primacor (10) möter vassare hästar än senast då han gick det bästa loppet som han gjort för mig någon gång. Han fick två tryckare på vägen och det gick för fort i början, men han slog båda som tryckte på honom. Nu kommer han ridas annorlunda och vi ska testa honom bakifrån denna gång. Ett kilos övervikt är negativt i ett sådant jämnt fält, upplyser Hans-Inge Larsen. 

Buckyboy (4) och My Purrfect Tale (11) är strukna. 

V4-4 / V5-2 / LD-2 Jägersro lopp 4, 2200 meter DT

Här kommer vårt bästa spikförslag för dagen. Fancy Legend (9) bör ha stora chanser här. 

Fancy Legend (9) är det lite upp till bevis för, tränar bra och jag tror att hon kommer att göra ett bra lopp, hälsar Susanne Berneklint. 

Guidetti (1) har haft ett längre uppehåll mellan loppen nu och det har varit bra för honom. Han känns pigg och löpsugen. Det är jämna järnlöpningar och han har mött en del av dem förut. Han är en av tre, fyra som har bra chans i det här loppet och ska räknas. Han kommer att löpa upp till sitt formtal. Han är ingen träningsnarkoman men gillar sitt jobb, det vill säga att tävla, hälsar Jessica Ohlson. 

Kissnfly (2) tyckte om löpningsförloppet hon fick senast och tackade för det med att göra ett väldigt bra lopp. Ulrika (Holmqvist) känner Kissnfly och jag lämnar över taktiken till henne. Jag tror på henne på onsdag, säger Jaana Alvesparr. 

Valon (3) var riktigt bra förberedd när han gick ut och vann. Jag ligger lite lågt denna gång då det kan vara lite tätt mellan starterna för hans del, meddelar Peter Jardby. 

Desert Dust (4) har behövt mycket tid mentalt för att vara redo att starta. Han har en fin stam, är efter en Green Desert-märr. Jag drar inga stora växlar på kvalet även om hästen han gick med vann sin debut på ett strålande sätt (Kozinki som segrade på Bro Park 20/6-1. Reds.anm.). Han är anmäld också till söndag. Först ska han ha ett formtal och så får vi ta det därifrån. Jag tror inte att han bara går ut och vinner två raka, säger Marie Lustig. 

Hotcake (5) är inte någon höjdare i början på säsongen, men vi startar för att hålla igång henne. Hon går och sparar sig till hösten. Hon verkar vara en ”årstidare” – hon blir inte riktigt glansig i pälsen innan kylan kommer. Hon är dock i en låg klass så allt kan hända. Senast var hon ute på gräset på Göteborg Galopp och hon trivdes inte på underlaget då hon blev överambitiös och stannade, hälsar Thomas Christensen. 

Stella Grande (7) gör årsdebut och jag ligger lågt, berättar Jan-Erik Pettersson. 

Dinamika (8) mår bra för dagen. Hon var väldigt duktig senast. Jag hoppas att hon har konserverat formen. Hon känns fortsatt fin i träningen. Hon är okänslig för spår då hon är långsam ut ändå. Fancy Legend är värsta motståndaren. I övrigt kan jag inte värdera hennes chanser här, säger Rebecka Zaar.

V5-3 / V3-1 Jägersro lopp 5, 1000 meter DT

Det femte loppet är en rivig guldlöpning, döpt efter stjärnan Letsgoforit. Vi tror det står mellan Riwaj (1) och Gulfstream Tiger (2). Vi tippar den förstnämnda först. 

Riwaj (1) var bra senast och inte stort slagen om andraplatsen. Nu vet jag inte riktigt hur 1000 meter passar honom, men ska kunna vara rätt långt fram här, säger Fredrik Reuterskiöld.

Gulfstream Tiger (2) gjorde en bra insats senast, han är lite tungjobbad så han får en genomkörare till inför Derbydagen. Det är nog min bästa chans under dagen, berättar Lennart Reuterskiöld Jr. 

Freemanip (3) gick jättebra senast. Nu är han nere på formtal 86 – han "bar" inte formtal 88. Tar man med många så ska han vara med. – han är ingen klar vinnare och ingen spik den här gången, meddelar Peter Jardby. 

Stall Danekilde startar två hästar. 

Across The Pond (4) har haft problem med en hov som borde vara över nu. Han är väldigt löpsugen, men också lite “tjock” för dagen. Zamson Zaid (5) fick en dålig resa senast så det loppet ska man bortse från. Han är också väldigt löpsugen även om tusen meter kanske är lite kort för honom? meddelar Dina Danekilde.

–Jag trodde att Augustus Caesar (6) skulle ha chans i Bobbie Killicks Minneslöpning senast men han hanterade inte underlaget alls. Han är en dirttrackhäst, men det är ändå ett frågetecken med Jägersros dirttrack. Han är med som sällskap till Who´s The Boss, säger Kahlil De Burca. 

V5-4 / V3-2 Jägersro lopp 6, 1600 meter DT

Vi tippar Magic Rock (4) i denna treårslöpning över 1600 meter. 

Magic Rock (4) har vuxit en del så vi har väntat på honom, årsdebut nu och kan behöva det här loppet, hälsar Lennart Reuterskiöld Jr.

Flambeau Rouge (1) provar vi att träcka till start. Hon är väldigt kapabel, men har mycket temperament och bränner mycket energi innan loppet. Hon snubblade i svängen i 1000 Guineas på Bro Park och tyvärr tappade hon aktionen och sina möjligheter. Hon är anmäld i Altamira-löpning och vi är här för att testa banan. Tacklar hon banan så är hon lika bra som de andra, säger Tina Mortensen. 

Irishlittlesister (2) har varit ute på en hård gräsbana och det är inte riktigt hennes grej. Hon tränar jättebra och jag ser det här som ett test, 200 meter längre och första gången hemma på ”dirten”, meddelar Nina Lindberg Lensvik. 

Dominic (3) hoppas jag får visa hur bra han är. Han har varit sjuk, men ser verkligen fin ut i jobben, hälsar Susanne Berneklint. 

Trollfjord (5) jobbar som en gud, om han jobbar ihop med Jazz Explosion så får Jazz jobba – det är den enda i stallet som klarar av det. Tror att han kommer att passa på ”dirten”, hittills har han bara startat på Klampenborgs gräs, berättar Bodil Hallencreutz. 

Summer Snake (6) vann ett lopp förra året, med 61 i tal är han svår att matcha och det här är tufft, säger Vanja Sandrup. 

V5-5 / V3-3 Jägersro lopp 7, 1730 meter DT

Vi rankar Leave No Trace (7) först I loppet. 

Leave No Trace (7) kan mer än vad hon visat hittills. Det finns fart, men tyvärr har hon löpt rätt "keen" i loppen och det hoppas jag hon ska sluta med... Nu är det första starten på Jägersro och det är naturligtvis ett spännande test. Hon är dock efter Appel Au Maitre vars avkommor brukar fungera väl där så det är klart att jag har förhoppningar. Distansen passar fint och Leave No Trace kan fort nog vinna det här loppet trots lite övervikt, säger Wido Neuroth.

First Shamrock (2) gick jättebra senast och har förstått vad det handlar om nu. Näst senast var hon med i klungan, men räckte inte riktigt. Vi tror hon är en gräshäst, men blir det en blötare bana med fäste så kan det fungera. I träning märker vi att hon inte får fäste på stora banan på Jägersro, men nu när det är tävling så är ju banan ännu mer preparerad med fukt. Hon går bra på Ascot-banan där det finns fäste, så fästet är det väsentliga för henne och inte underlaget, tror jag. Hon lär sig mer och mer och är en kapabel häst. Manuel Santos har ibland hjälpt till att rida henne och har gjort ett jättebra jobb. Hon kommer gå mot Göteborg Galopp den 4 juli. Vi får se hur mycket hon gått framåt med förra loppet. Det finns frågetecken och chanserna är svårvärderade, meddelar Ewa Sarlöv. 

El Chapo (1) gjorde ett riktigt bra lopp förra gången. Det gick långsamt ett tag i loppet, men han avslutade fint, trots det. Han gjorde ett bra lopp första gången ut för mig när han mötte Pusjkin och han är en riktigt bra häst. Om han gör om det loppet så har han chans här. Jag är osäker på om han är ”miler” eller ”stayer”, säger Ricardo Ramallo.  

Stall Sandrup startar två hästar. 

Powerhouse (3) var sjuk senast, det är bra distans, men jag tror lite mer på Kal P Dal (6) som har gjort flera fina lopp på slutet och jag hoppas att han snart får vinna lopp, berättar Vanja Sandrup.  

Cibelle (5) är en rätt bra häst, jag tror att distansen är lite bättre den här gången. Ger henne också en outsiderchans, säger Jan-Erik Pettersson. 

Archimedes Face (8) kom inte till senast, vi provar med blinkers nu, hälsar Lennart Reuterskiöld Jr. 

Secret Account (4) är struken. 

Jägersro lopp 8, 1730 meter DT

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat loppet.

4 Positano –5 Penny Lane – 2 Reinhold Outs: 3 Hodor