Nyheter

Tränarintervjuer 23/5 – V64 med Pramms Memorial (L) på Jägersro Galopp

Publicerad
Söndagens stortävlingar på Jägersro Galopp är ett måste för alla galoppintresserade. På spelfronten bjuds det bland annat på V64 (startar i lopp 2), V4 (startar i lopp 4) och Lunchdubbel (startar i lopp 6). Vi önskar lycka till med spelet.
kkw96ydszqxehnimbbm
Mystic Town blir bara bättre och bättre. Han vann sitt genrep – kan han vinna Jägersro Sprint (L)? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Jägersro lopp 1, 1200 meter DT

Vi inleder dagen med en maidenlöpning och vårt tips Captain Chorus (4) har tyvärr blivit struken. I stället hamnar Black Power (8) överst i rankingen. 

Black Power (8) är bättre än tidigare starter, han är lite ofokuserad och hade kanske behövt blinkers, säger ställföreträdande tränare Annika Delinder. 

 Dina Danekilde tränar två debutanter som var med i samma kval den 12 maj. Mirador (5) såg klart bäst ut den dagen men ett kval är ett kval. 

Tim the Greatest (1) debuterar så vi får se men Mirador (5) kvalade fint, men det är svårt att spekulera i chanserna.

Bright Angel (3) får en tuff uppgift i debuten. Han är en fin häst som kan ”pinna på” lite. Jag hade tänkt att debutera honom på Övrevoll men nu får han gå ut här så får vi se. Han är en inte helt oäven. Nu får han gå ut här och så får vi se. Det hade varit bättre att börja i ett max 55-lopp, berättar Tobias Hellgren. 

Mangusta (7) var jag helnöjd med i debuten. Hon är fyra-fem längder bättre den här gången. Hur långt det räcker är svårt att svara på. Formen är inte fel. Hon höll på att slå Klint senast som hon var förbi innan luften tog slut på slutet. Hon har mött mycket bra motstånd hittills. Vi får se hur långt det räcker, säger Hans-Inge Larsen. 

Captain Chorus (4) är struken. 

V64-1 Jägersro lopp 2, 2400 meter DT

Lennart Reuterskiöld Jr har fyra hästar till start i V64-inledningen. Vi lämnar Xcalibur (8) som ensam A-häst. 

Xcalibur (8) svarade för en toppinsats i första starten för mig, låt vara på en dålig tid, men det såg onekligen bra ut. Jag tycker dock att det var tufft att ge honom fyra kilo för den prestationen, men nu är det som det är. Jacob Johansen fick välja mellan Harry och Xcalibur och valde den senare. Distansen passar perfekt och han tål att göra en del grovjobb själv också. Bra vinstchans. Harry (1) var helt okej i första starten efter vila senast och trivs över distansen. Han är framsatt till detta och från startspåret tror jag att han kan få typ rygg på ledaren. Inte chanslös med klaff, säger Lennart Reuterskiöld Jr. Marieappel (5) har jag en långsiktig plan med. Hon var fin i comebacken senast och ska vara ytterligare förbättrad till den här starten. Elione Chaves red henne sist och jag plockar inte bort honom från henne - i alla fall inte den här gången...Jag tycker att hon står trevligt inne i loppet och hon är långt ifrån chanslös. Sel Sea (7) är en väldigt kapabel individ som varit lite styv och stel emellanåt och är inte på något sätt helt färdig ännu Det finns massor av kapacitet i hästen och han var väldigt bra i årsdebuten senast. På sikt tror jag att han är lite bättre på gräs, men visst har han gjort det bra här hemma så här långt - Scandinavian Open Championship på Klampenborg nästa år måhända? Jag gillar Sel Sea (7) och han kan vara vinnaren i loppet. Precis som med Marieappel (5) plockar jag inte av hans ordinarie jockey Oliver Wilson den här gången - hur det blir framöver är en annan historia, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

– Ocean Side (2) tyckte jag gjorde ett bra lopp senast på en plaskig bana. Det var skönt att se honom visa sitt ”gamla goda jag”. I första starten för året var han lite rund om magen. Han är redo även om 64 kilo är mycket vikt att bära Han har dock burit det flera gånger och klarar det. Han bör vara lite mer framsatt efter loppet sist. Han har tagit det förra loppet bra och älskar att resa. Vi hoppas på en god chans, berättar Maria Johansson. 

– Mr Pimms (4) är med som resesällskap till Globemaster i ”Pramms”. Han är hård och tuff och mår jättebra så det är inga konstigheter men det här blir för tufft. Han får ställa upp för sin kompis den här gången, säger Maria Sandh. 

Seneschal (9) fungerade väl vid ett av sina besök på Jägersro i fjol och som det ser ut är han en bättre häst i år. Distansen är hans bästa och jag tror han kommer gå bra, säger Wido Neuroth.

Sunlight (6) tränar bra, men loppet är hårt så jag tror att det blir svårt, hälsar Fredrik Reuterskiöld. 

Eeasha My Flower (3) är struken. 

V64-2 Jägersro lopp 3, 2200 meter DT

Vi rankar kriterietvåan War Hawk (1) överst i Södra Skåningarnas Derbytest. Stallet har två hästar till start. 

– War Hawk (1) är en fin typ som gjorde det bra i årsdebuten och bara ska vara gynnad av att tas upp i distans. Jag är väldigt nöjd med startspåret dessutom. Crystal Keys (5) gav bort en del vikt senast och var dessutom lite trög ut från startboxarna. Nu siktar vi på ett mer offensivt upplägg och jag blir inte förvånad om han vinner det här, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

– Noifsandbuts (2) slog Stroxx Carlras senast som är en riktigt bra häst. Distansen borde han stå på pappret med tanke på ”pappan” (Iffraj. Reds. anm.). Jag räknar med en bra chans. Han har ”jobbat” på längre distanser och det har inte varit några problem. Vi tar ställning om vi går mot Voterlöpning efter loppet på söndag, berättar Brian Wilson.

Sam (6) testar vi om det kan vara en häst för Svenskt Derby. Annars har vi en plan för Klampenborg, säger Jessica Long. 

Stall Neuroth gästar med två spännande hästar. 

Zeraphine (7) tycker jag står för lågt i handicap - hon blev grovt påriden i Norskt Kriterium i fjol och hade varit klart närmare i mål. Det är en okomplicerad och bra häst som jag tror ska fungera väl på dirttracken. Det här blir ett spännande test, säger Wido Neuroth. Lot Of Joy (8) är en sent utvecklad häst med massor av kapacitet. Pappan Camelot ger distansförmåga, men det gör även mamman som var en bra stayer och lägger bra stayers. Det här är förhoppningsvis en Derbyhäst. Jag gillar Lot Of Joy (8) mycket och jag hoppas, och tror, att hon kommer passa bra på Jägersro. Segerchans, säger Wido Neuroth.

Purple Ace (4) är struken. 

V64-3 / V4-1 Jägersro lopp 4, 1200 meter DT

V4-spelet inleds med Jägersro Sprint (L). Ett härligt lopp trots avsaknaden av stjärnan och titelförsvaren I Kirk. Vi tippar Nocentsinkentucky (4) först. Stallet startar två hästar.

Nocentsinkentucky (4) gick ett monsterjobb senast. 44,7 [800 meter] vilket är sinnessjukt snabbt och han gjorde det så lätt. Han har talangen och kan vara den snabbaste häst som jag tränat. Riwaj (7) kvicknade till av kvalet, en fin häst, säger Fredrik Reuterskiöld. 

Francisco Castro startar också två hästar. 

Es Raco (1) tränar bra, nu vet jag inte hur bra Nocentsinkentucky är. Breakdancer (6) tränar också bra och vi vet att han alltid brukar avsluta bra. Lite kul med loppet är ju att jag tränat alla utom Mystic Town.

– Mystic Town (2) blir bara bättre och bättre. Han är betydligt bättre i år än förra året. Det här är ett svårt sällskap men han älskar Jägersro och vann på 1000 meter senast. 1200 meter är en bättre distans för honom, hälsar Brian Wilson. 

Prevent (3) är jättefin i jobben, kan nog gå med i tempot men givetvis tror jag att det blir jättesvårt att vinna, säger Dina Danekilde. 

– Gulfstream Tiger (5) har gjort allt rätt och är väl värd den här chansen. Han vinner kanske inte nu, men måste härda sig mot de bästa - på lite sikt kan han vara en topphäst i klassen. Jag tror han kan vinna större lopp redan till hösten. Det är ett riktigt tufft lopp så vi får se hur långt han räcker redan nu - spännande, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

V64-4 / V4-2 Jägersro lopp 5, 1600 meter DT

Vi föreslår spik på Wolfof Vancouver (1) trots att motståndet inte är att leka med. Stallet har två hästar till start. 

– Wolfof Vancouver (1) KAN vara en superhäst på sikt, men det får framtiden utvisa. Han har gjort allt rätt så här långt, men hade en liten "setback" för en månad sedan då han var startklar. Startspåret är perfekt och distansen har ju fungerat mycket bra så här långt. Vi tar en sak i taget, men det är givet att vi går för Voterlöpning nästa gång. Han kan gå i Derbyt därefter, men ägarna har ju fler än min häst att hoppas på i det loppet... Jag är stor optimist inför detta. Hey Brother (7) har gjort allt rätt så här långt i karriären och lär vara framsatt formmässigt med årsdebuten i kroppen. Det är ett tufft lopp, men jag förväntar mig en god insats, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Kriterievinnaren Palm Springs (2) aviserar årsdebut och utmanar. 

– Palm Springs (2) jobbar jättebra och blir det normalt ridet tror jag att han är med där framme, men det finns några riktigt fina hästar med och det är ett tufft löp. Samtidigt är det en bra genomkörare inför Voterlöpning, hälsar Nina Lindberg Lensvik. 

Like A King (4) blev det lite fel för som tvååring - skenben och lite annat. Nu är han mer färdig och måste komma i gång - första målet är Voterlöpning och då måste han prestera här och få ett formtal som räcker till. Like A King (4) sköter träningen på bästa sätt inför den här starten och jag hoppas han ska fungera på dirttracken på Jägersro - han fungerar väldigt fint i träning på Övrevolls ”dirt” i alla fall, säger Wido Neuroth.

Dominic (5) är ute i ett tufft löp, men det är en fin häst som tränar bra. Han är långgalopperad och skulle vara gynnad om det blir hårt tempo vilket jag tror det blir, säger Susanne Berneklint. 

Pusjkin (6) tränar jättefint och jag tycker att det är första hästen i loppet och min bästa chans under dagen, varnar Francisco Castro. 

Khatun (7) är väl inte sämre än någon annan, med lite tur hade hon vunnit senast. Hon är lite av en slow starter men har en ruskig speed. Jag hoppas att hon kan kommer ner bakom och sedan få gå med och komma med sin vassa avslutning, berättar Dina Danekilde. 

City Code (3) är struken. 

V64-5 / V4-3 / LD-1 Jägersro lopp 6, 1730 meter DT

En av årets stora höjdpunkter står för dörren – det är dags för Pramms Memorial (L). Stor favorit, och vårt andra spikförslag, är Duca Di Como (5). Cathrine Erichsen har strukit resten av sina hästar då Övrevoll äntligen får börja tävla på lördag kväll. 

Duca di Como (5) blir min enda starthäst på söndag och visst är jag optimist, men det är klart att förberedelserna inte har varit optimala för honom. Han har svarat bra på behandlingen av sin halsinfektion och som det ser ut i träning kommer han att göra en fin insats. Jag kan inte bry mig inte om startspår och motståndarna utan vill bara se Duca di Como (5) vara sig själv och prestera på topp. Han är på helt rätt väg i alla fall - det är allt jag kan säga, informerar Cathrine Erichsen.

Globemaster (1) fick stå över ”prepploppet” då han inte var klar. Att årsdebutera i ”Pramms” är inte så kul förstås men det är som det är. Han är förberedd. Jag är nöjd med spåret och vi hamnar i ett bra slagläge från början. Det blir spännande. Vi får se hur långt det räcker, hälsar Maria Sandh. 

–Läget är okej med Learn By Heart (2). Han har tränat mycket bra på dirttrack i Dubai så därför provar vi honom här. Han är i fin form så det är inget fel på honom alls, berättar Bent Olsen.

Stormy Ocean (3) behöver inte be om ursäkt för sin seger senast, även om det visat sig att Duca di Como var sjuk den dagen, Det är en rutinerad herre som inte vet vilka hans föräldrar är och jag tror att han kommer göra en fin insats. Det blir svårt att slå Cathrines häst (Duca di Como, reds. anm.), men jag kan se min häst vara tvåa, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Jazz Explosion (4) var jag inte alls nöjd med i senaste jobbet. Vi har haft sjuka hästar så han kanske är sist av alla att vara krasslig. Styrkan finns och han har vunnit sina årsdebuter, men väldigt svårbedömd efter sitt senaste jobb, berättar ställföreträdande tränare Annika Delinder.

Beach Road One (6) ser jättefin ut nu och vi är väldigt nöjda med honom – ja, vi kan inte vara mer nöjda med honom. Vi vet att det är tufft motstånd och det ska bli spännande att se hur han står sig mot eliten. Vi är väldigt nöjda med spåret. Vi kanske kommer testa honom på gräs igen men då på kortare distans än 2100 som är för långt. Funkar han på gräset finns det lite fler val. Malmö Sommarhandicap ev. 

Everest Voice (7) har skött sig i träningen inför comebacken, men det här ser tufft ut. Han ska ha ett lopp i kroppen inför Stockholms Stora Pris i första hand. Jag ligger lågt, säger Wido Neuroth.

–Med Red Hot Chili (8) är läget bra. Han hade problem med en hovspricka för två månader sedan men det ser bra ut nu och han går alltid bra i första loppet för året. Han är tränad för detta och spåret är okej. Visst hade jag hellre sett att han fått ett spår längre in men ryttaren (Fredrik Janetzky) får lösa detta. Jag tror att det blir svårt att slå Duca Di Como och en Jazz Explosion som är i ordning. Skulle de ha en dålig dag så är det vidöppet. Jag är säker på att ”den gamle” kan fortfarande och jag är nöjd med förberedelserna, berättar Patrick Wahl. 

Plata O Plomo (9) var bra i årsdebuten och har tagit det loppet bra. Jag tycker att det ser intressant ut, varnar Susanne Berneklint. 

Couples (10) hade ingen riktig tur senast, fick lite vida spår – annars hade han nog vunnit med en halv längd. Jag tror att det finns fyra hästar som kan vinna. Duca di Como om han är 100 procent, Jazz Explosion om han är i form, Stormy Ocean och Couples, säger Francisco Castro. 

V64-6 / V4-4 / LD-2 / V3-1 Jägersro lopp 7, 1200 meter DT

I V64-avslutningen rankar vi Amon Ra (10) först men här finns det en hel del heta segerbud. Stallet har två hästar till start. 

– Nyttig och fin, gör alltid sitt Mr Stenson (6). Men jag skulle nog sätta en slant på Amon Ra (10). Vi går ner i distans och det tror jag ska fungera. Han kommer att avsluta bra, säger Francisco Castro.

Även stall Lennart Reuterskiöld Jr har två hästar till start

Mountain (1) kom lite bort i årsdebuten i Stockholm senast - det mesta gick fel och vi stryker ett streck över den insatsen. Startspåret passar och viktläget känns okej - tror att Mountain (1) kan ett par kilo mer på lite sikt. Distansen är den rätta och han är väl en av de som kan vinna loppet. Hot Chocolate (11) går alltid bra, men vinner ju inte så ofta. Jag är mycket nöjd med henne och hon bär vikt bra. Jag hoppas på en fin resa på speed från det här startspåret och kan se henne vinna det här, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Dina Danekilde startar också två hästar. 

Across the Pond (3) har form, men om luften räcker – och det borde den göra – för Zamson Zaid (4) så har mina två ungefär likvärdig chans.

Glorious Player (5) tränar starkt och möter ungefär samma motstånd som han brukar. Om allt skulle klaffa så kan han vara långt fram, varnar Ellinor Rasmusson. 

– Freemanip (7) är nu uppe på 88 i formtal. Han är specialist på 1000 meter och jag tycker han är lite för högt rankad. Han har aldrig vunnit från tal i närheten av detta och hade 87 när han kom till Sverige. Han är bäst när banan är åt det snabbare hållet, säger Peter Jardby. 

Maid (12) är snabb som alla vet och formen är bra, men det är tufft mot, berättar ställföreträdande tränare Annika Delinder.

London Rock (8) är struken. 

V3-2 Jägersro lopp 8, 1600 meter DT

I det åttonde loppet blir Hot Bagatelle (7) vårt val som tränas av Lennart Reuterskiöld Jr. Stallet startar tre hästar.  

Tille In Action (1) är en jättefin häst som jag har en långsiktig plan med - tror att han kan vara bäst av mina i loppet den här gången faktiskt. Serenity Bloom (3) svarade för en kanonbra insats senast och med loppet i kroppen ska hon vara ordentligt framsatt till detta. Skrällchans, med klaff. Hot Bagatelle (7) blev alldeles för het senast då hon fick Marta utanför sig och ”pullade” sedan bort massor av krafter på det - tappade luften helt enkelt och var med upplägget fullt godkänd. Nu är det hemmabanan vilket jag ser som ett rejält plus och visst ska hon ses med god segerchans med loppet i kroppen säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Sea Lieutenant (4) är fortsatt bra. Har alltid en stark avslutning och trivs med hårt tempo, säger Francisco Castro. 

Camaluna (5) har varit deprimerande dålig, tydligen ger hon upp. Jag hoppas nu att hon ska gilla den låga vikten. Hon mår som innan och jag hittar inget fel på henne, hälsar Öllegård Gren.

Alwaysonmymind (6) är tillbaka på 1730 och där finns det mer fart än vad man kanske tror, varnar Jessica Long. 

Buckybabe (2) är struken. 

V3-3 Jägersro lopp 9, 1730 meter DT

Weltruhm (8) rankar vi först. Tyvärr har vi inte lyckats nå tränare Susanne Strand men han har fin chans om han är lika bra som förra gången. 

Toshaway (1) tränar också fint, men vinner kanske inte så ofta, säger Ellinor Rasmusson. 

Tränare Hans-Inge Larsen tar ut två rutinerade hästar. 

– Primacor (4) och Labjaar (5) fälldes nog av banan senast även om Labjaar (5) normalt är okänslig för banunderlaget men där kan det nu vara 130 meter för långt. Primacor (4) måste ha fäste. Får han det så kan han vinna – så nöjd är jag med honom för dagen. Han är ”jäkligt” fin just nu. 

Suo Gan (7) är lite speciell, men trivs bra Fabienne, hälsar Susanne Berneklint.

Approach (9) är extremt stor och han har varit tung hela våren. Det var positivt med att Dragonfly sprang bra på Bro Park (stallets häst vann på Bro Park 19/5. Reds.anm.). Jag har ju lagt om träningen. Sista veckan har han blivit lite mer ”fit” och lättare men han är inte riktig där än, tror vi. Det är lite svåranalyserat då flera gör årsdebut och också har bytt tränare, berättar Tobias Hellgren.