Nyheter

Tränarintervjuer 21/4 – Lunchgalopp på Jägersro

Publicerad
Jägersro Galopp har avhållit sin vårpremiär och det är dags för årets andra tävlingsdag. Lunchen börjar klockan 12:20 och det finns gott om spelmöjligheter att underhålla sig med. Som vanligt börjar V4-spelet i det första loppet när vi har lunchgalopp. V5- och Lunchdubbelspelet startar i lopp 3. Vi önskar förstås lycka till med ”liret”.
jorz81fxmrnb4oh7apg
Reunion Island och Elione Chaves vinner Lambada Cup. Foto: Stefan Olsson

V4-1 Jägersro lopp 1, 2200 meter DT

Vår första tipsetta för dagen är Valon (7) som var gedigen senast som tvåa bakom lovande Laguna Seca. Tränare Peter Jardby låter nöjd. 

–Han mår bra och det ser bra ut på förhand. Han har också tagit det senaste loppet på ett bra sätt. 

Ricardo Ramallo startar två hästar. Vi är mest nyfikna på Bingo Mar (5) men Positano (1) ska inte underskattas. 

Positano gjorde ett ganska bra lopp senast och mår fint efter loppet. Jag tror att han kommer att göra ett bra lopp och han bär bara 52 kilo på ryggen. Vad gäller Bingo Mar så var jag först lite besviken på honom senast men om man tittar på loppet igen så ser man att han hade trafikproblem på vägen. När han fick fritt så gick han bra men då var det för sent. Båda borde vara bland de tre. 

Fredrik Reuterskiöld är tillbaka som tränare och hans första starthäst i comebacken är Flying Glint (4)

–Flying Glint ser fin ut. Distansen kommer att passa honom, säger Fredrik Reuterskiöld. 

Vi rankar Guidetti (6) som trea efter en lovande årsdebut. Han har flyttat ner till Kvarnby/Jägersro med sin tränare Jessica Ohlson. 

–Han var klart förbättrad förra gången och han tog verkligen i under loppet. Han har haft en bra vinter här nere. Han har också tagit det senaste loppet bra och jag tror på vinstchans.  

Sophia Andersson kommer ner från Göteborg med två hästar. I det första loppet startar Mukhaater (2)

–Han kommer att behöva loppet. Det är också första gången på Jägersro. Han är ingen DT-häst och springer bäst på gräs. Men, han tränar väldigt fint och har ett lite annat rörelsemönster nu så det kan gå bättre än jag tror på förhand. Jag hoppas ju förstås att Jägersros DT kommer att fungera för honom. 

V4-2 Jägersro lopp 2, 1600 meter DT

I dagens andra lopp rankar vi Lennart Reuterskiöld Jr-tränade Chatarina (2) först. Han har berättat tidigare för oss att han ligger lågt med chansvärderingarna första gången ut för året. Vältränat är det förstås så vårt tips känner vi är berättigat.

–Hon är fortfarande maiden men ser trevlig ut, berättar Lennart.  

Bent Olsen startar sin första häst för året i Sverige. Han har förstås haft starthästar i Dubai under vintern men det var först i lördags som hans skandinaviska säsong drog i gång. Det gjorde den med besked på Klampenborgs årspremiär där stallet tog två segrar, tre andrapris och ett tredjepris. 

My Vision (4) tränar med hästarna som vann i lördags och har gjort det hela tiden. Jag kan inte säga att hästen vinner första gången ut för säsongen men hon skall kunna vinna då hon haft samma upplägg som mina vinnarhästar i lördags. 

Hemmatränaren Nina Lindberg Lensvik har haft en del problem med välstammade och lovande Absolut Gold (5)

–Hon blev rädd för drönaren i sin andra tilltänkta start på derbydagen förra året. Då blev hon bortvisad men vann efter det i Danmark för att sedan vara sist i SM för tvååriga hästar på Bro Park. Hennes enda uppgift imorgon är att hon skall få en fin upplevelse. Jag behöver få en fingervisning om hon ska fortsätta som galopphäst. Sköter hon sig så går hon till Mowerina på Klampenborg (1000 Guineas). Hon är en fin häst med fin kapacitet men möter också bra motstånd. 

V4-3 / V5-1 / LD-1 Jägersro lopp 3, 1600 meter DT

Lea Olsen är nybliven professionell tränare och gör sin första start på svensk mark med proffslicens när hon tar ut förstahandstippade King Richard (9). Han har vunnit två lopp i karriären och de är tagna på just Jägersro. 

–Han har gått bra på Jägersro tidigare och vann där två lopp förra året. Jag har inte koll på alla konkurrenterna men han kan försvara sitt formtal. Det är årsdebut men han ser riktigt bra ut och han tränar också riktigt bra. King Richard har fått samma träningsupplägg som Sir Churchill och han var fyra i sin årsdebut i lördags på Klampenborg. Den starten gav mig en indikation på att vi har gjort rätt i träningen. Han har en bra ryttare (Oliver Wilson) men vinstchansen är svår att bedöma. 

Vi fortsätter att tro på Joker Face (10) och rankar honom som tvåa. Han är dock osäkert startande. 

–Joker Face har inte känts hundra procent efter den senaste starten och är osäkert startande. Om han startar så är han givetvis redo för det men han har fått ett dåligt spår och kan få svårt att komma ner i banan och få en bra position in i första sväng på 1600 meter, säger Paul Fitzsimons. 

Susanne Berneklints Zoo Fun (8) har nu fått ett lopp i kroppen då han var ute på premiärdagen. Vi har pratat med ställföreträdare Oscar Berneklint.

–Zoo Fun går ner i distans och han behövde det förra loppet. Vi gör ett nytt försök. Han gör inte mer än han behöver och måste vilja på själv på själva löpsdagen. Han kan om han vill men vi ligger lite lågt denna gång. 

Stallet har också Suo Gan (1) till start. 

–Suo Gan är väldigt ärlig och gör alltid så mycket han kan. Han kommer att kämpa på men det är årsdebut. Det är ryttarbyte till Cornelia (Hartsmar) och hennes goda form kanske kan överföras på honom, funderar Oscar.

Jan-Erik Pettersson startar kämpen Nemuranthes (3) som vi rankar högt men han ligger själv lågt. 

–Det är första gången ut i år och jag ligger lågt med honom.

En rysare kan Sophia Anderssons Karen From Finance (2) vara.

–Hon känns väldigt fräsch och kommer gärna bakifrån då hon har en bra spurt men upploppet är kort, det är bra motstånd och hon behöver loppet, deklarerar Sophia. 

Malbec (4) var förra året med i Svenskt Derby utan framgångar och han har lite prispengar på sig i förhållande till sitt formtal och kunnande. Nu har han bytt regi och Martin Persson tränar. 

–Jag vet inte vad jag har honom men hans känns jättefin i träning. Han har fått en vinter till nu och jag hoppas att han kommer att gå bra men som sagt – jag vet inte var jag har honom ännu. 

Hans-Inge Larsen startar två hästar från stallet. Labjaar (6) var ute redan på premiärdagen medan Primacor (5) gör årsdebut.

Labjaar fick inget bra lopp senast. Han hamnade i ingenmansland och kunde inte tag något till slut. Han drog inte en suck efteråt och jag var nöjd ändå. Jag tror 1600 meter är en bättre distans numera när han blivit äldre och tror han ska kunna visa lite av sitt kunnande. Primacor har blivit kastrerad efter sin sista start förra året. Han mår ypperligt bra för dagen. Det gjorde han inte ifjol. I grund och botten har han kunnande men det är svårt att värdera chansen. Jag är helnöjd med hans beteende och hur han rör sig men det kan saknas lite luft. 

V4-4 / V5-2 / LD-2 Jägersro lopp 4, 1600 meter DT

Klar förstahäst för oss är guldstammade Fancy Legend (2). Oscar Berneklint igen: 

–Fancy Legend har en otroligt fin härstamning. Hon skall eventuellt ha längre distans framöver. Vi hoppas att hon prickar starten på onsdag. Hon ser fin ut men årsdebut är årsdebut. Oliver Wilson sitter upp och han vann på henne förra året. 

Jan-Erik Pettersson startar Tindalltrendeagle (4) som vi rankar högt men han ligger själv återigen lågt.

–Det är första gången ut i år och jag ligger lågt med honom, säger Jan-Erik. 

Goyana (5) såg fin ut i kvalet och debuterar. Ricardo Ramallo tränar och han har börjat året fint. Hans debutant på premiärdagen, Red Hailey, var riktigt bra och överraskade nog oss alla en smula – även tränaren. Med Goyana är han tydlig med att hon behöver loppet och hon möter ju också några rutinerade hästar. 

–Goyana behöver verkligen loppet. Det är debut, betonar Ricardo Ramallo. 

Hans-Inge Larsen tar ut Switchman (10) igen

–Switchman tappade lite start senast och han saknade också lite luft. Han fick ingen rolig resa men jag var ändå lite besviken på honom. Spår 10 är inget bra spår för honom på 1600 meter. Han är en fin häst men kan behöva ett lopp till. Mer rutin krävs.

V5-3 / V3-1 Jägersro lopp 5, 2400 meter DT

V5:an går vidare med ett litet men naggande gott fält. Vi tippar Xcalibur (1) först – ett nyförvärv hos Lennart Reuterskiöld Jr. 

–Xcalibur är förberedd för start men han är en ny häst som vi inte känner så mycket ännu. Vi får börja här med detta lopp.

Fredrik Reuterskiöld startar två hästar i loppet. 

Leo The Lion (3) kommer ut i ett litet, bra och jämnt fält. Han tränar fint. Miintaka (2) gör sin första start på väldigt länge men han är väldigt väl förberedd. Han kommer att göra en bra insats. 

V5-4 / V3-2 Jägersro lopp 6, 1200 meter DT

Det första sprinterloppet för dagen ser två hästar med större chans än de andra – åtminstone på förhand. Alla lopp skall ridas men de andra måste vara bra för att slå Reunion Island (4) och Miss Tirol (2)

Francisco Castro tränar lovande Reunion Island som vann Lambada Cup förra året på Oaksdagen. Från stallet finns också Bossner (1) med i startlistan men han är osäkert startande. 

Reunion Island tränar väldigt fint. Allt är superbra med honom och han står väldigt bra till i loppet. Jag är väldigt positiv angående hans chanser i loppet. Bossner är osäkert startande. Jag kan inte uttala mig just nu om hans chanser, säger Francisco.  

Susanne Berneklint startar också två hästar varav Miss Tirol (2) är den vi tror mest på. 

–Miss Tirol hade en jättebra säsong förra året och hon tränar fint. Det är årsdebut men vi hoppas förstås att hon går bra även om Reunion Island blir svårslagen. Vi måste dock försöka. Jag vill inte byta häst med någon, säger Oscar Berneklint. 

Don Pablo (5) gör debut och intrycket var riktigt trevligt när han kvalade på premiärdagen.  

–Don Pablo är ingen 1200 meters häst. Härstamningsmässigt ska han vara en ”riktig långskubbare”. Fadern Intello (e. Galileo) vann bland annat Prix Du Jockey Club. Han ska väl inte gå det här loppet egentligen med tanke på distansen men han ska få ett lopp i kroppen. Han är en jättefin häst som vi tror blir riktigt bra på längre distanser och kanske också på gräs. Det är inget för spelarna, meddelar Oscar. 

V5-5 / V3-3 Jägersro lopp 7, 1200 meter DT

Out Front har tyvärr behövt strykas så i skrivande stund är det bara fyra hästar kvar som skall göra upp om segern. Moojim (2) borde ha bra chans och han var duktig som tvåa bakom stallkamraten Claes (startar söndag) i årsdebuten. Nu har han fått ett lopp i kroppen. Peter Jardby har även Ko Zinzun (4) till start.  

Moojim har tagit det senaste loppet bra. Det här ser intressant ut. Ko Zinzun både mår och har tränat bra. Han är lite orutinerad och 1200 meter är inte den bästa distansen för honom. Han får gå ut och få ett lopp i kroppen, säger Peter Jardby.

Point Boy (1) är jämnheten själv men har inte vunnit på länge. I år har han startat fyra gånger på Bro Park under vintern och har gjort det riktigt bra. Han känns inte på något sätt oärlig.

– Han känns fräsch för dagen. Han har fått lite vila efter vinterns starter men han tyckte själv att det räckte med en vecka. Sedan fick jag börja träna honom igen. Han känns löpsugen. På Jägersro är upploppet lite för kort för honom då han gärna vill ha ett lite längre upplopp. Han har ändå startat några gånger på Jägersro men frågan är om han är tillräckligt snabb för att hinna fram? Han bör vara med och slåss därframme, säger Susanne Sivrup-Rosenqvist. 

Hans-Inge Larsen startar Surreal Star (5) igen. Han var också ute på premiärdagen och var nära att bli trea.

– Jag var helnöjd med honom senast. Han tappade för mycket på bortre långsidan och fick en vid sväng men var ändå nära att bli trea. Han är inte sämre nu men 1200 meter är lite i kortaste laget. Det är också lite vassare motstånd nu men jag tror han kommer göra ett fint löp. 

(Notera att Out Front nu är struken vilket inte var känt för tränaren när intervjun gjordes).  

Jägersro lopp 8, 1200 meter DT

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Det är årets första lopp på Jägersro för våra amatörryttare. Vi har tippat loppet.

4 Lucy In The Sky – 5 Walvis Bay Outs: Lemon Smile