Nyheter

Tränarintervjuer 21/11 – V64 och fin sport på Bro Park

Publicerad
Trevlig sport och många kombinationer på streckspelen väntar oss på söndag. Tävlingarna börjar klockan 11:50 och V64-spelet startar klockan 12:20 med dagens andra lopp. Lunchdubbelspelet startar i det sjätte loppet. Vi har tidigare presenterat tränare Annika Sjökvist separat. Hennes samtliga hästar finns också med i intervjublocket. Vi önskar som vanligt lycka till med ”liret”.
qlxgqvk3jydxpnf3ghw
Ny "high five" på söndag i SGS Stockholms hösthandicap för "P-A", Roy och Victor Kalejs? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Bro Park lopp 1, 1200 meter DT

– Vieux Carre (1) är ingen superstjärna och kommer med modest form. Han är dåligt handikappad och hade form för lägsta nivån i Storbritannien, baissar Kahlil De Burca.  

– Running Rolf (2) har varit i gång länge, men det har varit smågrejor som hindrat start. Han fungerade bra i startboxarna i kvalet. Han är snabb ut och får en bra position. Det är debut trots allt, men han ska räknas bland de tre om inget konstigt händer. Han är en så fin häst att vi har väntat på honom och han borde kunna göra ett bra dagsverke, känns det som, hälsar Roy Arne Kvisla. 

– Strawberry (3) har jag inte fått riktigt grepp om och är mer ”upp och ner”. Hon har visat mer i träning än senast hon startade och måste visa samma takter som när hon var tvåa för att räcka, säger Patrick Wahl. 

– Starlight (4) är en jättetrevlig och välstammad häst. Hon blev trängd utanför boxarna över 1000 meter i debuten och hamnade ”i sprutet”. Därefter gjorde ett väldigt fint upplopp. Nu på söndag är det 1200 meter och blir det en bra bana så tror vi bra insats, berättar Annika Sjökvist.  

– Started It All (6) gjorde ingen bra debut och stannade snabbt i loppet. Vi var väldigt besvikna då hon alltid har gjort allting rätt hemma. Vi vet inte varför, om det var något fysiskt? Hon kommer nu att gå med pullarnosgrimma och tungband, hälsar Kahlil De Burca.  

– Skyraider (7) kvalade trevligt och är ett sto jag tror väldigt mycket på. Däremot är hon inte hårt vässad inför det här och är lite grön fortfarande. Hon kommer antagligen behöva något lopp i kroppen innan hon är med i segerstriden, säger Alice Elmerskog. 

– Uppuppandway (8) visar allt bättre takter och har gjort sig förtjänt av en seger. Hon är en bättre chans än Strawberry, hälsar Patrick Wahl. 

V64-1 Bro Park lopp 2, 1400 meter DT

– Hootenanny (1) är pigg i träning och ser jättefin ut. Han gjorde det jättebra senast och är bland de tre. Han har fått ett perfekt spår då han vill vara nära ”plankan”, säger Catharina Vång.  

– Martin (2) blev stressad över att det gick så fort i början senast så den insatsen kan man stryka ett streck över. Han hade gjort två bra lopp innan dess. Spåret är en nackdel om han inte springer av ordentligt, annars är det en fördel så länge han får en fri löpning. Jag tror det är en fördel med en längre kurva. Resan är inga problem, han reser med kompisen och minishettisen Silver. Vi åker under lördagen. Eftersom det är första gången på banan så har jag inga stora krav, men jag tror att 1400 meter är en bättre distans än 1600 meter, informerar Sofia Presits. 

– Tequila Mack (3) gick inte bra senast, men det gjorde ingen av mina den dagen. Jag efterlyser mer jämnhet och hon kan mer än hon visat, säger Patrick Wahl.  

– Sharp Eye (4) håller bra form och 1400 meter passar väldigt bra. Han är höjd i vikt och det blir tuffare efter alla bra prestationer. Han brukar göra bra lopp och senast var inget undantag. Sharp Eye är en av flera, hälsar Caroline Malmborg. 

– Fabricio (6) gjorde ett jättebra lopp senast och jag var mycket nöjd. Han fick dock en väldigt tråkig resa och jag hade också velat ha en mjukare bana. Jag förväntar mig en jättebra insats, upplyser Sandra Brolin. 

–Bearded Lady (7) har varit nedsatt av infektion och struken efter grässtarten där hon inte fick fäste. Distansen är i kortaste laget, men hon gjorde en okej insats i början av året över aktuell distans. Svårbedömt, säger Annika Sjökvist. 

– Huddle (8) gick bra senast, men hade marginalerna på fel sida. Hon tränar fortsatt bra och gynnas om banan inte blir alltför snabb. Dock är det lite bättre hästar emot denna gång, berättar Emelie Backlund.

Sweet Sid (5) är struken. 

V64-2 Bro Park lopp 3, 1400 meter DT

– Lushes Lashes (2) fungerar distansen för och hon har fått ett bra spår. Hon går på alla typer av underlag och har sammantaget ett bra utgångsläge för att kunna kriga om segern, varnar Roy Arne Kvisla.  

– Augustus Caesar (4) är lyckosam om han är bland de tre här i ett konkurrenskraftigt fält. Han kommer inte starta om det blir för djup bana, hälsar Kahlil De Burca.

–Miss Maybach (5) kommer nu ut på sin bästa distans, tror vi. När hon visar upp sitt bästa blir man alldeles ”matt”. Nu är det vasst motstånd, men hon ser superfin ut och med tanke på hur bra hon var senast då hon kom bakifrån på en bana där det var svårt att ”ta något” så visade hon superform och ska räknas här, säger Annika Sjökvist. 

– Youonlyliveonce (6) är 1400 meter mitt i prick för, tror jag. Senast över 1200 meter var det lite för kort, men han gjorde det ändå okej då. Jag tror att han ska kunna vara med där framme. Globemaster blir svår att slå, men där bakom ska han kunna vara med och kriga, informerar Ylva Brandt.  

undefined

Youonlyliveonce är ute på rätt distans och är ett hett bud i V64-2. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

– Bandola (7) ”jobbar bra”, men saknar nog minst ett jobb. Hon har haft lite problem så jag fick ställa av henne ett par veckor. Jag ligger lite lågt den här gången då jag tror att hon kanske behöver loppet, säger Claes Björling.

– Fast And Free (8) har hamnat lite högt i handicaptal. Hon känns jättefin, men har ingen ”jättechans” i det här loppet, hälsar Sandra Brolin.  

V64-3 / V4-1 Bro Park lopp 4, 1600 meter DT

– Dust Devil (1) var iskall senast, men det var alla mina den dagen. Han uppträder väldigt bra i träning och det här ska vara en passande uppgift för honom från ett bra spår. Han ska komma bakifrån. Segerchans, säger Patrick Wahl.  

– The Gurka (2) kom inte till riktigt senast. Han mår bra efteråt och vi tar ner honom i distans igen då det här är ett roligt amatörlopp, en rolig proposition där amatörerna får rida bra hästar. Han var tvåa i en liknande proposition ifjol (SG JK Amateur Grand Prix, äldre -12 kg den 18 oktober. Reds. anm.). Amatörloppen rids på ett annorlunda sätt så vi testar och formen verkar okej. En liten outsider är han, berättar Julian McLaren.  

–La Paloma (4) gjorde det väldigt bra senast. Nu är det rätt distans, men ganska tufft motstånd för att vara ett amatörlopp. Hon är ganska skarp av sig, men Charlotta Ericsson, som nyss blev amatörryttarchampion på Övrevoll är rutinerad. La Paloma visar bra form, är superfin i träning och ska räknas. Man ska dock tänka på att hon bara är tre år och möter äldre hästar av silverklass i ett amatörlopp. Det är, som jag nyss sade, ganska tufft. Om banan inte är hård är hon enormt gynnad av det, informerar Annika Sjökvist. 

– Swiss Doctor (5) tog senaste loppet jättebra och har ett bra utgångsläge igen. Han gick med ”toppade öron sista hundra senast” och jag var nöjd. Det kan bli andra raka känns det som, varnar Roy Arne Kvisla.   

– Freya Lucy (7) har varit en jättestor besvikelse. Distansen är bättre denna gång och i ett amatörlopp så hoppas jag hon kommer in i matchen. Hon har en bra ryttarinna och det är hoppfullt, säger Kahlil De Burca. 

– Green Backspin (8) var inte så bra senast, men det kändes som att han inte gillade banan, enligt Angelika Berg som red. Jag hoppas att han hittat tillbaka till sitt gamla jag. I så fall tror jag att han är långt fram. Distansen passar, upplyser Patricia Gordin. 

– Tatum (9) har toppform och både ser och känns jättebra för dagen. Man ska veta att han aldrig har gjort ett bra lopp på dirttrack och han har inte tävlat på underlaget på över ett år. Jag vill se hur han beter sig med tanke på hur fin form han visar. Övervikten ser jag inte som några problem. Han har en bra ryttare och han tränar bra på underlaget, säger Julian McLaren.  

Baby I´m Burnin (3) och Sir Antonelli (6) är strukna. 

V64-4 / V4-2 Bro Park lopp 5, 1000 meter DT

– Mogsy (1) blev rädd för drönaren senast och tappade ut från boxarna. Sedan fick han lägga en speed som kostade för mycket och han blev trött. Slipper vi drönaren så har vi ett bra spår och jag tror på chans, trots mycket vikt. Det är ju bara 1000 meter, säger Henrik Engblom. 

– Maid (2) gick inte som förväntat i förra loppet. Hon bär mycket vikt nu vilket är en nackdel. Hon behöver spara kraft under vägen så hon har krafter kvar på slutet. Vi reser på lördag och hon reser tillsammans med Powerpoint. Maid har inga problem med att resa. Hon tränar fint och startar med mycket god chans, upplyser Francisco Castro. 

– Stolen Tango (3) är snabb ut och håller bra form. Jag tror hon har en bra chans över 1000 meter, säger Sandra Brolin. 

– Stonefield Flyer (5) gillar distansen i allra högsta grad. Det är en bra vikt, med fyra kilo av. Mathilde Dupuy, som rider, vann sitt första lopp med honom och får han ett bra lopp så har han bra chans, berättar Claes Björling. 

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1 Bro Park lopp 6, 2350 meter DT

–Cava Queen (1) var ute i ett väldigt hårt lopp senast. Hon såg fin ut länge, men enligt jockeyn hanterade hon inte riktigt underlaget och var lite ”på” och ”av” under vägen. Vi hoppas på ett bättre underlag den här gången. Hon kommer att få ett mer offensivt upplägg än Swinging Of Venice.  Hon har en längre speed än honom. Vem som helst av mina kan vinna, de har helt olika sätt att löpa, berättar Annika Sjökvist.

– Pine River (2) var det väldigt mycket för kort senast. Det kommer bli fäste i banan som hon behöver. Hon känns jättefin. Lång distans är ett plus och det ser bra ut på förhand, säger Sandra Brolin.  

– Enge Hazard (3) är i bra form och redo att starta. Vikten är ett bekymmer i en konkurrenskraftig handicap. Han kommer inte att starta om banan blir opassande, informerar Kahlil De Burca. 

– Quagmire (4) tror jag kommer gå lika bra som senast. Han är i bra form och det är ett liknande lopp. Jag tycker att tre kilos höjning var väl hårt med tanke på segermarginalen på en halv längd. Jag är dock väldigt nöjd med spåret. Han är en av flera, men han står tuffare till nu och bär 66 kilo på ryggen, berättar Caroline Malmborg. 

– Inviting Rose (5) gjorde ett jättebra lopp på Jägersro senast. Hon fick trafikproblem nere i svängen och ”kom inte igång”, men när hon väl gjorde det så gick hon väldigt bra även om inte hann fram. Hon går med två kilos övervikt och det är negativt. Det känns ändå som att hon ska kunna göra ett bra lopp. Hon är bland de fem om hon får en smärtfri löpning, säger Roy Arne Kvisla. 

–Powerpoint (6) satt perfekt till senast, men då tröttnade ledaren plötsligt och hon satt instängd på ett sätt som man annars bara gör i travlopp. Formen är bra, men ett stort fält är alltid lite oroande, hälsar Vanja Sandrup.

– Surfers Paradise (7) bet det inte något för senast, men hon var på bettet hela tiden och kämpade, enligt ridande Thuva Hjalmarsson. Men, som sagt så kom hon ingenstans. Hon går med övervikt och jag är nöjd med pengar här, säger Patricia Gordin. 

– Swinging Of Venice (8) är tillbaka och har tränat väldigt bra. Jag tror till och med att det finns lite mer i honom och han ser finare ut än förra vintern. Nu kommer han nog att behöva loppet, men man kan inte helt avfärda honom då han har en enorm tävlingsinstinkt. Swinging Of Venice har en väldigt bra speed och kan gå riktigt fort sista femhundra. Han vill gärna ha en speeduppgörelse och få jaga i kapp ledaren, hälsar Annika Sjökvist. 

– Sir Duke (9) både mår, och tränar, väldigt bra. Det är ett stort fält, många att runda och några motståndare med färsk och fin form. Vi hoppas på pengar, säger Nadja Bellander. 

–Perfect Plan A (10) var ute över 2100 meter i sin andra start och var trea då. Han är en stark och envis häst. Dock så är han orutinerad och det är ett stort fält där det kan hända mycket under vägen. Kapacitet finns och han gillar om det blir ett styrketest i stället för ett speedtest. Han är en outsider, informerar Annika Sjökvist. 

– Impact Of Bloom (11) gick bra senast. Det blev för mycket att hämta upp på en snabb bana och han var duktig som trea. Han står bättre till än Quagmire nu och ska räknas, säger Patrick Wahl.  

– Littleredcorvette (12) har bibehållen form. I den senaste starten var hon lite blek, men satt bakom hästar och kom inte fram. Tåget gick och när hon kom loss så var det för sent. Hon ska ha en invändig löpning och bara mala på. Jag tror att hon ska kunna vara med däruppe om det blir ett passande löpningsförlopp. En outsider, berättar Ylva Brandt. 

– Absolut Spirit (13) har ett tråkigt startspår och är entaktad. Han gjorde en jättebra insats senast. Man vet aldrig riktigt vad man har honom, men han är i jättebra form. Det är svårbedömt för spelarna här, säger Henrik Engblom.  

– Dragonfly (14) är i god författning, men med rådande banunderlag och spår känns det som en svårlöst uppgift, hälsar Tobias Hellgren. 

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2 Bro Park lopp 7, 2100 meter DT

– Ocean Side (2) tog segerloppet bra. Han har tränat på till belåtenhet och känns fin för dagen. Han föredrar dock lite längre distans, hälsar Maria Johansson. 

undefined

Ocean Side kommer från en imponerande seger och ska inte räknas bort här även om distansen kan vara en aning för kort. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

– Arabianranta (3) hatade varje steg av förra loppet. Han ville knappt gå ut på banan när han såg hur den såg ut. Han är enormt beroende av banförhållandena för dagen och vill ha ett tyngre underlag. Arabianranta är som en annan häst om han får ta det lite lugnt från start. Han har den goda vanan att alltid vara som bäst när det är mycket pengar att springa om och vill komma på speed. Han ser smällfin ut för dagen och är en outsider om banan passar, avslutar Annika Sjökvist. 

– Victor Kalejs (4) har allt fallit på plats för. Han tog loppet bra senast och visade lite uppåtform. 2100 meter ska bara vara en fördel för honom. Det känns som att han borde vara bland de tre, upplyser Roy Arne Kvisla. 

– Castashadow (5) fick fyra kilo för tredjeplatsen senast vilket var hårt. Han ska följa med till Dubai framöver. Han var femma här förra året och även om han är i bra form tror jag inte att han är bra nog att vinna det här. Ska han ha chans att göra det måste han prestera sin bästa insats. Ocean Side är hästen att slå här, tror jag, säger Kahlil De Burca. 

– Flying Barrel (6) går bra på alla underlag. Jag hoppas han slutar bland de tre första, hälsar Lilian Vestvall. 

– Mr Kygo (7) är allt bra med för dagen och han tog förra loppet bra. Det är en bra handicap, men ett sällskap han ska vara med i. Det måste stämma lite på vägen och händer det så får vi se hur långt det räcker här. En outsider i en tuff handicap, varnar Julian McLaren. 

– Lady Of Jazz (8) behövde loppet senast då hon var tunt jobbad innan och är framsatt. Hon fick också en utvändig resa med mycket vikt och det är bara att glömma det loppet. Lady Of Jazz blev sänkt ett kilo och har två kilo av nu och står också bättre inne i loppet nu. Det kan vara så att det behövs ytterligare något jobb, men hon ser fin ut i träning och det kan bli seger. Vi har siktat på det här loppet. Jag tror mer på henne av mina två, säger Patrick Wahl. 

– King Cole (10) behövde loppet senast och är framsatt nu. Han mötte också för hårt motstånd då. Vi har siktat på det här loppet. Spåret längst ut är sådär, men det ska gå att ”reparera” över 2100 meter. Jag tror mer på Lady Of Jazz den här gången, avslutar Patrick Wahl. 

King Richard (9) är struken. 

V3-3 Bro Park lopp 8, 2100 meter DT

– Mahany De Piboul (1) tycker distansen är helt okej, fick ett bra spår och får gå så länge han tycker det är kul. Han har inte haft så roliga propositioner i år så han har nog tappat sugen lite. Svårvärderat, säger Camilla Nilsson. 

– Elmajed (3) har inte haft så många lopp som han kunnat gå ut i, men har tränat länge för det här. Jag vill testa och se vad han tycker om en längre distans. Han går med ganska låg vikt och vi får se hur hanterar det hela, informerar Annelie Eriksson.  

– Mohaymin (4) möter lättare motstånd än vad han startat mot tidigare. Distansen är bra – han gillar långt. Han har gjort godkända prestationer utomlands. Ryttarna, som varit erfarna, var ”supernöjda” med insatserna. Han räckte inte till, helt enkelt. Nu känns det som att man vill att han ska få till det mot lite lättare motstånd. Han möter förvisso hästar som går med låga vikter, men ska räknas med segerchans, säger Annelie Eriksson. 

– Top Medina (6) rids av Josephine Ingvarsson som rider henne i träning. Hos mig har hon fungerat bäst på kortare distanser, men i Polen gick hon bäst på längre. Hon är inte glad över tyngre och blöta banor. Hon kommer från årets bästa prestation, men det var över 1200 meter. Jag upplever att hon är bättre på dirttrack än på gräs och gör nu debut på Bro Parks dirttrack vilket också är ett frågetecken. Det är svårvärderat, mest på grund av distansen. Jag har svårt skilja mina två åt. Vi reser under lördagen, hälsar Charlotte Goss. 

undefined

Top Medina kan mycket och om stoet efter Murhib hanterar distansen så kan hon vinna på ren kapacitet. På bilden slår hon självaste Macallan och det finns ingen av hans kaliber i fältet. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp 

– No Risk No Reward (7) gillar banan på Bro Park, men har inte gått så lång distans innan. Han är duktig på att koppla av i början och komma på speed så jag tror att han kommer att klara distansen bra. Elva kilo var en rejäl höjning i handicaptal för en andraplats senast. Jag tror dock att han lever upp till talet redan nu. Jag har svårt skilja mina två åt. Vi reser på lördag, säger Charlotte Goss. 

– Pharitz Dahhia (8) betyder inte spåret så mycket för. Hon ska komma på speed bakifrån. Det är tufft för henne då det är ett snäpp bättre hästar som hon möter. Jag hoppas på pengar här, berättar Camilla Nilsson.