Nyheter

Tränarintervjuer 20/6 – V64 på Bro Park

Publicerad
Nya söndagstävlingar på Bro Park och vi har pratat med flera av tränarna. V64-spelet börjar i dagens andra lopp och V4:an i det fjärde loppet. Lunchdubbelspelet startar i det femte loppet. Dagen blandar gräs- och dirttracklopp vilket är roligt och varierande. Vi har under veckan bjudit er på flera tränarintervjuer till denna tävlingsdag. De finns samtliga att tillgå även i intervjublocket också. Lycka till med ”liret”.
h2eziyyh4pgumtpkmjr
Espen Hill och Madeleine Smith gör årsdebut på söndag. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Bro Park lopp 1, 1200 meter DT

Vi inleder dagen med en järnlöpning över 1200 meter. Vi tror att Athena (1) ska ha bra chans att spåra loppet från start till mål. 

–Vi var tyvärr jätte besvikna på Athena (1) senast och vi var typ bombsäkra på seger, men Athena underpresterade grovt och blåste även lång tid efter loppet. Hon var väldigt slapp och trött dagarna efter insatsen så vi tog blodprov för att kolla värdena och de kom tillbaka okej. Vi har nu “boostat” med elektrolyter, järn och b-vitamin för att hon förhoppningsvis ska ha fyllda energinivåer på söndag. Veterinären och jag tror kanske hon har svårt med värmen!? Jag var inte glad när jag såg väderprognosen inför söndag – det ska bli tjugoåtta grader varmt. Annars tränar hon på ”jätte-, jättefint”. Får hon fint loppupplägg och jockeyn ser till att spara på krafterna så tror vi på bra chans. Hon har bara speed för trehundra meter. Vi drog ett bra spår vilket är en stor fördel för oss. Hon är riktigt snabb, berättar Aase Marie Brown. 

Decieving Looks (2) måste rycka upp sig ordentligt så skulle han få med sig en peng den här dagen är jag fullt nöjd, säger Patricia Gordin.

Bear Angel (3) är på rätt väg efter att ha varit rätt sliten. Nu har hon lagt på sig muskler och hull samt dessutom fått en massa självförtroende. Upp i distans är inget problem och jag hoppas på seger, men är nöjd med en platsplacering, säger Patricia Gordin.

– Imaddictedtoyou (6) har bra fart, men är inte riktigt klar mentalt. Jag gillar honom, men det här är mest ett led i utbildningen, kommenterar Julian McLaren.

–Det är första loppet för Kozinki (7). Han har bara kvalat. Det fanns inga lopp på Jägersro så vi får åka till Bro Park. Han är en fin häst, ser trevlig ut, men frågetecken finns för att resa första gången. Han galopperar och jobbar bra, men det är som sagt livsdebut. Svårvärderat, hälsar Peter Jardby. 

Bright Angel (9) hostade lite efter debuten. Han var väl lite blekare än jag hoppats på, men hostandet är nog förklaringen. Det har inte varit en optimal uppladdning för det här loppet.  Han är inte helt oäven ”den här” som jag sagt tidigare och han är en outsider på grundkapacitet. Det är ett öppet lopp, berättar Tobias Hellgren.  

V64-1 Bro Park lopp 2, 1400 meter DT

I V64-inledningen tror vi mest på Isidor Almqvist (4).

Isidor Almqvist (4) ”tog stryk” på gräset på Göteborg Galopp så det var ett misstag att åka dit. Han var som en annan häst på väg hem därifrån och kunde inte förstå varför hans kropp inte lydde honom på gräs när han försökte så hårt och han mådde inte bra efteråt. Det var därför vi tog ut honom senast för att försöka reparera självförtroendet och han är mer uppåt nu. 1400 meter kan vara lite kort, jag tror egentligen han ska ha 1600 meter eller längre, men vi får ta de lopp vi hittar. Det blir tuffare och tuffare för honom då han gått upp i klasserna. ”P-A” (Gråberg) är ett plus. Han gick jobb häromdagen på Bro Park och var jättefin då och han gillar Bro Parks dirttrack. Jag tror att han på sikt kan formtal 70–75 när han är som bäst. Jag ligger lågt den här gången, hälsar Therese Juneskans. 

Surfers Paradise (1) är det otroligt mycket humör i - de dagar hon vill så kan hon! Startspåret är perfekt och visst kan det bli spets. Den här distansen är alldeles för kort, men jag tycker det är bra att "väcka upp" henne ibland. Det är ett tufft lopp så jag skulle vara nöjd med en slant, kommenterar Patricia Gordin.

– Zingaro Boy (2) jobbade i veckan och ser väldigt fin ut. Han borde vunnit det senaste loppet, men brukade speeden för tidigt. Vi glömmer den insatsen. Jag är positiv till honom här, säger Peter Jardby. 

– Det ska bli jättekul att se Constanzia (5) på söndag och hon har gått framåt enormt i träning. Bro Parks dirttrack hanterar hon bra och jag tror att hon är en riktig luring här, varnar Henrik Engblom.  

– Sharp Eye (6) är otroligt jämn och säker - det var strongt gjort att vinna med 68 kilo senast. Han gör inte så mycket mellan loppen, men ser oförändrat fin ut i kroppen och pälsen. Den här distansen är nog den optimala och som jag läser loppet lär det bli ridet i hårt tempo vilket skulle gynna Sharp Eye. Han fick två kilo för segern senast, men det ska han hantera. Med rätt resa och lite tur kan Sharp Eye vinna detta, säger Caroline Malmborg.

– Sweet Sid (7) ”kan” bara det inte krånglar för honom. Allt är väl efter loppet senast som han gjorde bra. Han är inte beroende av startspår eller ledning. Han har vunnit bakifrån, men han får inte tappa en “massa meter” från start. Han står 1400 meter och har vunnit på distansen tidigare (7 augusti 2019. Reds.anm.), meddelar Nadja Bellander.  

StolenTango (9) behöver komma i gång. Jag hade önskat ett bättre startspår, meddelar Sandra Brolin. 

V64-2 Bro Park lopp 3, 1600 meter gräs

Vi tycker att Heart Of Dreams (5) är ett sunt spikförslag. Tränaren är optimistisk och det är inte att undra på. 

– Heart Of Dreams (5) var ruskigt vass förra söndagen - speciellt med tanke på att hon trampade av sig tre av fyra skor under loppet… Hon har lite dåliga hovar, men klarade sig bra trots det inträffade - har dessutom får akupunktur inför det här loppet. Hon brukar tåla täta starter och står ju onekligen väldigt fint inne i loppet. Distansen passar som bekant bra och jag vill nog ha en snabb bana, men inte allt för hård. Heart Of Dreams måste ses med mycket bra vinstchans, kommenterar Alice Elmerskog.

– Grimeford Lane (1) kan hantera underlaget och har vunnit på det, men det var längesedan så gräset är inget plus direkt. Han rör sig jättebra och är ”pigg som en mört”. Någon ”frontrunner” är han inte. Det hänger på att han inte tappar för mycket start. Det har han gjort många gånger. Det är en avvägning för ryttaren då man inte kan vara ”på honom” för mycket i början. Det gillar han inte. Han har ju speeden och distansen ska han klara av. Det är löpningsförloppet det hänger på. Han är på väg tillbaka nu och ser jättefin ut i träning. Jag är positiv, säger Claes Björling.  

Stall McLaren startar två hästar. 

– Baby I´m Burnin (2) är en fin häst som jag har rätt höga krav på, men att hon skulle vinna direkt i årsdebuten känns tufft. Hon är dock gynnad av underlaget, trivs på distansen och drog ett bra startspår. Platschans med klaff, funderar Julian McLaren. Tatum (4) gjorde det bra i årsdebuten på Övrevoll, men var lite sämre nu senast - det var inte det rätta trycket i honom. Om han går som han ska kan han vara ganska långt framme då jag tror att banan kommer passa honom bättre nu på söndag än senast, informerar Julian McLaren.

– Shepherd Gate (3) ser okej ut, men behöver definitivt loppet. Förutsättningarna passar, men jag måste tyvärr ligga lite lågt den här gången, kommenterar Madeleine Smith.

Fast And Free (6) känns ”kanon”, men det finns ”någon” (syftar på Heart Of Dreams. Reds.anm.) som står bättre till i loppet. Vi siktar på fina pengar, berättar Sandra Brolin. 

– Alsimsaam (7) gjorde vad han kunde i årsdebuten på en bana som inte var helt passande - tror det blir bättre underlag den här gången. Han är framsatt med loppet i kroppen och förutsättningarna passas. Min häst ska ses med lite chans, informerar Roy Arne Kvisla.

V64-3 / V4-1 Bro Park lopp 4, 1200 meter gräs

Vi tippar stall Kvislas hästar etta och tvåa. Först i rankingen sätter vi More Caviar (3)

– More Caviar (3) fungerar över distansen, men nog är 1400 meter hennes optimala sträcka? Hon stod helt enkelt inte 1600 meter senast, men gjorde det bra. Gräs är inget minus och startspåret är utmärkt. Jag sätter ett litet plus för More Caviar av mina två i loppet. Lushes Lashes (2) är jämn och säker även om jag kan tycka att hon var något blek senast - hon är i finare skick nu. Startspåret är perfekt och både underlag och distans passar perfekt. Jag tror på chans, säger Roy Arne Kvisla.

– Bandola (1) tappade lite start i förra loppet. Det hände något i boxarna och hon sprang av lite snett och fick en sämre position. Hon var ändå trea, en längd efter. Jag tror inte att gräset är negativt. Jag räknar med att hon är med i striden, varnar Claes Björling. 

Stall De Burca sadlar ut två hästar. 

– Freya Lucy (4) var jag besviken på senast, men hon hanterade inte underlaget. Hon var inte trött efteråt. Alla hennes lopp förra året gick på en lätt bana. Hon mår bra och är i ordning. Vi hoppas att komma tillbaka till ruta ett och hoppas på en bra och solid prestation. Legosoldat (5) står fel till med vikten, men det finns inga lopp för honom. Han är till salu. Han är en trevlig häst och kan bli en bra amatörhäst. Om han slutar fyra, femma så blir vi lyckliga. Distansen är mitt i prick för honom. Vi har inga förväntningar här i hans första start på gräs, berättar Kahlil De Burca.   

Martini (6) var väldigt bra i Danmark och är i bra ordning. Han startar under kvällen och gör han en bra insats så visar det att formen sitter i (intervjun gjordes under torsdagen och Marrtini vann loppet. Reds.anm.) Han är i bra ordning och förutsättningarna fungerar, säger Tobias Hellgren.  

Tigerwolf (7) var lite sisådär på Göteborg Galopp, men han mår bra och jag tror ju fortfarande att han tycker om att springa på gräset. Jag hoppas att han är bland de tre och att han gör en bra insats, meddelar Ylva Brandt. 

Hypochondriac (8) är struken. 

V64-4 / V4-2 Bro Park lopp 5, 2100 meter gräs

Äntligen får vi se Espen Hill (3) på banan igen. Han får tipsnicken, men motstånd saknas inte. 

– Espen Hill (3) hade en ruskigt bra säsong i fjol och det hoppas jag att han får i år också. Han ser fin ut, men är på intet sätt vässad inför den här starten. Han trivs på gräset och över distansen, men han är “blyförgiftad” med 68 kilo…och jag kan inte begära vinst. Platschans, säger Madeleine Smith.

– Manassas (1) avslutade storstilat i Norge senast och borde vara framsatt till den här starten. Han trivs på Bro Parks gräsbana och över distansen - det mindre startfältet är också en positiv faktor. Det är ett par bra emot, men viktläget på min häst känns hanterbart. Jag tror på en fin insats, men hur långt det räcker är svårt att säga, kommenterar Julian McLaren.

– King Cole (2) är i mina ögon klassen bättre på gräs, men i de två senaste starterna har han imponerat på dirttracken och lyfts sig åtskilliga kilon. Det kanske är så att han föredrar grus så här på ålderns höst? Formen är intakt och distansen passar perfekt - startspåret kan jag heller icke klaga på. Om King Cole får rätt resa på speed kan han nog vinna detta även om jag har den största respekt för favoritduon, informerar Patrick Wahl.

Repeat Offender (4) möter tufft motstånd. Espen Hill och Manassas är hästarna att slå. Det är ett frågetecken hur bra han är på gräset. Han har provat gräset i en del starter och gjort det helt okej, men han behöver vara ännu bättre än förra gången för att vinna. Vi reser på lördag, hälsar Ricardo Ramallo. 

Warwick Avenue (6) är en häst för framtiden och det här loppet ingår i hans lärokurva. Han reser inte bra så vi håller oss på hemmaplan. Vi måste testa honom på gräs och vi får se hur han hanterar underlaget, meddelar Kahlil De Burca. 

– The Flamingoway (7) startar med lite övervikt, men det får vi bara ta. Hon har ett nyttigt lopp i kroppen och gräs ser jag som en klar fördel. Det är tufft emot så är min häst bland de tre främsta gör hon det bra, kommenterar Roy Arne Kvisla.

V64-5 / V4-3 / LD-1 / V3-1 Bro Park lopp 6, 2400 meter gräs

Vi tippar Quagmire (11) etta i dagens ”Sunday Special”-lopp och han har vunnit på Bro Parks gräsbana förut. 

– Quagmire (11) är en häst jag verkligen gillar. Han var fin vid segern på Jägersro i april och har tränat på bra och utvecklats sedan dess. Den här distansen är en stor fördel för min häst och att det som nu är gräs ska ju om man ser till härstamningen och hur han rör sig i träning vara en klar fördel. Det är alltid tufft i Sunday Special-loppen, men jag har en häst med kapacitet nog för att vinna - den saken är klar, kommenterar Caroline Malmborg.

undefined
Quagmire vann förra loppet med Andreas Tapia Dalbark på Jägersro. Repris på gräset? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

– Littleredcorvette (1) överraskade mig senast. Hon ”fick två kilo” för segern senast så nu börjar maxtaket att brännas igen. Hon har gjort två starter på gräset och då har hon gjort det bra så det gillar hon. Det ser ut som lämplig uppgift. Utgångsläget passar henne bra, varnar Ylva Brandt. 

Spirit River (2) känns jättefin men var blek senast. Det är möjligt att han fick ett löpningsförlopp som var opassande för honom? Jag är nöjd med pengar denna gång och jag tror han får svårt att vinna. Viktläget är dock en fördel, berättar Göran Schillström. 

– Shaken Not Stirred (5) ser fin ut även om han är lite rund om magen inför detta. Träningen sköter han dock på bästa sätt och förutsättningarna passar. Lärlingen drar av fyra kilo vilket är ett plus och även om det är tufft emot är min häst nog ganska långt framme, avslutar Patrick Wahl.

– Milton (6) är tyvärr tveksamt startande. Det högst troliga scenariot är att jag stryker, säger Alice Elmerskog.

– Philadelfia (7) har tagit senaste loppet på ett väldigt bra sätt, fått ett par dagars vila tränat på lugnt inför denna start. Han är inte i någon toppform, men han är så pass ”där” att om han har sin dag så är det inte omöjligt att hans nos är först över mål även om det är många bra hästar emot. Han gillar nog ett mer invändigt startspår med lite mindre trafikproblem, men en peng är han nog garanterat på, hälsar Patrik Sandin.  

– Queen Of Skara (8) var det lite kort distans för i den senaste starten på Övrevoll. Hon kom också i väg lite dåligt, Hon är entaktad, men grymt stark. Här ”får hon gå” hela vägen, upplyser Henrik Engblom.  

Double Rock (9) mår mycket bra för dagen. Han gick väldigt bra senast och "tog i" hela loppet. Jag var mycket nöjd med honom. Nu är det gräs och han är nog lite vassare på det underlaget. Det är bra motstånd, men han kommer att vara där framme och slåss. Jag tippar att han är bland de tre första. Nu lutar det åt trettio grader på söndag så värmen är ett frågetecken, säger Maria Heinrichs. 

V64-6 / V4-4 / LD-2 / V3-2 Bro Park lopp 7, 1200 meter gräs

Vår tipsetta blir stall Gordins Green Backspin (3)

Green Backspin (3) var inte alls bra senast, men jockeyn sa att hästen inte andades ordentligt - vi glömmer loppet helt enkelt. Han ser fin ut i träningen för dagen om än något loj. Green Backspin har droppat i handicap, passar på distansen och ska bara vara gynnad av gräs. Jag är nöjd med startspåret och måste tro på chans, säger Patricia Gordin.

Last Of The Line (1) ser jättefin ut. Hon är brunstig nu och jag vet inte hur detta kommer att påverka henne. Annars är hon som sagt fräsch och har ”svarat upp fint” i jobben. Om det räcker i en silverhandicap är osäkert. Jag vill ge henne en bra upplevelse, men hon är ett oskrivet kort då hon gör debut för mig, säger Göran Schillström.  

Seven Emirates (2) kan mycket och är en bra häst, men mentalt är han ofokuserad och besvärlig. Vi får prova med blinkers – vi måste göra något. Han kan komma sist och han kan vinna. Han är omöjlig att värdera, berättar Peter Jardby.  

Archers Ignite (6) står bättre till nu mot Samara Bay än senast. Han fungerar på gräs och han borde kunna vara med där framme. Han är inte jättesnabb ur boxarna och får han sprut på sig, som senast på dirttracken, så backar han lite men han har en slutspeed som få hästar har. Han är i bra ordning och förutsättningarna ska passa, upplyser Tobias Hellgren. 

– Samara Bay (7) inledde lite tveksamt för mig, men det var på tråkiga vinterbanor och hon är ursäktad. Nu senast fick hon goda förutsättningar och tackade för det med att vinna enkelt från ledningen. Det här startspåret är chansartat för det blir inte lätt att nå spets igen, men vi har tränat mycket på att placera henne i träning så jag hoppas att hästen kommer fram utvändigt, kan slappna av och känna sig stark. Hon agerade hetsigt i sina starter på Irland, men har blivit allt bättre med tiden hos mig. Nu är det gräs och det ska ju vara en stor fördel för Samara Bay och distansen är helt perfekt. Hon gick bra med lärlingen senast och hon får chansen igen. Jag tror på fin segerchans för min häst, säger Alice Elmerskog.

– Cromer (8) gjorde ett bra lopp senast och bar mycket vikt. Jag var också nöjd med prestationen näst senast. Nu möter han tuffare hästar och går upp i klass. Hästen är annars i bra form och ordning, meddelar Henrik Engblom. 

V3-3 Bro Park lopp 8, 1400 meter gräs

Stall Kvisla tränar både vår tipsetta och tipstvåa. Först i tipsen av dessa sätter vi Prima Kalejs (1)

– Prima Kalejs (1) fungerade inte alls på banan senast så bara glöm den starten. Nu har vädret varit varmt så jag förväntar mig klart bättre underlag på söndag. Formen är där den ska vara och från startspåret lär hon få en fin resa. Distansen passar och det här ser ut som en mycket bra segerchans. Ithaca (2) var långt slagen senast, men hon är ursäktad då hon kom bort från utvändigt startspår - det här utgångsläget passar avsevärt bättre. Hon är inte så tokig den här och jag blir inte förvånad om hon vinner loppet, avslutar Roy Arne Kvisla.

– Precious Cayenne (3) gör sitt jämna och är på väg åt rätt håll. Den här distansen är i kortaste laget, men underlaget är å andra sidan ett stort plus för min häst. Om det klaffar som det ska fullt ut kan hon väl vara långt framme, avslutar Madeleine Smith.

Stall De Burca sadlar ut två hästar. 

– Jag är lite besviken på Sophie B (4). V har ändrat upplägg på träningen och gräset kommer att vara positivt för henne. Hon har tränat med Jonica och Cups And Cake och levererar i träning med så bra hästar. Att Shane (Karlsson) är tillbaka är ett stort plus. Det måste fungera i lopp. Loppet är inte det tuffaste. Hon måste förbättra sig för att kunna vinna loppet. Dichotomy (6) har varit en besvikelse och om han inte förbättrar sig kommer det vara hans sista lopp, meddelar Kahlil De Burca.  

– Det ska bli jättespännande att se Yalla Yalla (5) på söndag. Han är en trevlig häst och gör det han ska göra, men det här blev ett tufft maidenlopp. Hästen kommer väl förberedd och vi får se hur långt det räcker, hälsar Henrik Engblom. 

– Just Me (8) ser ut lite som sin pappa Juniper Tree, men är inte lika stor precis… Det är en trevlig typ som lär bli bra på sikt. Att tro på seger i debuten är dock inte realistiskt så får vi med oss en slant är jag nöjd, avslutar Julian McLaren.