Nyheter

Tränarintervjuer 20/10 – onsdagslunch på Jägersro Galopp

Publicerad
Jägersro håller i lunchtävlingarna. V4-spelet startar i lopp ett och V5-spelet startar i det fjärde loppet. Lunchdubbelspelet startar i lopp tre. Intervjuerna presenteras i nummerordning. Lycka till med spelandet.
wup76nhgzenkh4bvylf
Thunderboy ska nu testa på Jägersros dirttrack för första gången. Hans meriter räcker långt här. Ända till seger? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

V4-1 Jägersro lopp 1, 1200 meter DT

Vici (2) är i grund och botten en av mina bättre treåringar och besitter fart så det räcker och blir över. Han tappade start senast, men kom med en ”ruggig” speed på slutet. Han reser bra och vi åker under tisdagen. Ska han vinna någon gång så är det nu, säger Catharina Vång. 

Brienne (3) har inte riktigt kommit på vad det hela handlar om. Hon visar lite nerver i loppen och jag tror att hon tappar lite i slutet på grund av det. Brienne har inte heller gått lopp kontinuerligt, men tränar på bra. Hon bär låg vikt och kan hon hushålla med krafterna så kan hon med lite tur ta en framskjuten placering här, hälsar Jane Olin. 

My Spirit (4) kämpar på i loppen och vi prövar igen. Jag tycker att formen är lika bra som vid segern, men hon måste ha lite tur på vägen. Spåret är helt okej. Om hon får ett okej lopp kan hon vara bland de tre, säger Per Strömberg. 

Seashell Pearl (5) fungerar väldigt bra på Klampenborg, men i år har hon haft en del otur. Det största problemet med henne är att hon inte reser bra. Dina (Danekilde) rider henne i träning och sitter upp nu. Hon står jättefint i stallen på Jägersro vilket är positivt så hon kan koppla av och gör nu sin första start på länge där. Hon går jättebra på dirttracken i träning och presterar hon som i träning så finns det förhoppningar här, hälsar Anneli Hambraeus. 

Mr Naughty Boy (6) är en kämpe och gör alltid sitt bästa. De senaste starterna har vi prövat på kortare distans och om han har en bra dag så kan han vara med där framme, säger Karin Tedesund. 

How Dare You (7) tappade helt aktionen senast efter en rejäl påridning. Efter loppet var hon helt fräsch och mår jättebra igen. När hon blev åtta för tre starter sedan så snubblade hon ut ur boxarna. Spåret blev inte så bra, men formen är fin och hon ska räknas, berättar Marie Lustig.  

V4-2 Jägersro lopp 2, 1200 meter DT

Pine River (1) mår toppen och kan mycket bättre än visat, men viker ner sig så fort hon tryck. Innerspår och kort distans kan ställa till det. Hon är kapabel att vinna här, men då måste allt klaffa, säger Sandra Brolin. 

Solitaire (2) tränar bra på dirttrack på Klampenborgs träningsbana. Hon har inte varit i Sverige och gått på dirttrack. Vi provar nu och hon är i god ”författning”. Hon kommer prestera bra, upplyser Bent Olsen. 

Cibelle (4) har inte startat på ett tag då hon inte haft något passande lopp. Jag ligger lite lågt här, hälsar Jan-Erik Pettersson. 

Spirit Of Iffraaj (5) har fart, men hovarna är ett aber. Han har limmade skor nu och gick ett fruktansvärt bra träningsjobb på Bro Park senast. Vi åker under tisdagen. Jag är osäker på var han står i det här loppet, säger Catharina Vång. 

Powerhouse (6) har gått bra på 1200 meter tidigare, det ser verkligen bra ut. Senast mötte han äldre hästar, i starterna innan hästar som Sam och Irish Action. Han är verkligen värd att få vinna, informerar Vanja Sandrup. 

V4-3 / LD-1 Jägersro lopp 3, 1200 meter DT

Tussilago Farfara (2) är jag ganska nöjd med, han blev klämd senast och hamnade långt bak. Vi hoppas han kommer i väg bättre nu, säger Jessica Long. 

 Deep Under (3) behöver lite mer tid på sig att få lära sig. Han tränar jättefint och har visat mycket kapacitet, men spänt sig lite i loppen och inte andats ordentligt. Kommer han ”rätt på det” och andas ordentligt så har han kapacitet för att räcka här, upplyser ställföreträdande tränare Oscar Berneklint. 

Una Matina (4) kom aldrig in i matchen i debuten och det loppet glömmer vi. Det är fin typ som ska fungera bra på underlaget och vi tror på en fin insats, säger ställföreträdande tränare Linda Reuterskiöld.

Trust Me (5) kvalade med plus i kanten och är väl förberedd inför debuten. Kan mycket och är inte avsågad, informerar ställföreträdande tränare Linda Reuterskiöld.

Queen Mack (7) tränar fint, men hon låter lite ur halsen och det gör mig orolig. Hon har också satt en del vinterpäls. Vi har fått i gång träningsbanan hemma nu så det känns lite bättre, men vi har också haft några hästar med feber. Vi reser samma dag. Hon har ett lite högt handicaptal även om det inte spelar någon roll i det här loppet. Jag hoppas på pengar, säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. 

Civilon (8) är fortfarande väldigt orutinerad. Det är Carlos (Lopez) upp nu. Han har talang, men är som sagt grön, hälsar Francisco Castro.                          

Noble Dance (9) står på tur för vinst. Allt är väl med honom och jag tror på bra chans, säger Francisco Castro. 

V4-4 / V5-1 / LD-2 Jägersro lopp 4, 1730 meter DT

Mouli Princessrose (1) var väl lite förbättrad senast. Jag tycker att hon borde kunna vara bland de fem främsta, säger Jan-Erik Pettersson. 

Quick TJ (2) startade i Danmark på Klampenborg för första gången och gillande inte alls banan. Den var lite för mjuk för hennes smak och hon fick inget grepp och slutade bak i fältet. Hon tränar bättre än så, mår bra för dagen och vi hoppas denna gång på en peng, berättar Jaana Alvesparr. 

Malandro (3) ska bara ut här för att skaffa sig rutin, säger Annica Nordin. 

Sixten Blixten (5) är ny i min träning och var oförklarligt blek i sin senaste start. Det kan bero på stall-/foder-/miljöbyte, men vi gör ett nytt försök på samma distans. Vi hoppas att vi nu får se ”Blixten” eller åtminstone en gnista och att han får visa vad han kan, hälsar Karin Tedesund. 

Camaluna (6) har jag inte hittat några nycklar på ännu och säsongen lider mot sitt slut. Ett visst hopp är att Martin (Rodriguez) har fått fart på henne tidigare och ska kunna göra det igen och att formen börja. Det är vad jag hoppas på i varje fall. Hon borde kunna undvika att komma sist då hon inte kan starta i ett bättre lopp än det här. Hon är även anmäld till söndag, säger Öllegård Gren. 

Mrs April (7) kommer nu ut på längre distans och det passar henne utmärkt. Jag tror hon kommer göra ett bra lopp om allt klaffar på vägen, varnar Yasmine Nilsson. 

Des Pa Cito (8) saknade luft senast, berättade Jakob Johansen senast. Han är en stor häst som saknar rutin så det var lite för långt för honom som det är just nu. Det var dessutom lite tungsprunget också. Därför tar vi ner honom på 1730 meter så att han får lite rutin på en kortare distans. Jakob Johansen rider honom igen. Jag har inga förväntningar till denna start. Jag är glad om han får ett lärorikt lopp, helt enkelt. Placeringarna kommer i andra hand. Jag hoppas att banan blir lite åt det fastare hållet, hälsar Nathalie Johnsson.  

Scytale (9) har utvecklats mycket i träning och gjorde det okej på Klampenborg senast. Vi har fått i gång träningsbanan hemma nu så det känns lite bättre, men vi har också haft några hästar med feber. Vi reser samma dag. Hon står väldigt bra till i loppet. Vi får se hur långt det räcker, säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.

V5-2 Jägersro lopp 5, 1600 meter DT

Tin Win (1) var vi nöjda med i livets första start - det där var ett bra lopp med en solid vinnare. Han ska vara lite förbättrad till den här starten och det mindre startfältet passar. Det är några bra emot, men vi tror på en god prestation. Hur långt det räcker har jag dock svårt att bedöma, säger ställföreträdande tränare Linda Reuterskiöld.

Seattle Blossom (2) växer hela tiden, men är ”fit” och ligger i fas med sin träning. Jag startar förstås inte om de inte är redo. Hon har bland annat varit på Blommeröd och tränat på gräset sedan förra starten. Hennes mål är ”Kriteriet”. Formen är solid och Shane (Karlsson) berättade att hon tog igen mark hela vägen in i mål senast. Jag tror hon kan ta sin maidenseger här, hälsar Paul Fitzsimons. 

Thunderboy (3) tror både jag och Jakob Johansen ska ha längre distans. Han har fått stå över tuffare träning som mina andra har under en månad, men nu är han i gång igen då vi har fått i gång träningsbanan hemma och han känns lite piggare sedan förra veckan. Han har dock inte gjort något snabbare jobb sedan han startade senast. Han har börjat sätta en del vinterpäls och vi har haft några hästar med feber hemma. Vi reser samma dag. Det är ny bana och ny distans, säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.

Tiny Dancer (4) ska ha bra chans här. Han är tillbaka på hemmabanan och senast han startade här så blev det seger, berättar Nina Lindberg Lensvik. 

Amanda (5) kommer att bli en fin häst nästa år, hon är förbättrad efter första starten, säger Jessica Long. 

V5-3 / V3-1 Jägersro lopp 6, 2200 meter DT

Chizonwheels (1) har jag lite känsla för, hon kämpade på bra från ett omöjligt läge senast, säger Ricardo Ramallo. 

Sir Macken (2) har haft problem med magen på grund av inre stress och haft magkatarr. Nu är han frisk, jättefin och äter ordentligt. Han går bättre än någonsin i träning. Jacob (Johansen) sitter upp och känner honom väl. Han behöver få ett fritt lopp och inte bli instängd med sin stora aktion. Är han som han var när han var som bäst, med handicaptal 75, så ska han kunna vara etta eller tvåa här. Det viktigaste är att han visar vilja att tävla, hälsar Pia Göransson. 

Hotcake (3) höll helt okej senast. Distansen är rätt och hon brukar gå bra på hösten, säger Thomas Christensen. 

Bright Light (4) passar väldigt bra ihop med Rebecca (Stålhandske). Loppet på Göteborg Galopp blev inställt och jag måste ha ut honom på lång distans. Nu är det ny miljö och längre distans för honom. Jag var jättenöjd med hans senaste insats då han gick i sprutet på en bana där många vann från ledningen, informerar Catharina Vång. 

Valon (5) gjorde ett riktigt bra lopp senast. Han hade inte startat på rätt lång tid och borde vara framsatt nu. Jag hoppas på en liknande insats och jag tror att han är bland de tre igen, säger Peter Jardby. 

Kissnfly (6) gick ut mot ett tufft motstånd sist. Trots ett bra upplägg fick hon ingen bra resa alls. Hon startar nu i ett litet fält och i ett lättare sällskap. Hon tränar fint och mår bra. Kissnfly ska vara bland de tre främsta här, hälsar Jaana Alvesparr. 

V5-4 / V3-2 Jägersro lopp 7, 2400 meter DT

Xit (1) släpade på mastiga 68 kilo senast, ändå höll det på att gå. Han var bra som tvåa och står bättre till nu, varnar Jessica Long. 

Archimedes Face (3) är vi naturligtvis helnöjda med för dagen och förutsättningarna passar. Har dock åkt upp en del i handicap och det är ett par vassa emot. Kan vinna, säger ställföreträdande tränare Linda Reuterskiöld.

Repeat Offender (4) tycker jag är hästen att slå här, upplyser Ricardo Ramallo. 

Powerpoint (5) jobbar jättetrevligt. Skulle Archimedes Face och Xit ha en sämre dag så kanske hon kan skrälla, varnar Vanja Sandrup. 

Hey Brother (2) är struken. 

V5-5 / V3-3 Jägersro lopp 8, 1200 meter DT

Jungle Dream (1) har nu fått spår ett och jag hade hellre sett spår fyra, men det är inte hela världen då han tål sprut. Det är snarare vilket motstånd han möter som betyder något. Det förra loppet är bara att glömma från ett dåligt startspår. Han är extremt okomplicerad och kommer nog tycka det är kul. Vi reser under tisdagen. Han ”står till” för seger, säger Catharina Vång.  

Giant Sally (2) har gjort flera fina lopp på slutet. Jag tycker att det ser bra ut här, upplyser Jan-Erik Pettersson. 

Ruby Dream (3) hade varit sjuk och haft korsförlamning innan det loppet och med tanke på det var jag var ganska nöjd. Han gjorde det helt okej. Vi har fått i gång träningsbanan hemma nu vilket är bra, men jag flaggar för att vi har haft några hästar med feber hemma. Han bär ganska mycket vikt och är en liten häst. Vi reser samma dag. Det blir också första starten på Jägersro och vi hoppas på pengar, berättar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.

Four Dragons (4) mötte senast Irish Action och Black Power som trea. Hon gör alltid sitt bästa. De sämre insatserna innan dess blev hon grovt störd. Carlos Lopez känner henne väl och de tar alltid tagit pengar tillsammans (två segrar, en andraplats och en femteplats på fyra starter. Reds. anm.). Han vet exakt hur han ska rida henne. På en normal bana landar hon alltid på en tid mellan 1,13,7 och 1,14,2. Hon hatar en kladdig bana. Sättet hon gjorde senaste träningsjobbet inne på Jägersro var starkt. Jag har goda förhoppningar att hon ska vara högt placerad, säger ställföreträdande tränare Christer Peters.

Chapulin (5) utvecklas hela tiden. Kan vara lite upp och ner och möter lite tuffare hästar här, upplyser Ricardo Ramallo. 

Cece Adorable (6) har haft mycket otur i år och har varit stallets huvudvärk. Hon är på väg uppåt, även om hon kanske inte är hundraprocentig ännu. Hon är bättre nu än när hon var trea senast, säger Ellinor Rasmusson.