Nyheter

Tränarintervjuer 19/9 – GS75 med jackpot på Bro Park

Publicerad
Äntligen är det ”Cup-dagen” på Bro Park med jackpot på GS75 och andra kul spelformer. GS75-spelet börjar i dagens fjärde lopp. Vi har under veckan presenterat en rad tränarintervjuer under "nyheter" här på sidan. Samtliga av dessa intervjuer finns med i intervjublocket nedan. Redaktionen jagar vidare och eventuellt kommer det ytterligare någon intervju. Lycka till med ”liret”.
jo2seyiwvtjthgfbwy3
Silent Night är i toppform och har bra chans i GS75-4. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Bro Park lopp 1, 3800 meter gräs – häck

– Tinolo (1) har slipat formen inför detta i två slätloppsstarter och skött sig mycket bra. Han vann Champion Hurdle på stenhård bana, men klarar även et underlag av det mjukare slaget. Tinolo ska fungera bra på Bro Park och han är en av de som kan vinna loppet, säger Cathrine Erichsen.

– Liars Corner (2) är i form. Christophy Lamy kommer att rida. Det blir ett ryttarbyte. De tränade tillsammans under dagen (läs fredag) då han ”skolades”. Något måste gå fel för Early Voice för att han ska slå honom, berättar Kahlil De Burca. 

– Tegerek (3) tror jag att det kommer att gå bättre för den här gången. Jag kommer att leda honom ut på banan så det inte blir inget extra ledvoltsmoment i onödan. Han har testat att komma ut på banan under dagen (läs fredag), men vi måste förstås testa honom på tävlingsdagen för att se. Kommer han till start så ska han räknas, säger Karen Kuszli. 

– Mr Suarez (4) är fortfarande maiden i disciplinen och möter nu de bästa med samma vikt. Han gav Liars Corner en match senast. Han kan vinna loppet, men motståndarna är bra och har mer rutin, informerar Patrick Wahl. 

Early Voice (5) gick bra i debuten som han vann. Han har förbättrat sig sedan dess och jag är nöjd med träningsrundorna. Han gick en ”canter” under dagen (läs fredag). Han har en bra chans här, säger Kahlil De Burca. 

Bro Park lopp 2, 2100 meter gräs

– Rainbird (1) har haft en liten förkylningssläng sedan sista starten, men är bra nu. Jag vill ändå flagga för att jag har några som är förkylda, men mina starthästar mår förstås okej. Hon har fått ett bra spår och en bra ryttare. Hon kan vinna men likväl komma sist. Det är viktigt att hon får en vilsam resa där hon kan slappna av och andas ordentligt, säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. 

–Foxcatcher (2) har kunnat bättre än sitt formtal för dagen och är i fin form, berättar ställföreträdande tränare Christopher Roberts. 

–Tequila Mack (3) blandar och ger i loppen. Hon känns bra och nu prövar vi längre distans. Hon tränar bra och ser fin ut för dagen, säger Patrick Wahl.  

–Tatum (4) fick lite trafikproblem efter en störning senast och då blev det för mycket att hämta in. Giovanni Neri rider hästen i träning. I “min bok står han 2100 meter” så jag tycker inte att distansen ska vara några bekymmer. Det blir ett väldigt roligt lopp och det är några motståndare som har visat fin form. Han ska räknas och han ska inte nonchaleras, varnar Julian McLaren.  

–Cooperess (5) verkar väldigt pigg och fräsch. Jag sätter henne lite före Littleredcorvette och hon har ett bättre viktläge. Det här är en lämplig uppgift för henne, hälsar Ylva Brandt. 

–Sir Gent (6) är vår mest otursförföljda häst. Han har förlorat många täta slutstrider. Han är ”fit” och mår bra och underlaget spelar ingen roll. Han har en bra amatör i Emelie Gustafsson som har ridit en del mot ”proffsen”. Eventuellt sätter vi på honom ett huvudlag (ej blinkers. Reds.anm.) som han hade i Storbritannien. Troligtvis behöver han dock inte det, säger Kahlil De Burca. 

–Littleredcorvette (8) var lite så där senast, men det gick så fort den dagen så det var svårt att ta något bakifrån. Hon är fortsatt pigg och fin. Formen är där. Hon går på gräset även om hon inte vunnit (två andraplatser på fyra starter. Reds.anm.) Jag hoppas på en bra insats, upplyser Ylva Brandt. 

–Dragonfly (10) vill ha en torr och hård bana. Det är desto bättre för henne. Spåret är okej och hon trivs ihop med ryttarinnan och de har vunnit tillsammans (Linn Christine Arntzen. Reds.anm.). Hon har tidigare gått bra i amatörlopp och är genomärlig. Det är mycket vikt att bära, men hon ska ses med chans. Vi provade att droppa ner henne i förra starten men då ville hon inget, hälsar Tobias Hellgren. 

Bro Park lopp 3, 1750 meter gräs

–Lindahl´s Avatar (1) tappade en sko på upploppet senast och han stannade till lite. Han gjorde ett bra lopp och vi var nöjda. Han är ärlig och gör så gott han kan. Han är van vid gräs från Polen och det vet vi att han gillar. Det är första starten på gräs för mig. Vi reser på lördag förmiddag. Det är svårvärderat mot ett tufft motstånd, säger Charlotte Goss. 

–Afja´an (2) gjorde ett ganska bra lopp senast och försökte på dirttracken, som han ogillar. Han är på väg in i form nu, ser fin ut och tog loppet ganska bra. Eventuellt åker han med Ayman till Nederländerna för start den 26 september. Han är den av mina som har störst fördel av gräset. Rasmy Al Khalediah är i en klass för sig, men han kan vara tvåa bakom honom, precis som mina andra. De åker inte heller från Storbritannien för inget med Al Kaaser, upplyser Maria Hagman-Eriksson. 

–Top Medina (3) visade i sitt senast lopp att hon ville lite mer än vad hon gjort innan på ett tag. Hon känns bra och har stått uppstallad inne på Jägersro sedan dess och tränar bra. Det är dock tufft motstånd och hon är det enda stoet i fältet, säger Charlotte Goss.  

–Djelano (4) har blivit starkare men det är fortfarande för lång distans för att han ska kunna göra sig gällande här även om han också skulle kunna vara tvåa bakom Rasmy Al Khalediah. De åker inte heller från Storbritannien för inget med Al Kaaser. Han tog loppet senast ganska bra och ser fin ut, berättar Maria Hagman-Eriksson.

–Sahm Al Khalediah (6) har utvecklats och jag var nöjd med honom senast. Han ser fin ut och tog loppet ganska bra.  Rasmy Al Khalediah är i en klass för sig, men han kan vara tvåa bakom honom, precis som mina andra. De åker inte heller från Storbritannien för inget med Al Kaaser, säger Maria Hagman-Eriksson. 

–Ayman (7) går på både gräs och dirttrack. Rasmy Al Khalediah är i en klass för sig, men han kan vara tvåa bakom honom, De åker inte heller från Storbritannien för inget med Al Kaaser. Ayman är min bästa chans. Jag tror dock inte mina andra är långt bakom, ja ”snudd på linje” kan de vara. Han ger alltid järnet och kommer starta i Nederländerna den 26/9 om allt är i sin ordning, avslutar Maria Hagman-Eriksson. 

undefined
Ayman och Fredrik Janetzky är nog det främsta “hemmahoppet” mot stenhårt motstånd. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

–Al Kaaser (8) har gjort bra lopp i gruppkonkurrens i Storbritannien över distanser som varit för korta för att han ska kunna vara som bäst. Den här banan och distansen ser idealiska ut, varnar James Owen. 

GS75-1 Bro Park lopp 4, 1600 meter DT

Ambassadorial (2) behöver visa den form han visade på dirttrack i Dubai. Gör han det så har han stora chanser att vara bland de tre här, berättar Jane Chapple-Hyam.

Beach Road One (3) floppade senast, men det finns det förklaringar till. Han mår bra inför detta, men motståndet är väldigt tufft. Jag är nöjd med startspåret och han lär ju få en fin smygresa på speed. Jag skulle vara helnöjd om han får med sig lite pengar, säger Caroline Malmborg.

– Jazz Explosion (4) är ute i ett tufft lopp, underpresterade i Norge senast. Han känns pigg och fin, men med tanke på den senaste insatsen så finns det förstås små frågetecken, hälsar Bodil Hallencreutz. 

– Duca di Como (5) är där han ska vara - vann ju på bra sätt på Övrevoll senast och detta på en fin tid. Han fungerar utmärkt på Bro Park och han är ruskigt effektiv på dirttrackbanan. Jag är när nöjd med startspåret och det är “all system go”. Tufft emot, visst, men jag är alltid optimist med Duca di Como, kommenterar Cathrine Erichsen.

– Stone Soldier (6) kommer med en mycket bra “fibersand”-form. Det här underlaget och loppet borde fungera för honom, säger Archie Watson. 

– Everest Voice (7) blev det bara fel för senast - han är helt ursäktad. Formen är där den ska vara och han fungerar väl på Bro Parks dirttrack. Det här är dock ett stenhårt lopp så vi får vara nöjda med en bättre premie, upplyser Wido Neuroth.

– Sun Power (8) är en häst som hittat formen och startar med två raka segrar i ryggen. Han älskar dirttrack och jag förväntar mig att han gör ett bra lopp. Våra framtida planer är att åka till Dubai, säger Darryll Holland. 

GS75-2 Bro Park lopp 5, 1400 meter gräs

Princeton Graduate (1) är en fin häst som gjort allt rätt så här långt. Han tog segerloppet på bästa sätt och ska inte ha några problem att flyttas till gräsbanan. Han har varit kvick ut i både kval som i debuten, men jag vill inte låsa mig vid någon taktik. Det här är ett mycket tuffare test än i första starten, men det är klart att jag har lite förhoppningar, säger Caroline Malmborg.

– Chiefof Comanches (2) är lite stökig och fick lite mycket att göra i sin debut, men avslutade bra - kom ur loppet på bästa sätt. Det är en stor typ med massor av kapacitet och jag tror att Bro Parks bana kommer att passa honom fint. Han kan vinna loppet, men det är stenhårt motstånd, hälsar Niels Petersen.

– Mystery Night (3) har varit mycket bra i sina tvåa starter och segrar och som det ser ska det finnas fortsatt utveckling i henne. Upp i distans ska inte vara något problem som det ser, men nu får vi ju ett klart besked. Jag har tro på min häst, kommenterar Wido Neuroth.

– Fickle Mistress (4) har inte gjort några fel. Hon är ”fit” och mår bra. Hon vill ha distanser mellan 1400 meter och 1600 meter. Hon föredrar en snabbare bana. I ”Amacita” bommade hon starten, men kom ”flygande” på slutet på en bana som hon inte direkt uppskattade. Det här är ett väldigt bra tvåårslopp och man måste respektera Wido Neuroths häst (Mystery Night. Reds. anm.) och Caroline Malmborgs häst (Princeton Graduate. Reds. anm.), informerar Kahlil De Burca. 

Hotline Bling (5) hade jag bara haft en månad när han startade första gången för mig. Nu har han fått tid på sig att träna på min anläggning och gått de träningsjobb han behöver. Han är precis där jag vill ha honom för dagen. Det är dock tuffa motståndare. Vi reser tidigt på lördagen, hälsar Raphael Freire.

Last Hoorah (6) har visat bra form i maidens och novislöpningar i Storbritannien. Han har vunnit över 1400 meter med en kurva. Det här ser ut som en bra möjlighet för honom, berättar Archie Watson. 

GS75-3 Bro Park lopp 6, 1600 meter gräs

– Flying Barrel (2) tränar strålande och är ute på en bättre distans. Det är bra hästar emot och jag är nöjd med pengar här, säger Lilian Vestvall. 

– Buddy Bob (3) måste ha vinstchans, han känns pigg och fin. Jag kan inte motståndet riktigt, men det är en humörhäst så är han på rätt humör kan det gå, hälsar Dina Danekilde.

Alsimsaam (4) ser bättre ut än han någonsin gjort. Han har stått lite med vinterpäls hela året, men släpper den nu och det är ett bra tecken. Han hade en infektion senast och gick ingenting. Han har visat 80 i formtal och står nu i 76. Jag tror att han blir farlig. Bortse inte från honom, varnar Roy Arne Kvisla. 

Youonlyliveonce (6) var jag jättenöjd med senast och han gjorde allt rätt. Nu har han ett lopp i kroppen. Det kanske är så att 1400 meter är en bättre distans än 1600 meter som det är nu? Det är en liten varning för det, måste jag säga. Det kommer bli ett ryttarbyte, säger Ylva Brandt.  

– Or Harry (7) står bra till ”på handikappen” och ska väl ha chans här? funderar Jessica Long. 

– Augustus Caesar (8) mår bra och är I ordning, men han kommer inte att starta om inte banan är god. Det är femtio procent att han startar, säger Kahlil De Burca.  

We Got The Boss (9) var jag mycket nöjd med senast och han har tagit loppet på bästa sätt. Han tål sitt formtal och gick bra på Bro Park vid sitt senaste besök. Det är en tuff herre som ska ses med bra vinstchans, informerar Annike Bye Hansen.

– Good Eye (10) får tre kilo av med lärling och har kanske bäst form av mina två i loppet, berättar Jessica Long. 

Lushes Lashes (11) ser allt fint ut med efter segern senast och hon gör mig sällan besviken. Hon har tagit loppet bra och går på alla typer av gräs- och dirttrackbanor. Det är 200 meter längre distans nu än vid segern (vann över distansen på gräs den 5/8-2020. Reds.anm.). Hon har bevisat förr att hon tål täta starter och står inne på sitt gamla formtal. Spåret är okej då raksträckan är lång och de kommer hitta en position. Jag är inte orolig för detta. Hon ska räknas, säger Roy Arne Kvisla. 

undefined
Lushes Lashes kommer från seger och står fint inne på sitt gamla formtal. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

One Star (5) är struken. 

GS75-4 / V4-1 Bro Park lopp 7, 1600 meter gräs

– Careless Whisper (1) testade vi i från senast och det var inte långt borta ifrån att det lyckades. Nu blir det förmodligen ett mindre offensivt upplägg och en resa på speed. Startspåret passar och det är inget fel på hennes moral. Platschans, men jag skulle vara nöjd med en bättre slant också, säger Niels Petersen.

– Ramone (2) blev det lite väl täta starter för senast och den insatsen är bara att glömma. Formen är som den ska och startspåret kan jag inte klaga på. Distansen är kanske i längsta laget så jag hoppas på en ryggresa och överpace. En premie och jag är nöjd, berättar Niels Petersen.

– Victoria Placa (3) har tagit sina Tysklandsresor bra. Känns fortsatt fin och möjligen är det vår bästa segerchans under dagen, varnar Jessica Long. 

Dalanijujo (4) kommer till Sverige i mycket bra form. Jag är verkligen nöjd med hur hon tog det senaste loppet på Goodwood. Banan och distansen borde passa och jag har förhoppningar om att hon gör en storartad insats, berättar Mick Channon. 

Rapidash (6) är bättre än hon visat. Hon var inte sig själv i sin senaste start på Övrevoll. Det kan ha varit resan som satte ner henne. Hon är i bra ordning nu och mår fint. Det här är ett väldigt bra lopp och hon har ett ”berg att bestiga”. Om hon tar pengar är jag mycket nöjd, men jag tror inte att hon kan hävda sig här, säger Kahlil De Burca. 

 Takeko (7) gjorde det bra mot äldre hästar senast och är väl värd den här chansen. Hon är en rejäl typ som säkerligen kommer fungera bra på Bro Park. Om man ser till hennes aktion kan det rent av vara en fördel. Det är ett tufft lopp, men jag gillar Takeko och vill kalla henne för en outsider, informerar Annike Bye Hansen.

For The Roses (9) har gjort det helt okej i år. Nu kommer hon ut på sin bästa bana på en passande distans. Nora (Hagelund-Holm) har ridit henne med stor framgång och hon höjer sig med henne. Hon har slagit Nouvelle Lune förut. Hon är verkligen ”superfin” i träning just nu och jag har inget att klaga på, förutom ett bättre startspår. Förberedelserna har varit jättebra. Jag vill ända flagga för att jag har några som är förkylda, men mina starthästar mår förstås okej. Hon ska räknas här även om det är jättebra hästar emot, säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. 

Silent Night (10) var jag inte besviken på i årsdebuten på en djup bana som inte är ”hennes likör” – jag är aldrig besviken på henne. Hon behövde loppet och var lite ”rund och go” innan. Hon är i toppform och ser strålande fin ut. Visar hon den formen hon visade i Dubai så ska de vara väldigt bra för att slå henne. Kommer det regn och blir lite slirigt så är det en nackdel, berättar Patrick Wahl. 

– Nouvelle Lune (12) skulle sätta pris på en bana åt det mjukare hållet - speciellt på den här distansen. Formen är där jag vill ha den, men startspåret kunde inte ha varit sämre. Hon kan dock vinna på sin grundklass, informerar Wido Neuroth.

GS75-5 / V4-2 Bro Park lopp 8, 2100 meter gräs

– Like A King (2) vill jag tro ska stå 2100 meter på Bro Parks gräsbana. Det är en tuff typ i full form och startspåret blev perfekt. Nu är det start mot äldre hästar, men det ska fungera. Han är en outsider, säger Wido Neuroth.

– Noble Justice (3) var fin i derbyt senast och han tog loppet på bästa sätt. Han trivs på Bro Park och distansen är den rätta. Bra vinstchans, funderar Niels Petersen.

– Ginmann (4) vill egentligen ha en mjuk bana, men det är inget regn i sikte. Ju mindre hård den är desto bättre. Spåret är okej och han ska räknas om han får en passande bana, säger Tobias Hellgren. 

– Natascha Romanova (5) är i bra form, tränar fint och jag är nöjd med henne för dagen. Banan är lämplig som den är just nu. Hon måste vara på topp för att vinna här, berättar Kahlil De Burca. 

– Moomba (6) har jag haft förhoppningar på en tid och senast visade han det, säger Jessica Long. 

Malakai (7) tränar strålande och är ute på en bättre distans. Det är bra hästar emot och jag är nöjd med pengar här, hälsar Lilian Vestvall.

Shaken Not Stirred (8) är en liten ”icke-vinnare”. Viktläget är intressant och ett kilos övervikt är ”ingen större sak”, men det ser tufft ut på pappret. Han behöver loppet och möter för tuffa hästar, informerar Patrick Wahl. 

Arctic Waltz (9) är vi lite besvikna på. Han tränar väldigt bra, men i lopp fungerar det inte som vi vill. Nu testar vi något nytt i min regi och så får vi se hur det går. Svårvärderat, hälsar Karen Kuszli.  

Manassas (10) är ute i en jämn handicap och det kommer vara små marginaler. Han har inte haft sitt bästa år hittills men vi gör ett försök här. Det måste nog stämma lite mer för honom som äldre än tidigare säsonger för att han ska räcka, säger Julian McLaren.  

Victor Kalejs (11) har varit lite under isen och haft lite vinterpäls. Nu ser han jättefin ut och är blank som bara den. Han har inte sett bättre ut i år och är på gång. Nu möter han några treåringar som är på väg uppåt, men jag förväntar mig att han är bland de tre, berättar Roy Arne Kvisla.

House In Order (12) var fin i comebacken och att han var långt slagen senast tar jag lätt på - han hamnade i kön och den dagen vann "alla" från täten. Nu är det gräs vilket jag ser som ett plus och ryttarinnan känner hästen. Viktläget känns intressant och House In Order ska ses som en outsider, kommenterar Caroline Malmborg.

GS75-6 / V4-3 / V3-1 / DD-1 Bro Park lopp 9, 2400 meter gräs

– Jag tycker att Sublissimo (1) är värd den här chansen. Han har mognat, rusar inte på utan har lugnat ner sig. Han har visat i sina senaste starter att formen finns där. Jag är otroligt stolt över min häst, visst är det jättetufft men alla vi som är med hoppas ju på vinst, hälsar Jenny Hedlund. 

– Master Bloom (2) är utan tvekan i sitt livs form och det här ska bli spännande. Han älskar som alla vet distansen och går ju alltid bra på Bro Parks gräs. En bana åt det mjukare hållet vore en fördel, men han går även okej på snabbt underlag. Jag har stor respekt för motståndet, men om loppet skulle bli ordentligt överpacat gynnar det självfallet Master Bloom. Han går precis “hela vägen” och kan vinna även om det blir tufft, avslutar Cathrine Erichsen.

undefined
Master Bloom vann SM Classic senast och har absolut chans att utmana här. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

– Jet Action (3) var jag nöjd med i St Leger senast och jag tror verkligen att han är förbättrad med loppet i kroppen - hade ju varit borta nästan två månader dess för innan. Distansen nu är et plus jämfört med senast. Jag hoppas i första hand på en bättre placering, berättar Wido Neuroth.

– Red Dunlop (4) gick väldigt bra i en grupp två-löpning (Gr.2) på Deauville förra månaden och slutade trea. Han verkar vara i mycket fin form och jag ser fram emot denna start, säger Ed Dunlop. 

Espen Hill (5) har haft en del dåliga blodvärden, men de är bättre nu. Sedan tror jag att den senaste starten ska ha fört fram formen. Jag hoppas det i alla fall. Jag har en stor fördel och det är att jag inte behöver låsa fast mig vid en speciell taktik. Jag kan rida loppet på många olika sätt, allt beroende på hur loppet blir ridet. Och jag känner banan, berättar Madeleine Smith för svenskgalopp.se.

– Von Blucher (6) tror jag att jag ”hittat rätt” med för första gången på länge. Underlaget kommer att passa. Han var inte stort slagen i ett listedlopp över 2000 meter i Storbritannien. Han är inte bra nog för att vinna ett sådant här tufft lopp och det här är ett test för hans framtida karriär, säger Kahlil De Burca.  

– Square de Luynes (8) är helt ”tiptop” efter den ruskigt imponerande segern i Marit Sveaas senast. Han ska vara framsatt med loppet i kroppen och älskar ju att tävla på Bro Park. Ja, jag tror att han vinner loppet, informerar Niels Petersen.

– Freed From Desire (9) har jag länge velat se på den här distansen. Hon har inte gjort några fel det här året, men har förlorat lite av ”speeden” när hon blivit äldre och klokare. Hon gick ett riktigt bra träningsjobb på gräset i måndags där jag red henne själv. Hon kommer gå med tungband för första gången. Hon ska ”droppas” ner i fältet och komma på speed. Vi kanske kan vara trea eller fyra och hon är en outsider, berättar Kahlil De Burca. 

Outbox (10) har varit genomgående bra i år med vinst i listedlopp och placeringar i grupp tre-lopp (Gr.3). Distansen över 2400 meter borde passa bra för honom, säger Archie Watson. 

GS75-7 / V4-4 / V3-2 / DD-2 Bro Park lopp 10, 1200 meter gräs

Mighty Gurkha (1) har presterat väldigt bra över 1200 meter med en kurva. Banan och underlaget borde passa honom bra, berättar Archie Watson.   

Aplomb (2) har presterat topplaceringar under säsongen i klass två (Class 2) i Storbritannien. Han fick ett bra spår i nummer två och har en bra chans här, säger Jane Chapple-Hyam. 

– Could Be King (3) är i riktigt fin författning för dagen och han trivs på distansen. Startspåret är perfekt och jag skulle föredra lite svikt i banan. Det är en tuff typ som bara blir bättre och bättre. Det är ett par bra emot, men visst måste jag tro på fin segerchans, kommenterar Niels Petersen.

– Sarookh (4) har varit en besvikelse i år. Normalt är han bra nog för att vinna och jag tror att han är tillbaka är jag vill ha honom, avslutar Jessica Long. 

– General De Vega (5) är i mycket fint slag för dagen och han trivs på Bro Parks gräsbana - jag vill helst ha lite svikt i underlaget. Startspåret är perfekt och distansen den rätta. Han är en stor outsider att se upp med, berättar Annike Bye Hansen.

– Prince Of Fjords (6) är i bra slag, men möter för tuffa hästar den här gången. Om det blir med lite pengar hem är jag mer än nöjd, avslutar Niels Petersen

– Abolish (7) är långt ifrån någon enkel typ - det är massor av humör och egensinne i honom och han kan mer än hittills visat. Han är väl värd att testas i den här konkurrensen och jag blir inte förvånad om han är bland de tre främsta, men kanske mer realistiskt är att hoppas på pengar, avslutar Annike Bye Hansen.

Mudawy (8) är maiden och har inte vunnit lopp, men har gott riktiga bra lopp i Storbritannien i bra sällskap. Han behöver höjas några kilo för framtida matchning i formtal och det tror jag att han kan, men han möter väldigt motstånd hårt motstånd i första starten för mig. Det är för mycket begärt att han ska vinna här, berättar Patrick Wahl. 

Corinthia Knight (9) vann det här loppet 2019. 1200 meter med en kurva passar honom bra. Han är i fin form denna sommar och kommer med två raka segrar, säger Archie Watson. 

undefined
Corinthia Knight kommer på nytt besök och vann det här loppet 2019. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

– Bryan Ryan (10) drog tyvärr ett tråkigt startspår, men formen är det inget fel på. Att han inte varit bättre placerad i sina senaste starter beror på att underlaget varit för snabbt för honom. En mjuk bana vore än mycket stor fördel för Brian Ryan. Med lite tur och överpace ska han ses som en outsider, avslutar Wido Neuroth.

– El Gaunche (11) känns jättebra i jobben och det är en fin häst – men det är ett tufft lopp. Jag vet inte hur han klarar banan och sedan är jag inte alls nöjd med spåret, berättar Ricardo Ramallo. 

V3-3 Bro Park lopp 11, 4200 meter gräs – steeplechase

– Londonia (1) har jag ridit själv i jobb på Bro Park och jag tycker att han har fått tillbaka självförtroendet i hoppningen, men hur det är i lopp är förstås svårt att veta. Vi tar bort blinkers och tungband till denna start. Han är en väldigt speciell häst som är lite ”av och på”. Kevin (Parkin) känner honom väl och har ridit honom mycket i träning. Det är en fördel. Jag tror inte att han är helt avsågad här, informerar Karen Kuszli.  

Mutadeffeq (2) gjorde ett misstag i det senaste loppet i Polen och det kostade några placeringar. Slutvarvet gick också väldigt fort och han har inte den speeden i häcklopp. Nu är det steeplechase igen och i den näst senaste starten var han jätteduktig på Bro Park bakom Reinvent. Han är en liten enklare häst att ha att göra med än Londonia. Har han en dålig dag så gör han det ändå bra. Reinvent är hästen att slå i första hand. Han kommer att gå med tungband. Han är en bättre chans än Londonia, avslutar Karen Kuszli.  

Reinvent (3) är i bra form och mår fint. Han har inte haft de bästa förberedelserna då han fick ett sår i senaste loppet som vi behövt ta hand om. Han har inte stått still helt, men har missat sex till sju dagar av riktig träning. Luris Pegasus är troligtvis den att slå här. Han har gjort allt vi begärt av honom och vi frågar honom en gång till på söndag, säger Kahlil De Burca. 

undefined
Reinvent har haft en kanonsäsong. Här vid lätt seger i senaste starten på Bro Park. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Luris Pegasus (4) är i fin form för dagen. Jag tror att Reinvent har fortsatt att utvecklas så han blir en ”svår nöt att knäcka”, säger ställföreträdande tränare Christopher Roberts. 

Three Is Company (5) fick lite mjölksyra senast på en något för mjuk bana efter tre täta starter och fick nog betala priset för det. Nu har han fått ett uppehåll och känns bra. Kim Stern är stark i finishen och han kan vinna det här loppet. Vem som helst av de fem kan vinna. Jag tror att han har en bra chans här. Vi åker på söndag morgon, säger Lars-Åke Enström.