Nyheter

Tränarintervjuer 1/9 – lunchtävlingar på Jägersro Galopp

Publicerad
Jägersro håller i lunchtävlingarna och V4-spelet som inleder dagen klockan 12:20. V5-spelet startar i lopp tre. Lunchdubbeln börjar, som brukligt är, i lopp tre. Lycka till med spelandet.
krmuypcvx694graqxeq
Filia Kalejs och Per-Anders Gråberg trivs tillsammans. Blir det andra årssegern för ekipaget i det tredje loppet? Vi bedömer att chansen är stor. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

V4-1 Jägersro lopp 1, 2200 meter DT 

–Marta (1) är verkligt pigg och löpsugen, jobbar jättefint och på förhand ser det ut som en passande uppgift även om det alltid är tufft att möta fyra hästar från Lennart Reuterskiöld Junior, säger Vanja Sandrup. 

–Xcalibur (2) är snudd på lika handikappad som mina andra tre och den som får det mest passande loppet är först. Jag tycker att han ska vinstchans, liksom mina andra tre, hälsar Lennart Reuterskiöld Junior. 

–Sel Sea (3) är snudd på lika handikappad som mina andra tre och den som får det mest passande loppet är först. Jag tycker att han ska vinstchans, liksom mina andra tre, säger Lennart Reuterskiöld Junior. 

–Orb Craft (4) är snudd på lika handikappad som mina andra tre och den som får det mest passande loppet är först. Jag tycker att han ska vinstchans, liksom mina andra tre, berättar Lennart Reuterskiöld Junior. 

–Repeat Offender (5) går ut i ett tufft löp där jag håller Marta som favorit. Min är i bra form, men det blev flera bra hästar, upplyser Ricardo Ramallo. 

–Harry (6) är snudd på lika handikappad som mina andra tre och den som får det mest passande loppet är först. Jag tycker att han ska vinstchans, liksom mina andra tre, säger Lennart Reuterskiöld Junior. 

– Xit (7) tycker jag att det här blev lite tufft för, men det är vad som bjuds, Jag blev inte riktigt klok på honom senast. Han har tidigare haft lite svårt i guldlopp, men skulle alla bitar falla på plats kan han vinna ett sådant här lopp någon gång, hälsar Jessica Long. 

V4-2 Jägersro lopp 2, 2400 meter DT 

–Sunlight (1) vann senast, men fick då allt precis som han skulle. Visst kan det gå igen, men då ska nog allt klaffa maximalt, upplyser Fredrik Reuterskiöld. 

– Primacor (2) fungerade inte alls på banan senast. Det var för löst. Han fullföljde ändå bra. Med lite tur så kan han vara med bland tre här. Det är ingen riktigt vinnarchans då han väl ”egentligen inte riktigt står” 2400 meter. Det ser ut att kunna bli bra tempo och det är positivt för honom. Han gör sina tider runt 2,39 och 2,40 på distansen och håller sin fart. Han har gjort det bra i år, hälsar Hans-Inge Larsen. 

–Bearfoot (3) är lite stänkkänslig, även om det också har blivit bättre. Hon känns mjuk och fin, har lugnat ner sig och fått ner huvudet när hon springer så hon använder hela kroppen bättre nu. Det har tagit tid att komma dit, men så bra som hon var senast har hon aldrig varit för oss. Hon ska inte gå i front utan använda sin speed och komma bakifrån. Hon vill verkligen vinna och vara med där framme. Hon har vinstchans här, säger Per-Ola Olsson. 

–Suspicious Boy (4) är inte ute i ett årgångslopp utan lite enklare sällskap och det kan vara skönt för honom. Han har mycket vikt, men det är han van vid. Han ska väl ha chans här? funderar Nina Lindberg Lensvik.  

–Kissnfly (5) håller formen och trots tre kilos övervikt så tror vi på en fin placering, berättar Jaana Alvesparr. 

–Dragonfly (7) är i bra ordning. Problemet är att det är tre ”frontrunners” med i loppet. Det talar emot. Hon trivs på Jägersro och kan vinna, säger Tobias Hellgren. 

Ittmaam (6) är struken. 

V4-3 / V5-1 / LD-1 Jägersro lopp 3, 1200 meter DT 

–Filia Kalejs (1) har haft lite småincidenter i de två senaste loppen och det tål hon inte över 1200 meter. Slipper hon strul så vinner hon, säger Malin Roth. 

–Suo Gan (2) kan om han vill, hälsar ställföreträdande tränare Oscar Berneklint. (Suo Gan får åter på sig sidoludden efter två starter utan. Reds.anm.).

–Joker Face (3) har inte startat på två månader. Han känns fräsch och fin, sedan är frågan om formen finns såhär direkt för att kunna vinna? funderar Paul Fitzsimons. 

–Glorious Player (4) är precis som vanligt. Han kommer att göra ett bra lopp, han kommer nog att vara med där framme men nästan alltid kommer någon och slår av honom på linjen. Men, visst ser det bra ut, varnar Ellinor Rasmusson. 

–Welthrum (5) var jag nöjd med senast på Göteborg Galopp, där han trots att han fick en lite ”för lång” väg bara var slagen med en längd. Vi tar av blinkersen på honom då han har missat lite i starten och gett uttryck för att han vill ha koll bakåt, enligt ryttarna. Han har blivit ännu gladare och mår bra för dagen. Med ett bra löpningsförlopp har han god chans här, berättar Susanne Strand. 

–Bossner (6) tycker jag står bra till i loppet och han vann på ett bra sätt senast. Han har en väldigt bra chans här, varnar Francisco Castro. 

Black Power (7) är struken.

V4-4 / V5-2 / LD-2 Jägersro lopp 4, 1600 meter DT 

–Powerhouse (1) har bra form och går på alla distanser. Han har inte vunnit än, men gör alltid sitt bästa och en dag sitter han nog där, hälsar Vanja Sandrup. 

–Pine River (3) har återhämtat sig väl efter den förra starten då hon var lite av en besvikelse. P-A (Gråberg) berättade att det gick lite för fort senast över 1600 meter. Maikel (Narvaez Bravo) känner henne sedan tidigare och jag tror på en plats bland de tre igen, meddelar Rikke Rohbach Bonde. 

–Don Pablo (4) får blinkers på nu och gjorde ett bra lopp på gräset senast, säger ställföreträdande tränare Oscar Berneklint.

–Chapulin (5) kommer att vara bättre än senast. Det var första gången han testade gräset, men det var mest för att han skulle komma igång, upplyser Ricardo Ramallo. 

–Tim the Greatest (7) är jag inte riktigt nöjd med. Nu går vi upp i distans, men han är inte riktigt där jag vill ha honom, säger Dina Danekilde. 

–Mindhunter (9) var ute på den danska derbydagen, har gått framåt efter det och jag tycker att han ska ha chans här, hälsar Nina Lindberg Lensvik. 

–Irish Action (10) kvalade på ett trevligt sätt och sköter träningen bra. Sedan är det alltid svårbedömt när det är första starten, säger Lennart Reuterskiöld Junior. 

Camaluna (8) och Millaray (11) är strukna. 

V5-3 / V3-1 Jägersro lopp 5, 1600 meter DT 

–Auenfürst (1) är allt bra med. Han har en bra uppgift och det är stallets bästa segerchans under dagen, säger Lennart Reuterskiöld Junior.

–Powerpoint (4) gick ett bra lopp i Norge och hon känns i bra form och gör nog en bra insats igen, men kanske möter någon som är för bra? funderar Vanja Sandrup. 

–Rastapopulus (5) mår bra för dagen och tränar jättebra. Distansen är bättre nu och 1600 meter är hans bästa distans. Cornelia (Hartsmar) känner honom och vet hur han fungerar – han har 325 meters ”speed” och inte 330 meter. Får han rätt löpningsförlopp så kan han räcka till, men de andra får ha en sämre dag i så fall, säger Sofie Möller. 

V5-4 / V3-2 Jägersro lopp 6, 1200 meter DT 

–More Caviar (1) är inte den bästa hästen att resa med. Reser hon bra ner så har hon chans här, tycker jag. Det ser inte så skrämmande ut. Vi åker på tisdag och övernattar, hälsar Roy Arne Kvisla. 

–Maid (2) tycker jag har tränat väldigt fint, liksom Come Back. Hon mår jättebra och har chans att vara med där framme här, säger Francisco Castro. 

–Hot Chocolate (3) kommer att göra ett bra lopp, hon tränar precis som hon ska göra, upplyser Lennart Reuterskiöld Junior.

–Stolen Tango (4) mår bra och bör ses med chans här. Ett litet startfält gynnar henne. Vi åker under tisdagen, säger Sandra Brolin. 

–Come Back (5) har inte startat på över två år. Hon har varit ute i bra sällskap i Frankrike och gjort det bra. Jag känner inte riktigt till Come Back ännu då hon inte varit hos mig så länge. Hon mår bra och har liksom Maid tränat väldigt fint. Det är svårt att säga vem som är först i mål. Hon har chans att vara med där framme, hälsar Francisco Castro.

V5-5 / V3-3 Jägersro lopp 7, 1200 meter DT 

–Titannia (1) är längre kommen än Tassmania vid samma tidpunkt. Det är helt enkelt en klassig häst. Nu kan det vara lite kort, men det är svårt att hitta lopp över 1600 meter. Vi siktar på samma resa för henne som för Tassmania. Sedan vet jag förstås inte om hon är bättre på gräs eller dirttrack, än så länge känns hon väldigt fin här på Jägersro, berättar Paul Fitzsimons. 

–Noble Dance (2) tränar bra, har fått ett bra spår och ser fin ut. Vi tror väldigt mycket på honom, säger Francisco Castro.  

–Scarlett (3) var vi lite besvikna på senast, men det fanns förklaringar. Hon kommer att göra ett bättre lopp nu och vi tror att hon kommer att gå bra, hälsar ställföreträdande tränare Oscar Berneklint.

–Deep Under (5) är en fin häst, det är kanske lite kort nu och 1600 meter skulle passa bättre. Men, med tiden blir han bra, berättar ställföreträdande tränare Oscar Berneklint.

Jägersro lopp 8, 1200 meter DT

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat loppet.

2 Otama Mareld –3 Reinhold – 4 Claes Outs: 5 Walvis Bay