Nyheter

Tränarintervjuer 18/8 – lunchgalopp på Bro Park

Publicerad
Det är dags för lunchgalopp på Bro Park. Lunchen börjar klockan 12:20 och det finns som vanligt gott om spelmöjligheter att underhålla sig med. V4-spelet startar klockan 12:20 med dagens första lopp. Lunchdubbelspelet börjar i lopp tre och V5-spelet startar i lopp fem. Tränarintervjuerna redovisas i nummerordning. Vi önskar som vanligt lycka till med ”liret”.
c1uxezrbke0qgjoum8d
Harry övertygade stort senast med Malin Holmberg. Vi sätter duon överst i rankingen och tror de har stora chanser att vinna igen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

V4-1 Bro Park lopp 1, 2350 meter DT

The Gurka (1) gör ”sitt jämna” och gjorde det okej senast. Han uppskattar att det kommer regn nu. Det sätter han pris på. Det var lite för löst senast. Han kommer att göra ett bra lopp, menar Julian McLaren. 

Warwick Avenue (2) tycker jag gjorde det bra senast. Det är tufft emot på onsdag. Han har dock fått ett lopp i kroppen. Ett kilos övervikt är inte så mycket att säga om. Vi siktar på pengar, hälsar Ylva Brandt. 

Repeat Offender (3) är ute i ett väldigt tufft lopp, men distansen är bra och Andreas (Tapia Dalbark) är verkligen ”het” just nu. Han känner honom och har vunnit med honom. Han gillar också Bro Park väldigt mycket och går bra på banan. Han kan vara en outsider, säger Ricardo Ramallo 

Xcalibur (6) inledde strålande för mig, men jag tycker nog att handicappern var lite väl hård mot honom på de där två segrarna. Dirttracken på Bro Park ska fungera och den här dagen startar han med fasta blinkers för första gången i min regi. Distansen är den rätta och jag hoppas och tror att han ska visa lite mer gnista den här gången. Kan vinna loppet, men Harry är nog den mer solida individen av mina två i loppet, kommenterar Lennart Reuterskiöld Jr.

Harry (7) var mycket bra senast och den fina formen håller han. Han trivs på Bro Parks dirttrack och lång distans är den rätta. Åkte upp mycket i vikt på segern, men det är en tuff typ. Jag måste tro på bra segerchans, informerar Lennart Reuterskiöld Jr.

Mr Kygo (8) missgynnades lite senast av den höga vikten och banan var lite i det lösaste laget för honom. Att gå med höga vikter är inte riktigt min melodi och han fick inte ”ut någon speed senast”. Fredrik (Janetzky) känner honom väl och rider en del åt mig i träning. Det är första gången över distansen och det ska bli spännande att se. Jag vill se honom över distansen innan jag tror på honom. Det är ett fint ”fält” som håller hög klass, hälsar Julian McLaren. 

Man In The Moon (9) tränar bra, men möter ett väldigt tufft ”gäng”. Just nu finns inga andra startmöjligheter för honom och vi hoppas att han får en slant, berättar Nadja Belander.  

Ocean Side (10) går ut på favoritdistansen nu och har bättre förutsättningar än sist. Vi var ändå nöjda med hans prestation då vi främst var ute efter ett kvitto på formen, vilket vi fick. Jag tycker han ska vara bland de tre här, säger Maria Johansson. 

Lady Of Jazz (4) och Orb Craft (5) är strukna. 

V4-2 Bro Park lopp 2, 1600 meter gräs

Malakai (1) är eventuellt ute på för kort distans. Han är väl förberedd och jag tror på pengar om allt blir rätt i loppet, säger Lilian Vestvall. 

House In Order (2) återkommer efter lång vila och ser fin ut i träningen inför detta. Han kan behöva loppet, men har tidigare fungerat bra direkt efter paus - för honom är det mest humöret som avgör prestationen. Distans och underlag passar perfekt och House In Order är en god viktbärare. Det är två kilo av med Kaia Sofie Ingolfsland vilket känns lite "gratis" då hon blev jockey förra veckan. Det påverkar alltså inte nu då det här loppet var anmält innan. Min häst kan väl vinna, men jag vill mest se en fin insats och att han tycker det här är kul, säger Caroline Malmborg.

Sugoi (3) var näst senast ute på 1600 meter gräs och gick ju bra. Han är inte så dålig som formen säger på pappret. Sist så var han trött i loppet sista 200 meterna, men nu är det kortare distans och gräs. Han har börjat komma ner i handicap och snart måste det börja brännas. Han känns jättefin. Han kommer backas in i boxarna, säger Annika Sjökvist. 

Magic Johnson (4) tappade en massa mark i starten senast och det loppet är bara att glömma. Han är väldigt ojämn, men när han går som han ska är han fullt kapabel att vinna ett sådant här lopp. Vi håller tummarna för att han är på rätt humör, informerar Patrick Wahl

Baby I´m Burning (5) kommer att göra ett bra lopp och formen är oförändrad. Uppgiften ser ungefär likadan ut som senast. Det är lite mindre hästar, men ungefär samma motstånd, säger Julian McLaren. 

One Star (6) känns jättefin. Jag hade hellre sett att det fanns ett lopp på dirttrack, men han måste komma igång. Han har haft en del stopp på vägen. Det är en häst med mycket kapacitet och han gör säkert inte bort sig i årsdebuten, upplyser Annika Sjökvist. 

undefined
Vad kan One Star i sin årsdebut och sin andra start i karriären på gräs? Han är en kul outsider. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Roman King (7) har haft ett litet uppehåll på några veckor. Han tyckte det var lite jobbigt med värmen och har tagit det en aning lugnare. Jag misstänker att han behöver loppet, men man vet aldrig. Han vill helst ha ”blytung” bana med fäste. Jag vet inte hur banan blir och det är svårt att sia om chanserna, säger Tina Henriksson. 

Une Autre Beaute (8) mår väldigt bra för dagen och formtalet ska hon kunna försvara lätt, men jag är lite osäker på hur hon kommer att hantera en mjuk bana. Distansen är mitt i prick och jag måste vara optimist, säger Roy Arne Kvisla.

Semiramis (9) mår väldigt bra efter den senaste starten. Det känns som att hon börjar komma igång nu och Andreas (Tapia Dalbark) föreslog att vi skulle testa lite längre distans. Jag tror att hon kommer att göra ett bra lopp på onsdag, varnar Ylva Brandt.  

V4-3 / LD-1 Bro Park lopp 3, 1600 meter gräs

Swiss Doctor (2) är enormt stor, typ 1.75, och har därför tagit lite tid på sig - visade dock att han är på helt rätt väg då han vann i Göteborg senast. Formen är allmänt uppåt, men med tanke på hans storlek är nog inte mjuk bana något plus, funderar Roy Arne Kvisla.

La Paloma (3) kommer eventuellt att strykas. Hon känns fin nu, men hade en lindrig korsförlamning i förra veckan. Jag vill försäkra mig om att hon är hundra ”fit” och det är hon förstås om hon startar, säger Annika Sjökvist.  

– Wildfire (5) har tränat på bra efter en kotledsvrickning i juni och har fått ladda om batterierna. Hon har vuxit och mognat en hel del. Det är en lättränad häst och allround med underlag och distans. Extra spännande att äntligen få se henne på gräset. Jag är optimistisk, hälsar Alice Elmerskog. 

El Nino (6) får nu gå ut och möta äldre hästar, men jag tycker ändå att det ser ut som en ganska trevlig uppgift för honom. Han verkar må väldigt bra och är löpsugen, berättar Ylva Brandt.  

Midnight Oil (7) gör debut för mig. Jag har haft honom i två månader och han tränar trevligt, men det är svårt att bedöma chanserna, säger Nadja Bellander. 

Zingaro Boy (8) gjorde ett bra lopp senast, men fick inte ett optimalt lopp. Han hade kunnat vinna. Det är svårt att säga om chanserna, men jag är nöjd med min häst. Han tränar på bra, berättar Peter Jardby. 

Venezuela (9) är osäkert startande. Om hon startar så är hon förstås ”fit”. Det är jättesvårt att värdera chanserna då det är första starten i min regi. Allt är så nytt för henne. Vi har bara varit inne på Bro Parks dirttrack en gång sedan hon kom och hon kändes jättefin då, säger Patricia Gordin.  

Tatum (10) kommer att göra ett bra lopp och han mår bra för dagen. Spåret är ett minus, hälsar Julian McLaren.  

V4-4 / LD-2 Bro Park lopp 4, 1750 meter gräs

Stick Together (1) har haft massor av otur och utvändiga startspår så att vi som nu fick invändigt utgångsläge känns positivt. Formen är bra och jag hoppas att han är ganska långt framme och rygg på någon bra så han kommer med i Breeders, informerar Roy Arne Kvisla.

Dust Devil (2) var okej senast - det var bara alldeles för tufft motstånd. Han floppade på gräset i juni, men det tror jag mest var en tillfällighet. Min häst är i ordning och ska ses som en kul outsider, kommenterar Patrick Wahl.

Chizonwheels (3) tränar bra efter Oaks, där hon nästan gick omkull. Hon var i det läget ”gående” och hade utan tvekan tagit pengar utan den incidenten. Hon kommer att hantera banan och är okej med gräs. Jag tror att distansen passar henne. Vi åker på tisdag morgon och själva resan är det stora orosmomentet. Om hon reser bra kommer hon göra ett fint lopp, säger Ricardo Ramallo.  

undefined
Chizonwheels testas för första gången på gräs i V4-4. Hon är en riktig rysare för er som letar skrällar. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Mirach (4) drog ett bra spår, distansen är den rätta och han är gynnad av gräs under hovarna. Han har fått ett litet "break", men ser nu väldigt fin ut i träningen. En av de som kan vinna loppet, säger Patrick Wahl.

Atlanta (6) trodde jag reste bättre än hon gör, då hon är snäll och fin i sitt uppträdande under resan. Men, hon tar resorna dåligt. Nu fick ett bra lopp senast i Oaks, men det fanns inte det där sista ändå. Det kan ha varit lite för långt och kanske är hon inte som bäst på dirttrack även hon vunnit på det i årsdebuten på Bro Park, vilken förstås skiljer sig från Jägersros. Gräs under hovarna är kanske det bästa och hon var fyra i 1000 Guineas (banan då god till mjuk. Reds. anm.). En ”supersnabb” och lätt bana gynnar nog inte henne. Det är bra hästar emot och hon är inte ”hundra” sedan resan i Oaks. Jag önskar jag hade några veckor till på mig för att få tillbaka henne i bättre form. Jag ligger lågt och hoppas hon får med sig lite poäng och gör ett bra lopp. Vi måste chansa lite och testa, säger Maria Sandh.  

Cat Balou (7) har lopp i kroppen och på helt rätt väg formmässigt. Med tanke på stamtavlan och som det känns ska inte en mjuk bana vara något minus. Jag är nöjd med pengar i första hand, berättar Roy Arne Kvisla

Prima Kalejs (8) mår bra och vinner lopp inom kort, men kanske inte nu då både hon och hennes familj inte alls passat på mjuk bana. Jag ligger lågt, men fart finnes, säger Roy Arne Kvisla.

Rubinstein (9) fick äntligen vinna lopp senast - det var han väl värd. Han kan sitt tal och har skött träningen inför detta på bästa sätt. Distansen kan dock vara lite för lång och jag vet inte hur han kommer att fungera på en eventuellt mjuk bana. Rubinstein ska ses med bra chans om han fungerar med förutsättningarna, berättar Patrick Wahl.

Freya Lucy (10) har potential att vara en seriös deltagare här och vi får se hur hon går på söndag, säger Kahlil De Burca. (Intervjun gjordes innan det loppet. Hon slutade fyra av fyra den 15/8 på Göteborg Galopp mot stenhårt sällskap och var ytterst nära tredjeplatsen. Reds. anm.) 

Tequila Mack (11) möter lite för tufft motstånd så jag skulle vara helnöjd om han får med sig lite pengar, baissar Patrick Wahl.

Dimeadance (12) kommer från seger. Det är ett litet frågetecken för om hon ”står” distansen. Jag tycker att hon har gjort det bra på båda dirttrack och gräs så det spelar ingen roll. Det ser ut att bli lite mjukare bana på onsdag, men det spelar nog ingen roll. Det handlar om att hon ska stå distansen. Gör hon det så tror jag att hon är med däruppe, berättar Ylva Brandt. 

V5-1 Bro Park lopp 5, 1750 meter gräs

Manassas (1) är allt bra med nu och han är frisk. Han hade en infektion i sin senaste start och underpresterade. Vi var mycket besvikna den dagen. Vi ligger lågt den här gången, säger Julian McLaren.  

Espen Hill (2) tog det senaste loppet på bästa sätt och normalt borde han vara framsatt till den här starten. Jag har dock inte haft optimala träningsförhållanden så man vet ju aldrig... Distansen är nog i kortaste laget - i vart fall är den inget plus. Han ska till SM nästa gång så jag startar mest här i stället för att jobba honom. Espen Hill kan dock vinna loppet på sin grundklass, informerar Madeleine Smith.

Heart Of Dreams (3) har fått ladda batterierna och tränar på fint. Det blir svårt att slå Espen Hill, men hon kommer göra en bra insats. Hon är ett väldigt ärligt och okomplicerat litet sto, hälsar Alice Elmerskog. 

Natasha Romanova (4) startar från ett korrekt formtal, men mot erfarna ”handicaphästar”. Om hon är bland de tre så har hon gjort det bra då hon saknar erfarenhet. Vi siktar på ”Norsk Oaks” eller ett ”Listedlopp” efter detta och beroende på insats så kommer vi få en värdemätare vad vi ska sikta mot, säger Kahlil De Burca. 

Chatarina (5) var grym vid segern i Oaks senast och inget tyder på vikande formkurva. Gräs ska normalt sett fungera och att det förmodligen blir en mjuk sådan är inget jag oroar mig över. Det är lite övervikt, men det ska nog gå bra. Distansen passar och jag tror på chans även om det är ett par tuffa motståndare emot, funderar Lennart Reuterskiöld Jr.

undefined
Den nyblivna Oaksvinnaren Chatarina förärar Bro Park ett besök i V5-inledningen. Foto: Stefan Olsson / Bro Park

– Flying Barrel (6) går ut i sitt första lopp för året och har inte startat sedan december. Det är tufft emot, och han kan eventuellt behöva det här loppet för kommande uppgifter. Banan är kanske inte i sitt bästa skick efter regnandet, säger Lilian Vestvall. 

Tille In Action (7) trivs på Bro Park och med rätt löpningsförlopp kan det bli full pott. Formen är som den ska och det här är ett spännande test inför Breeders. Jag gillar honom och distansen är inget bekymmer, berättar Lennart Reuterskiöld Jr.

Jane (8) är det svårt att hitta passande lopp till. Jag vill helst ta ut henne på 2100 meter dirttrack och det kommer i oktober vilket är det stora målet nu. Det är ett väldigt bra och jämnt lopp, men hon bär åtminstone den vikt hon ska bära. Man ska inte ha för stora förhoppningar den här gången och det blir svårt att vinna, säger Henrik Engblom.  

V5-2 Bro Park lopp 6, 2100 meter gräs

– Gold Sensation (1) Hon är redo för start och hundra procent ”fit”. Distansen är bra och gräs är bättre för henne. Magkänslan säger att hon bör vara bland de tre, säger Maria Heinrichs. 

Deceiving Looks (2) får fyra kilo ”av” nu. Han är mer stark än snabb så därför provar vi på 2100 dirttrack. Han kommer att utvecklas mer under hösten och framöver. I förra starten underpresterade alla mina starthästar och vi hade just bytt foder. Nu har de vant sig och allt är bra med det, säger Patricia Gordin.  

Silver Bride (5) vill jag se andas ordentligt och hänga med fältet. Vi sätter på blinkers och fasta bollar. Inte för att öka fokuset utan mer för att hon ska kunna ”gömma sig” då hon blir orolig med andra okända hästar. Hon kan springa då hon ”hemma” är grym med hästar hon känner. Vi har tränat med denna utrustning och hon var jättenöjd med det. Vi hoppas att hon kan vara med de andra i mål. Det är i så fall ett ”jättefall” framåt. Hon är inget för spelarna, berättar Marie Twomey. 

True Detective (6) var jag besviken på senast. Han löpte inte alls upp till förväntan. Det är klart att han på pappret borde vinna det här loppet, men alla lopp ska ridas och jag är inte helt säker på var jag har honom. Han har vikt ner sig två gånger på upploppet nu. Jag är rädd att han kan göra det igen. Jag tror också att dirttrack skulle vara ett bättre underlag för honom.. Han är en favorit i fara, även om han står väldigt bra inne i loppet, upplyser Julian McLaren. 

Gin (7) är inte helt oäven. Hon gick ut över 1200 meter senast och gjorde som hon skulle. Hon ska ha distans. Här har hon ”bottenvikt” mot enklare motstånd och kan vara en riktig fidus. Hon ska med på streckspelet, varnar Henrik Engblom. 

Grey Runner (8) gick ju bäst i sin debut, men sedan dess har det blivit pannkaka. Han har stressat upp sig utanför startboxarna. Han tränar jättebra och är harmonisk och fin. Vi sätter på blinkers nu. Det kan göra stor skillnad och att han vågar ta för sig mer. Han har kapacitet för att vinna ett sådant här lopp, men jag blir jätteglad om han får en bra placering. Det viktiga är att han vänder trenden, hälsar Annika Sjökvist.  

Huss Rehnoor (9) går bra på gräs, men om det regnar mycket så är det svårt att säga hur han kommer fungera. Det är lång distans nu. Han mår bra, men det är svårt att säga hur han kommer prestera, säger Hans Lundell. 

– Nyx (10) kommer att strykas, hälsar Aase Marie Brown.

V5-3 / V3-1 Bro Park lopp 7, 1200 meter gräs

Muraki (1) tror jag passar jättebra på gräset. Han är en glad häst som kan vara lite ofokuserad. När han väl springer så har han visat att han kan röra på hovarna. Han behöver troligtvis längre distans framöver. Han är lite ”kort om jobb”. Nu ska han ut för att få rutin. Gustavo (Solis) var jättenöjd med honom i kvalet. Jag tror inte att någon av mina två i loppet blir ”vanliga handicaphästar”, om jag säger så, hälsar Maria Sandh. 

Semesther (2) ska det bli väldigt spännande att starta på onsdag. Hon har tagit kvalet jättefint. Vi har inte “tryckt gasen i botten ”så vi vet inte hur mycket hon kan. Hon är väldigt ”proffsig” och jag tror att hon är långt uppe här, berättar Ylva Brandt. 

Moloch Sacc (3) är jättrevlig och positiv. Han kvalade bra. Han är lite stor och lufsig, men det var bra fart på det kvalet och han ”tog in längder”över mål och det med krafter kvar. Jag tror att han gör ett bra lopp, säger Annika Sjökvist.

Saigon (4) han kvalade jättefint och tog kvalet bra. Känns fin. Det är debut men det är för flera. Han gör allting lätt och är en fin häst. Han är lite ”kort om jobb”. Nu ska han ut för att få rutin. Jag tror inte att någon av mina två i loppet blir ”vanliga handicaphästar”, om jag säger så, Det är svårt att sia om chanserna här, upplyser Maria Sandh. 

– Bearium (5) gick hårt i ledning senast och var knappt slagen i mål. Hon måste inte ha ”front”, men tål tuffa upplägg. Jag ser henne helst ligga med som tvåa.  Det är en otroligt ”proffsig”, okomplicerad och lättriden häst. Hon ska ha bra vinstchans, säger Alice Elmerskog. 

Linda Lou (6) var något av en besvikelse i debuten, men jag vet att hon kan bättre än så. Gräs ska vara en klar fördel den här gången och jag gillar den här hästen skarpt. Ylva Brandts Semesther tror jag blir svårslagen, men vi ska göra ett allvarligt försök, kommenterar Patrick Wahl.

Odd Type (8) bara satt och cantrade i kvalet på en bra tid. Frågetecken finns för gräset då det finns amerikansk stam i honom. Vi siktar på SM och han är en häst med mycket fartresurser. Jag tror det är Bearium att slå. Min ska räknas här, säger Henrik Engblom.  

V5-4 / V3-2 Bro Park lopp 8, 4200 meter gräs – steeplechase

Mutadaffeq (1) har inte startat sedan Grand National där han så här med lite distans till det ändå får sägas gick ganska bra i en snabb upplaga. Han har hopp- och konditionstränat sedan dess. Jag är osäker på om han kan slå Reinvent, säger Karen Kuszli.

Three Is Company (2) mår bra för dagen, är i balans och känns fin i kroppen. Jag var nöjd senast och det var första gången en andraplats kändes som en seger. Han är i balans och mår fint i kroppen. Det är ett getingbo denna gång. Det är positivt om det blir en mjukare bana och distansen gillar han. Är han på rätt humör så kan han absolut utmana om segern, men det är ett getingbo denna gång, berättar Lars-Åke Enström. 

Reinvent (4) mår fint och är I bra ordning. Distansen fungerar och han är ”inte långsam”. Det finns några intressanta motståndare, bland annat Luris Pegasus som kan vara en hård motståndare, säger Kahlil De Burca.  

undefined
Grand National-vinnaren Reinvent startar i Gyllene Hästen och vi spikar på det lilla systeet. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp. 

Accelerate (5) mår fint. Han står ”sämre till” än vad han någonsin gjort sedan han börjat gå på hinder, men jag har detta att välja på om han inte bara ska stå i boxen och träna på. Han drabbas hårt av ”proppens” utformning. Han har stressat upp sig på Bro Park, men det var lite bättre förra gången och han var lite lugnare. ”Mössan” till start hjälpte till lite så det finns hopp om att han kommer fungera. Här möter han jättefina häckhästar som kommer ut ”på steeple” och vi står som sagt ”dåligt till”. Vi är nöjda om han sköter sig bra i loppet. Elliot Öhgren sitter upp denna gång, berättar Charlotte Dillner. 

– Luris Pegasus (6) är i fint slag och han hoppar ”steeplar” fint. Det är möjligt att han kommer vara lite kort om luft sista biten, säger ställföreträdande tränare Christopher Roberts. 

V5-5 / V3-3 Bro Park lopp 9, 3450 meter gräs – häck

Londonia (1) kunde kanske vunnit senast, men föll på näst sista hindret. Allt är okej med honom efter fallet, men han har tappat självförtroende. Han har hoppat häckarna en gång på Bro Park i träning och han tränade själv då. Nu har han en ny ryttare på. Han ska kunna vara med där framme, säger Karen Kuszli.

undefined
Londonia testar nu häckarna. Han är en outsider i Reinhold Swartlings Memorial. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Tegerek (2) är det svårt att uttala sig om. Han har mycket attityd i vardagen så han är kaxig förutom i själva hoppningen då han har tappat mycket självförtroende. Därför känns det rätt att ta ut honom i ett häcklopp nu. Han har hopptränat på Bro Park en gång ihop med Christopher Roberts som rider i loppet. Han gick då i sällskap. Kommer han i väg i starten ska han kunna vinna och är i så fall min bästa vinstchans. Normalt sett är han bästa hästen, hälsar Karen Kuszli.

Liars Corner (3) gled sadeln för under loppet senast – annars kunde han ha vunnit. Jag är nöjd med hans insats. Det här är hans svåraste utmaning hittills. Han är i bra form och ordning. Henrik (Engblom) har vunnit tre lopp med honon så han får sitta kvar, säger Kahlil De Burca. 

Von Blucher (4) är i bra form och ordning han också. Det är lite för många häckar att hoppa i loppet och vi får se hur det går i ett av de bästa loppen jag sett inom hindersporten på våra breddgrader. Londonia är i bra form och Tegerek kan mycket. Sett till hans slätform från Storbritannien så är han den ”bästa” slätloppshästen och om han tycker det är kul så är han nog den med ”flest växlar”. Elliot (Öhgren) har hjälpt till att skola honom och han är en bra ryttare, säger Kahlil De Burca.

Mr Suarez (5) kämpade på bra senast och gav aldrig riktigt upp. Med tanke på att hästen var lite rund om magen den dagen tror jag på en förbättrad insats den här gången. Det är ett tufft lopp och jag har full respekt för motståndarna, men jag hoppas att Mr Suarez är god nog för att vinna det här “racet”, informerar Patrick Wahl. 

Bro Park lopp 10, 1200 meter DT

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat loppet. Teerex (7) är struken.

1 Skyler – 6 Fury The Bullet– 3 Jungle Dream Outs: 2 Imaddictedtoyou