Nyheter

Tränarintervjuer 18/7 – Derbydag med GS75 och massor av spelmöjligheter

Publicerad
Vi bjuds på toppsport hela dagen och det är bara att spela så länge plånboken tål det. Förhoppningsvis fylls den upp ordentligt med hjälp av våra tips. GS75 är huvudspelformen och börjar i lopp fyra. Dagens Dubbel-omgången bjuder på underbar sport – lopp nio och tio är det som gäller. Några av intervjuerna har publicerats i förväg, men är också med i intervjublocket. De redovisas häst för häst i nummerordning, oavsett om tränaren har flera i samma lopp och utan den sedvanliga presentationen där vår favorit alltid är överst under varje lopp. Trevlig läsning och lycka till med spelet.
dvjxqrv4ffouvdplxrd
Reunion Island och Don Pablo möts igen i ITM Derby Day Sprint. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Jägersro lopp 1, 1730 meter DT

–Macallan (2) gjorde det bra senast och håller god form. Gynnad av bra tempo. Spåret är ett frågetecken. Jag har respekt för motståndarna, hälsar Henrik Engblom. 

–Top Medina (6) var nersatt av ett virus senast. Vi hade tagit blodprov, men kunde inte se något innan loppet. Jag hoppas och tycker att hon är redo för att starta i detta sällskap. Hon är ganska så startsnabb och vill helst ha en kvinnlig ryttare. Jag hoppas att ”kombon” med Anna Pilroth ska fungera bra. Jag har svårt att bedöma vem som har bäst chans av mina, men Top Medina är oftast väldigt ärlig om hon mår bra, säger Charlotte Goss. 

–Lindahls Avatar (7) har gått bra på längre distanser och på gräs. Nu är det första starten i min regi. Jag var inne på Jägersro i veckan och gjorde ett sista jobb på dirttrack och han trivdes bra på underlaget. Han får sidoludd på, är hingst och behöver fokusera, upplyser Charlotte Goss.  

–Mohaymin (8) har haft en liten sårskada, vilket har inneburit att uppladningen inte blivit enligt plan. Det sista jobbet blev lite lättare än jag hade planerat. Jag tror inte att han tappat något, då han har hög grundkapacitet och är vältränad. Han går förvisso bättre på gräs och längre distans, men behärskar ju Jägersro och distansen vilket han visade senast. Vi reser under natten till söndag. Han är väldigt pigg för dagen och är en outsider, säger Annelie Eriksson.

Cleopathre (5) är struken. 

Jägersro lopp 2, 1200 meter DT

–Stargaze (1) har tränat bättre än innan hon vann debuten. Jag är positiv till båda mina hästars chanser i loppet och tror det handlar om dem och Camacha, säger Francisco Castro. 

–Appelaia (2) tycker jag bra om. En okomplicerad och trevlig individ som gör ett proffsigt intryck. Sen är det förstås svårt att sätta in henne mot söndagens motstånd, upplyser Jessica Long.

–Camacha (3) fick täten för tidigt i debuten och höll inte hela vägen. Jag sätter på sidoludd på henne för att hon ska vara fokuserad. Hon är med för att vinna, hälsar Paul Fitzsimons. 

–Penny (4) har tränat bättre än innan hon vann debuten. Jag är positiv till båda mina hästars chanser i loppet och tror det handlar om dem och Camacha, berättar Francisco Castro. 

–Dark Spirit (6) gjorde oss besvikna senast på Klampenborg. Han är bättre än så och vi provar med dirttrack. Det är svårt att sätta in honom mot det här motståndet efter hans senaste prestation, meddelar Rikke Rohbach Bonde. 

Jägersro lopp 3, 2400 meter DT

– Jet Action (1) gick dåligt på Jägersro i fjol, men det gjorde samtliga mina treåringar så nu testar vi igen. Han är i fin form och god nog för att vara långt framme - om han nu fungerar bättre på underlaget, kommenterar Wido Neuroth.

– Hampus G (2) tror jag kommer fungera väl på banan även m han är lite vassare på gräs. Har dock bara startat två gånger utanför Övrevoll, på Bro Park och Klampenborg, och då floppat. Nu är han en starkare individ och han trivs över distansen. Det är ett tufft lopp, men en bättre premie finns inom räckhåll, säger Cathrine Erichsen.

– Xcalibur (3) inledde året med två mycket bra insatser, men svek senast. Det tar jag dock lätt på för hästen fungerade inte alls på Bro Parks gräsbana - bara glöm den prestationen. Han mår bra inför detta och trivs som alla vet på distansen. Dock tycker jag att han är ganska hårt handicappad med formtal 88, informerar Lennart Reuterskiöld Jr.

– Sel Sea (4) får något av sitt “elddop” här. Han har gjort allt rätt och är definitivt oexponerad. Distansen är gynnsam och han står bra inne med vikten. Jag gillar Sel Sea som kan vinna det här. På sikt ska det bli spännande att se honom på gräset också, berättar Lennart Reuterskiöld Jr.

– Gold Tyranny (5) bär toppvikt, men det är han van vid - en solid viktbärare. Formen är den ska och med lopp i kroppen ska han vara redo. Bra chans, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

– Orb Craft (7) var fin vid segern senast och är på väg åt rätt håll. Han har “en räv bakom örat” dock - mycket humör och egensinne i den här. Viktläget känns okej, funderar Lennart Reuterskiöld Jr.

GS75-1 Jägersro lopp 4, 1730 meter DT

–We Got The Boss (1) är i bra ordning, men har aldrig varit på Jägersro. Det är ett stentufft lopp. Han har lärlingslättnad på två kilo och jag tycker han står bra till. Han går på alla typer av banunderlag, men det är en speciell bana. Han dock ganska enkel att rida. Han reser bra. En outsider, upplyser Annike Bye Hansen. 

– Stormy Ocean (2) sätter taktpinnen i det här loppet. Han har varit jätteduktig i årets starter, gjort allt rätt helt enkelt. Förutsättningarna passar och jag måste vara optimist, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

undefined
Stormy Ocean har segrat i var tredje start i karriären. Kommer han inleda GS75-spelet? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

–Mr Kygo (3) har inte startat på ett tag, men det oroar inte. Jag är överraskad över att det blev ett litet, men dock spännande startfält. Det är en handicap, vi har fått ett bra spår, har en bra jockey och en bra häst. Vi har inget att klaga på. Med rätt resa så har han lika bra segerchans som alla andra, upplyser Julian McLaren. 

Beachroadone (4) har tävlat med formtal 89, är nu nere på 87 och viktläget ser ganska bra ut. Jag var nöjd med honom i ”Pramms”. Senast på gräset fick han inte ett optimalt lopp, men trivs dock bättre på dirttrack. Han är en av många, säger Caroline Malmborg. 

– Tille In Action (5) är jag nöjd med för dagen - han är solid. Vi matchar mot Breeders då han är bättre på gräs. Jag är nöjd med jockeybokningen, berättar Lennart Reuterskiöld Jr.

– Couleur Cafe (6) är en rätt knepig individ - han kan när han vill, men det är mycket nerver där. Viktläget är bra och att det är ett litet startfält är ett plus, informerar Wido Neuroth.

– Auenfürst (7) var grym i första starten efter vila, men gick tom gången efter. För mig är det obegripligt att han inte sänktes med ett kilo, men nu är det som det är. Distansen är den rätta och jag gillar hästen. Nu får vi se om han kan lite mer än aktuellt formtal, hälsar Lennart Reuterskiöld Jr.

– Plantstepsdream (8) är allt okej med inför detta. Han svarade för en toppinsats på Bro Park i början av maj, men straffades med fyra kilo och det kändes tufft. Uppgiften känns lite hård, men Plantstepsdream är på väg åt rätt håll. En typisk outsider, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

GS75-2 Jägersro lopp 5, 1200 meter DT

–Sweet Home Alabama (1) har varit lite av ett problembarn sedan hon var två år gammal. Hon visade bra takter i sitt första lopp då hon mötte bra motståndare, men efter det har det strulat. Just nu är allt bra och fungerar det på söndag så kan hon vara ett roligt bud då hon har väldigt bra kapacitet. Det är dock mycket begärt att hon ska leverera direkt i årsdebuten. Om det blir varmt så är det bra för henne, säger ställföreträdande tränare Oscar Berneklint. 

– Herewegodandy (3) drog ett perfekt startspår och trivs över distansen - det visade han ju vid seger i fjol. Han är i god form och normalt sett är det mycket bra segerchans. Å andra sidan har jag haft en hel del skit i stallet under året så helt säker kan man inte vara, kommenterar Niels Petersen.

–Don Pablo (4) han har visat sig vara duglig över korta distanser och vi valde att gå ut här i stället för Malmö Stads Pris. Han har en hög ”cruising speed”. Det är positivt att Jacob Johansen rider som känner honom. Don Pablo har mer rutin och har bäst chans av våra två, upplyser ställföreträdande tränare Oscar Berneklint. 

–Reunion Island (5) är rutinerad och ger allt som han kan i loppen – alltid. Spåret är perfekt för honom och han har en väldigt bra chans. Jag tror det står mellan mina två och No Nay Naughty, säger Francisco Castro.

–Newdogintown (6) är under utveckling och blir bättre hela tiden. Intressant med ny distans, meddelar Fredrik Reuterskiöld. 

–Bossner (8) var väldigt bra senast på en svår bana. Han har inte lika mycket rutin som några av motståndarna, men har en fin härstamning och kan mycket. Jag tror det står mellan mina två och No Nay Naughty, säger Francisco Castro.

–Rocketman (9) är bra i ordning och bättre nu än han varit i de två senaste segerloppen. Jag tror han kan mer och går med blinkers som vanligt. Han gör sin första start på Jägersro. Det är ”en skön uppgift” mina hästar under dagen har då allt annat än att man är sist är en “överprestation” med tanke på hur de står till, hälsar Tobias Hellgren. 

Donna Devarona (7) är struken. 

GS75-3 Jägersro lopp 6, 1730 meter DT

Dust Devil (1) har inte varit som bäst i sina två senaste starter, men jobbade väldigt trevligt i veckan och är väl värd chansen. Nu testar vi med blinkers för första gången - ett spännande test. Han är inte ett dugg startsnabb så innerspåret blev inte så lyckat. Svårbedömt, säger Patrick Wahl.

–Twilly (2) håller bra form och jag tror att distansen ska passa bra. Hon har gått bra på dirttrack tidigare, men har inte varit på Jägersro. I min bok är hon bättre än hon har visat och kan mycket mer än formtal 72, varnar Tobias Hellgren. 

–Bolivar Roads (3) har fint blod i ådrorna och vi har haft stora förväntningar på honom, men han har haft problem med andningen i loppen. Vi ser detta som ett test. Om han fungerar så är han fältets bästa häst, säger Francisco Castro.  

– Noble Justice (4) gör dirttrackdebut i loppet, men det oroar inte ett dugg - det är definitivt inget minus. Formen är där den ska och den här distansen passar honom perfekt. Det är ett ganska bra lopp med gedigna konkurrenter, men min häst har blivit mentalt starkare så visst måste jag tro på fin segerchans, meddelar Niels Petersen.

– Magic Rock (6) fick ett balltramp vid segerloppet i årsdebuten och inkom halt. Ingen fara med det efteråt - han var sig själv dagen efter. Magic Rock mår förträffligt inför detta och jag vet att han är bra nog för att kunna vinna loppet, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

–Noifsandbuts (7) fann distansen för lång i ”derby trial”. Han gick mycket dåligt i ”Voter”, men det var enormt varmt och han fick helt enkelt värmeslag. Han vann därefter mycket lätt på Klampenborg. Han mår mycket bra nu och vi har lärt oss hur han fungerar om det blir varmt och är förberedda på det. Distansen känns perfekt och vi hoppas att han ska vara bland de tre, hälsar Brian Wilson. 

undefined
Noifsandbuts siktar på att vara bland de tre i Malmö Stads Pris, Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

– Archimedes Face (8) tog sin första seger senast och det är klart att blinkersen hjälpte till. Han har utvecklats rejält och trivs med jockeyn - det såg vi senast. Jag tror inte att han visat max ännu och tror på en plusinsats. Hur långt det räcker är dock svårt att bedöma, informerar Lennart Reuterskiöld Jr.

GS75-4 / V4-1 Jägersro lopp 7, 1730 meter DT

– Serenity Bloom (1) har haft en del problem, men verkar fin nu. Distansen passar och hon drog ett bra startspår. Det är dock tufft emot den här gången, säger Lennart Reuterskiöld Jr,

– Hot Bagatelle (2) har pullat lite väl hårt i årets starter, men känns nu fin i träningen och gör ju alltid vad hon kan, upplyser Lennart Reuterskiöld Jr.

– Buckybabe (3) är en solid häst som höjts sig ordentligt det senaste halvåret - tror det finns lite ytterligare att plocka ut henne. Hon är i riktigt fint slag för dagen och jag är nöjd med att få Per-Anders Gråberg i sadeln. Distansen passar, men jag är lite orolig över resan och övernattning. Motståndet är stenhårt, men jag blir inte förvånad om Buckybabe är med på trippeln, säger Cathrine Erichsen.

– Nouvelle Lune (4) är fin författning för dagen och trivs ju på Jägersro. Var etta i mål i det här loppet i fjol, men flyttades ned till andraplatsen. Jag är nöjd med henne och visst kan hon vinna det här, meddelar Wido Neuroth.

– Hot Chocolate (5) har vi matchat företrädesvis på kort distans, men hon visade ju senast att hon står den här distansen också. Formen är som den ska och jag tror det finns chans på fina pengar, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

– Marieappel (6) floppade på Bro Parks gräsbana senast - bara glöm loppet. Allt är väl med formen, men distansen är nog inget plus, funderar Lennart Reuterskiöld Jr.

–Marta (7) stöter som ”vanligt” på Nouvelle Lune och Queen Rouge i det här loppet. Hon var trea förra året och inte långt efter. Hon känns jättefin och vi får prova, säger Vanja Sandrup.  

– Queen Rouge (8) var rejäl i årsdebuten efter ett rätt struligt lopp och ska vara framsatt med den genomköraren i kroppen. Hon trivs på Jägersro och gör alltid sitt bästa. Är väl dock snäppet vassare på gräs egentligen, men är kapabel nog för att vinna det här, berättar Niels Petersen.

–Alwaysonmymind (9) ser ohyggligt fin ut. Hon möter ett par bra hästar, men trivs väldigt bra på Jägersros ”grus”, meddelar Jessica Long. 

– Havana Red (10) fungerar på distansen, men är snäppet vassare på gräs. Jag är nöjd med formen och jockeybokningen, kommenterar Lennart Reuterskiöld Jr.

GS75-5 / V4-2 / V3-1 Jägersro lopp 8, 2400 meter DT

– I Apple (1) gör sin första start på “grus”, men han tränar fint på vår sandbana här hemma så det ska nog fungera. Distansen passar och avkommor till Appel Au Maitre trivs ofta på Jägersro. Han har kapacitet, men har tidigare haft dåligt fokus - nu är han på helt rätt väg. Det här är ett spännande test så får vi se vad som väntar i framtiden, säger Wido Neuroth.

–El Chapo (2) var okej senast, han skulle vara mycket gynnad om det blev tempo för han är stark tillslut, hälsar Ricardo Ramallo. 

–Aquila Phi (3) valde vi att gå till ”Consolation” med i stället för Derbyt. Vi tror det blir bättre för henne då vårt stora mål är Svenskt Oaks. Vi hoppas att hon får ett fint lopp som sätter fram henne till det loppet. Jag tror hon gör ett bra lopp och inte gör oss besviken, vilket hon aldrig har gjort hittills. Hon reser jättebra. Vi åker ner tidigt på lördag morgon. Vi siktar på topp fyra, meddelar Nathalie Wiklund. 

Helmut (4) tror jag kommer passa perfekt med Carlos Lopez och formen är bättre än raden. Han står definitivt distansen, men det är tufft emot. Vi slår ur underläge, säger Patrick Wahl.

–Single Malt (7) var det första gången på 2400 meter senast och han var väldigt positiv då. Han kan överraska här, upplyser Francisco Castro. 

–Bearman (9) gick ett jättebra träningsjobb på dirttrack i lördags där han ”flög fram”. Näst senast på gräset var det trafikproblem och han avslutade bra i skymundan. Senast kom han inte in i loppet. Han ska räknas i det här sällskapet om han visar vad han kan. Då är han bland de tre. Distansen hanterar han, varnar Annika Sjökvist. 

–Laguna Seca (10) gjorde ett väldigt fint lopp senast. Jag tycker att han står fint till och jag är positiv. Han är stallets bästa chans i loppet, meddelar Francisco Castro. 

Sadlers Man (8) är struken. 

GS75-6 / V4-3 / V3-2 / DD-1 Jägersro lopp 9, 2400 meter DT

–Stroxx Carlras (1) gjorde ett utmärkt lopp senast över 2200 meter. Han är vässad i träningen sedan dess och känns riktigt fin för dagen. Jag vet att han är bättre än sitt formtal, men hur långt det kan räcka i derbyt är svårt att svara på. Det är många bra hästar emot, säger Rikke Rohbach Bonde. 

–Pusjkin (2) har fått ett väldigt bra spår. Vi kan ta den kortaste vägen till mål. Han vann inte ”Voter” då han tappade skon vänster fram och trampade dessutom på den. När han bytte till höger galopp så fick han grepp och speedade, men då var det försent. Angående distansen så har mycket stayerblod från moderns sida. Jag rankar honom väldigt högt i mitt stall och jag tror han kan bli en stjärna. Hästen att slå är No Short Cuts. Om han går som jag förväntar mig så har han en väldigt bra chans, berättar Francisco Castro. 

– Captain Chorus (3) är en halvbror till Seaside Song och som det sett ut har jag mina betänkligheter om distansen - jockeyn Nora Haglund-Holm som rider honom tror dock det motsatta, vi får se på söndag… Formen är som den ska och vi drog ett bra invändigt startspår - dock är det första starten på dirttrack. Jag ligger lågt och skulle vara mycket nöjd om Captain Chorus för med sig lite pengar, informerar Cathrine Erichsen.

Falkor (4) är väl förberedd inför detta och gör alltid sitt bästa. Han trivs med ryttaren, men det blir för tufft. Får han med sig pengar är jag fullt nöjd, säger Patrick Wahl.

–Wolfof Vancouver (5) var jättebra i Voter och har kommit ur loppet på bästa sätt. Nu är det upp i distans för första gången, men jag har en god känsla. Det är en klassig sort som sett fin ut i träning inför detta så vi kommer testa ordentligt, informerar Lennart Reuterskiöld Jr.

– Hey Brother (6) stod 2100 meter vid seger på Bro Park senast och att det är upp 300 meter i distans den här gången ser jag bara som en fördel. Han mår fint inför loppet så det här känns spännande, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

– No Short Cuts (7) står mest och solar sig i boxen. Skämt och sido. Han har gjort vad han ska inför detta och ser onekligen fin ut - han är där han ska vara formmässigt. No Short Cuts fick en lite dålig upplevelse och var lite stökig bakom boxarna i årsdebuten senast, men nu har vi tränat på det momentet ordentligt och jag kan lova startboxpersonalen att han kommer att sköta sig på söndag. Han har klarat tre olika banförhållanden på Jägersro så här långt så den variabeln funderar jag inte så mycket över. Det blir mycket taktik i loppet. Junior Reuterskiöld har fem till start och det påverkar, men jag drar upp mina egna planer. Jag har en god känsla och på söndag får vi se vem som är bäst, informerar Wido Neuroth.

– Crystal Keys (8) kom aldrig in i loppet (Derby Trial) senast - bara stryk ett streck över den insatsen. Han mår bra och nu testar vi med fasta blinkers för första gången - ett intressant test. Distansen ska bara vara ett plus och jag förväntar mig en gedigen insats, berättar Lennart Reuterskiöld Jr.

– War Hawk (11) ser okej ut, står distansen och är väl värd den här chansen. Jag tror att han kommer passa med jockeyn och nu skärps han upp med sidoludd, kommenterar Lennart Reuterskiöld Jr.

– Chatarina (12) är jag mycket nöjd med inför detta och jag kan inte helt avskriva att det blir en "Dorcia"…(vann Derbyt som högoddsare med Carlos Lopez i sadeln, reds anm.). Distansförmågan känner jag mig trygg med, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

–Dominic (13) kan finna det vara i längsta laget sett till härstamning och hur han ser ut. Han vill springa längre än 1200 meter, det vet vi och väljer att chansa att gå ut här. Det är inte slut på grund av startspåret, det finns hästar som vunnit från spår femton. Det skulle ändå förvåna mig om han var med där uppe och han är inget för spelarna, meddelar ställföreträdande tränare Oscar Berneklint. 

Lot Of Joy (10) är struken. 

GS75-7 / V4-4 / V3-3 / DD-2 Jägersro lopp 10, 1200 meter DT

– Gulfstream Tiger (1) har inte gjort något fel och är väl värd den här chansen. Startspåret är perfekt, men det är tufft emot, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

– Mountain (2) har fungerat mycket bra med Martin Rodriguez i sadeln - utvecklats rejält så vi valde att efteranmäla till det här loppet. Bra startspår blev det också så det här känns spännande. Jag tror på min häst som kanske kan lite mer än formtal 91? Jag har respekt för konkurrenterna, men hoppas på en toppinsats. Hur långt det räcker? Det få vi se, hälsar Lennart Reuterskiöld Jr.

–Mystic Town (4) vann första gången ut i år. Näst sist så hamnade han i trubbel och var nära att gå omkull. Detta satt i då han kändes dålig i senaste starten, sa Oliver (Wilson). Vi har därefter arbetat med honom och det känns som om den gamle Mystic Town är tillbaka nu och vi hoppas att han presterar som han gjorde då. Det är det tuffaste Zawawi Cup som jag sett. Vi får vara glada för pengar, berättar Brian Wilson. 

–Nocntsinkentucky (5) var riktigt bra senast och ska nog vara ännu bättre nu. På sikt har vi stora planer internationellt. Jag tror att han är bästa hästen här, hälsar Fredrik Reuterskiöld. 

–Houston Heat (6) har aldrig varit i bättre ordning. Har gått bra på Jägersro tidigare under karriären, men i lägre klasser. Frågan är om han är snabb nog då det här blev ett rövargäng, men är det någon gång man ska testa så är det nu, meddelar Tobias Hellgren. 

–Zamson Zaid (7) er en fidus här och ska inte underskattas även om sällskapet ser tufft ut, säger Dina Danekilde.  

– Duca di Como (8) var rejäl senast och har sett fin ut i träning efteråt - ingen fara med formen. Han är helt klart på rätt väg, men om är helt på sitt max på söndag är jag inte helt säker på. 99 procent? Jag väljer det här loppet i stället för Swedish Open Mile. Jag menar - han formligen älskar att tävla på Jägersro och på Bro Park nästa helg måste han strida med Kick On på gräset… Nu drog vi utvändigt spår så även om han är startsnabb lär det kosta för mycket att bomba fullt från start. Nu testar vi att rida Duca bakifrån så vi hoppas på bra “pace” hela vägen. Visst kan han vinna loppet, men det blir ingen enkel historia, meddelar Cathrine Erichsen.

–Riwaj (10) var inte som bäst senast, tror att han gör en bättre insats nu, berättar Fredrik Reuterskiöld. 

–Breakdancer (11) har fått ett perfekt spår då det är stor sannolikhet att det blir ett högt utgångstempo. Han kommer att få ett fint lopp och plocka många placeringar till slut, hälsar Francisco Castro. 

Jägersro lopp 11, 2400 meter gräs

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat loppet.

10 Harry – 1 Aithusa – 7 Valde – Outs: 2 Castashadow