Nyheter

Tränarintervjuer 1/8 – Oaks med V64 och massor av spelmöjligheter

Publicerad
Vi bjuds på toppsport hela dagen och det är bara att spela så länge plånboken tål det. Förhoppningsvis fylls den upp ordentligt med hjälp av våra tips. Intervjuerna redovisas häst för häst i nummerordning, oavsett om tränaren har flera i samma lopp. Trevlig läsning och lycka till med spelet.
nxqvcffiolfjyelmbwv
My Vision och Marshi tror vi kommer att kämpa om segern i Altamiralöpning. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Jägersro lopp 1, 3200 meter DT

Glöm senaste insatsen för Harry (1), han känns annars bra, berättar Lennart Junior Reuterskiöld. 

–Gold Tyranny (2) har väl bäst chans av mina här, säger Lennart Junior Reuterskiöld.

–Orb Craft (4) har gått bra, men är ju oprövad på distansen, upplyser Lennart Junior Reuterskiöld.

–Xcalibur (5) var slagen senast, det tar tid att växa in i klassen. Han satt långt bak och då var det svårt att ta så mycket när det gick fort sista kilometern, avslutar Lennart Junior Reuterskiöld om sina fyra hästar i loppet. 

–Castashadow (6) går upp I distans och det är förstås en fara, men tittar man på moderstammen så ska det gå bra. Han vann senast och ”reste strålande i loppet” och såg ut att kunna springa mycket längre än så (2400 meter. Reds. anm.). Xcalibur är nog värsta motståndaren, med tanke på distansen. De andra är jag mer osäker på om de ”står”. Vi åker lördag eftermiddag. Övervikten är inget att bekymra sig för, berättar Kahlil De Burca.                     

V64-1 Jägersro lopp 2, 1200 meter DT

–Hot Chocolate (1) är tillbaka på sprint, men är lite svårmatchad så vi får väl se, upplyser Lennart Junior Reuterskiöld.

–Amon Ra (2) tillbaka på hemmabanan, håller också bra form och jag bedömer att mina två har likvärdiga chanser, säger Francisco Castro. 

–Zamson Zaid (3) har en riktigt fin uppgift och han ska ha segerchans, varnar Dina Danekilde. 

–Riwaj (4) är lite upp till bevis, är ju ute i ett humanare sällskap. Är det så att han inte visar något nu är det kanske så att han har sitt bästa bakom sig, hälsar Fredrik Reuterskiöld. 

–Mountain (5) höjdes mycket för sina två segrar, kan väl någonstans kring 87–90 på sin dag, säger Lennart Junior Reuterskiöld.

–Mr Stenson (6) bra form och chans här, säger Francisco Castro. 

–Freemanip (7) är det inget fel på formen med, men det är många ”om det” och bra hästar emot. Jag är glad om han får en peng med sig, säger Peter Jardby.

–Xtara (8) har klarat täta starter förut och han gick väldigt bra i onsdags i Göteborg och jag var jättenöjd med honom (femma, två längder slaget. Reds. anm.), hälsar Marie Lustig.

–Houston Heat (9) gick bra i Zawawi Cup senast. Han står bättre till än majoriteten av motståndarna den här gången. Han mår väldigt bra och ska ses med bra chans, säger Tobias Hellgren. 

V64-2 Jägersro lopp 3, 1200 meter DT

–Breathe Me (1) kvalade inte på någon bra tid. Han är väldigt hingstig just nu och vi kan inte kastrera honom nu på grund av värmen. Han är en bra häst, men har problem med koncentrationen och går inte fortare än han måste. Det är svårt att bedöma hur långt det räcker här. Han är en häst för framtiden, säger ställföreträdande tränare Annika Delinder. 

–Rachini (3) debuterar här och det kan tyckas tufft att debutera i Lambada Cup, men det är en fin häst som tränar tillsammans med de andra. Drömmen är förstås att de ska kunna vara etta, tvåa, trea, berättar Nina Lindberg Lensvik. 

–Crocodile Rock (4) är andrahäst av mina, han tränar fint, berättar Nina Lindberg-Lensvik.

Dandelion Dream (5) tränade bra inför förra loppet, men var inte helt okej i själva loppet. Hon hade haft problem med ett knä. Jag är nöjd om hon är bland de fem bästa, säger Paul Fitzsimons. 

–Uchchaishravas (6) gjorde inga fel i hennes första start. Hon är i fin form. Hon har haft en växtperiod sedan hon startade. Hon är tuff och ”på tårna” och jag vill varna för att det är första hennes första resa med övernattning och allt annat som är runt en resa och det är ett frågetecken. Vi åker lördag eftermiddag. Det här är en bra häst som vi håller högt och hon är min bästa tvååring av de som har tävlat. Vi skulle inte åka om inte hade där att göra, säger Kahlil De Burca.

Miss Donalita (7) kvalade storstilat och i debuten gick hon helt okej som tvåa bakom en bra häst. Vann gången efter utan att behöva visa sitt max och formen är fortsatt på väg åt rätt håll. Resa och övernattning för första gången är en osäkerhetsfaktor, men känslan är att det ska gå bra. Jägersros dirttrack bör passa och min häst 'är väl värd den här chansen, kommenterar Patrick Wahl.

–One Rocketman (8) rankar jag som den bästa segerchansen av mina tre, avslutar Nina Lindberg Lensvik om sina tre hästar i loppet. 

Chiefof Comanches (2) är struken. 

V64-3 / V4-1 Jägersro lopp 4, 1730 meter DT

Voix d´Amie (1) testar dirttrack för första gången och det är ett spännande test inför framtiden. Det är en fin häst som jag tror kommer göra en bra insats här och sedan satsar vi för fullt mot Breeders, säger Wido Neuroth.

–P-A (Gråberg) var väldigt nöjd med Pine River (2) senast och vill gärna testa henne på en längre distans. Hon verkar trivas bättre på dirttrack. Motståndet är bättre än senast så vi är nöjda med en placering bland de tre bästa, upplyser Rikke Rohbach Bonde. 

My Vision (3) hanterar distansen och har testat Jägersro förut. Hon har fin form och kommer från seger i 1000 Guineas på Bro Park. Löpningsförloppet avgör vem av mina som är först i mål. Vi reser samma dag. Jag hoppas att hon är på plats, men hanterar hon underlaget återigen så har hon vinstchans, säger Bent Olsen. 

Marshi (4) hanterar distansen och har bra form, även om jag inte var helt nöjd med insatsen senast i Danskt Derby Trial. Löpningsförloppet avgör vem av mina som är först i mål. Vi reser samma dag. Jag hoppas att hon är på plats, men tacklar hon underlaget så har hon vinstchans, berättar Bent Olsen. 

Cibelle (6) mår jättebra. Det är ett tufft löp och vi får hoppas på pengar, hälsar Jan-Erik Pettersson. 

Trollfjord (8) tränar fenomenalt och gör hon gör det hon kan. Vi har inget att klaga på för dagen, men hon möter jättesvåra hästar. Senast var det lite för långt för henne så distansen är bättre denna gång, säger ställföreträdande tränare Annika Delinder.

Metalimo Surprise (5) är struken. 

V64-4 / V4-2 Jägersro lopp 5, 2400 meter DT

Kissnfly (1) är i bra form och känns stark i träning. Hon möter tuffare motstånd nu men bör vara med där framme och bland de tre främsta, säger Jaana Alvesparr. 

Hodor (2) ska det bli spännande att se i det här loppet. Jag har en känsla att han besitter ”ändlösa kraftresurser” och han har visat att han klarat 2200 meter på gräset i Göteborg. Det är inte omöjligt att han vinner igen, varnar Marie Lustig.  

Primacor (3) tar jag bort sidoludden på nu. Kan han bara slappna av så kan det gå. Han måste vara lite mer avslappnad om han ska stå 2400 meter. Han var tvåa på 2200 meter i förrförra loppet, men det kan vara i längsta laget. Han är pigg och glad efter det förra loppet och är en tuff häst, hälsar Hans-Inge Larsen. 

Sunlight (4) har en mycket intressant uppgift. Han är sänkt tre kilo och har fyra kilos lärlingslättnad, säger Fredrik Reuterskiöld.

Quagmire (5) trampade av sig en sko senast - därav den bleka insatsen. Det är en fin häst som fungerade bra vid segern på Jägersro i april och viktläget är väl okej. Han klarade resan och övernattningen på bra sätt senast och lär göra så den här gången också. Det är dock ett par bra emot så jag skulle vara nöjd med en bättre placering, berättar Caroline Malmborg.

Send Me An Angel (6) var jag ”väl okej nöjd med” den senaste insatsen på Göteborg Galopp. Hon klarar av att bära vikt och är en stark häst. Hon verkar hålla bra form och jag hoppas att hon är bland de tre, men kan vinna. Hon har testat Jägersro flera gånger och vi reser samma dag, säger Bent Olsen.

Hotcake (8) är det lite för tidigt på säsongen för. Hon brukar bli bättre framåt hösten när det blir lite kyligare. Går något emot henne i loppen så hänger hon bara med, men hon har slagit bra hästar förut. Hon kan definitivt rå på dem, men då måste hon ha ”alla rätt” i loppet, berättar Thomas Christensen. 

V64-5 / V4-3 / LD-1 / V3-1 Jägersro lopp 6, 2400 meter DT

– Lot Of Joy (1) sätter definitivt pris på den längre distansen och kommer fungera bättre på Jägersro den här gången än vid sitt förra besök. Den var lite regntung då och det var inte optimalt. Det är ett sto som jag gillar och visst tror jag på bra vinstchans om hon sköter sig fullt ut, informerar Wido Neuroth.

Touche (2) tyckte Martin Rodriguez, som red i debuten, ska testa Oaks istället för Altamira så vi tar en chansning. Hon gick ett jobb över 1600 meter i förra veckan med ”plus 75-hästar” som hon följde med. I debuten på Göteborg Galopp tappade hon lite från start då hon slog i huvudet i startboxarna, men hon försökte hela vägen in i mål. Om hon är så stark att hon håller hela loppet får vi se. En kapabel häst med lite rutin, säger Maria Olsson. 

Chizonwheels (6) jobbade bra i söndags. Hon har varit sjuk, men också haft en växtperiod. Jag skulle helst sett att hon fått ett lopp i kroppen före detta, men vi kunde inte ta ut i henne i Oaks Trial. Jag tror att hon står distansen, men det är inte bra att ta ut henne på distansen första gången mot sådant här motstånd egentligen. Jag gillar hästen, hon har överraskat mig mycket. I hennes debut trodde vi att hon skulle vinna. Jag hoppas att hon kan ta pengar och hanterar distansen. Hon har en god ”fighting spirit” och jag är inte överraskad om hon kommer visa det på söndag, säger Ricardo Ramallo. 

Aquila Phi (7) är jag nöjd med spåret för. I förra loppet så gick hon inte med de två första när ”de gick” och då hamnade hon lite i ingenmansland. Hon gjorde en fullt godkänd insats och har fått en genomkörare på banan. Hon gick på en väldigt fin tid som hade räckt till en prisplacering i derbyt. Hon har tagit loppet bra och var inte helt uttömd. När det är så här tajt mellan starterna handlar det bara om att underhålla formen och se till att de är hela och friska. Vi reser tillsammans med en annan häst så hon har resesällskap. Vi åker ner redan på fredag och hon får sträcka på benen på banan under lördagen, hälsar Nathalie Wiklund. 

Atlanta (8) var det ”magplask” för förra gången i Oaks Trial och hon gillade inte banan. Hon hamnade tokigt på det från början, fick lite press och när hon fick sprut på sig på bortre långsidan så tvärstannade hon. Vi hoppas att det inte blir en liknande bana. Jag tror inte att hon har några distansproblem, men det är första gången på 2400 meter så det kan ju förstås vara ett frågetecken. Hon har stamtavla för det at klara det. Hon reste väldigt bra senast och tyckte det var kul. Vi tar med El Abondonado som sällskapshäst och han var med förra gången också. Vi reser på lördag. Om allt ”går klockrent” så vet vi att hon kan och hon mår bra för dagen, men det är svårvärderat, berättar Maria Sandh. 

Chatarina (9) har ju slagit Derbyvinnaren i år och har en vettig uppgift här, säger Lennart Junior Reuterskiöld. 

V64-6 / V4-4 / LD-2 / V3-2 Jägersro lopp 7, 2650 meter DT

Helmut (2) var jag helnöjd med senast och han står den långa distansen utan några som helst problem. Han möter stenhårda hästar den här gången, men är väl värd chansen. Jag tror inte att han vinner loppet, men trea, fyra ska Helmut kunna vara, säger Patrick Wahl.

– Archimedes Face (3) är lite av en chansning här, tappade lite start senast och kom sedan aldrig in i loppet, hälsar Lennart Junior Reuterskiöld. 

Wolfof Vancouver (4) är bäst av mina, sen är väl egentligen. Inte någon av mina gynnade av att det är ännu längre nu, fortsätter Lennart Junior Reuterskiöld.

No Short Cuts (5) kom aldrig ned i banan i Derbyt och fick då lite väl vida spår på vägen. Jag vill inte skylla på banan, men ju längre tävlingsdagen gick desto lösare blev underlaget. Han fick slita på för mycket genom svängen och höll väl okej utan att vara helt hundraprocentig. No Short Cuts har kommit ur loppet på bra sätt och ser glad och nöjd ut inför detta. Om distansen är ett plus den här gången vill jag ha osagt, men det är ”anmält” lite kallare väder till helgen och det skulle gynna min häst. Klart jag måste vara optimist, säger Wido Neuroth.

Laguna Seca (6) utvecklas för varje start, vann senast och jag tror att han varit bland de fem bästa i Derbyt, säger Francisco Castro. 

Pusjkin (7) är precis som Laguna Seca också stark. Har tagit det senaste loppet bra och jag tycker att mina två här har likvärdiga chanser. Tillsammans med Mr Stenson och Amon Ra är de mina bästa segerchanser under dagen, fortsätter Francisco Castro.

Hey Brother (8) låg på alldeles för mycket senast, så det loppet var över tidigt. Nu ska han ner i rygg för att han ska hålla sig lugn, säger Lennart Junior Reuterskiöld.

War Hawk (9) kom aldrig in i matchen senast. Annars håller han okej form, avslutar Lennart Junior Reuterskiöld om sina fyra hästar i loppet. 

El Chapo (10) var jag väldigt besviken på senast. Jag tror att han behöver få en utvändig och fri resa så spåret är positivt. Det är ett väldigt tufft lopp, men jag hoppas att han tar pengar, upplyser Ricardo Ramallo. 

Redirect (1) är struken. 

V3-3 Jägersro lopp 8, 1200 meter DT

Mirador (1) har tre raka segrar. Han är en avslappnad typ som fortfarande är som en baby. Jag tycker att båda mina ska ha segerchans, säger Dina Danekilde. 

Newdogintown (2) var bra i sin debut på 1200 meter. Tror att det är vad hans stora kropp klarar just nu. Är fortfarande i en fas där han utvecklas, berättar Fredrik Reuterskiöld. 

Bossner (3) var jag besviken på senast, han borde kunna bättre, menar Francisco Castro. 

Black Power (5) är fortfarande grön och ofokuserad och inte riktigt redo ännu. Vi är nöjda med pengar i det här sällskapet, säger ställföreträdande tränare Annika Delinder.

Bolivar Roads (6) var med i täten i 1200 meter senast, men orkade inte sedan. Därför provar vi kortare distans nu, avslutar Francisco Castro. 

Red Hailey (4) är struken. 

Jägersro lopp 9, 2400 meter DT

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat loppet.

2 Rintintin – 3 Liars Corner – 5 Mr Naughty Boy – Outs: 4 Adaline