Nyheter

Tränarintervjuer 17/11 – lunchtävlingar och finaldag på Jägersro Galopp

Publicerad
Jägersro håller i lunchtävlingarna och tillika är det finaldag på Malmöbanan. V4-spelet startar i lopp ett och V5-spelet startar i det tredje loppet. Lunchdubbelspelet startar också i lopp tre. Lycka till med spelandet.
x7wjr4fjqqawib9b62o
Filia Kalejs och Per-Anders Gråberg är samspelta. De har bra chans att inleda V4-spelet med seger. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

V4-1 Jägersro lopp 1, 1200 meter DT

Black Power (1) kan uppträda lite ofokuserat ibland, men det är blinkers på den här gången. Han känns bra i jobben, men det blev ett tufft lopp, säger ställföreträdande tränare Annika Delinder. 

Cece Adorable (5) har tagit det senaste loppet bra. Hon har vunnit över 1200 meter, även om hon kanske är lite bättre på lite längre distans. Formen ska vara bra, upplyser Ellinor Rasmusson. 

Joker Face (6) har inga problem med startspår eller distans, men han måste känna att han kontrollerar loppet, annars får han problem. Han känns bra och är redo att tävla igen då han kom ur det förra loppet bra. Jag hoppas att ägaren får en trevlig upplevelse då jag tror att han kommer att vara en seriös utmanare om segern om han bara får ”sitt lopp”, varnar Paul Fitzsimons. Obs! Nytillkommen intervju sedan ursprunglig publicering. 

Filia Kalejs (8) mår jättebra och blir bara starkare och starkare i kroppen. Det är synd att hon fått vänta på lopp så länge, men det har inte funnits något som passat och de som har passat blev inte av då där var för få startanmälda. Hon bär ju hög vikt, men jag bedömer att hon klarar det. Den som är att slå är min egen uppfödning Cece Adorable, berättar Malin Roth.  

Moojim (9) har löpt väldigt jämnt hela säsongen. Spåret är dåligt, men han ska kunna tjäna bra pengar här, säger Peter Jardby.  

V4-2 Jägersro lopp 2, 1200 meter DT

Mountain (1) tror jag gör ett bra lopp, jag tycker att båda mina har bra uppgifter, säger Lennart Reuterskiöld Junior. 

Freemanip (2) möter hårt motstånd, baissar Peter Jardby.

Tawny Port (3) är döpt efter ett portvin. Han har haft problem med en kota, men är okej nu och hundra procent ”fit”. Det var inte så länge sedan han startade och efter det blev han såld till min ägare. Innan det loppet hade ett 235 dagar långt uppehåll. Vi har köpt honom för att ha kul och vinna några lopp, allt utöver det är en bonus då han är en gammal häst. Han kan vara en aning för högt värderad i handicaptal med tanke på de problem som han haft och åldern han är i. Han är dock väldigt bra på dirttrack och kan vara något speciellt att se under dagen. Han bär sidoludd för första gången och är en outsider, säger Paul Fitzsimons. Obs! Nytillkommen intervju sedan ursprunglig publicering.

Irish Action (4) gjorde det helt okej senast, glöm inte att han bara är tre år och bar 61 kilo. Jag tror att han kommer att göra ett bra lopp och båda mina har bra uppgifter, berättar Lennart Reuterskiöld Junior. 

Couples (5) var vi besvikna på senast, han kan bättre. Nu provar vi 1200 meter och hoppas att det ska bli bra tempo, säger Francisco Castro. 

undefined

Får Couples äntligen vinna igen i V4-2? Han går ner i distans och kan absolut överraska om det blir tempo på tillställningen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

–Amon Ra (6) har en väldigt bra chans och det är bara positivt ”på” honom. Han har också gått bra på distansen, berättar Francisco Castro.

V4-3 / LD-1 Jägersro lopp 3, 2200 meter DT

Harry (1) vill ha sitt lopp, är stark och bär vikt bra, säger Lennart Reuterskiöld Junior.

Xit (3) brukar möta ungefär samma ”gäng”. Allt är väl och vi gör ett nytt försök, hälsar Jessica Long. 

Orb Craft (5) är nog också med där framme, allt är som det ska vara, säger Lennart Reuterskiöld Junior.

Xcalibur (6) börjar jag nästan tröttna på att säga, men han fick många kilo för sin seger och jag tycker han står för högt i handicaptal, upplyser Lennart Reuterskiöld Junior.

Ravaillac (9) har gått upp sex kilo på sina två segrar. På gräset hade jag inte trott att det var för lång distans, men på dirttrack tror jag det. Jag tror också att han behöver Klampenborgs långa upplopp. Får han pengar är vi jätteglada den här gången, säger Martin Persson. 

V4-4 / V5-1 / LD-2 Jägersro lopp 4, 1600 meter DT

Powerhouse (1) står väl inte jättebra till, men formen är nog god och kanske kan han vara bland de tre? säger Vanja Sandrup. 

Weltruhm (2) är en ärlig häst. Carlos (Lopez) sa att han kändes jättefin senast och hade han kommit loss lite tidigare så kanske han hade hållit undan. Han saknar lite kortspeed. Han kändes fin efteråt och var inte trött efter loppet. Jag tror på honom om allt klaffar, han är en av flera med chans, hälsar Susanne Strand. 

undefined

Weltruhm var nos från seger senast. Revansch nu? Här på väg mot vinnarcirkeln ihop med Emma Nordin och tränare Susanne Strand i juni 2021.  

Suo Gan (3) är ojämn i sina prestationer och kan när det passar, säger Susanne Berneklint. 

Hongkong Yob (4) visar uppåtform. Hans första stora lopp i år, över 2300 meter i Fyns lopp i Odense, var en katastrof eftersom det visade sig att han hade en infektion i luftvägarna.  Loppen efter det har varit perfekta även loppet senast på Klampenborg var lite hårt på en för djup bana. Hans placering var ändå klart godkänd. Jag tror att han kommer att vara etta eller tvåa i onsdagens lopp på Jägersro, hälsar ägare Claus Gregersen. 

Tille in Action (5) står fantastiskt bra till och ska normalt ha en bra chans, säger Lennart Reuterskiöld Junior.

Kinsman (7) vinner om han känner att han kan dominera loppet, men behöver nödvändigtvis inte komma till spets. Han känns verkligen jättebra för dagen och är hundra procent ”fit”, varnar Paul Fitzsimons. Obs! Nytillkommen intervju sedan ursprunglig publicering.

Malakai (8) är nere för att känna på banan och vi vill se hur han hanterar den dirttracken. Det är många bra hästar emot och jag tror inte på pengar. Vi reser under tisdagen, hälsar Lilian Vestvall. 

V5-2 Jägersro lopp 5, 1600 meter DT

Noble Dance (2) provar 1600 meter för första gången. Han har kommit bra till slut, men det verkar som om det gått för fort i början för honom. Jag tycker att det ser bra ut här, säger Francisco Castro. 

Vihiers (5) är fortfarande lite grön och orutinerad. Han ska egentligen ha längre distans, upplyser Lennart Reuterskiöld Junior.

Come What May (7) var faktiskt kvickare i väg än vad jag räknat med i debuten och hon hade lärt sig mycket i kvalet. Hon ska ha längre distans så det känns bra att testa detta 1600 meter i år. Mina tvååringar är lugnt tagna och det ska man tänka på som spelare. Vi jagar pengar här, säger Jessica Ohlson. 

Una Matina (8) borde ha vunnit lopp redan. Hoppas att hon kan göra det nu, hälsar Lennart Reuterskiöld Junior.

V5-3 / V3-1 Jägersro lopp 6, 1200 meter DT

Little Angel (1) har gjort två täta starter och gjort det okej. Hon kan få svårt att vinna här, säger ställföreträdande tränare Annika Delinder. 

Deep Under (3) är ute för att lära sig. Han blir nog lite vassare på längre distanser, hälsar Susanne Berneklint. 

Vividarling (5) är jag jättenöjd med och det är stallets bästa segerchans under dagen, säger Lennart Reuterskiöld Junior.

Camacha (7) gick intervallträning i lördags och visst kan hon åstadkomma något i loppet, men det känns som att det blir svårt att nå ett bra resultat från det här spåret i hennes sista lopp som tvååring. Vi satsar på nästa år med henne, informerar Paul Fitzsimons. Obs! Nytillkommen intervju sedan ursprunglig publicering.

V5-4 / V3-2 Jägersro lopp 7, 1200 meter DT

Brienne (1) verkar må bra för dagen. Hon mötte tuffare motstånd senast, men Cornelia (Hartsmar) var ändå nöjd och menade att löper bättre och bättre. Frågan är hur långt det kan räcka här? Kan hon bara vara med lite bättre i starten så kanske Brienne kan vara bland de tre? Hon har fått ett bra startspår och bär låg vikt, säger Jane Olin. 

Sixten Blixten (2) gjorde ett riktigt bra lopp senast som tvåa slagen med nos. Tanken var att den starten skulle varit årets sista, men han mår så bra efter det loppet att vi startar även här. Det är första gången han startar över 1200 meter och distansen kanske är i kortaste laget, men det får vi se på onsdag, hälsar Karin Tedesund. 

Giant Sally (3) är det bra med. Loppet ser väl ut som hennes lopp brukar göra. Vi fick stryk av Gift of Youth senast och den är med igen, men Giant Sally ska väl kunna vara bland de tre, säger Jan-Erik Pettersson. 

Gift Of Youth (5) är liten, endast 155 cm i mankhöjd. När han gick med 66 kilo senast så var det lite ”mindre gas i tanken”. Med lärlingslättnad står han faktiskt ett halvt kilo bättre till än Giant Sally denna gång, men jag tror kanske att Giant Sally bär vikt bättre? Vi får se om vi får slag på henne även denna gång. Sixten Blixten kan bli farlig och det är ett öppet lopp, Han står hyfsat bra till för seger här även om jag vågar inte säga att han vinner. Han var väldigt pigg och på hugget innan start senast och inget tyder på ett formtapp. Han reser tillsammans med Malakai och vi åker tisdag morgon, berättar Marie Twomey.  

Quic TJ (6) gick ett bra lopp förra veckan trots att hon har svårt att koppla av i loppen. Vi har gjort olika försök att få henne fokuserad, men de har inte fungerat – stressen tar över och hon pullar ihjäl sig. Äntligen ska Kate (Alvesparr) rida i ”proffslopp” och nu försöker vi även utan blinkers. Med sidoludd har hästen mer kontroll i loppet och kanske är det just det som ska till för att hon ska stressa mindre? Distansen passar henne utmärkt och vi hoppas att hon hoppar av och kan slappna av i det högre tempot som distansen för med sig. Vi ser fram emot en trevlig resa över 1200 meter med en lite pengar med hem, säger Jaana Alvesparr. 

V5-5 / V3-3 Jägersro lopp 8, 1600 meter DT

Its So Easy (1) var ”superpigg” dagen efter kvalet och hon tog det jättebra både kroppsligt och mentalt. Det känns som att hon vill tala om för oss att det är dags att springa på riktigt. Hon gör det hon ska, är ganska så tuff och har skinn på näsan, men hon är också väldigt grön. Its So Easy är ute för att få rutin och behöver få det här loppet i kroppen. Hon är trots allt bara tre år. Jag skulle ändå inte bli ”superförvånad” om hon överraskar. Det blir ryttarbyte till Shane Karlsson och lite högre vikt än vad som är anmält från början, säger Charlotte Goss. 

Roslyn (2) tycker jag inte ska vara förstarankad då jag inte har ”superstora” förhoppningar på några av mina två. Roslyn tränar på helt okej, men vi har inte haft de bästa träningsförhållandena hemma och vi har inte varit inne på Bro Park och tränat på sistone.  Hon står dock fint inne i loppet och har tre kilo av även om hon är högst viktad. Vi reser under tisdagen. Jag tror att Pharitz Munla, Camilla Nilssons starthäst (Inka Des Vialettes. Reds. anm.) och Charlotte Goss hästar (Its So Easy och Elementary Neutron. Reds. anm.) blir farliga emot. Det finns många oprövade kort i loppet och även om Roslyn är bästa chansen av mina är ”hon det ändå inte” om man uttrycker det så, berättar Maria Hagman-Eriksson.

undefined

Roslyn står bra inne i loppet och ska räknas. Hon bet också hur man vinner på Jägersro. Här vid seger i november förra året. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Elementary Neutron (3) börjar komma i bra form känns det som, då han ibland är tuff i träningen och har kommit upp i kondition. Förra loppet är det bästa han har gjort och Ulrika (Holmquist) som nu rider igen var jättenöjd efter loppet. De största hoten är Roslyn och Highland Queen. Han kan mer än sitt handicaptal och jag tycker han ska räknas här om han ”håller sig i skinnet”. Han är åtminstone bland de fem och är min bästa chans i loppet även om jag inte blir superförvånad om Its So Easy överraskar, säger Charlotte Goss. 

LS Armani Diamond (4) gjorde framsteg i Belgien med blinkers, men gick ut lite väl hårt för att få fronten och var lite matt på slutet. Han var ändå nära att bli tvåa. Han är knepig då han har enorm kapacitet, men har svårt att få fram det i loppen. Jag hoppas att hans spärr ska släppa snart, berättar Johanna Ericsson. 

Highland Queen (5) är nu där hon ska vara. Inför förra starten hade hon haft ett skadeuppehåll, blev trött på slutet och var lite blekare än vanligt. Hon har nu fått ett snabbjobb till och kändes väldigt bra. Nästa start blir den 28 november över 1200 meter på Bro Park. 1600 meter är i längsta laget och lite ”klaff” behövs för att vinna, men hon är definitivt topp tre. Motståndet på Jägersro är av skiftande klass. Oavsett så tror jag hon kommer göra ett bra lopp och har varit stabil på sitt handicaptal, säger Annika Sjökvist. 

Pharitz Munla (6) gjorde det ganska bra när hon startade som treåring. Det är en helt annan häst i dag, men hon har mycket temperament. När hon gör sitt jobb så gör hon det väldigt bra. Nu känns det också jättebra med startboxarna. Vi byter till blinkers i stället för sidoludd och jockeyn som red henne i träning i torsdags tyckte det kändes bra i träning. Det här är en klasshäst, så gör hon det hon ska så tror jag hon gör det bra, men det finns en del motståndare som jag respekterar, upplyser Annelie Eriksson. 

Prins Sham (7) hade svårt att gå med i det hårda tempot i början i Belgien. Han är lite grön och ofokuserad så jag hoppas att sidoludden kan få honom att skärpa upp sig lite, säger Johanna Ericsson. 

Kazam (8) gick jättebra senast på Jägersro. Han utvecklas fortfarande och blir bara bättre och bättre. Han kommer ”inte in i propositionerna ordentligt” och ska helst ha 2000 meter och längre för att komma mer till sin rätt. Han kunde stått bättre till i loppet och vi får se hur långt han räcker. Han har kapacitet att vara med på pengar, informerar Susanne Sivrup-Rosenqvist. 

CR Tahfeem (9) sitter Carlos Lopez upp på. Hon är lite bråkig i loppen och behöver en rutinerad ryttare. Hon står dåligt till och jag tror inte så mycket på henne. Vi reser under tisdagen, säger Maria Hagman-Eriksson. 

Inka Des Vialettes (10) är väldigt grön. Han behöver få komma ut och lära sig. Han känns fin, jobbar bra, och känns också som en bra häst. Allt kan hända då det är första starten för mig och första gången ut är det svårt att uttala sig om chanserna, hälsar Camilla Nilsson. 

Jägersro lopp 9, 1730 meter DT

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat loppet.

7 Mr Naughty Boy – 6 Lightfoot – 3 A Certain Romance Outs: 2 Camaluna