Nyheter

Tränarintervjuer 16/6 – lunchtävlingar på Jägersro Galopp

Publicerad
Jägersro håller i lunchtävlingarna och vi får bland annat se en fin V4-inledning som inleder dagen klockan 12:20. V5-spelet startar i lopp fyra. Men först är det dags för V4-spelet som börjar klockan 12:20 med det första loppet. Lunchdubbeln börjar i lopp tre. Lycka till med spelandet.
dltkdbsdhc7lbq12gh3
Kinsman och Jacob Johansen vann senast. Kan duon göra det igen i dagens tredje lopp? Vi tror det. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

V4-1 Jägersro lopp 1, 2200 meter DT

Vi tror allra mest på det dugliga stoet Marieappel (2), men också mycket på stallets Plantstepsdream (7). Stallet har tre hästar till start. 

–Marieappel (2) hade vi kanske förväntat oss lite mer av senast, men det blev ett konstigt löp. Hon är också bra förberedd för att göra en fin insats. Plantstepsdream (7) är kanske lite hårdare, bra form och gör nog en bra insats. Orb Craft (5) är handicappern elak mot. Trots att han knappt varit på pengar, trots att han sprungit så fort han kan, så sänks han inte. Han står lite tufft till här, säger ställföreträdande tränare Linda Reuterskiöld. 

–Send Me An Angel (3) fick ett dåligt lopp senast. Hon fick ”allt sprut i huvudet” och det blev fel då hon kom för långt efter. Hon är inte så dålig som senast. Jag tror hon är med därframme, varnar Bent Olsen. 

–Sunlight (4) har vi ändrat upplägg på, nu måste han visa lite mer annars har jag rekommenderat ägarna att hitta någon annan som kanske kan träna honom, säger Fredrik Reuterskiöld. 

–Zoo Fun (6) har varit sjuk precis som alla mina hästar. Men de är friska nu så det är ju positivt. Jag får ändå ligga lågt här, berättar Susanne Berneklint. 

V4-2 Jägersro lopp 2, 2200 meter DT

Vi rankar Ellinor Rasmusson-tränade Galway (6) först i konkurrens med Hawk Eye (2).

Galway (6) borde egentligen vinna det här, men jag törs knappt sticka ut hakan. Det är en jättefin häst som tränar bra, säger Ellinor Rasmusson. 

Hawk Eye (2) fick hemlängtan senast och ville gå ut där han går ut på träning. Nu har vi ändrat på utrustningen då vi bytt bett och också varit på banan och lagt om träningsrutinerna så att han inte lämnar banan på den platsen där han velat bryta ut och gå hem. Vi börjar om från början och har tagit bort sidoludden. Ju längre distans desto bättre och den är inget problem. Om han uppför sig som han ska så tror jag på vinstchans, berättar Thomas Fredlund. 

–Jag är nöjd med Mirco (5). Frågan är hur stark han är? Det är första gången på distansen. Banan riskerar att bli tung och då får vi se hur mycket styrka han har. Han är en rätt så bra häst. Det är några som är lite mer rutinerade. Jag tänker på Galway och Hawk Eye som är svåra motståndare. Det är första gången på distansen för Galway, men Hawk Eye står definitivt distans, säger Peter Jardby.  

Ifach (7) är en svår häst. Modern vann “Dansk Derby” för mig (Manacor – 2015. Reds.anm.), men vi är ute här för att testa och se om han fungerar på banan, säger Bent Olsen.  

Sixten Blixten (8) debuterar, så han är lite svårbedömdsäger Helene Möller hos Paul Fitzsimons. 

Rinvelyn (9) kommer att göra ett bättre löp än senast, hon tränar förbättrat och kan nog en del. Men jag väljer att ligga lågt till hästarna visat i löp vad de visar i träning, hälsar Fredrik Reuterskiöld. 

Mangusta (1) är struken. 

V4-3 / LD-1 Jägersro lopp 3, 1200 meter DT

Vi tippar Kinsman (8) först och det är här är en lovande fyraåring hos tränare Paul Fitzsimons. 

Kinsman (8) är riktigt fin häst, är nog den bättre av våra två (efter intervjuns genomförande har Joker Face från stallet strukits. Reds.anm.), säger Helene Möller hos Paul Fitzsimons. 

Hills and Dales (1) kommer tillbaka efter ett års frånvaro – han besitter ju en hög klass men har inte varit inne och tränat på Jägersro. Han är pigg och glad för dagen och gillar att tävla så vi tar det därifrån. Vi får se hur långt luften räcker? Jag är tveksam till det efter ett så långt uppehåll, berättar Hans-Inge Larsen.  

Glorious Player (3) tränar precis som han ska, han gör nästan alltid bra lopp men ser oftast till att han slipper vara först, meddelar Ellinor Rasmusson. 

Bacharach (4) hade jag mycket höga tankar om. Jag vet inte om han lider av någon inre stress eller vad, men han tränar oerhört starkt men visar det inte i lopp. Om det någon gång skulle lossna för honom så visar han att det är en bra häst. Jag har inte varit nöjd med hans beteende och vi provar med något nytt och testar 1200 meter. Jag ligger mycket lågt, säger Jan-Erik Pettersson.  

Joker Face (2) är struken. 

V4-4 / V5-1/ LD-2 Jägersro lopp 4, 1200 meter DT

Giant Sally (6) borde ha mycket bra chans i det här loppet. 

Giant Sally (6) var jag besviken på i Göteborg senast. Jag vet inte vad det var med henne. Nu är det mycket vikt. Det är en nackdel. Hon tränar bra och har ju gjort fina lopp på Jägersro. Det är nog bästa chansen för dagen, hälsar Jan-Erik Pettersson.

– Quick TJ (1) går nu ut i ett lopp som motsvarar hennes egen kapacitet. Tyvärr har hon inte hittat sig själv än, springer på en växel och har svårt att få till andningen. Blinkers hjälper henne att fokusera, säger Jaana Alvesparr. 

Mrs April (7) har varit hos mig i en och en halv månad. Det blir första starten för mig. Allt är bra med henne och jag är nöjd för dagen. Vi har en formstark jockey upp, men jag känner inte till henne i ”löpsammanhang”. Hon har ett gått ett ”jobb” inne på Jägersro för cirka två veckor sedan och gick rejält raskt i 800 meter. Jag tycker att hon ska vara förbättrad sedan årsdebuten. Vi hoppas på en peng, så långt sträcker vi oss. Det är svårt att chansvärdera denna gång, berättar Yasmine Nilsson.  

V5-2 Jägersro lopp 5, 1200 meter DT

Vi tippar formtränare Nina Lindberg Lensviks Brazen Brazze (4) först. 

– Brazen Brazze (4) är ute på rätt distans nu, har tagit loppet bra och allt är som det ska. Är nog ännu bättre på gräs, men vi siktar in oss på sprinterloppet på Derbydagen så vi håller oss hemma ett tag till. 

– Don Pablo (2) var positiv på 1000 meter senast. Det är en fördel att det är 1200 meter nu, berättar Susanne Berneklint. 

–Jag är mycket nöjd med Cibelle (3) i träningsrundorna. Det är andra starten för i år och vi testar henne på 1200 meter nu. Hon fick en kanonstart, pullade lite för hårt och kunde inte koppla av riktigt över 1730 meter i den senaste starten. Hon var inte långt efter i mål. Cibelle möter några hästar som är för bra. Susannes (Berneklint) Don Pablo har ju gått riktigt fint. Jag ser ändå ganska positivt på henne. ”Hon är bra den här”, säger Jan-Erik Pettersson.

Out Front (5) vann lopp i fjol och med 69 i formtal är hon inte lättmatchad, berättar Fredrik Reuterskiöld. 

V5-3 / V3-1 Jägersro lopp 6, 1200 meter DT

Tvåårslopp så här tidigt på säsongen är inte helt lätt att bena ut. Francisco Castro har tre hästar i startlistan och vi tippar Stargaze (5) strax före Penny (4)

Penny (4) och Stargaze (5) var ganska jämna i kvalet, men kanske så att Stargaze ser lite finare ut just nu. Japanaja (3) kommer troligtvis att strykas. 

Stall Fitzsimons har två hästar i startlistan. 

Röde Baronen (2) och Dandelion Dream (1) löpte jämnt i kvalet, kanske är Dandelion Dream lite längre framme, säger Helene Möller hos Paul Fitzsimons. 

V5-4 / V3-2 Jägersro lopp 7, 2400 meter DT

Laguna Seca (4) placeras som ensam etta i A-gruppen och fungerar han så har han toppchans, tror vi. 

Laguna Seca (4) tar vi av blinkersen på och nu sitter Carlos Lopez på ryggen. Jag tror att det ska bli bra, trots att han bröt ut och tappade mycket var han först kort efter mål. Bra chans om allt fungerar, hälsar Francisco Castro. 

Sir Macken (1) hade inte startat på åtta månader innan förra loppet jag var mer än nöjd. Han behövde loppet och fick mycket mjölksyra och det märktes de sista tvåhundra meterna. Han ”pullade” också mycket i början, vilket jag tror berodde på att han inte startat på länge. Det är viktigt att han kopplar av i början och inte ligger på. Jag tror att han går framåt mycket med loppet i kroppen och han har tränat ”sjukt bra”. Jag har tränat honom hela våren på dirttrack och han fungerar bra på underlaget i träning. Jacob (Johansen) är en duktig jockey och Sir Macken ska, trots att han är relativt liten, klara av vikten trots att det är mycket på ryggen. Han är mer än stayer, inte så speedig och står distansen utan problem. Han är en bra häst. Jag tror att han kommer att gå mycket jämnare den här säsongen. Han trivs på Jägersro. Jag är mest rädd för Laguna Seca och Bobcat, varnar Pia Göransson. 

Bobcat (2) tränar jättefint, men han är omogen. Kapacitet finns, det har han visat i jobb, meddelar Ellinor Rasmusson. 

Kissnfly (5) är bättre än sist då hon var slagen med nio längder. Hon fick en dålig resa på bortre lång och fick gå tidigare. Hon blev också tydligt störd av spårbytande och ej styrbar häst. Loppet är för tufft men det finns inga andra lopp att gå ut i. Vi vet vad hästen kan och hoppas på ett lämpligare motstånd den 23 juni på Jägersro.

El Chapo (6) har vi ändrat upplägg på. Han tränade ensam tidigare, men nu får han träna i grupp så han får lite mer tävlingsinstinkt. Vi får se om det hjälper, berättar Ricardo Ramallo.

V5-5 / V3-3 Jägersro lopp 8, 1600 meter DT

Vi ger tipset till Troubled Guy (5) i ett tufft sällskap.

Troubled Guy (5) var jag nöjd med senast och han är framsatt i form till detta. Han trivs på Jägersro och över distansen, men möter här ett par med mer hårdhet i sig. Min häst kommer gå bra, men jag vill inte begära vinst av honom den här gången, säger Madeleine Smith.

Stall Reuterskiöld Jr tar ut två hästar. 

– Hot Chocolate (1) var vi besviken på senast, nu går vi upp i distans så får vi se. Serenity Bloom (2) var bra senast och tränar helt okej, berättar ställföreträdande tränare Linda Reuterskiöld. 

– Fiftyshadesfreed (3) ”fick ett kilo” för segern senast och det var korrekt. Det är svårt att bedöma hur han hanterar banan på onsdag – det är viktigt att han får fäste så att det påminner om gräs. Med tur kan han vara bland de tre. Han har dokumenterat lägre form på dirttrack När han var tvåa på Jägersro i årsdebuten så fick han en invändig resa. Serenity Bloom var bara kort slagen av honom och hon fick ett mycket svårare lopp. Hon står två kilo bättre till än honom nu och står distansen. Hot Chocolate är ett osäkert kort som tas upp i distans. Hon borde vara hästen att slå. För övrigt är han som vanligt. Med lite tur är han med i bilden här och jag avråder ingen från spel på min häst, säger Lennart Jarvén. 

Jägersro lopp 9, 1730 meter DT

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat loppet.

1 A Certain Romance–7 Lady Daniela–6 Hodor Outs: 5 How Dare You