Nyheter

Tränarintervjuer 16/5 – premiär på Göteborg Galopp

Publicerad
Den som trycker dit alla rätt på V64-spelet kommer högst troligt att bli rikligt belönad. Den här omgången är årets största utmaning hittills. V64-spelet startar klockan 12:20 med dagens andra lopp. Lunchdubbeln startar i det sjätte loppet – även det en mäktig utmaning för spelarkollektivet. Självklart finns det gott om andra spelalternativ och vi önskar lycka till med ”liret”.
zmjbhvpx2xbu7pbkhf1
Cutie och Elione Chaves vinner förra året på Jägersro Galopp. Vi spikar henne i V64-2. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Göteborg Galopp lopp 1, 1600 meter gräs

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat loppet som är den tredje avdelningen i ARK Länsförsäkringar Cup. 

8 A Certain Romance –3 My Cup Of Tea – 4 Mindbender Outs: 5 Penny Lane

Peter Jardbys stallform är inte bara god utan riktigt god. Han tränar A Certain Romance (8) som inte behövde bruka sig nämnvärt för att vinna senast. Har störst chans tillsammans med Moa Ek. Elin Ahlin och grässpecialisten My Cup Of Tea (3) utmanar. Henrik Engblom tränar och säsongsinledningen har varit väldigt bra. Nu har stoet fått ett lopp i kroppen och det kan vara dags redan nu även om hon bär mycket vikt. Mindbender (4) och Elin Rödjare gillar Göteborg och tränare Stefan Rödjare låter uppåt. Förra årets enda seger togs på banan över samma distans. Då vann duon med tolv längder och priset blev högt – nio kilo upp i formtal och då blir det svårt att vinna fler lopp på ett tag. Nu börjar man äntligen stå okej till igen och årsdebuten är avklarad under april månad. Blir giftig. Penny Lane (5) tog en snygg seger på Klampenborg (1/5) men ryttaren kan inte utnyttja hela lättnaden. Kan ändå utmana. Det är positiva rapporter från stallet på Zara Zaid (9) och hon är ett tufft sto för klassen som bär låg vikt. Blir det lite mer krävande förhållanden så kan hon vinna. Williwaw (1), Ballerina Bianca (2), Il Passo (7) och comebackande Sir Walter (6) behöver alla ha en riktigt bra dag för att kunna utmana om segern denna gång.

V64-1 Göteborg Galopp lopp 2, 1600 meter gräs

Förstahästen kommer från Norge och har gjort två starter i livet utan att få vinna. 

Willow It Is (4) är ett fint och sto som mått bra av att få vintern på sig - hon var mycket stressad som tvååring, men är klart bättre. Hon är snabb och om det inte strulat i debuten så hade hon säkerligen vunnit loppet. I mina ögon visade hon formtal kring 70 i fjol och lär visa mer i år... Jag tror att Göteborgs flata bana ska vara en fördel för min häst och startspåret kan jag heller inte klaga - hon lär få en fin resa i draget härifrån. Distansen är dock kanske i längsta laget, men det lär vi få svar på nu på söndag. Bra vinstchans, säger Cathrine Erichsen.

Jessica Long sadlar ut två hästar. 

– Fox Eye (1) har gått framåt mycket i träning. Mira Estrella (12) skärper vi nu upp med blinkers. Vi var inte nöjda med hennes förra prestation på Klampenborg (1/5). Hon är kapacitetsmässigt bättre men Fox Eye (1) är ärligare. Båda våra hästar borde kunna förbättra sig. Ingen är gynnad om det blir mjuk bana. 

Rhubarb Ripple (2) blev påriden kort efter start senast och kunde inte ta igen den förlorade marken på en snabb bana. Vi hoppas att regn är en fördel för henne. Jag tycker hon borde kunna mer än 65 i formtal. Hon tränar med Hawthorn (startar i lopp 5) och i träning är hon bättre än honom. Jag har lite förhoppningar att hon kan räcka till pengar, berättar Roger Osberg. 

Tequila Mack (3) känns lite starkare i år än i fjol. Hon är inte helt borta här, varnar Patrick Wahl.  

–För Klint (8) ska Göteborg passa rätt bra. Han var riktigt bra den dagen förra året när han vann enkelt men blev diskvalificerad för otillåten viktförlust. 1600 meter ska fungera fint. Han är en nyttig häst, speciellt på gräs där han kan betydligt mer. Han visade 75 förra gången han var på banan och kan han visa det så blir han svårslagen i det här loppet. Det finns några emot som kan slå honom om han inte ”gör som han ska”. Vi tycker han borde kunna göra ett bra lopp, hälsar ställföreträdande tränare Oscar Berneklint.  

Scytale (9) kommer nu ut i Göteborg och hon har gjort det bra där förut på gräset när hon var tvåa i debuten. Hon höjer sig på gräset, tycker jag. Det fanns inget annat passande lopp. Har vi tur är hon på pengar här, säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. 

Henrik Engblom tar ut två hästar i loppet. 

–Vi tappade lite tid med The Skimmer (10) i våras då han var sjuk och fick ett litet uppehåll. Han är inte ”hundra procent fit” för det här loppet men har tränat på fint och ser faktiskt ut som en ”rund miljon” under rundorna. Hans första två lopp i Göteborg gjorde han det bra och vinnaren i det andra loppet av dessa har 78 i formtal (Redirect hos Madeileine Smith. Reds. anm.) och han har gått bäst på gräset. Han fick gå ett kvallopp i förberedelsesyfte och ”P-A” (Gråberg) var nöjd med honom i kvalet. Det är ett tufft lopp med många hästar men The Skimmer (10) är betydligt bättre än formtalet. Han behöver nog längre distans framöver. Gin (13) fick gå ett kval för att få en ”lungöppnare”. ”Långjobben” har vi gjort innan och hon är ”fit” och rejält grundtränad. Hon har haft problem med en muskelsträckning men den var utläkt innan kvalet. Hennes distanser ligger på 1600 – 2000 meter och hon ”står hela dagen och galopperar till mål”. Gin (13) är en nätt lite häst och det är en fördel om det blir en lätt bana. Det här är ett tufft maidenlopp. Hon borde kunna få med sig pengar hem. Hon är mera energisk än The Skimmer (10) men det är två olika typer av hästar – jag har svårt att ranka dem inbördes och jag har svårt att sia om segerchans i ett sådant här maidenlopp. 

Hemmatränaren Åsa Edvardsson tar ut några av stallets hästar för första gången i år. Hon berättar att vinterträningen har varit så där då träningsförhållandena har varit lite upp och ner. 

–För Red Duke (11) är det debut. Han kvalade på Bro Park och har mognat förstått sin uppgift. Han känns jättefin och stark. Han har också tränat ihop med mycket andra hästar och har slutat vara orolig för att springa nära andra hästar. Presterar han som i träning så ska han kunna nå en hyfsad placering. Startboxlastningen är ett orosmoment men vi hoppas att han sköter sig. Hemma sköter han det utan anmärkning. Även om det varit lite upp och ner med förhållandena under vinterträningen så vill jag egentligen inte klaga utan vi kom i gång rätt så hyfsat med träningen så hästarna är ”väl grundade”. 

Swiss Doctor (6) och Northern Carlras (7) är strukna. 

V64-2 Göteborg Galopp lopp 3, 1400 meter gräs

Vår tipsetta heter Cutie (6) i denna treårslöpning för ston. 

–Hon drog in jättemycket luft senast men vi har gjort en caslickoperation på henne (den övre delen av slidöppningen sys ihop. Reds.anm.). Hon tränar bra. Jag tror att distansen kan vara lite kort men ”gräset ska hon ha”. Är hon hundraprocentig kommer Cutie (6) att göra en bra insats men jag vill varna för att våra hästar inte har gått till mål på sistone utan att vi har hittat någon förklaring, berättar ställföreträdande tränare Annika Delinder.

Samara Bay (1) var jag jättenöjd med senast. Hon slappnade av bra bakom hästar på en blöt och tung bana. Hon är en stenhård häst, väldigt stark och tålde sprutet bra på DT. Hon behövde dock loppet och blev lite trött sista 100. Samara Bay (1) ska ha en snabb gräsbana och det är viktigt att hon får ryggar att gå i. ”P-A” (Gråberg) kommer att passa bra på henne. Hon behöver koppla av över 1400 meter om hon skall stå distansen. Vi åker tidigt samma dag och hon är jättecool att resa med. 

Yellow Submarine (2) är ett sto jag verkligen gillar. Hon gjorde det fint i sina starter som tvååring, vann på dirttrack, men är en långt bättre häst på gräs. Hon kommer att passa perfekt i Göteborg som det ser ut och startspåret kan vi inte heller klaga på. Det enda som känns lite tveksamt är distansen som i mina ögon är något för kort. Jag skickar inte en häst i transport med allt vad det innebär utan ambitioner på segern, den saken är klar, säger Niels Petersen.

–Jag var väldigt nöjd med det första loppet i år som Alderran (3) gjorde. Det andra loppet var jag inte lika nöjd med. Hon gör det väldigt lätt i träning. Det är en fin häst och jag hoppas att hon kan visa mer än visat eller åtminstone mer än i senaste starten. Jag tror att gräset kommer att fungera och ser man till stammen ska det en vara en fördel. Hon går ner i distans nu. Jag tror på hästen som står med i 1000 Guineas och vi får se om hon har en chans att vara med där. Det här blir ett test om hon har där att göra, berättar Roger Osberg.  

Menada (4) startade förra året två gånger och det gick inte så bra. Vi upptäckte att hon sög in luft och hon har genomgått en caslickoperation. Hon tränar fantastiskt bra och vill alltid framåt. Jag tar ut henne trots att det är ett fruktansvärt tufft lopp därför att jag inte vill pressa henne över1600 meter ännu. Det blir en värdemätare på var hon står. Cornelia (Hartsmar) känner henne och vet vad hon kan. Vi ser det som ett lopp för att få erfarenhet. Allt annat är ett plus, hälsar Åsa Edvardsson. 

Jonica (5) behöver kanske längre distans men det är bra att börja på denna distans för året. En hård bana ska hon inte ha. Hon står kvar i Norskt 1000 Guineas och Norskt Oaks. Vi får se om hon är bra nog att vara med där, säger Kahlil De Burca.  

–För Red Coultish (7) är det nu upp till bevis då hon får gräs under hovarna. Hon måste höja sig duktigt för att vi ska fortsätta matchningen mot de klassiska loppen. I och med att det inte blev något gräslopp på Bro Park så får vi åka till Göteborg i stället. Hon verkar vara lugn så resan ska gå bra. Vi gör ett försök och ser hur det går, berättar Roy Arne Kvisla. 

V64-3 / V4-1 Göteborg Galopp lopp 4, 1200 meter gräs

Det här loppet ser jämnt ut och efter strykning hamnar Silky Road (8) överst i rankingen. 

–Han gick sitt sämsta lopp någonsin senast och det känns som att det är många steg att ta på kort tid från att vara slagen många längder till att vinna nu. Gräs är bättre för honom och motståndet är lite lättare men det blir som sagt svårt att vända trenden på en vecka, säger Tobias Hellgren.

Teerex (3) höjdes tre kilo på andraplatsen senast men står kvar med den gamla vikten. Dessutom har han fyra kilo av med lärlingen. Det skulle förvåna mig om det går dåligt över 1200 meter med viktlättnad på gräs. Jag räknar med att vara bland de tre. Han ska kunna svara upp mot sitt gamla formtal. Vi åker på söndag morgon, berättar Göran Schillström. 

Moojim (4) är van vid tyngre ryttare hemma så vikten ska han kunna bära. Han måste räknas här, varnar Peter Jardby. 

Cromer (6) har haft sadel på sig tio gånger nu och har tränat lika mycket nu som på hela förra året. Om banan blir lite mjuk på toppen så kommer han att klara av den bra. Han måste inte ha spets utan kan ligga på rulle. Han funkar med alla typer av löpningsförlopp och har god vinstchans, säger Henrik Engblom.  

Ruby Dream (7) tror jag går mycket bättre på gräs och 1200 meter passar bättre än 1600 meter som var lite för långt förra gången. Blir det tungt är det ingen fördel. En lätt eller god gräsbana skulle passa honom väldigt bra. Han tränar jättefint hemma. Tyvärr fick han stå över ett jobb i veckan men det berodde inte på honom utan på väderleksförhållanden. Jag förstår inte varför han varit så dålig i loppen. 59 kilo på ryggen är okej men det kommer ut några bra hästar med högre vikt den här gången. Jag tycker att han borde ha chans, säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. 

Buckwalk (2) är struken. 

V64-4 / V4-2 Göteborg Galopp lopp 5, 2200 meter gräs

Vi rankar Dina Danekildes Papaya (11) överst. 

–Hon har varit ute på för kort distans och för lätt bana. Jag hoppas att det blir lite svikt och en mjukare bana. Det kommer att passa henne. Distansen är bättre och hon är inte borta här. Hon är en lite entaktad häst och det känns som hon har utvecklats i år. Jag blir besviken om hon inte gör ett bra lopp. 

–Vi förstod inte senast vad som hände med Xcel (1). Det var nog ”en ärlighetsfråga”. Han saknar inte kapacitet men viljan att göra jobbet är inte hans bästa egenskap. Jag hade inte ”satsat banken på honom” men han kan vinna på sin kapacitet, hälsar Jessica Long.  

Millie Grazie (2) har varit fin i sina arbeten inför årsdebuten och jag gillar henne – det är ett fint och lätt sto som jag tror kommer få en bra säsong. Hon har utvecklats ordentligt under vintern och distansen är i mina ögon en klar fördel. Hon var inte i ordning i fjolårets sista start och det loppet är bara att glömma. Nu är det äldre hästar emot, men loppet är inte det bästa och vi har ju även åldersviktsfördelen på sju kilo att ta hänsyn till. Jag tycker att Millie Grazie (2) ska ses med bra vinstchans, säger Cathrine Erichsen.

Hopespringseternal (5) gick ganska anständigt på Klampenborg trots att han bara blev trea. Det är första gången han får lite distans. Han är ingen världsstjärna men i den här klassen kan han räcka. Han är efter den engelska derbyvinnaren ((Harzand) Reds. anm.)) och har alltid sett ut som att han ska ha distans. Han borde definitivt ha platschans även om det kanske inte är en het vinstchans. Startfältet är inte jättestort heller vilket är en fördel, menar Tobias Hellgren. 

History Hill (6) har tränat väldigt fint men i sista jobbet var jag dock inte så nöjd med henne. Hon var inte på humör då för banan var för hård här hemma efter att det regnat. Det ska bli spännande att se henne på tävlingsbanan igen och ju tyngre det blir desto bättre. Hon är lite knepig i boxarna. Hon är i ordning, gillar gräset och är bra för klassen. Hon ska ha chans här. Jag har stor respekt för Hawthorn (8), säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. 

Hawthorn (8) är en väldigt tacksam häst och älskar sitt jobb. Han årsdebuterade för två veckor sedan och gjorde det jättebra. Han bör vara framsatt med det loppet. Det är tacksamt med tre kilo av och Liam Doran har ridit de senaste tre starterna så de kommer bra överens. Han gör alltid sitt bästa, berättar Roger Osberg. 

Mukhaater (10) känns väldigt fin och står bättre till den här gången. Banan kommer passa väldigt bra om den inte blir för hal. Han är stark så en tung bana fungerar. Han kommer att kriga på söndag, hälsar Sophia Andersson. 

V64-5 / V4-3 / LD-1 Göteborg Galopp lopp 6, 2200 meter gräs

Det här loppet är inte lätt att bena ut men vi tror att två hästar höjer sig över de andra i ett svåranalyserat lopp. Vi rankar Two Times (11) först, tätt följd av Chilterns (12)

Two Times (11) hade en väldigt fin säsong i fjol och utvecklades mycket – tror dessutom att det finns mer att plocka ur hästen det här året. Han är fin i träningen inför detta, men har samtidigt ett ganska vasst humör. Distansen är den rätta och Two Times (11) kommer att gynnas av att gå i Sverige den här gången över upploppet. Jag plockar av blinkers och tror på väldigt fin segerchans då banan i Göteborg lär passa min häst, säger Cathrine Erichsen.

Annette Stjernstrand tränar vår tipstvåa och har ytterligare två hästar med i loppet. 

Chilterns (12) har gjort två bra lopp i år. See You Soon (13) kanske behöver loppet då han olyckligt blev struken senast då han fick en spark bakom boxarna. Det märktes inget på honom efter det. Även om han saknar lopp i kroppen så gör han å andra sidan alltid bra lopp. Topas Royal (14) måste ha fäste. Han är en fin häst och tränar bra. Han går inte på DT utan ska ha gräs. Han vill inte ha en regnhal bana. Han är lite speciell att rida men vi får hoppas att det går bra. Ryttaren rider honom för första gången. Jag har svårt att skilja våra tre åt, säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.

–För Queen Of Skara (2) är 2200 meter en ganska optimal distans. Hon fungerar på en snabb och god bana. När hon vann som tvååring var det blöt bana så det kan fungera också. I träning har jag svårt att få henne mer “fit” så träningsmässigt har jag gjort det som kan göras. Sedan är det svårt att bedöma hur långt det räcker. Det är ju årsdebut. Hon är en ärlig, entaktad häst, menar Henrik Engblom. 

Luna Kalejs (4) gjorde det bra senast. Hon har visat att hon är bättre på gräs än DT. Nu är det många hästar i loppet och det behöver stämma på vägen. Göteborg är en rättvis bana så det bör lösa sig, menar Roy Arne Kvisla. 

Stefan Rödjare tränar numera Saltie Girl (8). Han berättar för oss att hon gått i hagen i två månader efter jul och därefter satts igång. Stallet tränar väldigt varierat med hoppning, uteritter och canters på en mindre bana. De åker till Bro Park en gång i veckan och går fort. 

Saltie Girl (8) är fortfarande ny i vår regi och vi håller på att lära känna henne. Det långa upplopp passar henne och gräs är en fördel. Hon har gjort det bra på Göteborg tidigare. Hon har en ny ryttare (Angelika Berg) i sadeln men fyra kilo av är en fördel då hon inte är så viktbärande. Lyckas ryttaren hålla henne så hon inte tar ut sig för tidigt, som hon gjort i de senaste två starterna, tror jag hon kan göra bra ifrån sig. Hon är i bra form och vi ser fram emot söndag. 

Black Pepper (10) känns väldigt fint. Vi sätter på blinkers den här gången. I det förra loppet gick det för fort från början och det är bara att glömma. Hon ser väldigt fin ut för dagen. Nu går hon upp i klass med lägre vikt. Hon står distansen ”hela dagen”. Jag tror hon har en bra slutspeed om hon får spara sina krafter, berättar Patrick Wahl.  

Tiger´s Carlras (15) tränar riktigt bra men vi går upp i distans nu. Det är ett fint startspår för henne. Hennes sista två starter har hon dock inte varit så bra. Resan är inga problem, hälsar Rikke Rohbach Bonde. 

V64-6 / V4-4 / LD-2 Göteborg Galopp lopp 7, 1400 meter gräs

Vi rankar Jessica Longs Good Eye (11) först. När han är bra är han riktigt bra men banan på söndag kan ställa till det. 

–Han har tränat bra. Det får inte bli en för mjuk och tung bana. Om det blir en bra bana för honom och det stämmer i loppet så ska han räknas. 

Heart Of Dreams (1) tappade lite start senast men avslutade bra. Nu blir det äntligen 1400 meter och gräs – det är perfekt distans och ett perfekt underlag. Förutsättningarna är bra även om det är femton hästar i loppet och bra emot. Jag tror hon behärskar alla typer av gräsbana. Malva (Blademo) rider igen och Heart Of Dreams (1) står bra till med vikten med lärlingslättnaden. Vi åker tidigt på söndag och hon är jättecool att resa med, hälsar Alice Elmerskog.  

Fury The Bullet (2) har gjort sina bästa lopp i Göteborg. Vi har väntat länge på honom nu och han har fått ett bra spår och har ett intressant viktläge. Han vinner när som helst, varnar Patrick Wahl.  

Alsimsaam (3) är redo att starta och vi har nu hittat ett lämpligt gräslopp för honom. Det enda minuset med honom är att han inte har släppt vinterpälsen alls men det skall nog inte ha så stor betydelse för honom, säger Roy Arne Kvisla. 

Tootick (5) har växt en del i vinter. Han är träningsvillig så formen sitter där. Han har också blivit tuffare med andra hästar mot förut och jag tror inte han ger sig längre. Vi har tränat utan sidoludd och han kommer inte heller att gå med den utrustningen i loppet då han som sagt blivit tuffare och inte behöver den hjälpen längre. Han har också fått självförtroende och är kung i hagen hemma nu. Det kommer att bli trångt med många hästar i loppet. Malin (Holmberg) känner honom sedan tidigare. Jag hoppas han visar samma kapacitet som han visar i träning och är med därframme. Det kan förstås saknas lite luft men han är tränad för att kunna gå längre distanser i år så jag hoppas ändå att ”luften finns där”. Hemmabanan är alltid lite lugnare för honom och det blir också en kort resa vilket är en fördel, hälsar Åsa Edvardsson.  

Annette Stjernstrand sadlar ut två hästar i loppet. 

–Gräset passar Lemon Smile (7) bättre. Jag red henne inte så bra i förra loppet på Jägersro. Hon tränar fint men har väldigt svårt att få till det i lopp. Kapaciteten borde hon ha för att få pengar i det här loppet. Får Barny (10) ett fint lopp så går han alltid bra till slut. Jag var nöjd med hans start på Klampenborg senast (8/5) och har varit fin hemma efter det. Han fick också ett tuffare jobb i veckan. Spåret spelar ingen roll. Han är ändå seg från start. Han måste få sitt lopp för att det ska fungera, säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.

Filia Kalejs (8) hade inte släppt all vinterpäls innan förra loppet men gick bra och vann. Hon känns jättebra efter loppet och har släppt all vinterpäls nu. Jag tycker att hon har en bra chans här, varnar Dina Danekilde.

–Jag har förträngt Karen From Finance (13) senaste start på Bro Park då hon ”tackade helt nej till underlaget”. Banan kommer att passa om den inte blir för tung och hal. Det här är ett tufft lopp och jag har inga större förväntningar, menar Sophia Andersson.   

Zingaro Boy (14) tränar bra men behöver loppet då det är första gången ut i år, berättar Peter Jardby.  

V3-1 Göteborg Galopp lopp 8, 1200 meter gräs

I lopp 8–10 är det V3-spel. Det åttonde loppet är Queen Anne - memorial för arabiska fullblod och vårt tips till CR Yaqzhaan (6) som är en lovande fyraåring med en mersmakande årsdebut avklarad. Nu är det dags för favoritunderlaget gräs.

– Han har inte gjort så många lopp och vi har tagit det lugnt med honom. Det ska vara roligt att komma ut och tävla och då ska man vara försiktig när de är unga. Han vet när det är tävling och är professionell i sitt uppförande då han är lugn i alla moment och det är först när ryttaren sitter upp som han taggar till. CR Yaqzhaan (6) är min egen uppfödning och mamman var väldigt bra. Han föredrar gräset men överraskade på Bro Parks DT senast. Vi har inte spikat säsongen ännu utan får se hur han presterar framöver. På pappret ska han kunna vinna på söndag men det är första gången på 1200 meter. Highland Queen (2) har aldrig slagit honom på gräset men jag har respekt för henne. Jag tror på chans, berättar Marie Cederbom. 

Camilla Nilsson tar ut två hästar. 

Pharitz Dahhia (4) har tagit debutloppet bra. Nu är hon lite brunstig och var lite seg igår (torsdag). Hon har tränat lite på gräset hemma. Ett långt upplopp är positivt men jag är fundersam över om distansen kan vara för kort? Per-Anders Gråberg rider igen och han känner henne ännu bättre nu. Hon är tränad för att vara i ordning men det är svårt att säga hur hon kommer att behärska underlaget. Hon är en liten nätt häst så hon kommer inte att ”gräva ner sig” i banan. Katyusha (7) var fyra senast och de hon fick stryk av i årsdebuten var en klass bättre. 1400 meter hade varit en bättre distans. 1200 meter kan vara lite för kort. Hon går på alla underlag. Är hon fyra-femma så har hon gjort det jättebra. Av våra två är Pharitz Dahhia (4) bästa chansen. 

Maria Hagman-Eriksson sadlar också ut två hästar. 

Roslyn (5) är min bästa chans av våra två. Hon strular dock en del hemma i träning och det är bra hästar emot. CR Tahfeem (8) tror jag inte lika mycket på som Roslyn (5).  

V3-2 Göteborg Galopp lopp 9, 3800 meter gräs – häck 

Det nionde loppet är anrika Lindarängen Memorial och tillika häckpremiär. Vi tippar Wontgetfooledagen (4) först. 

–Han gick bra senast på ”dirten” men Mr Suarez (2) ”fick loppet” då och han kunde inte rå på honom. Han kommer att slåss om segern här. Den här uppgiften är ett förlopp till Champion Hurdle. 

Utmanar gör den comebackande stjärnan Luris Pegasus (3). 2018 vann han och Christopher Roberts Champion Hurdle på Strömsholm med sex längder. 

–Han har inte startat på två år så vi ser det här som ett led i matchningen. Luris Pegasus (3) är en kapabel häckhäst men det är tufft motstånd, säger ställföreträdande tränaren Christopher Roberts som också sitter upp i sadeln. 

En annan stark utmanare är häckdebuterande Mr Suarez (2). Tränare Patrick Wahl har tidigare berättat för oss att han hoppar riktigt bra. Nu är han dock osäkert startande. 

–Han har hostat lite veckan och vi tar givetvis ett blodprov på honom. Startar han har han bra chans. Han tyckte det var skoj senast när han vann över 3200 DT på den släta banan på Bro Park. 

V3-3 Göteborg Galopp lopp 10, 3200 meter gräs – häck

Liars Corner (5) borde ha bra chans i maidenhäcklöpningen. Kahlil De Burca tränar. 

–Han hoppar bra. Det spelar ingen roll vilken typ av gräsbana han får. Jag är orolig för Incognito (1) och Pushaq (4) men jag förväntar mig att han gör ett bra lopp. 

Lady In Focus (3) är struken.