Nyheter

Tränarintervjuer 15/9 – Lunchtävlingar på Jägersro Galopp

Publicerad
Jägersro håller i lunchtävlingarna och V4-spelet som inleder dagen klockan 12:20. V5-spelet startar i lopp fyra. Lunchdubbeln börjar, som brukligt är, i lopp tre. Lycka till med spelandet.
b0w0mmhkrshromocn2e
Tar Giant Sally andra raka segern i V4-4? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

V4-1 Jägersro lopp 1, 1200 meter DT 

–Don Pablo (1) var lite positiv senast, då var det blinkers på för första gången. Jag hoppas att det får ännu bättre effekt nu. Han kan nog mer än sitt tal, om han sen visar det nu eller i en senare start är svårt att säga, berättar ställföreträdande tränare Oscar Berneklint. 

–Bolivar Roads (2) kom inte ner i banan senast och det blev inte något bra lopp. Han var långt ute i spåren, men ändå inte stort slagen. Jag tycker att han ska ha vinstchans här, säger Francisco Castro. 

–Black Power (4) har vi hittat ett passande lopp till, möter äldre hästar för första gången, men det tror vi ska gå bra. Vi tror på vinstchans, hälsar ställföreträdande tränare Annika Dellinder. 

–Moneytalks (5) är helt klart mer av en sprinter än en ”miler”som har gått bra på Jägersro förr. Han har bra form och det är rätt distans, säger ställföreträdande tränare Kim Andersen.  

–Camaluna (6) har inte startat på länge, men hon tränar på positivt, tycker jag. Hon behöver kanske loppet även om jag hoppas att hon är i den främre träffen, hälsar Öllegård Gren. 

–Four Dragons (7) fick en smäll på skenbenet direkt efter start senast och det fördärvade loppet. Vi glömmer den starten. Hon är okej nu och tränar som hon alltid har gjort. Hon är väldigt ambitiös av sig. Det ser bättre ut nu och han har tre kilo av i lärlingslättnad, säger ställföreträdande tränare Christer Peters. 

–Cece Admirable (8) ligger jag ”platt” med inför denna start. Han kommer att gå med aluminiumskor i stället för de vanliga järnskorna då jag planerar en start på gräs i inom en snar framtid, berättar Malin Roth. 

–Lucy In The Sky (9) står naturligtvis hårdare till nu då hon belastades med två kilo i sista starten. Hon ska tas med om man tar med tre, fyra hästar. Spåret är inte det bästa, men distansen är bra, säger Peter Jardby. 

V4-2 Jägersro lopp 2, 1200 meter DT 

–Camacha (1) anmälde jag för att hon ”jobbar bra” nu. Det är hennes första start efter en liten skada. Vi har ingen press på henne här och hon är inte vässad, säger Paul Fitzsimons. 

–Stargaze (2) är jämngod med Penny. Jag tycker att båda ska ha chans att vinna loppet, säger Francisco Castro. 

–Civilon (3) tränar positivt och det ska bli intressant att se honom här, hälsar Francisco Castro. 

–Red Hunting Hawk (4) är en fin och väldigt ärlig häst som ska kunna gå på dirttrack även om det är första gången på underlaget. Han förlorade på Övrevoll mot Downtown Leo och Chiefof Comanches och de är bevisligen bra hästar. Förlorar han så förlorar han mot en bra häst, säger ställföreträdande tränare Kim Andersen.  

–Penny (5) kom lite efter från start senast, men kom sedan tillbaka bra, hälsar Francisco Castro. 

–Steinar (7) är en jättefin talang och med tanke på hur han uppträdde i kvalet så har han chans. Sen är det debut, så det är alltid svårbedömt, berättar ställföreträdande tränare Oscar Berneklint.

–Candy Cake (8) debuterar här. Har haft problem med startboxarna, men det gick ju bra i kvalet. Hon möter några bra hästar här, hälsar Thomas Christensen.

V4-3 / LD-1 Jägersro lopp 3, 1200 meter DT 

–Kinsman (2) har fått ett bra spår och jag vill se honom över 1200 meter även om distansen är ett frågetecken, trots två segrar. De segrarna togs dock mot mycket lättare motstånd. Distansen är nog på gränsen på vad han kan gå på. Han mår riktigt bra för dagen och nästan exploderar för tillfället. Om han är bra nog på onsdag satsar vi eventuellt på ”Peas And Carrots Mile”. Vi vet att han har ”speeden och växlarna”. Det här är ett steg upp i konkurrens och vi får som sagt se hur han hanterar distansen nu, säger Paul Fitzsimons.

–Amon Ra (3) visade senast att han är på ”G”. Har gått bra på 1200 meter och det känns som om vi har vinstchans i de tre första loppen, hälsar Francisco Castro. 

–Freemanip (4) gick upp ett kilo i formtal på sin andraplats senast. Han har ett bra spår och håller fin form. Distansen är hans ”max” och han har ingen vinstchans här, säger Peter Jardby. 

–Mr Stenson (6) är lite ojämn, men har han en bra dag är han med långt framme. Han brukar avsluta bra, berättar Fransisco Castro. 

–Hot Chocolate (7) håller sin form och får hon sitt lopp har hon vinstchans, säger Lennart Reuterskiöld Junior.  

–Glorious Player (8) hamnade mitt i högen av hästar senast och det gillar han inte. Han gjorde ändå en okej insats med tanke på att han inte startat på ett tag, upplyser Ellinor Rasmusson. 

–Zamson Zaid (9) tränar som en vinnare, så där har vi förhoppningar, säger Dina Danekilde. 

V4-4 / V5-1 / LD-2 Jägersro lopp 4, 1200 meter DT 

–Sweet Home Alabama (1) sätter vi blinkers på. Jag blir inte förvånad om hon vinner – men inte heller förvånad om hon inte vinner, berättar ställföreträdande tränare Oscar Berneklint.

–Giant Sally (2) fick två kilo i formtalshöjning för vinsten senast. Jag tror att hon ska kunna göra en liknande prestation som senast. Hon borde kunna vara bland de tre, hälsar Jan-Erik Pettersson. 

–Chapulin (3) utvecklas för varje start, men han behöver nog utvecklas lite till, säger Ricardo Ramallo. 

–What Dose (5) tycker jag är min bästa vinstchans under dagen. Jag var besviken på henne senast, nu har vi ändrat träningsupplägget en del så hoppas vi att hon ska gå bättre, hälsar Ricardo Ramallo.

–Metalimo Surprise (8) var fyra i debuten i Stockholm. Kom sedan bort i en start här hemma. Han står bra till, upplyser Francisco Castro. 

–Cheese Cake (9) får nöta på här hemma och var lite positiv som trea i senaste starten, berättar Thomas Christensen. 

–Mrs April (10) känns mycket fin för dagen. Senast avslutade hon jättebra efter att ha fastnat bakom trötta ryggar genom upploppskurvan. Distansen är i kortaste laget, men hon har tidigare presterat bra på den, säger Yasmine Nilsson. 

V5-2 Jägersro lopp 5, 2400 meter DT 

–Archimedes Face (1) har också visat att han klarar distansen. Normalt sett borde alla mina tre ha vinstchans, men jag kan inte riktigt säga vem som har bäst chans, hälsar Lennart Reuterskiöld Junior. 

–Ocean Side (2) tränar bra och det finns inget att anmärka på. Han reser tidigt under tisdagen, säger Maria Johansson. 

–Xcalibur (4) lider fortfarande av att han straffades hårt av handicappern. Han håller annars sin form och vi vet att han klarar distansen. Normalt sett borde alla mina tre ha vinstchans, men jag kan inte riktigt säga vem som har bäst chans berättar Lennart Reuterskiöld Junior.  

–Magic Rock (5) vet vi inte riktigt var vi har ännu och nu testar vi lite längre distans. Normalt sett borde alla mina tre ha vinstchans, men jag kan inte riktigt säga vem som har bäst chans hälsar Lennart Reuterskiöld Junior.  

V5-3 / V3-1 Jägersro lopp 6, 2200 meter DT 

–Ocean Pearl (1) var brunstig i onsdags på Bro Park. Vi skärper upp henne med sidoludd och hoppas på att Jägersros banunderlag och den länge distansen passar henne bättre. Hon reser tisdag morgon, berättar Maria Johansson. 

–Oaktree (3) är från en familj som vill ha distans. Han är fortfarande med i St Leger och ska vi satsa vidare behöver han starta. Han är verkligen ingen dirttrack-häst och jag tror att han är mycket bättre på gräs. Han är bara med för att få ett lopp i kroppen, upplyser Paul Fitzsimons. 

–Powerhouse (4) vinner snart lopp. Allt är väl med honom, det är väl Sam att slå, säger Vanja Sandrup.  

–Sam (5) tror jag egentligen passar bättre på ”dirten” än på gräset och har ju också gjort flera fina lopp på Jägersro. Det är klart att han har chans, hälsar Jessica Long. 

–El Chapo (6) tränar bra och är ett triobud, det är Powerhouse och Sam emot. Powerhouse tror jag att vi kan slå, Sam vet jag inte, säger Ricardo Ramallo. 

V5-4 / V3-2 Jägersro lopp 7, 1730 meter DT

–Suo Gan (1) är rutinerad och vet vad han gör. Det är bättre distans nu och vill han så kan han, berättar ställföreträdande tränare Oscar Berneklint.

–Amazing Halo (2) skadade sig förra året och är opererad. Gör nu årsdebut och jag är nöjd med hur hon känns. Annars skulle hon inte ha startat, hälsar Jan-Erik Pettersson.

–Sixten Blixten (3) satte vi på blinkers förra gången för att hjälpa honom att fokusera och inte bry sig så mycket om de andra hästarna. Vi fortsätter med den utrustningen. Vi har siktat på det här loppet över 1730 meter och han hanterar distansen. När han blir äldre kommer det att bli längre distanser. Han har tagit det förra loppet bra och är i väldigt fin form. Han kan vinna det här, säger Paul Fitzsimons. 

–Primacor (4) gjorde sitt bästa lopp någonsin för mig på en distans som är på gränsen till för lång för honom. Om han gått utvändigt hade han kanske kunnat hota om segern. Suo Gan kan bli för svår om han visar lite av sitt gamla kunnande, men Primacor ska räknas. Han förtjänar en seger, berättar Hans-Inge Larsen. 

–Tim the Greatest (6) har det blivit fel för. Först var han långsam från start, sedan satte vi på blinkers och då blev han lite ambitiös. Planen är att sätta ner honom i rygg, då tror jag att han kan avsluta bra, hälsar Dina Danekilde. 

–Tindalltrendeagle (7) tränar bra och får han rätt löpning kan han vara med där framme, men knappast vinna, säger Jan-Erik Pettersson. 

V5-5 / V3-3 Jägersro lopp 8, 1600 meter DT 

–LS Armani Diamond (1) är en humörshäst och om allt stämmer för honom så kan han överraska. Vi reser under tisdag eftermiddag, säger Johanna Ericsson.

–Elementary Neutron (3) gjorde av med en massa onödig energi i ledvolten på Bro Park senast. Vi tar av blinkersen och har ansökt om att cantra först nu och hoppas att han inte gör av med onödig energi. Han är fortfarande orutinerad. I träning är han starkare än No Risk No Reward, men han ska få till det i loppen också. Jag tycker att han borde vara bland de tre, berättar Charlotte Goss. 

–Wellington (4) är pigg, glad och tränar bra. Den gamle Wellington hade ju lätt kunnat vinna det här, men vi får se om han hittar motivationen i lopp, säger Charlotte Goss. 

–Katyusha (5) är allt väl med. Det gick för fort senast över en för kort distans och hon kom inte till i loppet. Jag tror att No Risk No Reward är svårslagen och Elementary Neutron kan bli svår också. Vi får sikta på en peng bakom dessa. Distansen är bättre för henne nu, hälsar Camilla Nilsson. 

–Prins Sham (7) tränar på bra och känns fin. Men, det är ju en lång resa och första starten på ny bana så det kan gå hur som helst. Vi reser under tisdag eftermiddag. Vi har såklart förhoppningar på honom, säger Johanna Ericsson.

–CR Tahfeem (8) åker vi ner och testar med, men det är inga stora förhoppningar. Hon har tränat på ganska mycket innan detta, men jag tror att hon behöver mer i kroppen för att gå bra, upplyser Maria Hagman-Eriksson.

–No Risk No Reward (9) visade i debuten att han står distansen och speeden har han. Jag får nog säga att han är min bästa chans i det här loppet, men är orutinerad och har bara en gjort en start. Han är en väldigt liten häst som känns fin i träning och hanterar banunderlaget på Jägersro, avslutar Charlotte Goss. 

Jägersro lopp 9, 1730 meter DT

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat loppet.

5 Otama Mareld – 1 Claes  – 3 Walvis Bay Outs: 4 My Spirit