Nyheter

Tränarintervjuer 15/8 – V64 med Göteborgs Stora Pris på Göteborg Galopp

Publicerad
Det vankas fina tävlingar på Göteborg Galopp. V64-spelet startar i lopp två klockan 12:20. V4-spelet startar i lopp fyra och lunchdubbelspelet i lopp sex. Intervjuerna presenteras i nummerordning. Redaktionen arbetar för högtryck och vi kommer att fortsätta publicera intervjuer under helgen. De kommer då att klistras in i intervjublocket. Lycka till med spelandet.
h5rboesbqugg2bpbj1m
Gold Tyranny är en riktig "skjutare" och passerar vid seger i Fred Armstrong Cup (V64-1) tre miljoner insprunget. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

V64-1 Göteborg Galopp lopp 2, 2200 meter gräs

– Havana Red (1) gick jättebra senast och kommer att göra ett topplopp igen, meddelar Lennart Reuterskiöld Junior. 

– Jonica (2) har inte så mycket lopp att välja på. Vi siktar på Oaks på Övrevoll som är hennes stora mål. Hon är en gräshäst och jag vill inte ta ut henne på dirttrack med en massa vikt. Vi åker sent lördag kväll och kommer på söndag morgon. Jag tror hon slutar trea eller fyra här och är nöjd med det, upplyser Kahlil De Burca. 

Victor Kalejs (3) har inte varit som bäst i de senaste loppen, men har nu piggat på sig, ser glad och nöjd ut - och tränar plusbetonat. Han trivs i Göteborg och distansen är inget bekymmer. Viktläget 'är hanterbart och Victor Kalejs kan vinna det här, säger Roy Arne Kvisla.

Sublissimo känns bra (4). Jag hoppas på att han kan hantera resan bra då han är en känslig och lättstressad häst. Det har gått bra att resa till Bro Park när vi tävlat där. Vi övernattar inte, säger Jenny Hedlund. 

Gold Tyranny (5) har väl inte gjort sina bästa lopp på gräs, men nu tror jag att vi har en banprofil som passar, meddelar Lennart Reuterskiöld Junior. 

Sel Sea (6) tror jag ska passa bra på gräs, vi ser det som en liten test. Nu ska det komma lite regn och då blir det lite svikt i banan vilket ska passa, säger Lennart Reuterskiöld Junior

V64-2 Göteborg Galopp lopp 3, 2200 meter gräs

– Scytale (3) är osäkert startande här, men startar hon är hon förstås i ordning. Senast slappnade hon inte av i början och det blev ett sedan ett stopp i svängen. Efter det tog krafterna slut. Göteborg Galopp är favoritbanan och slappnar hon av så kan hon göra ett bra lopp, berättar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. 

Hopespringseternal (4) är enligt mig inte korrekt formtalsvärderad, men det finns det fler som inte är i det här loppet. Nu är det en löpning så det spelar mindre roll. Han har gått bra på Göteborg Galopp förut. Ju mer det regnar desto bättre för honom. I ett ganska mediokert maidenlopp är han en av flera som har chans att vinna, hälsar Tobias Hellgren. Obs! Nytillkommen intervju sedan ursprunglig publicering. 

Ravaillac (5) är en fin häst som dock har slitit med halsproblem den senaste tiden. Han mår bra, men jag ska ta mig en funderare om han är klar för start redan på söndag. Banan i Göteborg borde passa perfekt, säger Wido Neuroth.

– Fox Eye (6) gick ett bra lopp senast. Täta starter tror jag inte är något problem och det ser intressant ut, hälsar Jessica Long. 

– Rainbird (7) tränar på fint hemma, men låter fortfarande i halsen. Hon gjorde ett jättebra lopp senast. Slappnar hon av och kan andas tycker jag att hon ska vara bland de tre. Chaves sitter upp nu. Fredrik (Janetzky) som red senast tyckte att det är bra om jag tar ta ut henne på lite länge distanser. Hon är den enda fyraåringen i loppet, säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. 

V64-3 / V4-1 Göteborg Galopp lopp 4, 1400 meter gräs

Klint (1) står bra till viktmässigt och har fördelen att ha löpt på banan tidigare, hälsar Susanne Berneklint. 

Cups and Cake (2) gick okej ”I000 Guineas” på Övrevoll, men jag var inte jätteimponerad. Det här loppet får ses som ett ”återkomstuppdrag” och jag hoppas hon presterar en solid prestation. Jag blir inte överraskad om hon springer bra men inte heller överraskad om hon presterar dåligt. Hon måste förbättra sig och har haft dålig form i år. Det blir inget Oaks för henne i Norge då det är för långt. Jag tror hon är bäst över 1400- till 1600 meter. Det här är ett väldigt bra lopp för treåringar, meddelar Kahlil De Burca.  

Don Pablo (4) ska bli jätteintressant att se på gräset. Han har bäst kapacitet av mina, men vi vet ju inte hur underlaget ska passa, säger Susanne Berneklint. 

Mirador (5) är fortfarande en liten baby. Han var helt okej senast, nu testar vi gräset med tanke på Breeders. Jag tror att det ska fungera, berättar Dina Danekilde. 

Miss Haven (6) har gått sämre i sina två starter på gräs. På Bro Park var banan allt för lös för henne och nu senast på Övrevoll var underlaget stenhårt. Jag hoppas på en bana åt det mjukare hållet i Göteborg och vad jag har hört är det "anmält regn"... Formen är där den ska vara och hästen har hög kapacitet, säger Wido Neuroth.

V64-4 / V4-2 Göteborg Galopp lopp 5, 1400 meter

Everest Voice (1) är toppform för dagen och att det är lite ned i distans den här gången ska nog fungera. Det är mycket vikt på ryggen, men hästen lär fungera på banan och kan nog vara långt framme. Mjuk bana vore ett plus, meddelar Wido Neuroth.

Backcountry (2) hade vi nya blinkers på vid segern senast. De har ”hål i” och jag kommer att ha samma blinkers nu. Vi fick ut en växel extra förra året då vi ändrade lite på blinkers och den höll i sig några starter. Han står inne på 86, som han hade förra loppet som han vann. Det formtalet klarar han av. Kapaciteten har han för att kunna vinna. Vill han springa så gör han det och vaknar han på rätt sida så kan han vinna det här hur lätt som helst, men han kan lika väl vara sist. Är han alltför lugn i ledvolten så är det inget bra tecken, han ska vara taggad, säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. 

Amon Ra (4) har en fördel i att det är 200 meter längre nu. Han har gått bra på gräset tidigare, bland annat på Övrevoll. Han är lite speciell och vill ha det på sina villkor, berättar Francisco Castro. 

Irish Prosecutor (5) är en stor och tung häst som vi haft lite svårt att få igång i år, men nu är han där han ska vara. Han ska passa på banan i Göteborg och distansen är inget bekymmer. Vi drog ett perfekt startspår och jag måste vara stor optimist då jag vet att han kan långt mer än aktuellt formtal, hälsar Niels Petersen. Obs! Nytillkommen intervju sedan ursprunglig publicering. 

Lushes Lashes (6) behövde verkligen loppet senast och är framsatt formmässigt. Det är ett solitt sto som passar på distansen och på underlaget - gick dessutom mycket bra vid sitt besök i Göteborg näst senast. Det är ett tufft lopp, men min häst kan försvara sitt tal, säger Roy Arne Kvisla.

Dardenne (8) är mycket bra slag för dagen och han trivs förträffligt i Göteborg. Det är aviserat en bana åt det mjukare hållet vilket skulle vara ett stort plus för Dardenne. Jag är optimist, berättar Wido Neuroth.

V64-5 / V4-3 / LD-1 Göteborg Galopp lopp 6, 1200 meter

Tootick (1) har fått ett litet ”break” efter förra loppet. Han känns bättre än inför segern på Övrevoll. Kanske var det täta starter som gjorde att han inte presterade lika bra förra gången även om jag trodde att det skulle fungera. Nu gick det loppet väldigt snabbt och han gick en väldigt bra tid och Malin (Holmberg) sa att han gick för fullt under en lång tid och det tog emot till slut och han var lite seg. Blir det blött och mjukt så är det inte hans melodi. Han vill ha en lite hårdare och snabbare bana och få fäste. Lite segervittring har jag, berättar Åsa Edvardsson. 

Layton (2) har inte gjort det speciellt bra på Göteborg Galopp. Han mår jättebra för dagen och gick ett jättefint ”jobb” i veckan. ”Om gud vill och hängslena håller” så kan det gå vägen, säger Marie Lustig med ett skratt. 

Silky Road (3) var jag lite besviken på i torsdags på Övrevoll då han inte gick hela vägen till linjen (trea då. Reds.anm.). Vi får sikta på pengar. Han är utan tvekan bäst på en lätt gräsbana, säger Tobias Hellgren. Obs! Nytillkommen intervju sedan ursprunglig publicering. 

Gift Of Youth (6) älskar Angelika Berg och bär myggvikt. Han går bättre med tjejer på ryggen. Det är lite mjukare på Göteborg Galopp än på Bro Parks gräsbana så vi provar här.  Han gillar att resa och vi åker på lördag. Jag hoppas att han är i mitten av fältet. Om vi får en slant är vi jättenöjda, säger Marie Twomey. 

Moojim (7) blir det svårare för var gång och det är alltid svårt i ”Sunday Special”. Spåret är helt okej och han är snabb ut. Han behöver fäste. Han är en av flera här, meddelar Peter Jardby. Obs! Nytillkommen intervju sedan ursprunglig publicering. 

Cromer (8) är i bra ordning och jobbar jättefint. Han tar loppen bra, men det är alltid tätt i en sådan här handicap. Han kommer garanterat att göra en bra insats, berättar Henrik Engblom. Obs! Nytillkommen intervju sedan ursprunglig publicering. 

Constanzia (9) vann näst senast, men i den senaste starten på Övrevoll så berättade P-A (Gråberg) att han fick en tryckare direkt efter start och det gick inte att ta igen förlorad mark över 900 meter. Hon har fått ett utvändigt startspår, men är ganska startsnabb och jag tror hon kommer kommer i väg bra. Hon har höjts i formtal på segern så det är lite mer vikt. Hon tränar som en ”rund miljon”. Jag har svårt att skilja mina två i loppet, Cromer har lite lägre vikt, men Constanzia är under utveckling. De är med där uppe bägge två, hälsar Henrik Engblom.  Obs! Nytillkommen intervju sedan ursprunglig publicering. 

Ruby Dream (10) prenumererar på dåliga startspår. Från det här startspåret mot bra hästar så tror jag det blir svårt. Blir banan lätt så passar det honom bra. Ju snabbare desto bättre. En god bana fungerar också, men tungt gillar han inte. I den senaste starten hade vi också spår långt ut, blev hängande i spåren och brände krutet. Den här gången får vi försöka komma ner i banan. Får han ett bra lopp så kan han vara bland de tre, men att vinna blir svårt, säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. Obs! Nytillkommen intervju sedan ursprunglig publicering. 

Quicksteps Bloom (5) är struken. 

V64-6 / V4-4 / V3-1 / LD-2 Göteborg Galopp lopp 7, 2200 meter

See You Soon (1) tycker jag ska räcka till i den här klassen, men han har varit lite ”låg” i loppen på sistone. Han känns fin och tränar på, men har inte riktigt den där formen som jag vill, det är som om han inte har den rätta motivationen. Jag tycker ändå, som sagt, att han ska kunna räcka en bit på sin kapacitet, berättar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.

Paakame Enki (2) är fin i träning och nu har Fredrik (Janetzky) ridit henne ett par gånger över distansen och vet hur hon vill ha det i början av loppet. Sist tappades spöt på upploppet. Jag har svårt att värdera motståndet, men hoppas på ett bra resultat. Hon kommer att övernatta och resan är inga problem för henne, meddelar Susanne Brunius. Obs! Nytillkommen intervju sedan ursprunglig publicering. 

Queen Of Skara (3) startar på Övrevoll under torsdagen (intervjun gjordes några timmar innan start. Hon slutade tvåa. Reds. anm.). Hon brukar återhämta sig väldigt snabbt och åker ner till Göteborg Galopp via min filial i Skara då det är närmare än från mitt stall på Bro Park. Vi åker ner på söndag till banan. och åker ner på söndag till Gbg. Lite närmare än från Bro Park. Jag är mest rädd för Quebello som går upp i distans, men stammässigt borde ha en fördel av den distansen. Jag tror absolut en hel del på henne och hon har tränat på bra. Hon får två kilo av och distansen är bra så jag tror att hon har en bra chans, meddelar Henrik Engblom. Obs! Nytillkommen intervju sedan ursprunglig publicering. 

undefined
Queen Of Skara älskar Göteborg Galopp. Här vid seger i årsdebuten den 16 maj. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Bright Light (5) tog luften tog slut för senast över 1400 meter med mycket vikt. Han gick med 65 kilo. Han har en gång i tiden halsopererats och det var väldigt varmt den dagen, vilket kan ha spelat in. Vi vill prova lång distans igen, men för första gången i min regi. Modern stod distans (Angel Light. Reds.anm.). Han är fin och rund i hullet och ser väldigt fin ut här hemma. Vi åker ner under lördagen. Att åka sent så att man är framme några timmar innan start är inte rätt melodi för honom. Nu bär han 52 kilo och ryttaren är i form. Vi åker inte ner utan förhoppningar, meddelar Catharina Vång. Obs! Nytillkommen intervju sedan ursprunglig publicering. 

Saltie Girl (6) får åka med som resesällskap till Mindbender (lopp ett utom toton. Reds. anm.) och kan då lika gärna starta. Vid senaste starten, 11/7, tycke Carlos (Lopez) hon var fin, men han kom inte loss när han ville. Efter det flyttade vi, och hästarna, ut till landet och de har tränats lite sparsamt, men ”betat desto mer”. Det verkar som det kommer regna fram till söndag och ingen av våra hästar trivs på tung bana, hälsar Stefan Rödjare. 

History Hill (7) tycker jag gör det jättebra i loppen. Ju mjukare bana desto bättre. Nora (Hagelund-Holm) ger denna gång ett kilo av och är duktig med henne. Hon var jätteduktig senast mot hårt motstånd på Övrevoll. Hon kan räcka en bit här, varnar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.

Mouli Wildrose (8) ser jag är väldigt lågt rankad, men jag tycker nog att hon borde vara bland de tre. Hon gör alltid bra lopp på Göteborg Galopp och mår bra, säger Jan-Erik Pettersson. 

– Quebello (9) bör det vara en fördel att gå upp i distans för, utan att han för den sakens skull har gått dåligt på kortare distanser. Det är positivt med en ”mjuk” bana, men oavsett underlaget så ska han ses med segerchans, meddelar Tobias Hellgren. Obs! Nytillkommen intervju sedan ursprunglig publicering. 

– Fancy Legend (10) går framåt och utvecklas för varje start, men har ju inte testat underlaget tidigare, hälsar Susanne Berneklint. 

V3-2 Göteborg Galopp lopp 8, 1200 meter gräs

– Ces Soirees La (2) gjorde ett bra lopp i Norge, men vi borde satt mer press på vinnaren som jag respekterar mycket ihop med tvåan (Downtown Leo och Street Smart. Reds.anm.). Göteborg Galopp kommer passa henne då det är en flack bana. Hon är ett fint sto och jag blir inte överraskad om hon vinner, men jag har stor respekt för några av motståndarna och hon är inte lika bra som min andra häst, Fickle Mistress, som dock saknar erfarenhet. Kaia (Sofie Ingolfsland) sitter upp och tar av två kilo (hon blev jockey torsdagen den 12/8, men på redan startanmälda hästar behåller hon lättnaden. Reds. anm.). Vi åker sent lördag kväll och kommer på söndag morgon, berättar Kahlil De Burca. Obs! Nytillkommen intervju sedan ursprunglig publicering. 

– Lyanna TG (3) har förbättrat sig mycket efter debuten där hon hoppade av dåligt och fick grässprut på sig vilket hon inte gillade. Hon hämtade sedan upp de fem längderna, men blev lite trött de sista 60 meterna. Hon imponerade på mig första gången ut. Lyanna TG är väldigt, väldigt liten och ser ut som en ponny, men hon kan springa fort, är väldigt professionell och gillar sitt jobb. Hon har inga lopp förrän i september på hemmaplan så vi testar att åka till Göteborg Galopp. Det blir svårt att slå Ces Soirees La, men hon är ett trioobjekt, säger Raphael Freire. Obs! Nytillkommen intervju sedan ursprunglig publicering. 

– Tussilago Farfara (4) är döpt av mina flickor, namnet är det latinska namnet på Tussilago. Han är inte alls så tokig, säger Jessica Long.                   

– Fickle Mistress (5) är ett trevligt sto som tränar bra och inte har gjort några fel hemma. Hon kommer att förbättras mycket mentalt med det här loppet då hon är lite ”het”. Hon är en typisk Fast Company-avkomma som bara vill gå på. Det här en stor sak för henne med resa och allt runtomkring. Jag gillar henne mycket och Fickle Mistress är den mest kapabla av mina två, men hon saknar erfarenhet. Hon är anmäld till Amacita. Vi får se om vi går för det loppet. Vi åker sent lördag kväll och kommer på söndag morgon, hälsar Kahlil De Burca. Obs! Nytillkommen intervju sedan ursprunglig publicering. 

– Queen Mack (7) är en jättetrevlig, fin och kapabel häst som tränar finfint hemma. Hon gick ett kval som följehäst när House Doctor kvalade efter att hon gjort sin debut då inte riktigt förstod sig på det här med att hoppa ut när grindarna gick upp. Det gjorde hon däremot när hon var följehäst då hon hoppade ut jättefint tillsammans med House Doctor. Jag tror att hon är lika bra som House Doctor, men hon är en annan typ av häst. Hon är liten och han är jättestor. De tränar likvärdigt och jag siktar mot SM med henne också, hälsar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. Obs! Nytillkommen intervju sedan ursprunglig publicering. 

– DDQS Super Trouper (8) är duktig på gräset och blir en duglig häst på sikt, meddelar Jessica Long. 

House Doctor (9) var jätteduktig i sin debut. Han lärde sig jättemycket på den och fick ett sådant lopp som vi ville. Det kan vara lite tätt mellan starterna, men han är bra i ordning och tränar bra. Loppet är ganska tufft och det är svårt att räkna på chansen här, men vi siktar på SM. Han är en fin och kapabel häst, säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. Obs! Nytillkommen intervju sedan ursprunglig publicering. 

Breath Me (1) är struken. 

V3-3 Göteborg Galopp lopp 9, 1600 meter gräs

Ginmann (2) har gjort två solida prestationer vid segrarna i år. Viktläget är dåligt, men ser man till det motståndarna gjort i år så måste de andra upp i hans nivå. Jag tror att Pistol kommer att ha gått fram med loppet han fick i debuten då han gick bra. Nu ska han dock upp i distans till1600 meter och möta Privilegiadosom har vunnit ett Grupp 3-lopp i Oslo Cup förra året och Ginmann som vunnit Listedlopp. Pistol måste först visa att han kan gå två bra lopp i följd efter sitt uppehåll, Privilegiado har inte visat någon form i år och Freja Lucy står inte så bra till. Den som är före Ginmann i mål vinner. Han sätter ”formstandarden” på loppet, säger Tobias Hellgren. Obs! Nytillkommen intervju sedan ursprunglig publicering. 

Privilegiado (3) har inte alls fungerat i årets starter, men verkar vara på rätt väg formmässigt. Distansen fungerar, men är inget plus - lär dock göra ett bra lopp då han står mycket trevligt inne med vikten. Det lilla startfältet är också ett plus, upplyser Niels Petersen. Obs! Nytillkommen intervju sedan ursprunglig publicering. 

– Freya Lucy (4) kommer också att starta i Breeders´ Trophy Classic Trial på onsdag på Bro Park. Vi har ändrat en del i träningsupplägget för henne. Hon har varit en besvikelse i år, men har vuxit en del och är en stor häst nu. Hon startar här för att se var vi har henne. Motståndarna kommer in i loppet med en del frågetecken. Ginmann går ner i distans, Privilegiado har inte visat form och Pistol har varit borta länge innan comebacken. Jag tror hon kan överraska här. Vi åker sent lördag kväll och kommer på söndag morgon, säger Kahlil De Burca.