Nyheter

Tränarintervjuer 14/7 – lunchtävlingar på Göteborg Galopp

Publicerad
Göteborg Galopp står för lunchunderhållningen och bjuder på en mängd spelformer. Vi har under veckan publicerat en intervju med Niels Petersen som ni också hittar i intervjublocket. Lycka till med spelandet.
tl16lndq8ggnwshk23k
Powerpoint trivs bra på Göteborg Galopp och gör årsdebut i V4-1. Vi tror mycket på henne. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

V4-1 Göteborg Galopp lopp 1, 2400 meter gräs

Loppet är mycket öppet och gardera så mycket plånboken håller. Vi rankar stall Fitzsimons Powerpoint (1) först. 

– Powerpoint (1) har tränat mycket bra och gick ett väldigt bra jobb med Kinsman på Blommeröd. Många av mina hästar har varit sjuka, men känns bra nu. Jag är besviken om hon inte är bland de tre, säger Paul Fitzsimons. 

– Dragonfly (3) är i bra ordning och med tanke på det hon gjorde senast ska hon ha bra chans. Topas Royal gick på en snabbare tid än henne då och är farlig, säger Tobias Hellgren. 

–Spirit River (4) trampade in en tåkappa i hoven i sista sväng senast och föll genom fältet. Han gick ett fint jobb på Bro Park i fredags och känns fin. Han startar med 50 kilo på ryggen och trots övervikt är det en fördel. Han kan också ha en fördel om det är väldigt varmt. Jag har lite skrällfeeling och har goda förhoppningar. Han kommer att göra en bra prestation, meddelar Göran Schillström. 

Stall Stjernstrand startar två hästar. 

–Topas Royal (6) höjdes till formtal 77. Han behöver fäste och svikt. Distansen är bra och Nora (Hagelund-Holm) känner honom. Han ska räknas igen. Chilterns (9) har fått en liten paus efter täta starter. Han är ”maxad” i handicap. Fredrik (Janetzky) har ridit honom innan och han älskar Göteborg Galopp. Det är en fördel om det inte blir en lätt och snabb bana, han trivs bättre om det blir mjukt. Av mina två tror jag att Topas Royal kan något mer kilo och har dessutom lättnad så han står bättre till, säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. 

–Queen Of Skara (7) har stabil form. Det är ett ganska tufft lopp och det kommer att bli ”åka av” vilket kan gynna de som kommer bakifrån. Hon är entaktad och har fördel med ”myggvikt”. Det är ganska öppet, hälsar Henrik Engblom.  

Enge Hazard (8) är struken. 

V4-2 Göteborg Galopp lopp 2, 1600 meter gräs

Här kommer vår V4-spik i Comme Il Faut (10).

–Comme Il Faut (10) åkte på en skada i startboxarna och fått den tid han behöver. Ägarna har flera fina hästar hos mig och Comme Il Faut är ju ett syskon till Hurricane Red och Icecapada så han har vi fått visa mer tålamod med. Jag var nöjd med insatsen senast och han kommer mer och mer. Det hade nästan varit tjänstefel av mig att inte anmäla till det här loppet då han står så otroligt bra inne. Distansen passar och Comme Il Faut ska fungera väl på Göteborgs bana och med dess banprofil. Det måste vara toppchans på segern, kommenterar Niels Petersen.

–Undercolours (3) gick ett fantastiskt snabbjobb på gräset i slutet på juni och då föddes tanken att vi ska prova med gräs igen som han inte har fungerat på tidigare. Skillnaden är att vi testar medeldistans. Det är mycket svårvärderat, hälsar Susanne Sivrup-Rosenqvist. 

–Itsawhiskey (5) fick gå i sprutet vid rail i debuten och det fungerade inte. Det blev ett prov utan värde. Jag hoppas att det inte är för kort distans och att vi får med oss en liten peng hem, säger Karola Larsson. 

–Sixten Blixten (8) har tränat på gräset på Blommeröd. Tyvärr gick ägaren nyligen bort och hon stöttade verkligen mig som tränare. Sixten Blixten var en stor glädjekälla och vi tävlar för att hedra hennes minne. Jag är nöjd om han når en mittenplacering, säger Paul Fitzsimons. 

–Summer Snake (9) har jag väntat på länge och hon gick bra senast (”Oaks Trial”. Reds.anm.). Hon har innan dess varit förkyld och hängig och var dålig på Göteborg Galopp i maj. Hon är väldigt entaktad och det kan vara för kort, men det långa upploppet kan nog hjälpa till. En lämplig uppgift, menar Vanja Sandrup. 

–Lemon Smile (11) fick ett tråkigt startspår igen. Distans och bana är passande, men hon har svårt att hitta formen och vi får vara glada om vi får pengar, säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.  

V4-3 / V5-1 / LD-1 Göteborg Galopp lopp 3, 1400 meter gräs

Vi tippar Annette Stjernstrands Backcountry (1) först. Stallet har två hästar till start. 

–Backcountry (1) får två kilo av med Nora Hagelund-Holm som har vunnit med honom tidigare. Distansen är optimal. Han är gammal häst som startat mycket och är lite humörbetonad. Han kan vinna, men också vara sist. Barny (5) står maxad i handicap och det ser jobbigt ut. Backcountry är en bättre chans, upplyser ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.  

–Kinsman (3) är anmäld i Göteborgs Stora Pris och vi måste testa honom på distansen och bana. Det här är ett bra guldlopp. Han gick ett väldigt bra jobb med Powerpoint på Blommeröd. Han känns hundra procent ”fit” och går bättre på släta banor, meddelar Paul Fitzsimons. 

Prince Of Fjords (4) är en kapabel typ i full form. Han tappade höger framsko i 2000 Guineas senast och utan den incidenten hade han nog vunnit loppet. Distans och startspår passar bra, men det här är ett tufft lopp mot meriterat motstånd. Det ska dock bli spännande att testa mot dessa då Prince Of Fjords har större uppgifter på agendan framöver. Jag gillar hästen och det borde vara bra vinstchans, säger Niels Petersen.

Snake Lake (8) är struken

V4-4 / V5-2 / LD-2 Göteborg Galopp lopp 4, 1200 meter gräs

Vi tror mest på stall Edvardssons Tootick (1)

Tootick (1) är i fin form och gick ett fantastiskt bra lopp på Övrevoll senast. Han fick lite trafikproblem i svängen, men han ”sicksackade” sig fram. Han har tuffat till sig i loppen och har segerchans. Malin (Holmberg) känner honom väl, säger Åsa Edvardsson. 

Susanne Berneklint kommer med två hästar. 

Klint (5) gillar verkligen banan och är ganska duglig på Göteborg Galopp. Han är den som vi hoppas mest på i det här loppet. Tootick är en tuff motståndare, men han är en outsider. Suo Gan (9) tar vi ner i distans. Han har mycket speed i blodet och det blir bra att börja på Göteborg Galopp. Vi tar loppet som ett ”lärolopp”, då det är en konst att tävla över sprinterdistanser. Han har mycket fart i sig, hälsar ställföreträdande tränare Oscar Berneklint. 

Moojim (6) vill inte ha en slipprig bana och gillar inte när det inte finns fäste. Om det är ”tungt” gör inget. Man kan inte bedöma honom på den senaste starten, då banan var som den var. Jag tycker han ska räknas och kollar väderprognosen kontinuerligt, säger Peter Jardby.

Welthrum (7) hade “ställt” huvudet senast och såg inte när boxarna öppnades då han bar blinkers. Han missade start och fick väldigt mycket sprut på sig, men gjorde ett bra upplopp. Vi fortsätter med blinkers. Jag tror att gräset kommer passa honom och en mjuk bana är en fördel. Han är lättriden och klaffar det så har han segerchans, meddelar Susanne Strand. 

–Om Filia Kalejs (8) gillar gräset så har hon väldigt bra chans. Jag tror på henne, varnar Malin Roth. 

Legosoldat (4) är struken. 

V5-3 / V3-1 Göteborg Galopp lopp 5, 1200 meter gräs

Vi tippar Silky Road (4) först, men när vi fick tag i tränaren så var det inga muntra toner. 

Silky Road (4) tränar inte ”lysande” just nu. Jag ligger lågt, säger Tobias Hellgren. 

Teerex (1) gör det alltid bra och är väldigt ambitiös. Han står bra inne och har fått ett bra spår. Jag tror att vi kommer att få se honom vara bland de tre och det skulle inte förvåna mig om han ”nyper det där”, varnar Göran Schillström. 

–Jag tror att Tim The Greatest (2) har bra chans om han gillar gräset. Det långa upploppet passar honom bra, säger Dina Danekilde. 

Menada (3) har fart i sig och förbättrar sig hela tiden. Kaia (Sofie Ingolfsland) red henne väldigt bra på Övrevoll och gav henne självförtroende. Det är tufft att möta så erfarna hästar och vi får sikta på pengar, hälsar Åsa Edvardsson. 

Ruby Dream (5) missade jag starten med senast och han blev hängande i spåren. Hästen är liten och 65 kilo är mycket att bära på. Göteborg Galopp passar honom. Ju snabbare bana desto bättre. Jag tror han har ganska bra chans, berättar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.  

Surreal Star (6) gick ”tom” på Klampenborg. Jag tror han är framsatt nu. Kan han göra som i årsdebuten så har han chans på en ny bana. Underlaget hanterar han, säger Hans-Inge Larsen.  

V5-4 / V3-2 Göteborg Galopp lopp 6, 1600 meter gräs

Vi tror det är dags för Kal P Dal (7) att vinna nu. Stallet har två hästar till start. 

Kal P Dal (7) var lite sliten senast, men skötte sig fint för övrigt. Det är alltid något som står i vägen i loppen. Det är ny bana och nytt underlag. Han är med där framme och ”fightas”. Powerhouse (10) är ”osynad” och har inte startat så mycket. Han gick väldigt bra senast och jag tror 1600 meter blir jättebra. Han är duktig och okomplicerad i loppen. Nytt underlag nu. Han kommer också vara med där framme. Elione Chaves valde Powerhouse. De har likvärdiga chanser, hälsar Vanja Sandrup.  

Scytale (1) möter nu bara jämnåriga. Det är tufft emot, men hon har ju kunnat formtal 72. Hon är inte lika snabb ut som i början, men har å andra sidan lärt sig att spara speeden. Spåret är okej. Jag tror att det blir svårt att vinna, men en platschans kan det vara, berättar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.  

Miss Lively (2) sätter vi på blinkers på denna gång. Hon är lite annorlunda. Om hon inte springer bättre så får vi se hur vi gör med henne, säger Paul Fitzsimons. 

Secret Account (3) är nu bättre förberedd än i debuten. Han står så pass bra till även om det kan vara i kortaste laget. Det är debut på gräset. Hans aktion säger mig att han inte ska ha några problem med underlaget. Han borde kunna vara med där framme på den kapacitet jag sett hos honom, upplyser Hans-Inge Larsen. 

Red Duke (5) är svår och har mycket humör. Det är dagsformen som avgör. Debut nu och springa kan han, men ibland vill han inte. Dagsformen avgör. Han går ut för att lära sig. Han är inget för spelarna, säger Åsa Edvardsson. 

La Paloma (6) har varit ute i väldigt hårda sällskap och startar för första gången på Göteborg Galopp. 1600 meter är mitt i prick. Hon är cool att resa med och vi åker dagen innan. Hon får inte glömmas av spelarna, varnar Annika Sjökvist. 

V5-5 / V3-3 Göteborg Galopp lopp 7, 1400 meter gräs

Vi avslutar speldagen med att spika Pharritz Dahhia (1), men från tränarhåll låter det återhållsamt. Stallet har två hästar till start. 

–För Pharritz Dahhia (1) är det tuffare nu och hon står sämre till viktmässigt. Hon är fortfarande grön och har en del att lära. Jag hoppas hon tar en peng. Katysha (9) jag var nöjd med senast. Det är nog lite för kort för henne nu. Det är många nya att möta. Vi hoppas på pengar, säger Camilla Nilsson. 

Stall Goss har också två hästar till start. 

Elementary Neutron (2) är vi jättenöjda med. Han gör alla rätt hittills. Det är ”mycket i huvudet” på honom, men han är otroligt snäll. Nu är det debut och första på gräs då han kvalade på dirttrack. Det är också första resan. Vi tror mycket på honom, men han kanske behöver det här loppet? Han är fortfarande väldigt grön. Wellington (10) har varit nedsatt av virus. Han är ärlig och rutinerad. Är han tillbaka i sitt ”gamla jag” så är han en outsider, hälsar Charlotte Goss.  

Highland Queen (4) känns toppenfin. Propositionen är väldigt bra för henne. Hon bär lite mer vikt på grund av segrarna, men jag tror absolut hon är med där framme. Vi reser dagen innan, meddelar Annika Sjökvist. 

Kasam (5) var jag jättenöjd med senast. Han tog tag i ”grejorna själv” och gjorde ett bra lopp. Nu är det nog i kortaste laget, säger Susanne Sivrup-Rosenqvist. 

Göteborg Galopp lopp 8, 1200 meter gräs

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat loppet.

2 Hodor – 3 Slim Revenge – 6 House Deposit – Outs: 5 Walvis Bay