Nyheter

Tränarintervjuer 13/6 – storloppsdag med V64 på Bro Park

Publicerad
Alla galoppälskare ser fram emot Bro Parks toppdag med två klassiska lopp på programmet, Stockholms Stora Pris (Gr3) och mycket mera. V64-spelet startar i det andra loppet, V4-spelet i det fjärde loppet och lunchdubbelspelet i det sjätte loppet. Vi önskar som vanligt lycka till med ”liret”.
pohdg8pbdusnxy9olr0
Mirach vann SM för tvååriga förra året. Kommer han att ta hem Jockeyklubbens 2000 Guineas också? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Bro Park lopp 1, 1750 meter gräs

I dagens första lopp ger vi tipset till formtoppade Heart Of Dreams (2). Alice Elmerskog tränar.

Hon höjdes rejält i formtal senast men mår bra. 1750 på gräset borde passa och hon trivs med Malva (Blademo). Det är en något hög vikt på liten häst och det talar emot. Annars tror jag på bra chans och gräset vet vi ju att hon gillar. 

Midnight Oil (1) springer inte av från boxarna och är oftast för sen ut. Det är inte så att han inte vill då han avslutar snabbt, ja, ofta snabbast av alla. Det hjälper dock inte när han ”står kvar på perrongen när tåget har gått”. Nu provar vi med gräs och en annan startplats och hoppas att startmomentet fungerar bättre. Det är svårvärderat, hälsar Patrick Wahl.  

Catharina Vång startar två hästar. 

Hootenanny (3) tränar inte så hårt hemma och går inga direkta ”jobb”. Han får gå ut här igen (startade i onsdags. Resultat: 5–6,5 längder efter. Reds. anm.). Han har startat över 1400 meter på gräset på Bro Park (20/5–2020. Reds. anm.) och gick okej då. Han hanterar underlaget. Bright Light (4) har tagit det senaste loppet bra och är jättefin i kroppen. Han får gå en del i hagen och är på gott humör. Annie (Nilsson Lindahl) ville gärna rida honom och ringde på ritten. En kvinnlig ryttare passar honom. Gräset fungerar och startspåret är väldigt bra. Han står perfekt inne och står bra till med vikten här. Vi hoppas att han visar att han är lite framsatt av förra loppet. Jag tror att han är det.  

Även tränare Roy Arne Kvisla startar två hästar från stallet.

Luna Kalejs (5) kom bort helt senast på dirttracken. Hon vill ha gräs och får det nu. Hon kan absolut bli farlig och har droppat mycket i formtal. Hon är ”ganska duglig”, framför allt på gräs. Per-Anders (Gråberg) rider henne – det blir mindre ”död vikt”. Une Autre Beaute (7) ska det bli kul att få se på gräset nu när hon äntligen är frisk. Hon gjorde ett par lopp på gräset förra året men var riktigt inte frisk. Jag förväntar mig att hon gör det bra på söndag. Löpningsförloppet avgör vem av mina som är först i mål. 

Paakame Enki (6) ser fin ut för dagen och kändes bra i träning i dag (fredag). Jag hoppas att distansen fungerar. Vi har fått en duktig jockey men han har inte ridit henne förut. Jag är glad för en plats, säger Susanne Brunius.  

–Jag har ingen anledning att tro att Tatum (8) ska göra ett dåligt lopp. Han mår bra efter starten på Övrevoll, men det här är en tuff handikap. Viktläget är också annorlunda. Jag måste ändå hoppas och tro att han ska vara med där framme, berättar Julian McLaren. 

För Fast And Free (9) ser allt bra ut. Det är en fin segerchans, varnar Sandra Brolin. 

Det är ju lite tuffare motstånd på söndag för Roman King (10). Han tycker ju om när det är lite tyngre och bra fäste i banan. Bro Parks gräs brukar ju inte ta så mycket regn och det kan snarare bli lite slirigt, men man vet aldrig. Är han glad för dagen gör han nog inte bort sig i alla fall, hälsar Tina Henriksson. Obs! Nytillkommen intervju sedan ursprunglig publicering. 

Mr Pimms (11) älskar gräset. Det är hans grej. Gustavo (Solis) får rida nu då det är lite högre vikt. Han känns bra efter starten på Jägersro och mår bra för dagen. Om han är som förra året på gräset så ska han vara med och slåss om det här. Stallet har ändå haft en downperiod så vi vet inte riktigt var vi har våra hästar, säger Maria Sandh. 

Arabianranta (12) gillar framför allt om banan blir tung och ”lite svår”. En snabb och ”bra” gräsbana gynnar inte honom. Han blir alltid som bäst när det är svårare och ”lite käppar sätts i hjulet på motståndarna”. Han kan alltså få svårt nu om banan blir snabb då han är mer stark än snabb. Viktläget är okej och Alina (Öhgren) drar av tre kilo. Han är ärlig och gör sitt bästa, men är också högt värderad i formtal efter vinterns segrar. Jag måste ligga lågt om det bli en bana åt det snabbare hållet. Alla mina hästar under dagen slår ur underläge, berättar Annika Sjökvist.

Kompletterande information: Tränare Annika Sjökvist har under lördagen återkommit till redaktionen och meddelar att hon tror på chans med Arabianranta på grund av allt regn som fallit under natten till lördagen. 

 Obs! Nytillkommen intervju sedan ursprunglig publicering.  

–See You Soon (13) blev det väldigt fel för i loppet på Göteborg Galopp. Han fick gå i front med 67 kilo på 2200 meter Han gör det oftast väldigt bra och har gått bra på Bro Parks gräsbana. Distansen är i kortaste laget. Det är svårt att chansvärdera här, säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. 

V64-1 Bro Park lopp 2, 1600 meter gräs

Ett givet singelstreck är superstoet Queen Rouge (6) som aviserar årsdebut och tillika debut i ny regi. Stallet startar också Ascot Brass (3).

Queen Rouge (6) gör debut för mig och är redo för start. Hon har jobbat mycket bra och trivs förträffligt på Bro Park. Queen Rouge är inte helt på topp ännu, men måste ju kunna vinna ändå - även om jag har stor respekt för ett par av motståndarna. Ascot Brass (3) har haft en del problem fram till detta, men är okej nu. Jag hoppas att sköter sig, men det här blev för tufft. Jag är nöjd med pengar, säger Niels Petersen.

– Jane (1) tränar kanonbra. Det är svårt från startspår ett. Hon skulle kunna gå i front men ska gå i ryggar. Hon är som sagt i bra ordning, men det är tuffa hästar emot, berättar Henrik Engblom.  

For The Roses (2) möter väldigt tufft motstånd, men gillar Bro Parks gräsbana där hon fungerar bäst. Formen är runt formtal 80 på söndag, säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.

Freed From Desire (4) är i bra form och vann på dirttrack i årsdebuten. En snabb eller god bana passar henne bäst och hon har varit fin i sina två senaste träningsjobb. Det är ett lurigt lopp. Vi har några som är oexponerade och kan förbättra sig, exempelvis Victoria Plaza. Queen Rouge är antagligen en av de bästa hästarna i Skandinavien. Det är ett lurigt lopp som jag tror står mellan fyra-fem hästar. Vi hoppas hon går bra, hälsar Kahlil De Burca. 

– Blue Gem (5) var jag väldigt nöjd med senast och det är därför jag skickar upp henne till Bro Park. Hästen är i form nu och är mer toppad för detta än inför förra starten. Det ska bli spännande att se hur hon hävdar sig, men att slå en häst som Queen Rouge är inte det enklaste. Som det känns i träning är hon absolut en gräshäst. Vi vill vara med och se hur bra hon är. Vi slår ur underläge, säger Roger Osberg.  

Jessica Long sadlar ut två hästar.

–Vi startar My Motivate Girl (7) och Victoria Plaza (9) och hoppas på en bra prestation från bägge. Man kan inte räkna bort någon av dem. Alla hästar kan förlora och jag är väldigt nöjd med mina. Victoria Plaza årsdebuterar.

undefined
Freed From Desire är titelförsvarare efter knapp seger före Victoria Plaza. Nu möts de igen. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Eesha My Flower (8) var långt slagen i årsdebuten, men banan var ordentligt mjuk då och jag skyller på det. Min häst var desto finare vid segern senast och ska vara framsatt med lopp i kroppen. Bro Park passar, men distansen är absolut i kortaste laget. Jag tror på en gedigen insats, men inte seger. Tvåa, trea och jag är nöjd, säger Cathrine Erichsen.

V64-2 Bro Park lopp 3, 1600 meter gräs

Vi chansspikar Everest Voice (5) på det lilla systemet. Han visade att han fungerar fint på bana och underlag när han vann Jockeyklubbens 2000 Guineas förra året. 

Everest Voice (5) mår bra inför den här starten och trivs på Bro Parks gräs. Han skulle sätta pris på lite svikt i banan så jag hoppas på lite regn inför söndagen. Han står fint inne i loppet och ska ha chans, säger Wido Neuroth.

Red Hot Chili (1) blåste väldigt mycket senast och behövde loppet. De kommande starterna blir lite avgörande för om vi ska fortsätta hans karriär. Han ger allt han kan och kanske har han blivit lite gammal? Han är ärligheten själv. Han har vunnit på gräs men det kan inte jämföras med hans favoritunderlag som är Jägersros dirttrack. Han har chans och ska vara med där framme om han är som förr. Han tränar som vanligt, meddelar Patrick Wahl. 

Globemaster (2) var jag extremt besviken på senast i ”Pramms”. Han var inte sig själv någonstans. Han svettades upp och var dum i startboxarna. Han kan ha varit nedsatt och sprang under förväntan. Vi glömmer det och tar nya tag nu. Han kanske hanterar gräset ännu bättre nu när han är ett år äldre? Spåret är okej. Det är bra hästar emot den här gången också. Jag tror fortfarande att han är en väldigt bra häst. Han har segerchans. Vi hoppas på att han visar hur bra han är, hälsar Maria Sandh. 

Beach Road One (3) tyckte Andreas (Tapia Dalbark) kändes fin i grästräningen i veckan. Träning är dock träning och lopp är lopp. De två gånger han har startat på gräs så har det varit över 2100 meter och det har varit för långt. Malmö sommarhandicap är nästa uppgift enligt planen, men går han bra på gräset så öppnar sig många möjligheter, säger Caroline Malmborg. 

Good Eye (4) gillar Bro Park och gräset. Inget blev riktigt rätt i förra starten då vi ”gamblade” och han gick ut med hög vikt på mjuk bana från ett dåligt startspår. Det är väldigt tufft i de här ”tajta handikapperna”, men han mår bra för dagen, berättar Jessica Long.  

Kahlil De Burca startar två hästar. 

Von Blucher (6) är i bra form och har tränat tillsammans med Freed From Desire. Han kommer alltid att vara ”Dr Jekyl and Mr Hyde”. Han trivs på distansen. ”Han är vad han är” i formtalet och blir inte bättre än så här då han är gammal nu. Han har chans här. Augustus Caesar (10) går både på gräs och dirttrack. Han är i bra form och är en liten häst som kan gå både på sprint- och medeldistans. Han gick bra i vintras och vi vill testa honom i bättre handicapper.  Vi hoppas att han blir placerad men är inte tillräckligt bra för att vinna. Han gick “bra nog" på gräs förra året i sitt enda lopp på gräs i Skandinavien. Von Blucher är “klassen i loppet” av mina, men jag är ändå tveksam på vem som är först av mina. De har inte tränat tillsammans och de är två olika hästar. Den bästa vinner inte alltid. 

Valence (7) har inte varit lika bra på Bro Park. Banan kommer att vara lite snabb, tror jag. Det kommer att passa honom bra. Han verkar inte ha tagit loppet i torsdags, då han vann på en väldigt bra tid, särskilt hårt och är mycket pigg för dagen. Om banan fungerar så har han toppchans. Han är en humörhäst – vill han springa för dagen så vinner han – annars lägger han ner verksamheten. Det spelar nog ingen större roll om han går i front eller bakifrån. Han går alltid bakifrån i träning. Han tycker att det är lite kul att jaga, känns det som. Hans självförtroende verkar ha växt ytterligare. Han vet att han är bra, säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.

Face Of Energima (8) var rejäl i årsdebuten och lär vara framsatt. Det är en tuff typ som trivs på distansen, men det här ser rätt tufft ut. Jag är nöjd med pengar i första hand, men hoppas på en ”trippelplacering”, säger Niels Petersen.

– We Got The Boss (9) slog Face of Energima senast och står fint inne i loppet. Tycker han om gräset på Bro Park så kan han vinna. Distansen är perfekt. Valence var fantastisk senast. Frågan är om han är lika bra på Bro Park som han är på Övrevoll? varnar Annike Bye Hansen. 

V64-3 / V4-1 Bro Park lopp 4, 1750 meter gräs

I Stockholms Stora Pris (Gr3) väljer vi att ranka titelförsvarande Kick On (6) först. Stallet tar även ut kanonen King David (8).

Kick On (6) ser bländande ut i träning inför detta och kan såklart vinna loppet, men det är otroligt mycket energi i honom vilken han hante får slösa för mycket av. Han har lärt mycket av vårt upplägg och jag har lärt mig av honom. Kick On trivs på banan och vann ju loppet i fjol. Om han fungerar fullt ut det ingen som rör honom. King David (8) har haft maximal otur i sina två starter i år så jag hoppas att det vänder nu. Han har knallform och jag är superhappy med min häst för dagen. Han fungerar bra på Bro Park och om Kick On underpresterar ett par procent så tror jag att King David vinner loppet i stället, säger Niels Petersen.

Vi frågade tränare Bodil Hallencreutz om ”Pramms”-vinnaren Jazz Explosion (1). Med loppet i kroppen ska hästen vara ytterligare framsatt, men vad tror Bodil egentligen om underlaget som är obekant…?

– Det är den stora frågan. Jazz Explosion (1) var väldigt bra i Pramms och tog loppet lätt med krafter sparade. Han ser mycket bra ut i träning så det här blir ett spännande test inför framtiden, informerar Bodil Hallencreutz.

Kan Jazz Explosion vinna Stockholms Stora Pris?

– Han är med i startlistan så visst kan han det, säger Bodil Hallencreutz med ett skratt.

– Learn By Heart (2) har vunnit det här loppet en gång förut. Han har haft en del problem, men har han en bra dag kan han vinna. Han är en typisk outsider. Han åker lördag morgon klockan nio, meddelar Bent Olsen.  

undefined
Learn By Heart kämpar med att komma tillbaka till toppen. Han vann loppet 2019. Repris? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp 

Match Maker (3) har gjort allt rätt för mig och det här blir ett spännande test. Han ska nog fungera gott nog på Bro Parks gräsbana, men det här ser tufft ut. Jag är nöjd om min häst är trea, säger Cathrine Erichsen.

– Victor Kalejs (4) är ganska enkel att rida om man inte tar för hårt i honom i starten. Han måste få koppla av och komma in i loppet ordentligt. Nu ska det komma regn på lördag men det ska inte vara blöt bana. Han är har aldrig sprungit på en mjukare bana om det blir det, men det spelar ingen roll, tror jag. Han är inte lika bra på gräset som han är på Jägersros dirttrack. Han överraskade positivt senast och allt har varit bra sedan dess. Han visar inga ålderskrämpor. Han är en grundkapabel häst, men det är ett tufft gäng nu. Är han bland de fyra-fem bästa så är vi glada för det, hälsar Roy Arne Kvisla. 

– Jag blir chockad om Swedish Dream (5) vinner det här loppet. Han var tvåa i Marit Sveaas förra året på Övrevoll, men tycker inte speciellt mycket om Bro Park och möter några bra motståndare. Pengar är vi glada för mot det här motståndet, meddelar Annike Bye Hansen. 

– Moomba (7) är tufft anmäld. Vi ”sticker in huvudet och provar” och så får vi se om det går vägen eller inte. Han behöver förbättra sig en hel del för att vara med och slåss här, berättar Jessica Long. 

V64-4 / V4-2 Bro Park lopp 5, 1200 meter gräs

Bro Parks Vårsprint (L) är ett getingbo men vi tror att Could Be King (5) har störst vinstchans. Stallet startar också Ramone (12).

Could Be King (5) gör första starten för mig och det här ska bli spännande. Han är väldigt fin i träningen inför loppet och ser ut som en riktig klasshäst. Distansen passar, men han står nog upp till 1400 meter. Jag är nöjd med startspåret och Bro Parks banprofil ska fungera väl. Det är ett tufft och hårt lopp med många hästar, men min är riktigt vass ska man veta så jag är optimist. Ramone (12) var jag nöjd med i årsdebuten - speciellt som han nästan alltid går sämre på hemmabanan. Formen är där, men det här känns alldeles för tufft. Jag är helnöjd om han får pengar, säger Niels Petersen.

– Prime Red (1) har nu fått ett lopp i kroppen och han gjorde det bra på Klampenborg trots att han hade rest dåligt innan. Han är hyfsat snabb ut och Gustavo (Solis) är åtminstone snabb ut så han kommer att lösa spår ett. Chansen är svårvärderad. Det beror på vilket lopp han får. Jag tycker att han är ärlig, men han är ändå ”lite räddhågsen” i loppen. Han sprang dåligt i ”Vårsprinten” förra året men nu är han ju på hemmaplan och vi vet ju inte hur han reste då förstås. Det kan ha spelat in med tanke på hur han reste till Klampenborg senast, säger Maria Sandh

Shantou (2) hade problem med sina hovar i årsdebuten så den starten är bara att glömma. Det är tillfixat nu och hon ser verkligen rapp ut i träningen inför detta. Jag är nöjd med startspåret och Shantou ska ses som en outsider, säger Cathrine Erichsen.

Tränare Francisco Castro startar två hästar. 

– Amon Ra (3) går bra också på gräs. Det ska väldigt spännande att se vad han kan göra i loppet. Es Raco (7) står bra till i loppet. Senast kostade det lite att komma i kapp fältet och det gick för långsamt från början. Om det gått fortare så hade han varit närmare Nocentsinkentucky i mål. Han går också bra på gräs. Elione Chaves ville gärna rida Es Raco – han var också i Dubai med honom. Es Raco är stallet bästa chans då han är rutinerad och går bra på underlaget. Båda mina åkte upp i tisdags när jag hade starthästar på onsdagen. 

Annike Bye Hansen startar två hästar. 

General De Vega (4) är en bra häst. Jag är hundraprocentigt säker på att han kommer att komma över 90 i formtal och vi har stora förhoppningar för framtiden. Det kan bli svårt att slå Could Be King om han är så bra som alla säger men de andra ska han kunna slå. Han ska vara bland de tre bästa sett till kapaciteten, men det kan förstås vara så att inte tacklar banan eller får ett dåligt lopp. Abolish (6) är en häst som har mycket kapacitet. Han var tvåa i Göteborgs Stora Pris i fjol och är en ”icke-vinnare”. General De Vega är mycket ärligare, men Abolish skulle kunna vara med bland de tre här då han har mycket kapacitet och fart. I torsdags (3/6. Reds.anm.) på Övrevoll ville vi testa honom bakifrån och han fick jaga ifatt och då fick vi också se att han har mycket fart i kroppen. Vi måste bara hitta ”vinnarknappen i huvudet” på honom. På Bro Park gick han på 1600 meter i fjol (trea den 20/9–2020. Reds.anm.) Som treåring vann han sitt enda lopp och det var i Frankrike. Han har varit bland de tre tio gånger.  

Sarookh (8) mår jättebra och är ytterligare framsatt efter förra starten. Han är där han var i höstas när han vann ”Bro Park Sprint Championship” och blir definitivt att räkna med. Han trivs bra på Bro Park, varnar Jessica Long. 

Stall Neuroth tar ut två hästar. Dardenne (10) är titelförsvarare. Brian Ryan (14) vet vi vad han kan en bra dag. 

Dardenne (10) var okej i årsdebuten senast och har gått bra på Bro Park tidigare vid flera tillfällen. Han är dock vassare mot hösten och vill definitivt ha en något mjukare bana. Startspåret passar perfekt. Brian Ryan (14) var fin vid segern i årsdebuten senast och ska normalt sett vara lite bättre till den här starten. Han trivs på distansen och på banan, men känns ju nästan bortlottad från box fjorton. Kapacitet har han, men nu måste vi ha lite flax. En bana åt det lite mjukare hållet skulle vara ett plus för Brian Ryan, säger Wido Neuroth.

undefined
Dardenne är titelförsvarare. Tvåa var Brian Ryan. Wido Neuroth tränar bägge. Blir det en ny dubbel? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Freya Lucy (13) förlorade mot en bra häst senast. Vi ville veta om hon skulle kunna gå upp i distans men hon stod inte riktigt även om inte var stort slagen i första loppet för året. Jag är nöjd med spåret så hon kan komma ner i fältet och komma på speed. Det här är ett tufft lopp för henne och mer ett test för framtiden. Hon är en treårigt sto och vi vill vara med i Black Type-lopp. Hon behöver en snabb bana, meddelar Kahlil De Burca.  

V64-5 / V4-3 / LD-1 / V3-1 Bro Park lopp 6, 1600 meter gräs

Jockeyklubbens 2000 Guineas är inte enkelt att bena ut men vi väljer att ranka Or Harry (9) först. 

–Det finns förklaringar till varför Or Harry (9) var blek senast. Han hade en halsinfektion och vi hoppas att han kommit över det ordentligt. Vi har varit virusdrabbade i stallet och det är frågan om tiden räckt till? Startar han så ska han räknas, säger Jessica Long. 

Stall Wahl startar hela sex hästar. 

Thunder Mack (1) var ”P-A” (Gråberg) väldigt nöjd med i sista jobbet på gräset i veckan. En väldigt jämn häst. Han har skrällchans och är inte borta här. Dust Devil (3) har verkligen gjort det bra så här långt och stammen säger att han ska gå på gräs, men han övertygade inte i grästräningen i veckan. Jag hoppas det var en tillfällighet och att det bara var nytt för honom. Det är en bra häst men man har varit bortskämd med att han glänser i jobben på dirttrack men det var inte vad jag såg på grästräningen. Svårbedömt. Mirach (5) mår bra och har ett bra startspår. Han är fin i träningsrundorna och bättre på gräs, men jag var nöjd med årsdebuten på dirttrack. Han har viss chans. Vi chansar att gå ut här med Helmut (8) men det är troligen för kort distans för honom. Det är ett stort frågetecken, men han har bjudit till bra i loppen och är en häst i utveckling. Falkor (11) kan bli fälld av distansen, men vi tar en chans och provar. Längre fram är det längre distans som gäller för både honom och Helmut. Huvudmålet för dem är S:t Leger i oktober. Glöm sista starten som Rubinstein (12) gjorde. Han vantrivdes på dirttracken. Jag var väldigt nöjd med jobbet och finslipningen på gräset igår. Vi kommer få att se annan Rubinstein på söndag och han kan vara en rysare. Thunder Mack eller Rubinstein är stallets bästa segerchanser på hela dagen, berättar Patrick Wahl. 

Stall Sjökvist sadlar ut två hästar. 

Bearman (2) har mycket utveckling i sig och har slagit några av motståndarna förut. Nu är det ”megatufft motstånd” och kortare distans – ja, risken är att den är för kort. Det ska bli kul och spännande att se honom på gräset. Dancingonthetable (10) har gjort det jättebra hittills. Det var nästan ingen annan häst som kunde spurta senast på en snabb dirttrackbana men han kunde. I det här sällskapet är han minst rutinerad och det ser tufft ut. Han ser ut som en gräshäst, men har aldrig startat på gräs. Visst kan han överraska då han har mycket utveckling i sig, men jag tror inte att någon av mina räcker hela vägen. Bäst chans av dem har Bearman. Alla mina hästar under dagen slår ur underläge, berättar Annika Sjökvist. Obs! Nytillkommen intervju sedan ursprunglig publicering. 

Stall Petersen tar ut två hästar. 

Masseto (4) är en tuff liten "jävel" och han är dessutom under kraftig utveckling. Startspåret passar och det ska bli spännande att se honom på Bro Park. Distansen är utmärkt, men det är ett tufft lopp. Han kommer gå bra, men hur långt det räcker är svårt att sia om. Jag hoppas på en bättre placering i första hand. HollywoodBoulevard (15) har varit tapper i sina två starter i år - senast pullade han bort en hel del krafter. Min häst har en aktion som jag tror är extremt passande för Bro Parks gräsbana och jag förväntar mig en plusinsats. Startspåret är dock uruselt, säger Niels Petersen.

Purple Ace (6) har sex raka segrar och jag var speciellt nöjd med honom senast då han visade riktigt bra löpskalle. Nu är det ny bana och första resan - känslan är att det ska fungera. Det är fullt fält och mycket kan hända, men visst måste jag ha tro på min häst då vi fick ett bra startspår, säger Cathrine Erichsen.

– Princefortyfour (7) ”jobbar” jättefint. Det finns ett ”distansfrågetecken”. Vi behöver komma bakifrån den här gången. My Jamil och Purple Ace är hårda motståndare men de ska resa och My Jamil löpa i det andra varvet nu. Han tränade på gräset i veckan och det såg okej ut då. Det ser öppet ut. Man måste ha tur på vägen – svårvärderat, meddelar Henrik Engblom. 

– My Jamil (13) har varit sjuk och haft ett virus i kroppen under våren, men är frisk från det sedan ett tag och var duktig vid segern senast. Det är första gången hon reser och vi åker på lördag. Det är mycket nytt för henne och det gäller att hon reser och äter bra förstås. Hon kan vara ännu bättre än det hon visat hittills och är på väg mot toppform, hälsar Bettina Andersen. 

– Snowfoot (14) gick bra på träningen i veckan på gräset och i startboxträningen har det gått väldigt bra nu – peppar, peppar. Vi kommer att ha House In Order som sällskapshäst i ledvolten och boxarna. De tränar ofta tillsammans och Snowfoot är trygg med honom. Det är första starten på gräs och vi vet ju inte hur han fungerar i skarpt läge. Startspåret är ingen höjdare. Jag hade önskat ett spår längre in. Det är svårt att chansvärdera honom här, säger Caroline Malmborg. 

V64-6 / V4-4 / LD-2 / V3-2 Bro Park lopp 7, 1600 meter gräs

Stall Neuroth står bakom våra två förstarankade hästar. Överst i rankingen sätter vi Miss Haven (5). Även Voix d´Amie (2) ska ha bra chans medan Zeraphine (9) tillhör outsiderskaran. 

Miss Haven (5) har varit mycket bra i sina två starter och segrar - det finns mer i henne. Nu är det gräs och det kan jag inte som något bekymmer alls. Hon står 1600 meter på Bro Parks bana och hon ska nog räcka långt. Voix d´Amie (2) är en fin "hoppe" som svarar för fina prestationer varenda gång. Hon trivs bevisligen på Bro Parks gräsbana där hon har vunnit vid båda tillfällena. Voix d´Amie har inget bekymmer med distansen och drog ett fint startspår. Hon är nog med och krigar. Zeraphine (9) testade lång distans och dirttrack senast och det gick inget vidare. Hon är bättre på gräs och 1600 meter ska fungera gott. Hon vill definitivt ha god svikt i banan och frågan är om det blir så? Zeraphine kan mer än visat så här långt och jag tror på en god insats, säger Wido Neuroth.

undefined
Voix D´Amie Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

– Alderaan (1) kommer med två raka segrar och är obesegrad på gräset så drömmen lever ju. Nu är det första natten hon ska sova borta, men vi hoppas det går bra. Vi åker upp på lördag. Hon är i bra form och vi är nöjda med spåret. Hon kommer att vara med där framme. Hon är inte beroende av ledningen även om hon tagit sina två segrar därifrån, berättar Roger Osberg. 

Stall Sjökvist startar två hästar.

– Bearded Lady (3) stod inte distansen senas och speeden ebbade ut. La Paloma (10) var bra i årsdebuten och mycket bra i ”Auktionslöpningen” förra året på gräset då hon fick vida spår och en nästan omöjlig resa. Nu möter hon några av motståndarna igen. Jag tror att La Paloma är hårdare som häst om hon löper upp till sitt bästa. Fyra-fem kilo till i formtal borde hon kunna. Båda är gynnade av distansen, men alla mina hästar under dagen slår ur underläge, berättar Annika Sjökvist. Obs! Nytillkommen intervju sedan ursprunglig publicering.  

Apple Valley (4) ”jobbar” fint och känns bra. Vi kom helt fel på det senast på Göteborg Galopp. Hon ”droppades” bak för mycket och det var inget tempo på loppet och när de ökade i svängen så tappade hon mycket. Vi bortser från det loppet. Har bra startspår och kan få bra ryggar på fronthästar. Hon har inga problem med underläget. Det är ett öppet lopp och allt kan hända. Vi får slå ur underläge, meddelar Henrik Engblom.  

Stall Petersen sadlar ut tre hästar. 

Iron Butterfly (6) blev det riktigt struligt för senast - hon blev påriden och lite annat stök. Hon mår väldigt fint inför detta och att det är lite upp i distans är inget bekymmer. Bro Parks gräs ska inte vara något problem och det finns klass i den här. Startspåret är jag nöjd med och hon kan nog vara ganska långt framme även om hon är orutinerad. Habla (12) gör sin andra start för mig och är inte så tokig. Har dock aldrig vunnit lopp och lär väl inte göra det den här gången heller, men det är en fin typ som jag verkligen gillar. Donna Devarona (14) är en riktigt fin liten "racehorse" - hennes inställning är helt grym. Hon trivs utmärkt på banan, men startspåret drar ned förväntningarna smula, säger Niels Petersen.

Stall Olsen startar två hästar i loppet. 

My Vision (8) är i bra ordning. Det var lite för långt för henne i Jydsk Derby senast. Det här är en passande distans för henne. Marshi (11) är i bra ordning för dagen. Det är svårt att värdera chanserna, jag känner inte till alla motståndare. Jag hoppas att det är en av mina som är först över mållinjen. De åker lördag morgon klockan nio, hälsar Bent Olsen.

Atlanta (15) är långgalopperad och ”maler på”. Hon är lite entaktad. Hon ska på sikt ha ännu längre distans och det såg vi i förra loppet. Det syntes tydligt att hon inte kunde gå med i tempot och det var därför hon var riden tidigt. Jag är nöjd med spåret. Det är en lång raksträcka innan kurvan och därifrån kan vi bestämma själva hur vi gör. Jag tror inte hon vinner men kan vara topp fem – då är jag nöjd. Jag tror hon kommer att bli väldigt bra framöver. Hon hanterade gräset bra förra året, trots att hon egentligen inte var någon tvååring. Jag tror hon kan mer än formtal 73. Vi får se hur det går, säger Maria Sandh. 

Yellow Submarine (7) är struken. 

V3-3 Bro Park lopp 8, 1600 meter gräs

I dagens sista lopp tror vi mest på Prima Kalejs (1). Stall Kvisla startar fyra hästar i Guineas Classic Consolation. 

Prima Kalejs (1) gjorde ett jättebra lopp på Göteborg Galopp senast och är på väg uppåt i form. Red Coultish (5) har bara ett öga och det försvårar väl lite, men hon tar sig mer och mer och är på väg uppåt. 1600 meter kan vara idealet för henne. Stick Together (13) är väldigt grön fortfarande. När polletten trillar ner så kommer vi få se en annan häst än vi sett hittills. Nu är det äntligen gräs och 1600 meter kommer vara bra för honom. Ithaca (15) tog ett stort steg framåt i utvecklingen senast på Göteborg Galopp. Hon ”låg på” från början och det kostade lite. Hon har inte haft något ”stopp” efter det senaste loppet och borde vara förbättrad. Alla mina i loppet verkar vara på väg uppåt, hälsar Roy Arne Kvisla.  

Solitaire (2) bör vara i bättre form nu och förbättrad sedan senaste starten på Klampenborg. Det är en mycket fint sto. Hon borde ha chans här, varnar Bent Olsen. 

Stall Wahl startar fyra hästar. 

Tequila Mack (6) kan bättre än vad hon har visat. Jag var väldigt nöjd med henne på Göteborg Galopp. Hon tappade en sko i loppet och ”paddlade” lite. Hon mötte också fina hästar i loppet som Alderaan vann. Vi gick till ”Consolation” vilket jag tycker är mer rättvist mot henne. Hon kan överraska här. Russel (7) är ”stayertyp” som vi chansar att starta här. Jag var jättenöjd med hans senaste lopp och han höjde sitt formtal även om han förbrukade sin speed i förtid, fortsatte sedan i sitt tempo och inte räckte till seger i ett bra sällskap. Clapper (9) chansar vi också med. Han var okej i träning på gräset, men jag befarar att det blir för långt för honom? Vi chansar att han klarar av distansen nu när vi byter underlag. Cimmaron (12) är ytterligare en häst vi chansar med att gå ut här med. Hon är kanske ute på lite djupt vatten här? Får hon pengar ska vi vara väldigt nöjda. Det är ett väldigt öppet lopp överlag, meddelar Patrick Wahl. 

Xcel (8) tog ett ordentligt kliv framåt senast. Det finns frågetecken för om distansen är för kort, säger Jessica Long.

Twilly (10) har haft ”lite problem” efter den senaste starten och det har inte gått som vi önskat riktigt. Hon kommer inte att vara på topp, men hon jobbade helt okej i söndags och dagarna fram till start blir det bara underhållande träning. Det har varit lite start och stopp sedan förra starten – hon är som sagt långt ifrån toppad för det här och vi får se hur långt det räcker. Hade hon varit i ”pangordning” så hade hon varit bra nog att gå i huvudloppet. Underlaget fungerar och distansen borde inte vara något hinder, säger Tobias Hellgren. 

Cava Queen (11) har varit lite blek i de senaste staterna, men jag har inte hittat någon förklaring. Hon uppträder ”segt”. Jag hoppas på ”ett lyft på gräset” som hon provar för första gången. Alla mina hästar under dagen slår ur underläge, berättar Annika Sjökvist. Obs! Nytillkommen intervju sedan ursprunglig publicering.  

Spenzer (14) var sjuk när han startade senast. Han är frisk nu. Förra veckan gick han på dirttracken två gånger och på gräset i måndags och ”gräsjobbet” gjorde han otroligt fint. Banan var ganska så snabb och han gick med järnskor. Han är ganska omogen och lite ”tittig”, även under loppen. På pappret har han grässtam och ska stå distans. Han är gedigen och en ärlig häst. Han har farten, men jag blir otroligt glad om vi är bland de tre, hälsar Catharina Vång