Nyheter

Tränarintervjuer 12/9 – V64 med ”Breeders´” på Bro Park

Publicerad
Äntligen dags för ”Breeders´-dagen” på Bro Park. Härlig sport och mäktigt många kombinationer på streckspelen. Tävlingarna börjar klockan 11:50 och V64-spelet startar klockan 12:20 med dagens andra lopp. Lunchdubbelspelet startar i det sjätte loppet. Vi önskar som vanligt lycka till med ”liret”.
sj7riaks3crd2u4djwk
Good Fortune kommer återigen till Bro Park. Blir det en ny seger? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Bro Park lopp 1, 1600 meter gräs

– Greet Me (1) får sikta in sig på pengar här. Jag tror detta är en bättre distans för henne, upplyser Sandra Brolin.

Pas De Faux (2) är en riktigt fin häst - flott som få...Han var fin i sitt kval, klarar distansen, men ska ha längre på sikt. Jag förväntar mig en god insats, men vill inte ha en allt för lös bana, säger Wido Neuroth.

Golden Song (3) väljer vi att börja med här så han får lite rutin. Det är såklart jättebra hästar med i loppet, men det finns inte så många alternativ på gräset, berättar Julian McLaren. 

American Impact (5) vill vi ska få en bra upplevelse och att han avslutar bra. Han har tränat på fint sedan han kom och fungerar väl. Om man tror man har en bra häst så ska man inte vara rädd för motståndet, men jag har inga stora krav i första starten, hälsar Roy Arne Kvisla.  

Seattle Blossom (6) är från en familj som är bättre på dirttrack. I onsdags var hon och tränade på Blommeröd så att hon fått känna på gräs. Jag vill att hon ska veta var ”hon sätter fötterna” och hon gick cirka 600 meter i canter och lite tuffare sista 400 meterna. Vi åker tidigt på lördag och jag är inte bekymrad över resan. Det är okej med en snabb bana bara den är ”säker”. Det här är ett tufft lopp, men vi siktar på Stig Holms pokal på Jägersro och hon behöver göra sin debut innan. Jag vill se om hon hanterar gräset och kanske kan ta pengar, säger Paul Fitzsimons. 

Mahalia (7) är stammad för att ”stå” 1600 meter och gräset passar. Det är dock bara hennes andra lopp så distansen är ändå ett frågetecken. Jag tycker hon gjorde ett jättebra lopp i debuten och det finns kapacitet i den här lilla hästen. Nu får hon gå ut mot de här tuffa motståndarna och bekänna färg. Är hon ”med dem i mål” så är det godkänt, berättar Maria Sandh. 

Indy Humor (8) är en stor och talangfull häst som gjort allt rätt så här långt. Första resan med övernattning ska nog gå bra, men jag vill inte se en bana av det lösare slaget. Han ska passa bra på Bro Parks banprofil och Jan-Erik har valt att rida honom. Det är alltid mycket spännande med de här tvååringarna och jag måste vara optimist, säger Wido Neuroth.

V64-1 Bro Park lopp 2, 1400 meter gräs

Smooth Operator (1) är en fin typ som är på helt rätt väg. Hon trivs på distansen och på underlaget och drog dessutom ett perfekt startspår. Hon är bra den här, men jag vill samtidigt varna för att många hästar i stallet har dragits med förkylningar, säger Patrick Wahl.

Uppuppandaway (2) drog ett bra startspår och hon kommer göra en plusinsats. Distansen är den rätta och hon trivs tillsammans med jockeyn, hälsar Patrick Wahl.

Sandstorm (3) var jag såklart jättenöjd med i debuten där han inte fick något enkelt lopp, men avgjorde säkert. Rimligtvis borde han vara lite framsatt med loppet i kroppen och jag är nöjd med startspåret. Det finns lite nerver i Sandstorm och det är ett riktigt tufft lopp - så jag skulle vara nöjd om han får med sig en bättre slant, säger Caroline Malmborg.

Titannia (4) är en stark tvååring, mer lik en treåring, som kommer från en familj som är bättre på gräs. Hon har tagit sitt första lopp på ett bra sätt. Vinnaren (Scarlett. Reds. anm.) hade lite mer erfarenhet och 1200 meter är inte hennes distans, särskilt inte på dirttrack som det var i debuten. 1400 meter kanske är lite för kort, hon skall ha 1600 meter, men hon kommer vara klart förbättrad sedan debuten. Jag hanterar alltid debutloppet som det sista snabbjobbet. Hon kommer hantera distansen tack vare hennes klass. Hon är ”elektrisk” ut från boxarna vilket är en fördel. Vi siktar på Vinterfavoriternas Pris på Klampenborg med henne den 13 oktober och därefter Svenskt Kriterium om allt går väl. Hon kommer berätta det för oss. Det är treårssäsongen som är den viktiga och gör hon ett bra lopp här är det en ren bonus. Jag har satt upp Jan-Erik Neuroth som är duktig att rida för ”händer och skänklar” och han kommer att ge oss bra återkoppling. I onsdags var hon och tränade på Blommeröd så att hon fick känna på gräs. Jag vill att hon ska veta var ”hon sätter fötterna” och hon gick cirka 600 meter i canter och lite tuffare sista 400 meterna ihop med Seattle Blossom. Hon är bra nog att kunna vara konkurrenskraftig här på ”sin dag”, berättar Paul Fitzsimons. 

Rachini (5) tycker jag har tränat på jättefint och hon gjorde ett jättebra lopp i SM där hon avslutade fint. 200 meter till i distans är en fördel. Resan upp till Bro Park senast gick bra. Hon bör vara på pengar här, tror Nina Lindberg Lensvik.  

– Game Changer (6) fick inte alls till det i debuten - bara glöm den insatsen. Det är en kapabel typ som dock är lite “quirky”. Han är fin i jobben och är en av de som kan vinna. Resan med övernattning oroar dock en del, säger Niels Petersen.

– Sandmandarine (7) var inte helt hundra inför Kriteriet på Klampenborg och vi fick stryka då. Hon är behandlad efter det och är i ordning för att starta. Jag tror att hon ska tackla resan, men man vet aldrig. I första loppet tappade hon tre, fyra längder från start, men vann ändå, I hennes andra lopp, Futurity Stakes, tappade hon två längder. Hon har blivit okomplicerad utanför boxarna, men vi har begärt sen ilastning. Jag har varit helt nöjd med hennes lopp och hade trott på riktigt god chans i Kriteriet om hon startat. Hon gick ett snabbjobb i veckan, är väldigt kapabel och i fin form. Sandmandarine har segerchans i ett vidöppet lopp om hon får ett bra löpningsförlopp. Det blir alltid överpace i sådana här lopp med många hästar, berättar Sören Jensen.  

Kimono (9) var jag väldigt nöjd med i första och enda starten. Jag är också jättenöjd med hur hon tog loppet och hon verkar vara en häst av rätt sort. Jag trodde inte att hon skulle komma med i Breeders´, men nu är hon det. Hon kan plocka en av de mindre pengarna, hälsar Ylva Brandt. 

Credit Card (10) är en kapabel, men samtidigt lite knepig typ - därför får Elione Chaves rida igen. Hon tränar fint och förutsättningarna passar perfekt. Som sagt har jag haft en del problem med förkylningar så det är svårt att värdera chanserna, säger Patrick Wahl.

Thunderboy (11) är allt är bra med. Han har ett ruggigt självförtroende efter segern senast. Han är en riktig ”diva” som vet att han bra. Jakob Johansen ville rida igen. Han vann SM från spår elva, men egentligen skulle jag velat ha ett spår längre in. Distansen kommer fungera och både jag och Jakob (Johansen) tror det är en fördel. Jag hoppas på en mjukare bana, men han går på vilket som. Thunderboy är min bästa chans i loppet, säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.  

House Doctor (12) tränar bra, är en jättefin häst och kommer bara bli bättre och bättre. Jag tror dock han blir bättre som treåring. Han tränar tillsammans med Thunderboy. Den längre distansen nu är bara en fördel. Jag tycker han gör det bra i loppen och kan vara med där uppe och överraska även om jag gärna sett ett bättre startspår. House Doctor var inte långt slagen senast och då gick han invändigt och där var det tyngre enligt ryttarna, upplyser ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.  

– Hear The Drums (13) är en tuff typ som gjorde det “kjempebra” vid debutsegern senast. Han är framsatt till den här starten och jag tror han kommer passa perfekt på Bro Park. Startspåret är kanske inte det bästa, men jag måste vara stor optimist, säger Niels Petersen.

Saigon (14) gör aldrig något fel, gör det han ska göra och har tagit loppen bra. Det är svårvärderat hur långt han räcker, men han mår bra för dagen och kommer att göra ett bra lopp. Jag är nöjd med startspåret. Han får hänga med och så får vi se vad han ”ta på slutet”, upplyser Maria Sandh.  

Bearium (15) tränar på fint och är ett klassigt sto som alltid ger hundra procent. Det är första gången på längre distans och startspåret är tyvärr tråkigt, Hon trivs där framme och vi får se om hon klarar att gå bakifrån den här gången, upplyser Alice Elmerskog. 

V64-2 Bro Park lopp 3, 1400 meter gräs

– Swiss Doctor (1) var lite sämre än vad jag hade räknat med senast. Det hade kommit lite regn den dagen så han fick inte ordentligt fäste. Det ska komma regn nu också, men inte så stora mängder. Gör han om segerloppet så ska han räknas. Han ska kunna mer än sitt formtal, säger Roy Arne Kvisla. 

– Ithaca (2) har fått ett bra spår. Hon har haft mycket stolpe ut, men krånglar också till det för sig själv. Visar hon den formen hon visade i Göteborg i våras så ska hon vara med och slåss om placeringarna. Hon ser jättefin ut i träning. Det är lite upp till bevis nu, tycker Roy Arne Kvisla.   

– Ruby Tuesday (3) har svikit i årets starter, men kan bättre. Hon trivs på Bro Park och drog ett perfekt startspår - distansen kan jag heller inte klaga på. Det är ju tufft och jämt i de här loppet, men min är definitivt en av de som kan vinna med de här viktförhållandena, kommenterar Niels Petersen.

– Tatum (4) var ute i ett konstigt lopp senast med ett splittrat fält, men jag tror att han klarar 2100 meter som vi kommer att testa på ”Cup-dagen”. Nu är det 1400 meter och det är gränsen för vad han kan gå på nedåt sett. Formen är bra, och spåret är bra, men det är ett fullt fällt i Sunday Special och det gäller att ha turen på sin sida. Han ska inte glömmas bort av spelarna, varnar Julian McLaren. 

Sharp Eye (5) har inte startat på ett tag och kan behöva loppet. Förutsättningarna passar dock fin och med rätt resa på speed ska han kunna vara ett platsbud, säger Caroline Malmborg.

– Dimeadance (6) gick dåligt i den senaste starten som var Breeders Trophy Trial och det visade sig att hon hade en ny halsinfektion. Hon har fåt träna lite lugnare, men hon är inte medicinerad. Jag tror att distansen är bra för henne, men det är ett tufft lopp. Det är många rutinerade hästar med. Vi får se hur långt hon räcker, hälsar Ylva Brandt. 

– Astron (7) är jättepigg hemma och känns bättre än innan förra starten. Det var väldigt bra hästar emot senast. Distansen tror jag är jättebra för honom. Nora (Hagelund-Holm) har ridit en gång och rider väldigt bra. Det är några tuffa emot, men jag tycker att han kan vara med där framme, säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.

– Cromer (8) ska bli intressant att se över 1400 meter. Nu är han i en sådan ordning att han går hela vägen till mål och vet var mållinjen ligger. Jag tror att det kan vara en fördel att gå upp i distans. Det är alltid svårt med många hästar, men har vi tur med resan så ska han räknas. Han har vunnit fem av de senaste sex loppen, hälsar Henrik Engblom.  

Fast And Free (9) har vinstchans om allt klaffar. Distansen borde vara mitt i prick för henne, varnar Sandra Brolin. 

Zingaro Boy (10) har inte startat på tre veckor nu och har inte gjort så mycket under tiden. Jag hoppas det räcker ändå. Han ska vara med om man tar med fyra fem hästar, berättar Peter Jardby. 

Ruby Dream (11) gör det bra hela tiden, men får alltid så tråkiga spår hela tiden. Jag tycker det är för tufft emot den här gången, säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen 

Lemon Smile (12) är tung och seg att rida. Hon kommer ut på rätt distans och jag sätter upp Shane (Karlsson) som jag tror kan lyckas med att ”höja henne” betydligt. Hon gillar gräset på Bro Park som hon vann på senast och distansen tror jag är väldigt bra för henne. Jag ska testa en ny sorts blinkers, med hål i som de kan se bakåt med. Jag tror att Lemon Smile är min bästa chans i loppet. Det är spåret emot, upplyser ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.

undefined
Lemon Smile är stallets bästa chans i V64-2. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Clapper (13) mår fint, men drog ett dåligt startspår - igen...! Det här blir nog för tufft, men förutsättningarna passar, säger Patrick Wahl.

– Rocketman (14) har fått ett dåligt spår, det är många hästar i loppet och han kan få tufft att komma till här. Han får svårt, berättar Tobias Hellgren. 

Baby I´m Burnin (15) kommer att få svårt att komma till här. Spår femton med 64 kilo över 1400 meter är svårt. Senast var det för mjuk bana och det fungerade inte som jag varnade för innan. Formen är bra, hälsar Julian McLaren. 

V64-3 / V4-1 Bro Park lopp 4, 1400 meter gräs

More Caviar (1) var trea i Scania Sprint över 1200 meter på Jägersro och det är lite kort för henne. 1400 meter gräs är optimalt för henne, åtminstone är det ingen nackdel. Det är sällan hon gör något dåligt lopp. Hon ska helst ha en god bana – inte för snabb och inte för mjuk, säger Roy Arne Kvisla. 

Lushes Lashes (2) borde kunna räcka en bit här och går på alla underlag. Det är sällan hon gör något dåligt lopp hon heller, säger Roy Arne Kvisla. 

Nokengang (3) har varit en liten besvikelse i år och det har saknats lite i honom i loppen. Vi provar att sätta visir på nu, som är än mer öppen blinkers. Vi reser på lördag. Om förutsättningarna stämmer så kan han gott vinna. Svikt i banan är ett klart plus, säger Sören Jensen.  

Archers Ignite (4) är på bra humör efter segern på dirttrack senast på Övrevoll. Jag tror fortfarande att han är bättre på gräs och en snabb bana är passande. Han har bäst fart i loppet, men distansen är ett frågetecken, säger Tobias Hellgren. 

– Herewegodandy (6) var knallbra senast och han har tagit loppet på bästa sätt. Han trivs på Bro Park och är bara gynnad av att tas upp i distans. Jag tror det här är en topphäst till nästa år och det här bara måste vara en toppchans, informerar Niels Petersen.

Youonliveonce (7) verkar startklar nu. Han fick gå ett kvallopp för att väcka upp honom. Jag har haft stora förväntningar på honom, men han har haft en hovspricka som vi arbetat mycket med och nu verkar han okej. Vi får se om luften räcker? Kapaciteten finns, säger Ylva Brandt.  

V64-4 / V4-2 Bro Park lopp 5, 1750 meter gräs

Pine River (1) testas nu på gräs och längre distans. Gräset borde inte vara något problem, men hon har gått sina bästa lopp på dirttrack, berättar Rikke Rohbach Bonde. 

– Penfolds (4) har massor av kapacitet, men samtidigt är han lite feg av sig. Han mår tiptop för dagen och jag är helnöjd med startspåret. Bro Parks bana ska passa perfekt och jag måste tro att han kan vinna det här, säger Niels Petersen.

Sir Harry (5) var en stor besvikelse senast, men kan mycket bättre. Jag tror på en bra chans för honom över en passande distans, varnar Rikke Rohbach Bonde.

Leave No Trace (7) gör sin första start på Bro Park, men det tror jag bara är ett plus då banan är mer flat där. Han var fin som knappt slagen senast så formen är där den ska vara - nu är det dock gräs. Jag hoppas att det finns mer i min häst, men har svårt att sia om chanserna, säger Wido Neuroth.

Handyman Carlras (8) är en fin häst som jag tycker gick vettigt senast på Bro Park. Han kan vara med där framme här, men jag är lite tveksam på distansen, säger Rikke Rohbach Bonde.

– Mangusta (9) har alltid haft lite småstrul. I den förra starten när hon var tvåa så var det första gången hon var helt ”felfri”. Martin (Rodriguez) var väldigt nöjd med henne. Därför chansar vi här. Hon har aldrig provat distansen eller gräset. Hon har startat en gång över 1600 meter och då blev det fel, men hon har avslutat loppen rätt så hyfsat på 1200 meter så förhoppningsvis. Resan är jag inte orolig för. Hon har åkt en del hästtransport och är en väldigt fin häst i psyket. Vi åker på lördag. Sett till formtalet är hon ”totalt chanslös”, men det ska bli kul att testa henne på gräs och distansen. Jag ligger väldigt lågt, berättar Hans-Inge Larsen. 

Impact Of Bloom (10) är en häst jag gillar - han kan mer än vad han visat hittills. (Elione) Chaves igen och jag klagar inte på startspåret och övriga förutsättningar. Säsongen har varit lång för många av konkurrenterna så med klaff kan nog min häst vara bland de tre främsta, säger Patrick Wahl.

– Wildfire (11) är jag också nöjd med, hon kommer gå bakifrån och blir spännande att se med Jacob (Johansen). Min bästa vinstchans för dagen, varnar Alice Elmerskog.  

undefined
Wildfire är ett hemmahopp i “Consolation”. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

I Apple (13) var fin sist då han gick i ledningen hela vägen. Han har tagit loppet på bästa sätt och gräs ska inte vara någon nackdel. Det stora startfältet är ett minus och startspåret är ej heller något plus. Jag tror det finns mer i honom och förväntar mig en god insats. Hur långt det räcker är svårt att bedöma, berättar Wido Neuroth.

Atlanta (14) är jag nöjd med spåret för och hon kommer att reda ut läget. Hon är ganska lättplacerad och ska ”glida med”, gillar gräset och var väldigt positiv i sitt senaste lopp. Distansen är perfekt och hon börjar ”att ta sig nu”. Jag är nöjd med henne för dagen – hon är inte lättränad på något sätt, men är tuff och gör alltid det hon ska när hon får rätt lopp, varnar Maria Sandh. 

V64-5/ V4-3 / V3-1 / LD-1 Bro Park lopp 6, 1750 meter gräs

My Jamil (1) har inte varit samma häst sedan stallet stängde på grund av virus tidigare på säsongen. Hon verkar okej då hon varit hundra procent i kroppen, men det är ändå något som inte stämmer – det är som att viruset ”fått tag på henne”. Hon springer bara på ”klassen” just nu. Hon vill ha en snabb bana, men inte en mjuk. Hon är lätt att resa med. Vi åker under lördagsmorgonen, hälsar ställföreträdande tränare Kim Andersen. 

Rubinstein (2) mår verkligen bra för dagen - han gör alltid sitt bästa och är en solid typ. Startspåret passar och distans samt underlaget är plusfaktorer. Iron Butterfly blir tuff, men min kommer att vara ganska långt framme, säger Patrick Wahl.

Habla (3) mår fint och gynnas av att tas ned i distans efter starter i Derbyt och Oaks. Bro Parks bana passar min häst, men det här ser ut som ett allt för tufft test. Jag skulle vara nöjd med lite pengar, säger Niels Petersen. Obs! Nytillkommen intervju sedan ursprunglig publicering. 

 Iron Butterfly (4) har gjort precis allt rätt i sina senaste starter och vinster - det finns precis ingenting som tyder på vikande form, snarare tvärtom… Hon kommer trivas bra på Bro Park - vid sitt hittills enda besök på banan passande inte underlaget henne optimalt. Att ta ned Iron Butterfly i distans ska bara var en fördel och startspåret kan jag inte gnälla på. Alla lopp ska ridas, men de får vara bra för att slå henne, kommenterar Niels Petersen.

Mirach (6) var förbättrad senast, men det är en mer entaktad typ som får vara nöjd med en mindre slant, säger Patrick Wahl.

Good Fortune (8) är en storgalopperande häst. Bro Park har en ”stor sväng” och han gillar det. Han reste otroligt bra senast till Bro Park. Lite svikt i banan är ett plus, men distansen är ett minus då det är lite i kortaste laget. Han har en god segerchans, och det är främst Iron Butterfly att slå då hon har ”finfin form”. Även Palm Springs är farlig emot. Vi reser på lördag, hälsar Sören Jensen.  

– Prima Kalejs (9) både ser och tränar på ännu bättre än innan och kommer in i loppet i en ännu bättre form än vid segern. Det är inte mycket som skiljer hästarna åt bakom Iron Butterfly. Spår nio är inga problem, säger Roy Arne Kvisla. 

– Masseto (10) har haft en riktigt bra säsong och i fortsatt ordning. Jag är dock orolig för att de extra 150 metrarna den här gången inte är till min häst fördel. Hon får dock chansen, men jag har inga större förhoppningar. Fina pengar ska det dock kunna bli, funderar Niels Petersen.

Thunder Mack (11) var blek näst senast på Övrevoll, men den starten är bara att glömma. Han studsade tillbaka senast och visade mycket fin kapacitet samt moral - jag gillar honom verkligen. Distansen passar och jag hoppas att Thunder Mack är med och krigar om en bättre placering, säger Patrick Wahl.

Palm Springs (12) tycker jag har gjort det jättebra på de distanser han hör hemma på. Hade det varit på hemmaplan eller ”Klampen” så hade jag sagt topp tre. Jag ligger lågt då det är första långresan och jag är bekymrad över hur han ska hantera gräset på Bro Park, berättar Nina Lindberg Lensvik. 

– HollywoodBoulevard (13) går fram precis hela tiden och i jobben inför detta sköter han sig bländande. Han gjorde en solid insats på Bro Park senast och gynnas av att tas ned i distans. Jag tror att han är med helt där uppe och kan inte utesluta att han vinner, varnar Niels Petersen.

Voix d´Amie (15) är i gott slag och det finns bra kapacitet i henne. Hon trivs på Bro Park och över distansen, men startspåret är direkt uruselt. Jag hoppas att hon kan vara tvåa, trea, informerar Wido Neuroth.

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2 Bro Park lopp 7, 1600 meter gräs

Solveig (4) är alltid väldigt fin i träning, men tyvärr sämre i lopp. Jag hoppas att hon ska mogna och får några chanser till. Det finns kapacitet i Solveig, men den här gången är jag nöjd med lite pengar, säger Wido Neuroth.

– Ascot Brass (5) har utvecklats under året och är en topphäst - så är det bara. Hon tränar på som en dröm inför detta, drog ett perfekt startspår och formligen älskar att tävla på Bro Park. Det här är min bästa segerchans på hela dagen, avslutar Niels Petersen.

– Heart Of Dreams (6) behövde loppet senast och har tränat som en ”demon” inför detta. Hon möter tufft motstånd, men jag tror på en bra insats! 1600 gräs är mitt i prick, upplyser Alice Elmerskog. 

Tille In Action (7) är allt bra med och han fungerar på Bro Park. Det är ett tufft lopp, men det ska det ju vara också... Jacob Johansen i sadeln igen och distansen passar, säger Lennart Reuterskiöld Junior.

undefined
Tille In Action är gedigen som få. Här vid seger på Jägersro som tvååring. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

– Ellis St Martin (8) är jag väldigt nöjd med för dagen. Han blir lite sliten efter lopp, men har fått sin tid emellan. Det är en nackdel med gräs och vi får se hur långt det räcker i ett tufft gäng, berättar Ylva Brandt. 

– King Richard (11) är något entaktad och det ska bli intressant att se honom på en så stor bana som Bro Park med det breda och långa upploppet. Han kom bort lite senast på Jägersro och det gick inte att få tag på de där framme. Plantstepsdream, som vann, är en bra häst och han var bara fem och en halv längder efter ändå. Vi åker med färjan från Fredrikshamn och är framme tidigt lördag kväll. Distansen kan vara i kortaste laget. Jag är mest rädd för Ascot Brass och Tille In Action som också är bra. Han är en platschans, hälsar Lea Olsen. 

Go Go Dancer (3) är struken. 

V3-3 Bro Park lopp 8, 1600 meter gräs

– A Certain Romance (2) hoppas jag är på rätt humör och gör en bra insats. Han är fräsch för dagen. Det är hans hundrade start i karriären, upplyser Peter Jardby. 

Gin (3) testade vi på 2100 meter, men hon ”pullade” ganska mycket så vi testar på 1600 meter nu. Hon går jättemycket framåt för varje dag som går och ”går jättefina jobb”. Hästen att slå är Ittmaam, men den startade i onsdags (trea, slagen med två och en halv längd. Reds.anm.). Gör Ittmaam om debutprestationen (femma, endast fyra längder efter Natascha Romanova. Reds.anm.) så blir det väldigt svårt att slå honom även om han bär mycket vikt. Jag tror att hon är en rysare och kommer bli ”dunderbesviken” om inte är med på trion, varnar Henrik Engblom.

Golders Green (4) är en underbar och trevlig häst med stort hjärta och mycket nerver. Hon gillar att tävla och vill ”göra rätt”. Hon tränar jättebra. Hon har inte fått de bästa resorna de två sista loppen. Evelina (Rönnlund) har vunnit två av två lopp med henne och får hon en bra resa så har hon jättefin chans om hon gillar banan. Det är första gången på Bro Park. Det är en nackdel om det blir ”löst”. Hon behöver fäste och god till lätt bana. Hon är min bästa chans för dagen. Ittmaam är farligast emot, hälsar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.  

Gold Sensation (5) ”somnade” i boxarna sist och kom långt efter, men sprang i kapp och tog sista prisplaceringen. Hon är jämn i sina prestationer och tränar lugnt mellan sina starter. 
Distansen är mitt i prick och på gräs så jag hoppas på att hon är med och slåss där framme, säger Maria Heinrichs. 

Imaddictedtoyou (6) fick ett lopp i kroppen och gjorde det bra som trea senast över för kort distans. Det visste vi om, men det var en passande ”propp”. Han ska ha distans, har tränat på gräset och ser bra ut. Jag är inte orolig att det kommer vara någon nackdel. Han är en barnslig häst som är lika pigg efter som före träning och det hela är mer som ett sällskapsspel för honom. ”Tävlingsdjävulen” har inte vaknat i honom ännu, helt enkelt. Vi får se hur det går i ett trevligt fält, berättar Julian McLaren.