Nyheter

Tränarintervjuer 12/5 – lunchtävlingar på Jägersro Galopp

Publicerad
Jägersro håller i lunchtävlingarna och vi får bland annat se ett mycket fint maidenlopp (lopp 5). Det loppet går inom V5-spelet som startar i lopp fyra. Dagen börjar med V4-spelet klockan 12:20 med det första loppet för dagen. Lunchdubbeln börjar i lopp tre. Lycka till med spelandet.
kskkjizczs5ewlc1qnq
Elione Chaves och Laguna Seca efter debutsegern. Dags för andra raka? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

V4-1 Jägersro lopp 1, 1200 meter DT

Omgångens bästa spikförslag kommer i den första avdelningen. Susanne Berneklint sadlar ut Sweet Home Alabama (7).

–Det här ser ut som en fin årsdebutuppgift för henne. Kapacitet finns för att vinna men det finns frågetecken för om luften räcker sista biten. Hon är bästa chansen från stallet tillsammans med Miss Tirol (lopp 6).

–Spåret för Point Boy (1) är jättebra och han trivs verkligen med Ulrika Holmqvist. Han känns som vanligt jättefin – nästan ännu finare faktiskt. Han gör alltid sitt bästa. Sist sprang han av dåligt från boxarna och fick fritt lite sent men åt vinnaren fanns inget att göra ändå. Jag hoppas att han är bland de tre, det är han kapabel till, säger Susanne Sivrup-Rosenqvist.

Jan-Erik Pettersson har fin form på hästarna och tar ut Giant Sally (3)

–Bland de tre ska hon vara, det tycker jag. Hon behövde loppet senast och har tagit det bra.

–För Mirco (6) är det debut. Han kvalade fint och är en hygglig häst men väldigt grön och orutinerad. Jag har inga större förhoppningar den här gången även om det här loppet blev ett enklare lopp än maidenloppet. Jag vill också ta ut honom på 1200 meter i stället för 1600 meter i debuten, hälsar Peter Jardby.  

V4-2 Jägersro lopp 2, 1200 meter DT

Här får vi se en tränardebutant i ”pole position”. Sofia Presits har firat stora framgångar som amatörryttare och nu har hon också tagit ut licens. Hon rider sin egen Martin (1) som vi rankar först.  

Martin (1) tränar fint och bor numera på landet sedan en vecka tillbaka. Han kan ibland vara sen ut ur boxarna men kommer han i väg bra så har han vinstchans. Upploppet är lite kort för honom och han kan ibland vara lite “lat”. Han hamnar ofta i problem i många lopp. Det måste klaffa perfekt. Jag kommer att försöka ta upp honom på distans framöver och eventuellt starta på Göteborg Galopp eller Bro Park. Han är jättefin att rida och jag tror absolut att han kan mer än vad han visat hittills. 

Honey´s Delight (3) är inte helt pålitlig om man säger så. Springa kan hon och hon har bra form. Hon mår jättebra. Jag hoppas hon står upp för sitt formtal, berättar Peter Åberg. 

Kinsman (2) är i jättebra form men jag är osäker på distansen. Den kan vara lite för snabb för honom. Jag behöver också testa om han hanterar DT. Gör han det öppnar sig nya möjligheter för säsongen. Om han hanterar distans och underlag hyser jag stor tro att han är bland de tre, hälsar Paul Fitzsimons.  

Lucy In The Sky (4) är i bra form. Den här uppgiften ser inte så tokig ut för henne. Lärlingen är duktig. Claes (5) var bra i ordning inför den förra starten då han snubblade i starten och tappade sin ryttare. Han verkar vara i fortsatt ordning. Jag vill varna för att vi i veckan har vi haft lite problem då det regnat så mycket att vi inte har kunnat träna som vi hade tänkt och ligger lite efter schemat, säger Peter Jardby.  

Isla Bonita (6) tränar jättebra men jag får ligga lågt tills dess hon visar det i lopp också, säger Ellinor Rasmusson.

Four Dragons (7) känns fin efter den förra starten. Hon bör vara framsatt med den men det är lite hårt motstånd. Hon skall helst inte bli inpackad i fältet och hon behöver vara i en fri position in på upploppet. Hon presterar mindre bra med mer vikt så 59 kilo ska fungera. Vi hoppas på pengar den här gången. Jag tror inte hon kommer vinna, meddelar Charlotte Sjögren.

–Skall jag vara helt ärlig vet jag inte var jag har Undercolours (8). Förra gången kom han inte ut ur boxarna ordentligt och fick inte en optimal löpning. Han är i fin form och när han var fyra senast så gick han en sekund snabbare än när han var tvåa och även om det är svårt att jämföra tider olika dagar så finns det fart och utveckling i honom. Jag tror att han är en sprinter men han har bara gjort två starter över 1200 meter. Han har sprinterblod i sig och jag har valt att ta ner honom i distans. Nu måste han bara lära sig att löpa som en sprinter också. Får han ett bra lopp och får vara med därframme så kan han vara med och slåss om det men vi hoppas på pengar, hälsar Susanne Sivrup-Rosenqvist.  

V4-3 / LD-1 Jägersro lopp 3, 2400 meter DT

Vi har två hästar rankade i A-gruppen. Vi rankar Laguna Seca (6) först efter segern i debuten. 

–Det ser väldigt lovande ut och han står bra till. Hästen mår bra och har tagit debutloppet bra. Detta är nästan samma typ av lopp som senast och en väldigt bra uppgift. Han har också fått ett bättre spår som passar honom bättre. Han är snabb ut och vi kommer att hitta en bra position, säger Francisco Castro. 

Strax bakom favoriten rankar vi Fancy Legend (7).

–För henne ser vi distansen som ett stort plus. Det finns en annan bra häst med i loppet också som blir en svår motståndare (läs Laguna Seca (6). Reds. anm.), säger Susanne Berneklint. 

Philiango (1) löshoppade hinder i ridhuset i förrgår vilket han gillar. ”Keep them happy”, är min filosofi. Spåret spelar ingen större roll. Han ska ligga på rulle ändå. ”P-A” (Gråberg) har vunnit med honom på Bro Park. Jag tycker han är ännu bättre på Jägersro. Han ska kunna vara trea-femma i det här loppet, hälsar Torbjörn Nobel.  

–För Flying Glint (2) är distansen mer passande nu. Han kommer väl att vinna något lopp under året när förutsättningarna passar men jag ligger lågt här, säger Fredrik Reuterskiöld.

Positano (3) tränar bra och ska kunna vara bland de tre i det här loppet, menar Ricardo Ramallo.

Guidetti (4) känns jättefin och är oförändrat positiv i träning. Nu möter han treåringar som står väldigt bra till med vikten över den här långa distansen vilket man ska ha i åtanke. Jag förväntar mig att han gör en likvärdig insats som senast och att han är bland det tre, säger Jessica Ohlson.

V4-4 / V5-1 / LD-2 Jägersro lopp 4, 1730 meter DT

Ensam A-häst för oss är fina Auenfürst (6), trots att han inte stå bäst till i denna silverlöpning. Stallet startar också den forna kriterievinnaren Serenity Bloom (4) som nu gör comeback. 

–Både Auenfürst (6) och Serenity Bloom (4) ska ses med bra chans, hälsar ställföreträdande tränare Linda Reuterskiöld.

Jan-Erik Pettersson tränar Nemuranthes (1) som ståtar med två raka segrar. 

–Han är ju höjd för varje seger, men han mår bra, säger Jan-Erik.

Innerspåret?

– Det får Elione (Chaves) lösa. Men Nemuranthes (1) har aldrig haft tre raka segrar i sin karriär.

Högst formtal och bäst till, teoretiskt, står Lennart Jarvéns Fiftyshadesfreed (2).

–Han gick ett hyggligt banjobb i torsdags förra veckan och fick då bra fäste i banan vilket han behöver. Det hör till undantagen att jag åker in till banan (Jägersro) då vi brukar träna på stranden i ”Sibirien” (Ängelholm) men jag kände att vi behövde testa honom på banan. Cornelia Hartsmar red i jobbet men hon är avstängd så jag ger Annie Nilsson Lindahl chansen. Hon rider också bra i loppen. Han är rejält grundtränad men kan sakna lite tempo. Jag hoppas att han gör en ”anständig runda”. Han är trots allt tio år och kan få svårt att leva upp till sitt höga formtal. Det kan man inte förvänta sig av honom. Jag måste vara realistisk. Han är pigg och glad och det är klart att vi hoppas på vinst. Bara han får fäste så kan det förstås gå. Jag vill varna för att han har en historia av lite svaga årsdebuter. 

Zoo Fun (3) tränar fint. Det är ett plus med Oliver Wilson upp den här gången, säger Susanne Berneklint.

– Formen på Malbec (5) är fin och han har tagit det senaste loppet bra. Det börjar att närma sig en seger nu. Det är en fördel att det är längre distans nu. Jag har stor respekt för Auenfürst (6).

– Jag har ännu inte hittat ”knapparna” på Camaluna (8). Hon mår bra och verkar ta loppen bra men presterar sorgligt. Jag har inga förväntningar på onsdag utan ser det som ett led i utvecklingen. Josefin (Landgren) tyckte hon kändes bättre förra gången än första gången, så jag hoppas att vi är på väg åt rätt håll i alla fall, hälsar Öllegård Gren.

Secret Account (9) är struken. 

V5-2 Jägersro lopp 5, 1730 meter DT

Vilken maidenlöpning vi får se på onsdag. Tyvärr är två hästar strukna (se nedan) men bänka er i sofforna och njut. Vårt förstaval är Don Pablo (5). 

Don Pablo (5) fick ett löpningsförlopp som passade honom i debuten och visade fin kapacitet. Det är en fin häst som kan vara långt framme med samma upplägg igen, varnar Susanne Berneklint. 

Stroxx Carlras (1) var positiv sist. Han är en fin häst och vi är ute efter att få ett bra formtal. Vi siktar på Voterlöpning och han borde ha chans, berättar Rikke Rohbach Bonde. 

–För Kal P Dal (3) blev motståndet jättehårt. Han är bra själv men det här blir tufft. Vi har inga större segerförhoppningar den här gången, hälsar Vanja Sandrup. 

Newdogintown (6) kommer att göra ett bra lopp men det är ett fantastiskt bra maidenlopp. Jag har stor respekt för Solitaire (2) (struken efter intervjun. Reds. anm.) och Don Pablo (5), berättar Fredrik Reuterskiöld. 

Goyana (7) är en fin häst men loppet blev stenhårt och jag måste ligga lite lågt, säger Ricardo Ramallo. 

Solitaire (2) och Dichotomy (4) är båda strukna. 

V5-3 / V3-1 Jägersro lopp 6, 1200 meter DT

Ytterligare ett fint lopp för treåringar står på programmet. Vår första häst är Reunion Island (6). Francisco Castro tränar också Single Malt (4)

Reunion Island (6) kan vinna igen. Det är ett liknande lopp som han vann senast. Single Malt (4) går vi tillbaka till 1200 meter med igen. Det är därför vi är med här. Om han går bra så kan vi försöka gå tillbaka upp till 1600 meter. Han är lite sen mentalt och det är mer mentalt än fysiskt. Vi siktar på en bra placering och pengar.  

Miss Tirol (3) tränar riktigt bra och har gått framåt med loppet senast. Hon är bästa chansen från stallet tillsammans med Sweet Home Alabama (lopp 1), berättar Susanne Berneklint.  

Red Hailey (5) har tagit segerloppet i debuten bra och är min bästa chans under dagen, varnar Ricardo Ramallo.

Freya Lucy (2) är struken. 

V5-4 / V3-2 Jägersro lopp 7, 1730 meter DT

Förstahästen i denna bronshandicap kommer från formstallet Peter Jardby. 

–Allt är väl med Ko Zinzun (6). Han har inte gjort oss besviken de starter han har gjort. Han skall kunna vara med däruppe. 

Switchman (2) underpresterade senast. Det kan ha varit banan som spelade honom ”ett spratt” men vi hoppas att det vänder på onsdag. Hans form känns oförändrat fin, säger Hans-Inge Larsen. 

–Jag var jättenöjd med Bobcat (3) senast och det var en lovande debut. Jacob (Johansen) berättade att det var rätt mycket ”kvar i tanken” men att han uppträdde lite omoget i loppet.. Han har tagit loppet väldigt bra och kommer att vara bland de tre på onsdag, hälsar en nöjd Nina Lindberg Lensvik.  

Tindalltrendeagle (5) är den tredje hästen med segerchans från stall Pettersson.

–Jag tycker att han har en passande uppgift, säger Jan-Erik Pettersson

V5-5 / V3-3 Jägersro lopp 8, 1600 meter DT

Romele Araber Mile är ett väldigt fint lopp för några av våra bästa arabiska fullblod. Maria Hagman Eriksson tränar vår tipsetta – Lazom Al Khalediah (5). Stallet har tre hästar till start. 

–Distansen passar Lazom Al Khalediah (5) bättre denna gång än det förra loppet som gick över 1200 meter. Djelano (1) känns fin men 1200 meter är å andra sidan en bättre distans för honom. Han har också gått upp tre kilo från förra starten. Jag har svårt att säga vem av dem som är först. Distansen talar förstås för Lazom Al Khalediah (5) men Djelano (1) var väldigt fin senast. Ayman (6) är ute för att få ett lopp i kroppen. Vi siktar mot Nationaldagen den 6 juni på Jägersro med honom.

Annelie Eriksson åker till Jägersro med två hästar. 

Elmajed (2) ligger efter Cleopathre (7) i träningsdos men gick ett bra jobb sist jag var inne med honom på Bro Park. Han har slagit Djelano (1) förut men jag har större tro på Cleopathre (7). Hon är en bättre häst i grunden, ligger före Elmajed (2) i träningen och har fått ett lopp i kroppen. Det är aldrig några konstigheter med henne och jag tycker att hon är bra. Det är dock svårt att säga hur bra de andra är för dagen.  

Henrik Engblom startar Macallan (3)

–Jag var jättebesviken efter förra starten. Han tog inte bettet från start och tyckte det var tråkigt. Nu har han kommit hem och tränat på rejält. Vi har maxat träningen.1600 meter ska inte vara något bekymmer. Det är upp till bevis om det finns någon vinnarskalle kvar i honom. I träning fungerar han som han ska. Man ska inte glömma bort honom på kupongen. Han trivs inte på Bro Park men det gör han däremot på Jägersro. 

Top Medina (4) känns bra, enligt Charlotte (Goss). Hon har gått väldigt bra i första starten för året varje säsong hon har startat och har bland annat varit tvåa i ett Grupp 3–lopp. (Wathba Stallion Cup, Gr3PA den 15 maj 2020. Reds. anm.) Jag blir besviken om hon inte får pengar och tror att hon är bland de tre, hälsar ställföreträdande tränare Roland Ask.