Nyheter

Tränarintervjuer 11/8 – onsdagslunch på Jägersro Galopp

Publicerad
Jägersro håller i lunchtävlingarna. V4-spelet startar i lopp ett, lunchdubbeln i lopp tre och V5-spelet i det fjärde loppet. Intervjuerna presenteras i nummerordning. Lycka till med spelandet.
v1mxizmcqltzrogpkzf
Isla Bonita kommer med två raka segrar tagna på Klampenborg. Här vid seger som tvååring på Jägersro. Kan hon ta tredje raka tillbaka på hemmabanan? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

V4-1 Jägersro lopp 1, 2400 meter DT

–Rastapopoulus (2) mår jättebra för dagen och tränar väldigt bra. Det ska bli spännande att se honom över distansen på dirttrack som han bara testat en gång tidigare och gjorde det bra då (tvåa 14/8-2019. Reds.anm.) Får han loppet som han behöver, med lagom tempo och att han får spara och nyttja sin speed i rätt läge så kan han överraska. Cornelia Hartsmar red honom väldigt bra och får chansen igen, säger Sofie Möller. 

–Xit (3) är ute på rätt distans mot rätt motstånd. Helt enkelt rätt förutsättningar nu. Det ser bra ut, berättar Jessica Long. 

–Dragonfly (4) har inte presterat hittills på Jägersro, men det har funnits omständigheter som förklarar det. Jag tror att det är en bana som passar henne ganska bra och därför vill vi försöka igen. Jag tycker att hon ska kunna ha en bra chans här. I det förra loppet mötte hon två Oaksvinnare och det här är ett steg ner i klass, hälsar Tobias Hellgren.  

–Primacor (6) möter betydligt bättre hästar än vad han har mött på sistone. Om han klarar av det vet jag inte. Han är uppanmäld. Han blev höjd ett kilo till på den senaste andraplatsen. Han har inte vunnit lopp på över två år nu. Lärlingslättnaden kommer hjälpa honom, han tränar bra, håller bra form och jag hoppas att han gör ett bra lopp. Han är jämn och säker, berättar Hans-Inge Larsen. 

–Zoo Fun (7) är stabil och säker. Han vinner inte så ofta, men plockar oftast fina pengar, säger Susanne Berneklint. 

–Archimedes Face (8) går jättemycket ner i klass. Senast blev han påriden i sista sväng. Får han ett fritt löp kan han blanda sig i striden, hälsar Lennart Reuterskiöld Junior. 

Who´s The Boss (1) är struken. 

V4-2 Jägersro lopp 2, 1200 meter DT

–Isla Bonita (1) har två raka segrar, men det var på gräs. Formen finns där, sedan får vi se om det fungerar på ”gruset” också, säger Ellinor Rasmusson genom ställföreträdande tränare Josephine Ingvarsson. 

–Fidji (2) reste bra senast till Göteborg Galopp, men var lite ”hemlig” när hon skulle in i boxarna och var inte ”klockren” i det momentet så kanske kan resan ändå ha påverkat henne? Hon presterade dock bra i själva loppet. Det är alltså ett frågetecken med resan och ny miljö då det är första gången hon åker till Jägersro. Vi reser på tisdag. Hon startboxtränade i går (måndag) och skötte det bra. Hon ska räknas om hon hantera alla moment runt omkring. Hon är i fin form och det är ett fint lopp på pappret för henne, menar Nathalie Wiklund. 

–Grey Ascension (3) ska nu visa fyra kilo mer än vad hon någonsin har gjort. Hon var ute på en blöt bana senast och kom till ledningen och vann. Nu måste hon exempelvis ge Lucy In the sky fem kilo plus lärlingslättnad. Hon springer sina tider och mer kan hon inte. Kommer någon som är snabbare så är hon slagen. Hon måste ha tätkänning från början och är beroende av att vara med där framme, helst i spets eller utvändigt. Hon måste bevisa att hon ”tål” formtal 74, hälsar Hans-Inge Larsen.  

–Sena (4) har startat en gång sista året på Jägersro. Hon gick i spets då och det fungerade inte. Natasha (Archer) har vunnit med henne. Jag tror hon kan gå på Jägersro, men behöver spara speeden och inte gå i front. Jag är optimistisk och hon kan överraska här, säger Brian Wilson. 

–Filia Kalejs (5) känns väldigt fin så om hon trivs med Oliver (Wilson) ska det kunna gå bra här, varnar Malin Roth. 

–Lucy In The Sky (6) har gått upp i formtal sedan förra året så jag ligger lågt med henne. Startspåret är okej för hennes del, menar Peter Jardby.  

–Bolivar Roads (8) fick trafikproblem i sista sväng senast och fick börja om, annars hade han slagits om segern. Han kom tillbaka bra. Jag har en bra känsla här, berättar Francisco Castro. 

–Stolen Tango (9) mår bra och står fint till. Prickar hon starten från ett trist spår så borde hon ha bra vinstchans. Vi reser på tisdag, säger Sandra Brolin. 

Black Power (7) är struken. 

V4-3 / LD-1 Jägersro lopp 3, 1200 meter DT

–What Dose (1) är jag nöjd med och hon gjorde ett fint lopp senast, det är två-tre motståndare som jag är rädd för. Han har vinstchans, berättar Ricardo Ramallo. 

–Suo Gan (2) är ute för att ”få lite spring i benen” inför en tänkt start på Göteborg Galopp, säger Susanne Berneklint. 

–Cece Admirable (3) är en kapabel individ, men väldigt speciell. Han har haft problem med hovarna, därav uppehållet. Han har kapacitet att vinna, men är han inte på humör så blir det värre. Som spelare hade jag valt någon säkrare och jämnare. P-A (Gråberg) ger honom alltid de bästa förutsättningarna, upplyser Malin Roth. 

–Kozinki (4) är fortfarande orutinerad. Han kom inte in i matchen senast på Bro Park och lämnade ifrån sig för mycket mark mot vinnaren senast. Det är tuffare för honom här. Han är en bättre chans än Claes från mitt stall, men på Jägersro går det väldigt snabbt och han ska inte vara favorit här, berättar Peter Jardby. 

–How Dare You (6) är väldigt okomplicerad och om Jacob (Lokorian) spelar sina kort rätt så vinner hon loppet, varnar Marie Lustig.

–Mangusta (7) hade otur senast och blev klämd i starten, men gjorde en kolossalt fin avslutning på en ”skitig” bana. Med en ”lycklig resa” och bra dag bör hon vara på pengar i det här sällskapet, säger Hans-Inge Larsen. 

–Claes (8) hoppas jag att det ska vända för. Han känns fortfarande bra i träning, men det knyter sig i loppen. Han är ”hemlig” av sig och svår att läsa. Sidoludd på igen. Det ska dock inte spela så stor roll för hans möjligheter. Kozinki är en bättre chans även om han inte heller ska vara favorit, meddelar Peter Jardby. 

–Four Dragons (9) mår bra för dagen. Hon behöver ett par starter för att komma igång. Det har dröjt lite sedan senaset starten då hon inte haft något passande lopp. Ny jockey upp. Hon är inte svårriden, men kan bli stark i början av loppen. Spåret är ingen nackdel för henne då hon helst inte ska gå i front utan ligga lite bakom täten. Det ser bra ut på onsdag och jag hoppas att hon tar en fin placering, upplyser Charlotte Sjögren.  

–A Star Is Born (10) tränar väldigt mycket bättre än vad hon presterar i lopp. Hon hamnade lite bakom andra hästar senast på Bro Park och blev väldigt försiktig och avvaktande. Hon har återhämtat sig bra efter loppet och allt är bra för övrigt, men hon var lite seg på Bro Park och det kan ha haft med resan att göra då det var väldigt varmt på lördagen när vi åkte upp. Det är en gissning att det var så. Hon agerar inte försiktigt i träning – där är det tvärtom. Hon årsdebuterade i början i juni då hon hade problem med halsinfektioner under våren. Utvecklingen pekar uppåt och jag förväntar mig att hon kommer mer och mer under hösten. Hon behöver få lite mer löprutin och prestera det hon visar i träning i lopp. Hon har hellre ett spår längst ut än längst in, men i mitten hade varit bäst. Hon var långsam ut från boxarna på Bro Park, men det var hon inte i årsdebuten på Jägersro. Gör hon om loppet från årsdebuten över samma distans så ska hon kunna var bland de tre. Hon kommer att vinna lopp under hösten. Vi provar med sidoludd nu och ser om det kan hjälpa henne, berättar Jessica Ohlson.

V4-4 / V5-1 / LD-2 Jägersro lopp 4, 1730 meter DT

–Desert Dust (1) vann sist han startade, men höjdes fyra kilo på det. Jag tror att han bra, men han är fortfarande lite oerfaren och det är ett stort fält. Svårbedömt, säger Marie Lustig. 

–Couples (3) är en stor häst som bär vikt bra, får han bara rätt resa är han med och gör upp om det, hälsar Francisco Castro. 

–King Richard (4) möter bra motstånd och jag har respekt för Couples och Magic Rock. Han blir bättre och bättre för varje start och är en väldigt sent utvecklad häst. Han har dessutom blivit halsopererad och det brukar ta ett par starter innan de vågar lita på att andningen fungerar och det gör den nu. Han har samma mor som Queen Rouge. Han är anmäld till ”Nickes minneslöpning” på Bro Park senare i höst. Han är i god ordning och jag har en bra känsla. En triochans, meddelar Lea Olsen. 

–Valde (6) kan när han vill, får han rätt löpning så kan han kanske vara med där framme här, säger Ellinor Rasmusson genom ställföreträdande tränare Josephine Ingvarsson. 

–Magic Rock (7) tror jag är en bra häst. Han står bra till viktmässigt och ska han tillhöra kulltoppen ska han klara sig bra här också. Min bästa chans för dagen, hälsar Lennart Reuterskiöld Junior.

–Serenity Bloom (8) räckte inte riktigt senast. Hon går ner i klass nu och det ser betydligt bättre ut, meddelar Lennart Reuterskiöld Junior.

–Secret Account (9) har ännu inte behövt visa att han kan formtal 75. Jag tror att han ska kunna det och nu är det upp till bevis. Han tränar fint och jag tycker mycket om honom. Det finns risk för att det kan bli en vid första sväng och en svår väg fram från det här spåret. Det är svårt att bedöma hans chanser här – det är ett bra lopp, säger Hans-Inge Larsen. 

Malbec (10) är struken. 

V5-2 Jägersro lopp 5, 2200 meter DT

–Powerhouse (1) borde kunna ta en placering, jag tror att 2200 meter ska gå bra, upplyser Vanja Sandrup.

–Clauses Andy (2) tycker jag det är lite för lång distans för så tidigt i karriären. Han måste slappna av och läras sig andas för kunna stå den långa distansen som han förmodligen kommer gå på senare i tävlingskarriären. Han var ute i ett tufft lopp i debuten. Det finns inte så mycket lopp för honom så vi får prova här, men det är för lång distans i nuläget, meddelar Marie Lustig. 

Bobcat (5) tränar på jättebra, men han är rätt så ”hingstig” och omogen. Vi sätter på honom blinkers den här gången för att han ska fokusera bättre (notera att detta inte står i banprogrammet. Reds.anm.). Kan han bara fokusera så vinner han, säger Nina Lindberg Lensvik.

El Chapo (6) är på papperet den bättre av mina två. Han kommer att göra ett bra lopp. Jag tycker att han har vinstchans, hälsar Ricardo Ramallo. 

Oscar By Fame (7) var riktigt bra senast, Martin (Rodriguez) trodde att han kunde ha vunnit om han känt hästen innan. Han kommer bakifrån om han inte ligger på för mycket. Han har också vinstchans, säger Ricardo Ramallo.                  

V5-3 / V3-1 Jägersro lopp 6, 2400 meter DT

The Pope (2) är allt bra med. Vi provade på Övrevoll senast över 1800 meter, men det var för kort. Jag har god tro på honom om han kommer i väg från start. Han “kluddar ibland i startboxarna” och tappar då lite start. Han är gynnad av att det går sakta i loppet. Han är att räkna med över 2400 meter om han sköter sig i boxarna, hälsar Vivika Nilsson.  

Loki (4) tror jag det är positivt för att det inte är så många hästar i loppet. Det är dock lite tuffare emot den här gången än vid segern senast. Han mår bra och är oförskämt pigg. Han tränar dressyr i kväll (måndag) och åker i morgon bitti (tisdag) så att han får gott om tid på banan. Vi var där ännu längre tid förra gången och det var andra gången på Jägersro. Han tog resan bra och gillar banan. Han verkar gilla 2400 dirttrack numera, åtminstone på Jägersro, och jag får ta tillbaka det jag trodde förut, det vill säga att det är lite för långt. Vi hoppas att det ska gå bra även denna gång, eftersom vi gör den långa resan igen. Han bör ha en liten chans här, hälsar Marie Twomey.

Itsawhiskey (5) hoppas jag fungerar nu när hon får gå ut på lång distans igen och får mer kontinuitet och därmed också förhoppningsvis löper lugnare i loppet. Jag hoppas att hon är på pengar, säger Karola Larsson.

– I sista sväng trodde jag att Hotcake (6) skulle vinna i sin senaste start och det trodde P–A Gråberg som red också. Nu strulade utrustningen lite, så det blev inte så. Men hösten är här och då kommer hennes form. Hoppas hon också tycker att hösten är här. Jag tycker att det ser bra ut nu, hälsar Thomas Christensen.

Dherby (7) satt fast för länge senast på Göteborg Galopp, men när han kom loss så gick han för fullt över mål och hade nog kunnat vinna med fritt tidigare. Han var en helt annan häst över lång distans. Nu kommer den stora frågan: hur mycket har han utvecklat hjärnan till den här starten för att klara av sprutet? Han tränar på bra på dirttrack så det är sprutet som kan fälla honom. Jag tror inte att det är några problem att bära de nio kilon som han fick i formtalshöjning framöver även om höjningen inte spelar någon roll i denna löpning, säger Johanna Åberg. 

Kissnfly (8) är på topp och tränar på bra. Hon har en fin tredjeplats med sig från Sunday Special i ett bra sällskap och går nu ner en klass. Hon ska vara med där framme och kriga, varnar Jaana Alvesparr.  

V5-4 / V3-2 Jägersro lopp 7, 1730 meter DT

Switchman (2) fick i det senaste loppet springa längre än motståndarna från ett tråkigt startspår. Han avslutade strålande längst ut vid staketet. Jag tror att han är bättre på längre distanser, vilket vi kommer prova framöver. Kan han bara komma i väg någorlunda och få en hygglig resa så ska han kunna vara med där framme. Det ser bra ut på pappret, hälsar Hans-Inge Larsen. 

Mrs April (3) har tagit segern på bästa sätt och känns mycket fin för dagen. 
Distansen är lite längre denna gång, men vi provar och ser. Det är flera hästar i loppet med god form, men hon är också en av dem. Vi är glada om hon är med på pengar igen, säger Yasmine Nilsson.

Tim the Greatest (4) har varit ute på för kort distans. Nu går vi upp i distans och sätter på blinkers. Jag har en känsla av att han kan vara långt fram och blir inte förvånad om han vinner, varnar Dina Danekilde. 

Adaline (5) har varit för tufft inne i loppen tidigare och ändå kämpat på bra. I senaste starten fick hon löpa på helt fel distans för att få komma ut i lopp vilket hon gjorde bra. Hon kämpar på och får denna gång gå på rätt distans och i en handicap där hon står rätt till. Vi hoppas på pengar, berättar Jaana Alvesparr. 

A Certain Romance (9) tränar bra, men man vet aldrig med honom. Han är svår att bedöma här, hälsar Peter Jardby.  

Summer Snake (10) drog iväg lite väl mycket senast. Jag tror att det går bättre nu, men vi ligger lågt, säger Vanja Sandrup. 

Penny Lane (11) har tagit segerloppet senast bra och hon har lika bra form nu. Blinkers på som vanligt. Jag tror hon vinner här, meddelar Marie Lustig. 

V5-5 / V3-3 Jägersro lopp 8, 1600 meter DT

Djelano (1) har ett hjärta av guld. Han är en pålitligare häst än Lazom Al Khalediah alla dagar i veckan. Han kommer att bära lägre vikt än senast och kan sitt formtal. Han kommer att ledas till start denna gång då han kom lös senast innan start. Han har en bra formtopp nu och jag tror att han har en bra chans. Han är min bästa segerchans i loppet, säger Maria Hagman-Eriksson. 

Lindahl´s Avatar (2) känns starkare i jobben efter debuten för mig och det känns som att har gått framåt med det loppet. Han ska kunna hävda sig här, berättar Charlotte Goss. 

Lazom Al Khaledia (3) “nitade” senast han tränade på Bro Park. Ulrika (Holmquist) som red var ändå positiv efteråt och hon tycker att han är kapabel. Nu sätter vi på blinkers så att han kanske kan tänka framåt i stället för bakåt. Han är mycket kapabel, men måste visa det i lopp också, säger Maria Hagman-Eriksson. 

Sahm Al Kahaledia (4) var en liten besvikelse i debuten för mig. Jag trodde att han skulle komma ”upp som gubben i lådan”, men i stället var han långt slagen och sist. I träning går han jobb med Ayman och Djelano. Han får en ny chans, men är ett osäkert kort, berättar Maria Hagman-Eriksson. 

Top Medina (5) har haft svårt att hitta formen och vi har gjort lite små förändringar då vi har kortat tån på henne, bantat henne lite och bytt foder. Det känns som att vi är på rätt väg. Josephine (Ingvarsson) rider henne i träning och hon trivs ihop med henne – hon är hennes favoritryttare. Top Medina ska ha chans om hon är som förr. Antingen vinner hon eller så kommer hon sist. Hon är väldigt kapabel, men har saknat den rätta viljan i år, säger Charlotte Goss.   

Mahany De Piboul (6) gick upp mycket i formtal förra året och det har gått väldigt segt neråt. Jägersro är ingen bana han gillar och han är dessutom ute i ett för hårt sällskap här. Jag tror att han blir sexa i mål, hälsar Camilla Nilsson.