Nyheter

Tränarintervjuer 11/7 – V64 på Bro Park

Publicerad
Nya söndagstävlingar på Bro Park och vi har pratat med flera av tränarna. V64-spelet börjar i dagens andra lopp. V4:an drar i gång i det fjärde loppet. Lunchdubbelspelet startar i det sjätte loppet. Alla lopp går på gräset. Vi har under veckan bjudit er på flera tränarintervjuer. De finns samtliga att tillgå i intervjublocket också. Lycka till med ”liret”.
cpcb2gjdbk1ycac5m7j
Heart Of Dreams i segertagen på Bro Park. Blir det fjärde raka på hemmabanan i V64-2? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Bro Park lopp 1, 1200 meter gräs

Vi inleder med en maidenlöpning för tvååringarna. Vi tippar Greet Me (3) först. 

–Greet Me (3) är en underbar häst som jag har stora förhoppningar på. Hon var lite knepig bakom boxarna i kvalet, men det tror jag ska fungera bättre med rutinen. Hon var hur fin som helst kvalloppet där hon visade hög klass och gjorde allt rätt. Gräs under hovarna ska bara vara en fördel Jag är stor optimist och tror på bra segerchans - å andra sidan. Debut är debut, informerar Sandra Brolin.

Stall Wahl tar ut tre hästar. 

– Credit Card (2) var struken inför en tilltänkt start för ett par veckor sedan - hon fick ett värmeslag helt enkelt, men klarade sig fint. Hon tränar på som hon ska, men behöver rutinen. Det är en okej tvååring som jag tror blir bättre nästa år. Smooth Operator (4) har vi höga krav på som en syster till Silent Night, men det är en helt annan typ av häst och inte lika bra, i år i alla fall - och det kan man ju inte begära heller. Hon får starta igång och så tar vi det därifrån. Uppuppandaway (6) blev bara trött i sin debut och den starten är bara att stryka ett streck över - hon kan bättre. Med loppet i kroppen tror jag på framflyttade formpositioner, men jag kan inte begära vinst redan nu, säger Patrick Wahl.

Stall Elmerskog sadlar ut två startande. 

– Canaveral (5) är lite grön jämfört med den andra. Väldigt gynnad av gräset då han har grässtam. Tappade lite start i kvalet, men annars nöjd. En fin häst. Bearium (7) kvalade väldigt bra. Vi tror väldigt, väldigt mycket på henne. Hon är stentuff och har visat mycket i träning. Kvalade på dirttrack, men nu är det gräs. Lugn träning på gräset har gått bra, informerar Alice Elmerskog. 

– Open Range (8) kvalade fint och kommer att vara förbättrad. Ett fint sto för framtiden, hälsar Kahlil De Burca. 

V64-1 Bro Park lopp 2, 1750 meter gräs

Vi inleder med ett spikförslag. Stall Wahls Rubinstein (3) har toppchans. 

– Rubinstein (3) har två nyttiga lopp i kroppen och på papperet är han väl mer eller mindre skyldig att vinna det här. Jag är mycket nöjd med honom i träningen inför detta och de fasta blinkersen låter jag sitta kvar. Startspår och underlaget är plusfaktorer, men måste jag nämna någonting negativt är det väl hur det är ställt med distansförmågan, berättar Patrick Wahl.

Stall Kvisla sadlar ut hela fyra hästar. 

– Red Coultish (1) kan mer än hittills visat, pusselbitarna håller på att falla på plats. Hon är blind på ett öga och har haft lite problem. Både distans och gräs är ett plus. Prima Kalejs (9) fungerade inte alls på den lösa banan näst senast, men gick desto bättre på snabbt underlag gången efter. Formen är där den ska vara, hon trivs på distansen, men det är meddelat mycket regn i helgen och det drar ned förväntningarna något. På rätt bana är hon inte så mycket sämre än någon annan i loppet. Ithaca (10) mår fint för dagen och har inte visat sin fulla kapacitet ännu. Distansen passar fint och det gör gräs också, men hon måste ha fäste för att komma till sin rätt. Stick Together (14) har varit en “slow starter”, men är nu på rätt väg så att säga. Det är ett tufft lopp, men fina pengar ska han kunna tjäna. En eventuellt mjuk bana är okej, säger Roy Arne Kvisla.

Stall De Burca har också fyra hästar till start. 

– Pretty Pretty Rose (2) vill ha gräs. Ett fint sto som går upp i distans. Jag tror hon är kapabel att göra ett bra lopp. Dancing Rock (4) är tuff att hålla fräsch, men har ”stor motor”. Vi har gett henne alla chanser. Hon har förlorat mot bra hästar. Ittmaam (5) är välstammad och stor. Kommer att förbättra sig stadigt, men är mentalt omogen. Christophe Lamy är en jockey med fin hästkänsla och blir bra för honom. Blir det lätt bana kommer han inte starta. En fin häst för framtiden som jag gillar mycket. Natasha Romanova (13) är välstammad. Vi kanske tar ner henne i distans framöver, men det här är ett bra lopp att starta med. Jag tycker mycket om henne, hon har bra fart, meddelar Kahlil De Burca.

Our Princess (8) pullade för första gången från start och blev lite trött mot slutet senast. Nu ska det bli intressant med kortare distans. Det blev ett väldigt tufft maidenlopp. Jag är jättenöjd med pengar. Hon har ingen vinstchans, berättar Alice Elmerskog.  

Wake Up (11) var bara dålig senast. Jag vet inte varför. Vi trodde på en bättre insats. Hon tränade ju ”en sväng” innan på gräset och det verkade inte vara några problem då. Vi provar igen, säger Ylva Brandt.

– Skyler (12) behövde verkligen loppet senast. Hon såg fin ut länge innan luften tog slut helt enkelt. Det är ett par tuffa konkurrenter i loppet som jag inte tror att Skyler rår på, men trea, fyra ska hon definitivt kunna vara, kommenterar Sandra Brolin.

V64-2 Bro Park lopp 3, 1600 meter gräs

Vi tror att Heart Of Dreams (7) kan vinna igen. Loppet kräver helgardering för de som har råd. 

– Heart Of Dreams (7) har tagit loppen väldigt bra. Får se hur hon klarar höjningen. Det blir ryttarbyte och ett kilo mer. Hon står fortfarande bra till i förhållande till vad jag tror hon kan, men vi får ändå se hur hon klarar höjningen. Det är ett litet fält, hon har ”kilo av” och har gjort det lätt hittills, säger Alice Elmerskog.  

– Sophie B (2) har kapacitet, men är temperamentsfull. Handicappern var väldigt hård mot henne efter segern. Det här loppet är inte långt ifrån guldklass. Hon ska gå bakifrån och måste prestera på topp för att kunna räknas. Hon är inget för spelarna, berättar Kahlil De Burca. 

– Luna Kalejs (3) var fin senast och på väg mot toppformen. Distansen passar perfekt och hon skulle vara gynnad av en god bana. Får hon det ska det vara bra vinstchans, säger Roy Arne Kvisla.

– Ellis St Martin (4) gör det bra hela tiden. Jag är tveksam på gräset då han gjort två starter på gräset och inte gått så bra. Det känns som att han är en dirttrackhäst. Han står kvar i Breeders´ för fyraåringar så vi testar ändå. Jag har ingen bra segerchans under dagen, upplyser Ylva Brandt.

– Grimeford Lane (8) tränar bra. Han fick en ”taskig” resa senast på en snabb bana och hann inte riktigt fram. Han ska bedömas med på sin näst sista start. Båda mina under dagen har likvärdig chans, säger Claes Björling. 

V64-3 / V4-1 Bro Park lopp 4, 1400 meter gräs

Vi tror det är dags för Fast And Free (8) nu och stoet får tipsnicken.  

Fast And Free (8) har varit mycket bra i sina två senaste starter och känns mycket fin i träningen inför detta. Hon har droppat i handicap och står väldigt trevligt inne i handikappen - kan ju långt mer än aktuellt formtal. Distans och underlag är perfekta och Fast And Free trivs med ryttarinnan. Jag har stor tro på henne den här gången och hoppas att hon vinner loppet, avslutar Sandra Brolin.

Sea Moonster (2) tränar väldigt bra. Vi har alltid haft höga tankar om honom och det ska bli spännande med en kortare distans. Det är en bra ”Sunday Special”, men jag har inget att klaga på, säger Tobias Hellgren.

– Magic Johnson (5) är en typ som “blandar och ger”, men jag var verkligen nöjd med honom senast. Gräs ska bara vara en fördel och han trivs förträffligt med lärlingen som vunnit med honom förut - distansen är perfekt. Bra segerchans, säger Patrick Wahl.

Stall Jardby tar ut två hästar. Intressant är att man bort blinkers på Seven Emirates.

– Zingaro Boy (6) led av dåligt fäste senast, men gick också lite tidigt. Zingaro Boy känns bra för dagen och är en säkrare häst än Seven Emirates (7) som är väldigt beroende av bra fäste och det får inte ”släppa”. Det är inget fel på honom – han är fortfarande i bra ordning. Jag är orolig för banan och kollar väderprognosen kontinuerligt, säger Peter Jardby. 

– Une Autre Beaute (9) är en fin häst som droppat i handicap och står trevligt inne i loppet. Hon ser faktiskt lysande ut i träningen inför detta, men samtidigt är hon lite nervig. Kan vinna loppet om det stämmer fullt ut, kommenterar Roy Arne Kvisla.

V64-4 / V4-2 / V3-1 Bro Park lopp 5, 1200 meter gräs

Här har vi omgångens andra spikförslag i Magno Animo (4). Stoet startade i onsdags på Övrevoll och var då fyra, två länger efter vinnaren Willow It Is. Planen från tränaren var att vinna bägge loppen och även om det inte blir så är chansen god. 

– Magno Amino (4) är okomplicerad och lättplacerad i loppen. Ulrika (Holmquist) löser löpningsförloppet.  Vi har gett henne mycket tid. En tung bana är ingen nackdel för henne, säger Kahlil De Burca. 

Relaterad läsning: www.galopptips.se/nyheter/onsdagslunch-pa-ovrevoll-med-v4-och-v5/

Bright Angel (1) gick ändå bra mycket bättre på Göteborg än innan och bör ha gått framåt med loppet. Han får komma tillbaka till en bana som han varit på även om det är gräs nu. Varför inte i ett öppet lopp? Han är en av flera som har chans, säger Tobias Hellgren.

Swiss Doctor (8) gynnas av tas ned i distans om man jämför med aprilstarten och stamtavlan säger gräs, gräs, gräs… Det är en riktigt stor häst, nästan 175 cm över manken och han har tagit lite tid på sig. Swiss Doctor kan mer än var han visat på tävlingsbanan så här långt och han ska ses som en kul outsider, informerar Roy Arne Kvisla.

Dimeadance (11) är ute med rätt förutsättningar i en järnlöpning. Det har varit mycket strul och hon har varit svår att få igång. Gräset ska inte vara några konstigheter, hon kvalade på det som tvååring. Jag har svårt att värdera henne just nu, berättar Ylva Brandt.

V64-5 / V4-3 / LD-1 / V3-2 Bro Park lopp 6, 1200 meter gräs

Det här blir ett rivigt sprinterlopp. Vi tippar Alsimsaam (9) först. 

– Jag är benägen att hålla med. Alsimsaam (9) är allt utmärkt med inför detta och som jag läser loppet lär det bli överpacat vilket skulle gynna honom massor. Viktläget är passande och till den här starten sätter jag på fasta blinkers igen. En mjuk bana vore ett stort plus och jag är nöjd med jockeybokningen. Bra chans, säger Roy Arne Kvisla.

Samara Bay (1) var väldigt tagen innan start senast då det var så varmt och de fick vänta länge på grund av en löshäst. Hon brände energi på det. Det är jätteviktigt att kunna ”hålla henne” då hon är så ambitiös. Vi försöker få ner henne bakom hästar denna gång, meddelar Alice Elmerskog.  

Semiramis (3) har det varit ”massa” bekymmer med. Hon har varit ute en gång i år och var inte kurant. Hon har fått ta det lugnt några veckor och är kort om jobb. Jag tror inte jättemycket på henne den här gången, hälsar Ylva Brandt. 

Hypochondriac (5) rör sig fint och tränar bra. Båda mina under dagen har likvärdig chans, hälsar Claes Björling. 

Archers Ignite (8) tappade återigen start på Övrevoll i onsdags då det strulade i startboxarna och han ”satte sig lite”. Han hoppade sedan av rejält snett och tappade loppet där. Det är tur vi får en ny chans på söndag. Jag tror han kan vinna, upplyser Tobias Hellgren.

Relaterad läsning: www.galopptips.se/nyheter/onsdagslunch-pa-ovrevoll-med-v4-och-v5/

V64-6 / V4-4 / LD-2 / V3-3 Bro Park lopp 7, 1200 meter gräs

Vår tipsetta heter Shaken Not Stirred (10) som oftast har en fin avslutning. 

– Om Shaken Not Stirred (10) klarar att starta så här tätt måste han kunna vinna loppet. Han har gått väldigt fint i årets starter och förutsättningarna med gräs och lång distans passar perfekt. Om min häst får en fin resa på rulle måste det vara god segerchans, men samtidigt börjar jag misstänka att han lite av en “ickevinnare”. Allt ser bra ut i träningen inför detta och jag hoppas naturligtvis att han ska få full utdelning på den fina formen, meddelar Patrick Wahl.

 The Flamingoway (6) börjar det “brännas” för - tycker allt ser bra ut inför detta. Distansen och underlaget är plusfaktorer - hon klarar både mjuk och snabb bana. Ett kul fidusbud, säger Roy Arne Kvisla.

Bro Park lopp 8, 2100 meter gräs

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat loppet.

2 Surfers Paradise – 3 Milton – 6 Littleredcorvette Outs: 1 Mindbender