Nyheter

Tränarintervjuer 10/11 – lunchgalopp på Bro Park

Publicerad
Det är dags för lunchgalopp på Bro Park. Lunchen börjar klockan 12:20 och det finns som vanligt gott om spelmöjligheter att underhålla sig med. V4-spelet startar klockan 12:20 med dagens första lopp. Lunchdubbelspelet och V5-spelet börjar i lopp tre. Under dagen har vi publicerat en artikel med Annika Sjökvist. Hennes tankar är också inklippta i intervjublocket. Vi önskar som vanligt lycka till med ”liret”.
poile9fqmwapb8gapuw
Sharp Eye kommer från seger med Andreas Tapia Dalbark. Repris för ekipaget i det femte loppet? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

V4-1 Bro Park lopp 1, 1600 meter DT

Helmut (1) var lite förbättrad senast och nu testar vi på lite kortare distans. Jag har dock något skit i stallet så jag kommer att ta blodprov på samtliga mina hästar innan start. Kapacitet finnes, säger Patrick Wahl.

Mirach (2) trivs på distansen och dirttrack är okej. Drog ett bra startspår, men känns inte stekhet med den allmänna stallformen i beräkning, säger Patrick Wahl.

– Flying Barrel (3) går ju med toppvikt och jag tror tyvärr banan kommer vara i det ”klistrigaste laget”. Jag blir glad om han får pengar, säger Lilian Vestvall.

– War Hawk (4) tog förra loppet mycket bra och han har varit ruskigt pigg och glad senaste veckan. Han är beroende av fäste i banan och är en av flera med segerchans, hälsar Alice Elmerskog. 

Pearly Ghost (5) är bra tränad och känns fin. Hon var uppe en gång förra året på Bro Park och det var något som inte stämde då för så dålig är hon inte. Hon är i grunden en gräshäst, men jag vill pröva en gång till med henne på dirttrack då hon har form och inte gått så mycket under säsongen. Hon fungerar bra att resa med och vi åker tisdag lunch. Det är en chansning. Svårvärderat, säger Johanna Åberg. 

Alsimsaam (6) fungerade bra på Jägersros dirttrack senast vilket var glädjande. Jag hoppas han fungerar hemma också - det avgörande är att det blir fäste i banan. Formen är mycket bra och nu testar vi med fasta blinkers igen. Det är ett tufft och jämnt lopp, men min häst ska kunna vara bland de tre främsta, säger Roy Arne Kvisla.

Chilterns (7) har gjort några bra lopp över 1600 meter, men jag tror att det kanske är för kort ändå. Han går utan blinkers den här gången och det var ett misstag av mig som inte anmälde det. När han gick utan blinkers på Göteborg Galopp så tappade han start och gick dåligt i det loppet, men det kan också ha berott på att han stökade i boxarna innan. Han känns i bra form för dagen. Jag hoppas på pengar med honom, berättar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. 

– One Star (8) har varit seg från start i sina två senaste starter och inte kunnat göra sig själv rättvisa. Han har droppat lite i handicap, men är inte riktigt hundra procent ännu. Dirttrack är ett plus och han har vunnit med Martin Rodriguez tidigare. Det finns kapacitet i hästen, men mer än en outsider vill jag inte kalla honom den här gången, informerar Annika Sjökvist.

Grimeford Lane (9) rids av Emma (Nordin) som känner hästen och hans egenheter. Spåret är inga problem eftersom han ändå inte är så snabb ut. Han tränar bra och om det om det blir överpacat och han hinner ifatt så kan han vara lite farlig här, säger Claes Björling. 

– Arabianranta (10) var grym senast och han har tagit loppet på bästa sätt - ser och känns som en “tickande bomb” inför detta… Han vill ha en så tung bana som möjligt då han är långsam ut och lever på sin styrka - överpace vore ett stort plus. Jag tycker det ser ut som en mycket bra segerchans även om motståndet ser ganska tufft ut, meddelar Annika Sjökvist.

Green Backspin (11) gjorde ett bra lopp senast. Jag hoppas att han ska vara i samma form. Allt är som vanligt så det tror jag han är. Han har inte fått det bästa spåret även om han går bakifrån. Jag är nöjd om han bland de tre här, säger Patricia Gordin.  

V4-2 Bro Park lopp 2, 1400 meter DT

Cece Amazing (1) springer på alla banunderlag och tog segerloppet senast mycket bra. Jag trodde på förhand att hon behövde loppet senast. Hon har varit väldigt lugn och trevlig efteråt – nöjd med sig själv. Polletten kanske har trillat ner nu? Hon har varit trea, som sjuk, på 1600 meter så 1400 meter ska passa. Det är dock tuffare emot den här gången, säger Marie Twomey.  

Bright Light (2) ser ut som en ”rund miljon” och är fruktansvärt laddad för dagen. Jag var nöjd med hans förra lopp – ett klart fall framåt. Han kunde inte växla ner Cece Amazing i ledningen och gick med mycket vikt vilket kan ha tagit ut sin rätt. Han ska räknas här på visad form, säger Catharina Vång. 

Pine River (3) var jag helnöjd med vid segern senast och hon tog loppet på bästa sätt - täta starter är okej. Hon kan ju vinna loppet på sin grúndklass, men jag är väldigt orolig för den korta distansen - tror hon kan få problem att hinna med helt enkelt. Jag tror att Huddle blir svårslagen, säger Sandra Brolin.

Clapper (4) ska normalt sett bara vinna ett sådant här lopp, men jag känner mig tveksam. Flög fram till slut efter sen lucka näst senast, men var helt under isen nu senast. Vi har kollat upp honom från topp till tå, men hittar inga fel, säger Patrick Wahl.

Cimmaron (5) gick bra senast och nöter på - det är dock ingen stjärna. Jag ligger lågt, säger Patrick Wahl.

Bear Angel (6) har inte startat på ett tag och behöver lopp i kroppen. Jag räknar inte med chans och skulle vara nöjd om hon får pengar, upplyser Patricia Gordin.  

Cooperess (7) är ute på lite kort distans och hon är också bättre på gräs. Vi får hoppas på pengar här, säger Ylva Brandt. 

Midnight Oil (9) sprang av väldigt bra senast. Nu när han verkar ha fått ordning på startmomentet så testar vi en kortare distans. Han har droppat i handicaptal och skulle kunna vara en rysare, säger Nadja Bellander. 

Lemon Smile (10) har fått dåliga startspår många gånger under säsongen. Så även nu och det här blir svårt även om jag tror att 1400 meter är hennes bästa distans. Underlaget är däremot en nackdel. Hon är lågt handicappad och har droppat en del, men hon visar ingenting varken i träning eller lopp, säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.

Teerex (11) var jag nöjd med senast, han var gående över mål. Han fick ingen drömstart och han gillar att ligga där framme. Är han inte det så kan han ”slänga in handduken”, men nu gjorde han inte det och var gåendes in i mål. Det är sällan vi haft en jockey på honom och nu sätter vi upp Maikel Narvaez Bravo. Det handlar om hans motivation och att ryttaren hittar rätt knappar. Distansen är inga problem. Det var nästan två år sedan han vann, men efter det hade han alldeles för högt handicaptal länge. Han visade att han ville springa och han har droppats i handicaptal så det kan vara hans tur när som helst, säger Göran Schillström. 

– Huddle (12) mår toppen efter förra loppet där hon äntligen motsvarade det hon visar i träning. Jag tror på bra chans denna gång, varnar Emelie Backlund. 

V4-3 / V5-1 / LD-1 Bro Park lopp 3, 2350 meter DT

Pushaq (1) fick ett bra spår och har varit jättesnabb ut. Jag tror det är en fördel att ”ligga på railen” direkt. Vikten är inget problem, han är van vid det. Han mår fortsatt bra. Jag tror kanske inte han vinner, men kommer vara med där framme som han brukar nuförtiden. Han har fått ta det lite lugnt sedan förra starten och det upplägget behöver han, säger Karen Kuszli.  

Dherby (2) verkade inte tycka om banan senast och fick inte aktionen att stämma. Han betedde sig orutinerat. Nu har vi fått ett bra spår och jag tycker att han klarar sprutet bra nuförtiden. Det är första gången på Bro Park, men visst är det ett frågetecken med banan. Han är väldigt fin i träning, men det släpper inte i loppen. Han har presterat bäst på gräs, men tränar väldigt fint på dirttrack och är bra tränad. Han fungerar bra att resa med och vi åker på tisdag vid lunchtid. Jag räknar inte med segerchans, berättar Johanna Åberg.  

Nyx (3) har bara gjort två starter den här säsongen och hon fortsätter ge mig ”hjärtattack” i början av loppen. Hon har varit duktig, men förlorar så mycket mark i början när hon inte kommer iväg ordentligt. Per-Anders (Gråberg) sitter upp och det var lysande senast de parades ihop, men konkurrensen är betydligt vassare i dag jämfört med vad de mötte då. Längre distans gynnar henne, men jag är som sagt osäker på vinstchansen i det här sällskapet. Jag säger som jag sagt de senaste två gångerna att jag ”hoppas på härlig överraskning”, säger Aase Marie Brown. Observera! Nytillkommen intervju sedan ursprunglig publicering. 

– Double Rock (4) tappade lite av sin aktion i sista kurvan senast då banan var lös där. Nu går han ner i klass och det är bra distans. Han bör vara med ”där framme och fajtas”. Dock vill jag flagga för hur banan kommer att vara på onsdag, informerar Maria Heinrichs. 

Deceiving Looks (5) får nu 2350 meter och det är hans bästa distans. Jag är om han är bland de fem bästa, säger Patricia Gordin. 

Wake Up (6) är jag väldigt nöjd med och jag tycker att hon ska kunna lite mer än vad raden visar. Jag var nöjd inför starten senast också och är alltså så även för dagen. Nu är det lättare motstånd och hon är i rätt omgivning. Hon ska räknas, varnar Ylva Brandt.  

High Max (8) startade på för kort distans senast och är nu kraftigt gynnad av att tas upp i sträcka. Med viktlättnad kommer han ner på vettig vikt och han är en av flera med chans, säger Caroline Malmborg

History Hill (10) gjorde det bra i förra veckan på Övrevoll. Hon gick med hög vikt som trea. Hon får två kilo av och bär lägre vikt och det är en fördel. Hon har dåligt startspår, men har form och har gjort det bra länge. Det är en outsiderchans om hon får ett bra lopp från det här tråkiga startspåret, berättar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.

undefined

History Hill har gjort det bra länge nu. Här vid seger på Göteborg Galopp i maj. Ny seger nu? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

 Grey Runner (11) är entaktad av sig, men samtidigt väldigt stressad. Han jobbar som en häst för silverklassen, men underpresterar i loppen - detta på grund av sitt humör. Ytterspåret är inget plus- den saken är klar. Nu tar vi bort de fasta blinkersen och testar med sidoludd. Hans bästa prestation i livet togs som tvåa med Ulrika Holmquist för tre starter sedan så jag hoppas på repris. Det finns som sagt fart, men han måste fungera fullt ut. Motståndet är dessutom i det tuffaste laget, funderar Annika Sjökvist.

V4-4 / V5-2 / LD-2 Bro Park lopp 4, 2350 meter DT

House In Order (1) imponerade senast, men straffades rätt hårt av handicappern. För honom är det viktigast att humöret är med. Är han inte sugen på att tävla låter han helt sonika bli att göra det. House In Order mår fint efter loppet och verkar vara på hugget. Tål höga vikter och har segerchans även om det blir tuffare den här gången. Upp 230 meter i distans spelar ingen roll, säger Caroline Malmborg.

Quagmire (2) fungerade inte alls på underlaget senast och är ursäktad - ingen fara med formen. Distansen passar och han trivs tillsammans med (P-A) Gråberg och på dirttracken. Drog ett fint startspår och ska ses som ett skrällbud, säger Caroline Malmborg.

– Cava Queen (3) var rejäl vid segern näst senast och inte alls dålig gången efter - hon kämpade på fint och gjorde vad hon kunde/skulle. Tung bana vore en fördel och att det är upp 250 meter i distans är också ett plus. Kvalitativt motstånd, men en outsider ska Cava Queen kunna vara, säger Annika Sjökvist.

Man In The Moon (4) är väldigt pigg i träning och har svarat för flera fina prestationer på sistone. Han bör kunna göra det igen och jag tycker att han ska kunna vara bland de tre, hälsar Nadja Bellander.  

– All Run (6) gick inget i det senaste loppet, hans tid var väldigt svag och han blåste knappt alls efter loppet. Kim (Stern) tyckte att han hade en bättre känsla än i loppet innan, men han kunde inte ta något på slutet. Det var väldigt mycket sprut, banan kan ha varit klistrig så att det blev segt att lyfta hovarna efter nedslaget. Jag tror att detta var förklaringar till insatsen. Distansen talar emot nog emot oss och det är tufft motstånd. Han är annars väldigt pigg och glad så formen från loppet innan bör vara intakt. Han måste få en bra väg/resa här och det ser ut som att banan blir likadan som senast så jag måste ligga lågt. Svårvärderat, hälsar Anna Klasson. 

Impact Of Bloom (7) var jag nöjd med senast - han kämpade på hela vägen och visade moral. Står bättre till med vikten den här gången och har lite chans. Detta sagt med stallets överlag bleka form i minnet, säger Patrick Wahl.

Dragonfly (8) är i fin författning, men som banan har varit och som loppen har ridits de senaste veckorna på Bro Park så lär det bli svårt. Hon är i bra form och det är ett steg ner i klass jämfört med senast. Det är inte så troligt att vi kommer till front och jag tror det blir ganska tufft, informerar Tobias Hellgren. 

Enge Hazard (9) har bra form, men bär mycket vikt. Han kommer bara att starta om banan är bra. Han vann sitt maidenlopp på dirttrack och fungerar på underlaget bara det inte är en snabb bana, säger Kahlil De Burca. 

The Gurka (10) gör sitt jämna, men har inte varit riktigt lika bra i år som i fjol även om har gjort det så bra i sin karriär hittills och gör sitt bästa varje gång. Vi får se vad det blir för bana på onsdag. Fredrik (Janetzky) känner honom väl. Jag har nu gjort mitt och Fredrik får nu göra sitt. Han kommer att göra ett bra lopp, hälsar Julian McLaren. 

The Flamingoway (11) har inte startat sedan hon kom till mig. Hon är fin och fräsch nu och tränar bra. Det är alltid svårt att veta när de inte starta på länge och hur långt luften räcker. Svårvärderat, säger Ylva Brandt. 

V5-3 / V3-1 Bro Park lopp 5, 1200 meter DT

Freya Lucy (2) missade starten senast. Jag trodde att hon skulle vara bättre än en handicaphäst. De här loppen är ungefär ”samma lopp om och om igen” och det hästen med bäst form som vinner. Hon har en liten chans här, säger Kahlil De Burca. 

Jungle Dream (3) har bytt ryttare till P-A (Gråberg). Han hade vunnit loppet hur lätt som helst senast, enligt Elione Chaves, om han inte gått i sprutet och haft handbromsen i. Han hade ett dåligt spår för honom och hatar att gå i sprutet. Han gick dock bra till slut och jag var ändå nöjd. Jungle Dream har bibehållen form och är en av flera. Han bär vikt alla dagar i veckan – 59 kilo eller 62 märks inte på honom. Vi är försiktiga optimister, säger Catharina Vång.  

Sharp Eye (4) var jag mycket nöjd med vid segern senast - han är en riktig hedershäst. Formen är konserverad och han tål att gå med höga vikter. En outsider om han får rätt resa på speed, informerar Caroline Malmborg.

Isidor Almqvist (5) kom bort från innerspåret senast. Han stod dessutom dåligt till i det förra loppet gentemot en del av motståndarna. Jag tycker att startspåret är bra, men det finns startsnabba hästar utvändigt. Här lär han inte sitta fast. Jag tror att 1200 meter passar bättre än 1100 meter som det var senast och det här är ett litet steg ner i klass jämfört med den starten. Han har dock gått upp en del i handicaptal. Isidor Almqvist håller fin form och bör ha bra chans, säger Tobias Hellgren. 

undefined

Isidor Almqvist gillar att vinna lopp. Här vid seger näst senast på Övrevoll i ett amatörlopp med Thuva Hjalmarsson. Kommer sjunde segern i karriären på onsdag? Foto: @hesteguiden

Hypochondriac (6) kom upp lite för tidigt i front och kallnade senast. Lärlingen (Mathilde Dupuy. Reds. anm.) är oerfaren, men har vunnit med min Stonefield Flyer i våras. Det ser bra ut när hon rider och har fyra kilo av. Hon tränar bra. Med ett bättre upplägg än förra gången så hon får spara sin speed så kan hon vara i striden, hälsar Claes Björling. 

Athena (7) tränar fint och är snabb i benen. Banförhållandet för dagen oroar mig då hon är beroendet av god bana. Det finns bättre hästar i fältet så vi blir glada om hon får pengar här, säger Aase Marie Brown. Observera! Nytillkommen intervju sedan ursprunglig publicering. 

Fabricio (8) mår toppen för dagen - han är en ren vinterhäst och är på helt rätt väg. Startspåret oroar dock en hel del, men att det finns fart och klass för seger råder det ingen tvekan om, säger Sandra Brolin.

V5-4 / V3-2 Bro Park lopp 6, 1200 meter DT

Stick Together (1) visar inte sitt formtal på dirttrack, men det behöver han inte göra heller den här gången för att vinna loppet. Visar han kring 70 ska det ju vara klart och det tycker jag att han gjorde som tvåa senast. Startspåret passar och nu är det Per-Anders Gråberg i sadeln. Som sagt, Stick Together bör vinna loppet, säger Roy Arne Kvisla.

Vici (2) är i full form och lättriden. Han har bytt ryttare till Ulrika Holmquist. Jag skulle vilja se honom ligga högre upp i loppet denna gång. Vi är nöjda om han är bland de tre, upplyser Catharina Vång.  

– Madison County (3) har jag höga tankar om - det är en fin individ med bra uppfattning och stamtavla. Det var inget allvarligt med strykningen senast. Hon är väl förberedd, men lär behöva lite luft i lungorna innan hon är segermogen. Stick Together känns väldigt svårslagen, funderar Annika Sjökvist.

Scytale (4) är ute på för lite kort distans, men hon har gått på alla distanser. Hon brukar vara på pengar och fyra, femma kan hon vara även om jag hoppas hon är med bland de tre. Stick Together går inte att slå. Startspåret är bra, berättar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.

Red Coultish (5) var förbättrad senast och missgynnas inte av att tas ned i distans. Formen är där den ska vara och han ska normalt sett vara tvåa. Om Stick Together sviker grovt kan Red Coultish dock vinna loppet, säger Roy Arne Kvisla.

– Jackpot (6) floppade senast. Nu sitter Christopher (Roberts) upp igen, men det blir tyvärr återigen övervikt. Det är nog lite kort distans, men han mår bra. Jackpot borde kunna ta en slant då vi tror han har kapacitet, säger Maria Andersson. 

One Night In Malmo (7) hände det något med efter 800 meter och han lade bara av och “stannade”. Han är undersökt på klinik efter det och genomgått endoskopi – bland annat kollat hjärtat samt tagit blodprov och allt är bra. Han har haft lite problem med munnen och några tänder och hade bitit sig på spetsen av tungan vilket gjorde väldigt ont. På kliniken plockade han också ut en tand. Jag tror att det kan ha varit orsaken, det vill säga att han bitit sig i tungan. Han hade varit jätteladdad och ivrig innan loppet. Han kommer kanske få ett annat bett nu. Inget tungband behövs för tillfället. Hans helbror har gått listedlopp, han har tränat fantastiskt bra, gick ett väldigt bra lopp näst senast och är en mycket trevlig häst. Han är bland de tre igen, han är såpass bra, varnar Ryszard Borko. 

Liveyourowndream (8) behövde verkligen loppet senast och var väldigt trött sista biten även om han gick riktigt bra i skymundan och fullföljde fint. Vi var väldigt nöjda med insatsen. Han kommer behöva det här loppet också. Han går med tungband igen som senast då han var lite bättre med sin andning. Han har gått på ett andetag tidigare. Jag tror att han behöver mer distans framöver och behöver det här loppet också. Han får det ”hett om öronen” och jag ligger lågt ett tag till med honom, berättar Marie Twomey.  

Skyler (9) är ute på helt rätt distans den här gången och formen är där den ska vara. Kan ju inte slå Stick Together, men andraplatsen ligger inom räckhåll, säger Sandra Brolin.

– Ocean Pearl (10) kommer att strykas, berättar Maria Johansson. 

V5-5 / V3-3 Bro Park lopp 7, 1600 meter DT

Started It All (1) har fått en paus efter kvalet och vi har väntat på henne. Hennes mor har vunnit listed och hon är ett fint sto. Hon är efter Zoffany så 1600 meter är inga problem. Hon kommer inte starta om banan inte känns bra. Hon är kroppsligt så ”fit” som vi kan få henne, säger Kahlil De Burca. 

Lancaster (2) är vi jättenöjda med efter kvalet. Vi får se hur det går i första loppet för honom, hälsar Elin Roberts. 

House Doctor (3) har börjat att se så mycket finare ut i kroppen de senaste veckorna och har vuxit mentalt, men han blev lite spänd i loppet senast, tyckte Oliver Wilson. Han gjorde ändå ett bra lopp. Klarar han att slappna av så borde han göra ett bra lopp men tanke på hur han tränat. Johanna i stallet älskar hästen och det är en förklaring till hans utveckling. Han ser verkligen jättefin ut, berättar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.

American Impact (4) var långt slagen i debuten och den största anledningen till detta var banan som inte fungerade. Vi kollade hästen i halsen efteråt och det visade sig inte vara helt hundra. Nu jobbar han som han ska inför det här loppet och dirtrack ska ju bara vara en fördel - det viktiga är att han får fäste. Startspåret är perfekt och han är genomkollad ordentligt inför detta. Bra segerchans, säger Roy Arne Kvisla.

– Innana Sacc (5) gjorde det mycket bra i kvalet där hon gick med järnskor runt om. Jag var sedan helnöjd med henne i debuten där hon fick vida spår, men kämpade på storstilat som kort slagen trea. Ska vara framsatt med loppet i kroppen och att det är upp i distans ser jag bara som ett plus. Jag tror att min häst kommer göra en strong insats, men kanske inte vinna i den här konkurrensen, avslutar Annika Sjökvist.

April Song (6) testar jag på dirttrack nu och det ska nog fungera. Hon måste dock visa bättring innan jag har några förhoppningar, säger Patrick Wahl.

Greet Me (7) löper ofokuserat och grönt, men det finns fart - jag kallar henne "Green Me" faktiskt. Det är en fin häst som blir bra som treåring. Nu hoppas jag på en mindre peng i första hand, berättar Sandra Brolin.

Daytona Gold (8) är en fin tvååring som är väl förberedd inför detta. Han var fin i kvalet och tog detta på utmärkt sätt. Distansen är en fördel, men på sikt ska han nog ha ännu längre. Det är ett par bra emot, men jag har lite tro på min häst. Debut är debut brukar man dock säga, kommenterar Caroline Malmborg.

Delux (9) kommer från en fin familj och jag var nöjd med honom i debuten. Han ska normalt sett vara framsatt, men möter några bra. Platschans i första hand, säger Patrick Wahl.

Pie In The Sky (10) kvalade jättefint. Han är ganska stor och inte helt färdig ännu. Han blir fin till nästa år. Det är alltid svårt att veta första gången ut. Distansen känns rätt, berättar Ylva Brandt. 

Bro Park lopp 8, 1600 meter DT

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat loppet.

2 Who´s The Boss – 3 Swiss Doctor – 5 Chamori Outs: 6 Wild Tobacco