Nyheter

Tränarintervjuer 10/10 - V64 med jackpot på Jägersro

Publicerad
Det är jackpot på V64 och då gäller det att vara med på noterna. Som vanligt börjar V64-spelet i lopp två, klockan 12:20. Malmöbanan bjuder på åtta "totolopp" och mycket spelmöjligheter. Lunchdubbeln går exempelvis som lopp sex och sju med spelstopp ca klockan 13:52. Trevlig läsning och lycka till med spelet.
aqbmzdugixp8evazeiv
Sunlight har fått ett perfekt spår och kan leda runt om. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Jägersro lopp 1, 1600 meter DT

– Plantstepsdream (1) startar jag med förhoppning att vi ska kunna vinna, vi såg ju att vi kunde slå Duca di Como i våras, hälsar Lennart Reuterskiöld Junior. 

–Sea Lieutenant (2) fick gå lite för tidigt senast. Duca di Como blir svår att slå, men vi är med och kämpar om andraplatsen, säger Francisco Castro.

Beach Road One (3) mår mycket bra för dagen och trivs förträffligt på Jägersro. Han är gynnad av det mindre startfältet och distansen är den optimala - speciellt i det lilla fältet. Vi kan ju aldrig slå Duca di Como, men det finns ju jättefina pengar att tävla om ändå, säger Caroline Malmborg.

– Duca di Como (4) mår mycket bra för dagen. Han inledde säsongen lite svajigt, men är nu sig själv igen och har faktiskt imponerat på mig. “Duca” älskar att tävla på Jägersro, men under året har han ju tyvärr förlorat samtliga tre lopp på banan - det hoppas jag inte ska hända igen, berättar Cathrine Erichsen.

V64-1 Jägersro lopp 2, 1600 meter DT

Vihiers (2) blir en bra treåring med sikte på Derbyt. Han ska matchas lugnt och jag ligger lite lågt den här gången, hälsar Lennart Reuterskiöld Junior.

Amanda (3) är en fin häst som ska ses med chans, säger Jessica Long. 

Penny (5) har 1600 meter i kroppen och gjorde en bra insats senast. Jag tycker att hon ska ha vinstchans här, säger Francisco Castro. 

Röde Baronen (6) har en vettig uppgift här och jag tror att han ska ha chans. Sen vet jag inte hur bra ”Juniors” (Vihiers. Reds. anm.) är, säger Preben Sövik. 

 V64-2 Jägersro lopp 3, 2400 meter DT

Harry (1) har nyttig form och ska kunna tjäna bra pengar, säger Lennart Reuterskiöld Junior.

Crystal Keys (2) är bara tre år och han kanske vi inte riktigt vet vad han kan. De senaste starterna på gräs kan vi glömma. Han var bra trea i Derbyt men jag vet inte riktigt om formen är lika bra, berättar Lennart Reuterskiöld Junior.

Gold Tyranny (4) har givetvis gått framåt med loppet i kroppen och jag hoppas att vi kan slå Suspicious Mind, hälsar Lennart Reuterskiöld Junior.

Orb Craft (5) har nyttig form och ska kunna tjäna bra pengar, säger Lennart Reuterskiöld Junior.

Suspicious Mind (6) har tagit loppet senast på ett bra sätt och formen är framflyttad. Möter nu Gold Tyranny med lika vikt så visst tror jag på chans, upplyser Nina Lindberg Lensvik. 

V64-3 / V4-1 Jägersro lopp 4, 2400 meter DT

Sunlight (1) fick öppna lite hårt senast och orkade då inte den sista biten. En frontrunner som har en vettig uppgift, det ser fint ut, säger Fredrik Reuterskiöld. 

Weltruhm (2) är rätt flexibel och allround av sig. Jag ville egentligen han skulle få gå ut på medeldistans, men det fanns inget lopp för tillfället. Han har gått bra tidigare på längre distanser. Han gjorde ett bra lopp senast mot hårt motstånd senast och eftersom han avslutar loppen på ett bra sätt så kan han definitivt gå längre distanser än 1200 meter. Han är pigg och lekfull hemma och det är ett gott tecken. Han har två kilo av och är en av flera som kan vinna, hälsar Susanne Strand. 

Archimedes Face (3) har okej form, men bär kanske lite mycket vikt? Om någon är intresserad så är hästen till salu, säger Lennart Reuterskiöld Junior.

Xit (4) är ute i ett litet fält och det är en fördel, då får han löpa fritt. Han bär förstås mycket vikt, hälsar Jessica Long. 

Kissnfly (6) är stark och var positiv i det senaste jobbet. ”Sunday Special” är alltid tuffa lopp, men hon är på pengar här, berättar Jaana Alvesparr. 

Primacor (7) har gjort det bra och har varit väldigt jämn hela säsongen. Han verkar ha bibehållen form, det finns inga tecken på något annat, men förr eller senare kommer ett formtapp. Distansen är på gränsen för honom. Hans tuffaste motståndare är Sunlight, men det finns flera andra som är oprövade på distansen. Min förhoppning är att han är bland de tre, säger Hans-Inge Larsen. 

Camaluna (8) testar lång distans nu. Det kanske är för långt, men man får väl testa allt när man inte får något att fungera med henne, hälsar Öllegård Gren. 

V64-4 / V4-2 Jägersro lopp 5, 1200 meter DT

Mrs April (1) är allt bra med. Hon har haft mycket otur i sina två senaste lopp. 
1200 meter är i kortaste laget och det är några bra hästar emot. Vi är glada om hon är med på pengar igen, säger Yasmine Nilsson. 

Sweet Home Alabama (2) möter ungefär liknande gäng som vid segern senast. Jag tror inte att blinkersen spelade så stor roll, det är snarare att hon utvecklats av loppen. Hon står lite sämre till viktmässigt, men jag inbillar mig att hon ska klara det, informerar Susanne Berneklint. 

Giant Sally (4) ser det ut ungefär som det brukar för. Hon gör sitt och är ett triobud, berättar Jan-Erik Pettersson. 

Mangusta (5) gjorde sitt bästa lopp senast mot tufft motstånd. Gör hon om den prestationen så har hon bra vinstchans här, varnar Hans-Inge Larsen. 

Layton (6) startade i går på Övrevoll (slutade sjua. Reds. anm.). Han höll farten och var jättepigg efteråt. Under dagen (läs: fredag) har han varit väldigt pigg i hagen. Utöver det vilar han bara mellan loppen. Jag har förhoppningar på honom på söndag, säger Marie Lustig.  

Mindhunter (7) är nog ute på lite kort distans, hälsar Nina Lindberg Lensvik. 

Chapulin (8) utvecklas för varje start, han kan kanske vara bland de fyra främsta, säger Ricardo Ramallo. 

Seven Emirates (9) gör sin sista start. Han skulle gått på Göteborg Galopp, men han får starta här i stället. Som vanligt tränar han bra, men visar det dåligt i loppen, informerar Peter Jardby. 

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1 Jägersro lopp 6, 1200 meter DT

Breakdancer (1) har ett bra läge, kan komma fram efter railen och sedan hoppas vi på bra tempo, säger Francisco Castro. 

Mr Stenson (2) tränar också bra och bär inte så mycket vikt, hälsar Francisco Castro. 

Zamson Zaid (3) får nog sitt lopp här. Högt tempo, få hästar och han får komma på speed. Han är i form, men han har satt lite vinterpäls, säger Dina Danekilde. 

Prince Of Tides (4) tappade sin sadel senast då bröstan saknades. Han tog då enkelt ledningen efter halva borte långsidan och utan incidenten som ledde till diskning så hade han varit etta eller tvåa. Jag hoppas att han får en bra start och kan följa ledarna. Det ser ut att kunna gå snabbt här och han är gynnad av svenska regler. Även om han är en ärlig häst på gräset så är han bättre på dirttrack och har tagit båda sina vinster på underlaget. Om han får ett bra lopp så har han mycket bra segerchans, varnar Raphael Freire. 

Mountain (5) är ute i ett tufft löp, men han har gjort det bra under säsongen. Han trivs med Martin (Rodriguez) och distansen, säger Lennart Reuterskiöld Junior. 

El Guanche (7) fick det lite tufft senast. Det är en fin häst och jag tror inte att 1200 meter är någon nackdel. Når han ledningen ska det kunna vara en segerchans, men det är ett tufft lopp, hälsar Ricardo Ramallo. 

undefined
El Guanche är ett givet segerbud i LD-1 och på V64-spelet. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Amon Ra (8) var bra när han vann senast. Jag tycker att ”Juniors” häst (Mountain. Reds. anm.) är förstahäst i loppet, men att Amon Ra är andrahäst, säger Francisco Castro. 

Mystic Town (6) är struken. 

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2 Jägersro lopp 7, 2400 meter DT

– Valon (1) känns bra och har jobbat bra. Det är positivt. Han har gått fint efter vila förut. Han ska kunna vara bland de tre bästa här, säger Peter Jardby.  

– Flying Glint (2) provar nu att bo på landet där han gick på åringsbete tillsammans med Des Pa Cito. Nu tränar de tillsammans. Han kom till mig i maj och har fått behandlas för magsår. Senast kom han efter från start och var aldrig med klungan överhuvudtaget. Han hade svårt att hitta aktionen på den mjuka gräsbanan. I träning går han utan blinkers, men vi fortsätter med dessa i lopp. Oliver (Wilson) får utvärdera efter loppet. Min känsla är att har svårt att koppla av och blir för taggad med dem. Jag hoppas att han får ett lopp i mitten av fältet där han får utrymme för sin stora aktion. Jag ligger väldigt lågt med honom nu, men vet vad jag sitter på i träning och skulle inte bli förvånad om han vinner heller. Han är omogen med mycket kapacitet. Träning är dock en sak – lopp en annan, upplyser Nathalie Johnsson. 

Guidetti (3) är jättepigg och glad i träning. Han mår bra av att starta ungefär en gång i månaden och trivs ”super” på Jägersro. Jag tyckte att han gjorde det fullt godkänt på Göteborg Galopp där han gav vikt till flera motståndare. Josefin Landgren har ridit honom i träning och får prova för första gången i lopp. Han ska ha bra chans här, säger Jessica Ohlson. 

Des Pa Cito (5) står med övervikt, men det kompenserar Jacob (Johansen) med sin förmåga. Han har gjort minst antal starter, men det är inte den tuffaste klassen direkt. Som tvååring mötte han Crystal Keys, men hade ett virus då. Sådana möter han inte nu. Senast tappade han ryttaren så det loppet är bara att glömma och det här blir som första starten för säsongen. Han skadade sig i våras och fick operera ett brott på griffelbenet och när han var klar så fick han en halsinfektion så i stället för att starta i maj så kom han ut i oktober. Han är halvbror med Certo Cito som utvecklades mycket som fyraåring. Des Pa Cito är mogen av sig och jag hoppas på en liknande utveckling. Han är en riktigt fin häst och handicaptalet som han har i dag är definitivt för lågt. Vi får utvärdera hur han hanterar dirttracken. Distansen borde vara mitt i prick med tanke på stammen. På pappret är Flying Glint en bättre chans, men om han inte kan slappna av, som jag varnat för, så är Des Pa Cito en bättre chans då han uppträder mognare i både lopp och överlag och hänger med honom fint i träning, berättar Nathalie Johnsson.

Hotcake (6) får vi hoppas att kommer i form som vanligt nu på hösten. Hon håller sommarpälsen och ser glansig och fin ut. Hon har slagit hästar som Xcalibur och möter ju inte sådana här. I dag (läs: fredag) gick hon en canter på en väldigt fin bana på Jägersro och flög fram. Jag tycker att hon borde vara på pengar, säger Thomas Christensen.  

Stella Grande (7) var jag riktigt nöjd med senast, hon gjorde ett bra löp. Jag tror hon gör en bra insats igen och är ett triobud, berättar Jan-Erik Pettersson. 

High Max (8) har lopp i kroppen och ska vara framsatt till den här starten. Har inte direkt levererat i sina starter på Jägersro så här långt, men det är säkerligen mest tillfälligheter - kan inte tänka mig att dirttracken i Malmö skulle vara något minus. Den långa distansen passar perfekt och lärlingen känns ytterligt lovande. Han är en av de som kan vinna loppet, informerar Caroline Malmborg.

Rintintin (9) är osäkert startande, men om han startar så har han chans här, hälsar Marie Lustig. 

Argos (10) har vilat efter en chipoperation, sår i kotan samt ett överbelastat gaffelbandsfäste. Han är en glashäst! Nu tränar han på bra, är i fin form, men behöver loppet. Han kan vara en rolig outsider, upplyser Jaana Alvesparr.

Airtrix (12) är en stor och flott häst som ännu inte fått till det i löp. Han gjorde debut i handicap senast, men fungerade inte alls på banan i Odense och tappade loppet direkt i första sväng. Jag gillar honom och det ska bli spännande att se honom på en mer ”flat” bana som på Jägersro. Visst är dirttrack obekant, men det har fungerat för några i familjen. Den långa distansen är ett plus och jag vill gärna se min häst ganska högt upp i fältet. Det är naturligtvis svårbedömt, men han kan mer än sitt aktuella handicaptal, säger Flemming Poulsen.

A Star Is Born (4) är struken. 

V3-3 Jägersro lopp 8, 1200 meter DT

Elmajed (1) har inte startat så mycket i år då jag inte har hittat rätt uppgifter, men han är absolut i ordning. Hans självförtroende har sviktat lite, men vi har arbetat med honom och han känns väldigt positiv i träning. Jag hoppas att han pallar för trycket här mot hårt motstånd, men det återstår att se. Jag rekommenderar honom inte för spelarna, men han har gjort bra lopp på Jägersro. Jag är ganska spänd på att se honom och jag känner mig positiv även om det är ett väldigt hårt lopp som sagt. Distansen är dock inte den mest optimala, men vi får gå ut här i brist på annat. Vi åker på lördag natt, söndag morgon, säger Annelie Eriksson. 

Djelano (2) har fina förutsättningar i ett intressant lopp. Han var inte bra senast och gick inget på gräset. Jag var nöjd med honom näst senast i Lill Sham Cup. Han är min bästa chans…tror jag, säger Maria Hagman-Eriksson.  

Cleopathre (3) kommer ut på rätt distans och rätt bana då hon gör sina bästa lopp på Jägersro över aktuell distans. Jag tycker att hon är lågt handicappad och har varit högre värderad. Ett intressant lopp. Hon är en outsider och vi har större förhoppningar på henne än på Elmajed, säger Annelie Eriksson.  

Top Medina (4) vaknade lite senast och visade sina gamla takter. Det kändes som att hon ville något i loppet. Hon var tvåa i det här loppet i fjol. Hon borde kunna löpa upp till 78 i handicaptal. Är hon bland de fem bästa så är jag jätteglad eftersom hon haft lite otur under säsongen, säger Charlotte Goss. 

Conchita DA (5) överraskade hon oss positivt med en vinst i det här loppet på Jägersro förra året. Hon känns väldigt bra i träning och försöker alltid göra sitt bästa. Anna Van Den Troost, som är hennes ordinarie jockey, berättade efter förra årets seger att hon älskar dirttrackbanan. Motståndarna är också väldigt bra hästar, men vi hoppas förstås att hon kan upprepa segern även om vi är nöjda med att hon gör ett bra lopp. Vi åker från Belgien natten mellan fredag och lördag och vi kommer normalt sett fram till Jägersro på lördag eftermiddag så att hon får vila en dag. Hon reser alltid bra, hälsar Conchita DA:s hästskötare och träningsryttare Anne Engels.

undefined
Conchita DA vann förra året före Top Medina. Nu möts de igen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Sahm Al Khalediah (6) gjorde inte heller ett bra resultat senast, men jag var nöjd näst senast i Lill Sham Cup. Det kan ha varit för täta starter för honom senast. Jag tycker att han känns jättefin i träning och han är en outsider här, även om det inte är hans distans, säger Maria Hagman-Eriksson. 

Lindahl´s Avatar (7) är en bra häst, men det är första starten över kort distans. Han är dock en häst som jag tror går på alla underlag och distanser. Han gör det bra hela tiden. Om distansen fungerar är han bästa chansen från stallet, men den är förstås ett frågetecken, säger Charlotte Goss.  

Jägersro lopp 9, 1730 meter DT

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat loppet.

7 Sixten Blixten – 8 Amazing Halo – 1 Hallyday Outs: 6 My Spirit