Nyheter

Tränarintervjer 6/10 - Lunchtävlingar på Bro Park

Publicerad
Det är dags för lunchgalopp på Bro Park. Lunchen börjar klockan 12:20 och det finns som vanligt gott om spelmöjligheter att underhålla sig med. V4-spelet startar klockan 12:20 med dagens första lopp. Lunchdubbelspelet börjar i lopp tre och V5-spelet startar i lopp fyra. Vi önskar som vanligt lycka till med ”liret”.
vq3ywsuzqasbjx94nub
Laguna Seca startar för första gången på gräs i St Leger. Spännande värre, tycker vi. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

V4-1 Bro Park lopp 1, 1000 meter DT

Mogsy (2) ser det väldigt bra ut för på onsdag. Den invändiga (Fury The Bullet. Reds.anm.) kommer vi förbi, men Nom De Plume kommer att sätta press utvändigt. Ett invändigt startspår är en klar fördel över distansen. Förra loppet var det mycket vikt och ett dåligt startspår. Han ”kom hem” efter det loppet okej. Han var lite sliten efter segerloppet på en hård bana, men efter det förra har han varit som ”tokig” och ser jättefin ut i träning. Klar segerchans, varnar Henrik Engblom. 

Archers Ignite (4) fick ett bra spår. Hans statistik på 1100 meter eller kortare berättar att han aldrig varit sämre än tvåa. Om banan är snabb tror jag att banrekordet ryker i det här loppet. Han är den bättre hästen av våra två och är en bättre chans än Houston Heat på pappret, säger Tobias Hellgren. 

Bandola (5) startar för första gången på två och en halv månad. 1000 meter är nog mitt i prick vad gäller distans, viktläget är bra och hon är ”vindsnabb”. Det finns frågetecken för om luften räcker, upplyser Claes Björling. 

Houston Heat (6) mår bra efter starten på Övrevoll förra veckan. Han kommer in med låg vikt, gillar distansen och banan. Han ”får kilo” av Archers Ignite, men måste ha överpace för att komma in i matchen, hälsar Tobias Hellgren. 

Miss Maybach (7) drog sämsta möjliga startspår, men kan ju även gå bakifrån. Formen är där den ska vara och det ska bli spännande att se henne över distansen. Hon kan vinna loppet, men ändå göra det fint och bli typ trea, säger Annika Sjökvist.

V4-2 Bro Park lopp 2, 1400 meter DT

Green Backspin (1) var överladdad förra gången och var med om en incident i boxarna och ströks. Formen är oförändrad. Jag tror att 1400 meter är optimalt för honom. Jag tror inte han vinner, men trea kan han vara om han får ett optimalt lopp. Han ska vara med där framme i loppet, men helst inte i spets, berättar Patricia Gordin. 

Heart Of Dreams (2) är i fortsatt fin form och tog loppet bra senast. Bra vinstchans, säger Alice Elmerskog.  

Chinese Emperor (3) testar nu i ny regi och vi måste börja någonstans. P-A (Gråberg) känner honom, både i träning och i lopp. Han är kastrerad sedan cirka sju, åtta månader och mer koncentrerad på det han ska göra. Han är ovanligt valpig och en positiv herre. Jag tycker att han har orken, men träning är en sak och lopp en annan och där vet jag inte var jag har honom för tillfället. Vi åker tisdag eftermiddag och det blir övernattning. Han har varit runt mycket och rest i tidigare regi och presterat bra då, informerar Per Strömberg. 

Stonefield Flyer (4) var duktig senast. Han är pigg och älskar att tävla. Det är därför han fortfarande håller på. Nu är det 1400 meter istället för 1200 meter, men jag tror inte att det ska vara ett hinder. I ett öppet lopp är det en outsiderchans, berättar Claes Björling. 

Fidji (5) hon har tränat på att backa in i boxarna nu och det har fungerat bra i träning. Ett mindre startfält kanske passar henne när hon ska prova något nytt? Formen är oförändrad jämfört med när hon startboxvägrade senast. Hon har gjort så tidigare och gått in gången efter. Det är ett problem som finns där. Jag tror faktiskt att hon är bättre på dirttrack och jag tror att 1400 meter är en bättre distans än 1200 meter så på pappret ser det här ut som ett bättre lopp än det hon skulle gått senast. Hon ska räknas om hon går in boxarna, varnar Nathalie Wiklund. 

Mudawy (6) gjorde det okej i första starten för mig - det var ett tufft lopp det där. Han tränar på dirttrackbanan varenda dag och ska vara lite framsatt med loppet i kroppen. Distansen passar och jag tror att han kommer passa bra tillsammans med lärlingen. Jag är försiktigt optimistisk, säger Patrick Wahl.

Dust Devil (7) var jag såklart helnöjd med senast och han står riktigt fint till med vikten - har ju fyra kilo tillgodo så att säga. Distansen passar, men jag är lite orolig för att det blir lite väl täta starter. Om han klarar att starta vecka/vecka ska det vara fin vinstchans, hälsar Patrick Wahl.

V4-3 / LD-1 Bro Park lopp 3, 1400 meter DT

Bright Light (1) fick ett svårt lopp ute i spåren senast och höll okej – in på upploppet var han med bra. Han fick ett bra startspår och får för en gångs skull kan han ”gå vid railen” och inte hänga i spåren. Han kan få ett bra lopp härifrån, antingen i ledningen eller rygg på ledaren. Rebecca (Stålhandske) sitter upp igen och hon var nöjd med att rida honom senast. Han gick ner två kilo på förra starten och jag tror inte att han gör bort sig, säger Catharina Vång. 

Sweet Sid (3) har inte startat på ett tag och det beror främst på att det inte funnits lopp. Han hanterar inte gräs och duger inte i silver och antalet bronshandicaplopp över kort distans har inte funnits sedan senast. Han har tagit det väldigt lugnt i sommar, men nu satts i gång och mår bra. Distansen är lite lång då han är allra bäst på 1200 meter, men han har vunnit över 1400 meter. Han är en outsider, berättar Nadja Bellander. 

Essere (4) gjorde ett väldigt bra lopp senast efter optimistisk ridning i front mot hårt motstånd. Hon håller väldigt bra form, kom ”ur” det förra loppet bra och 1400 meter är mitt i prick. Det är mycket vikt att bära, men det är det många som har. Hon ska räknas, varnar Ylva Brandt.  

Clapper (5) har haft dåliga startspår de senaste gångerna så jag är mycket nöjd med bricka fem den här dagen. Formen är alltså bättre än raden och den här gången testar vi med fasta blinkers. Det är några bra emot, men en outsider tycker jag nog att Clapper är, säger Patrick Wahl.

Givusasmile (6) är jättefin i träning. Innan förra starten gick han ihop med Ocean Side i ett och ett halvt varv på Bro Park och vi tänkte då att han ”stenvinner”, men i lopp fungerar det inte. Han gick ett jobb i torsdags med P-A (Gråberg) på 12-tider i ett varv och gjorde det lätt. Vi glömmer de sista två starterna över 2100 meter helt och hållet. Han står inte mer än 1600 meter. Vi har tagit blodprover och de är okej och han är frisk. Han är en nervös och stressad häst och är han i närheten av fältet och visar något alls så är vi nöjda. P-A (Gråberg) får rida så vi får en bra utvärdering på vad vi ska göra med honom. Vi har haft honom i ett år nu. Han går med tungband som vanligt, informerar Marie Twomey. 

– Stolen Tango (7) mår utmärkt. Det är mycket vikt och något för långt, men det kan gå vägen, varnar Sandra Brolin. 

undefined
Stolen Tango startar med bra segerchans. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

– Surfers Paradise (8) har haft en tendens att spotta ut bettet på bortre lång ganska länge nu, men vet man om det så är det inga problem. Distansen är egentligen för kort, även om hon varit trea på den i hennes senaste två starter. Dock långt efter vinnaren. Hon har ingen segerchans här, men däremot chans på pengar, hälsar Patricia Gordin. 

La Paloma (9) ska inte vara direkt missgynnad av dirttrack och hon står bra inne med vikten. Jag var nöjd med henne senast då hon fick ett lite för offensivt upplägg - jockeyn sa att han hade vunnit om han suttit still lite längre. La Paloma tränar bra inför detta, men kan behöva loppet. Distansen passar fint och det här blir första starten med lärlingen. Hon är en av de som kan vinna, säger Annika Sjökvist.

Sharp Eye (10) var ganska långt slagen senast, men han fick stå länge i startboxarna och lade bort en massa energi på det. Distansen är ett plus om man jämför med senast och känslan är att han ska fungera bra med lärlingen. Det är några bra emot, men helt borta ska inte min häst vara, upplyser Caroline Malmborg.

Freya Lucy (12) är i ordning och börjar komma tillbaka i form. Hon har inte gjort några fel, men har inte riktigt ”stått” distansen på mjukare banor. Hon har fått ett dåligt startspår och har en tuff uppgift, säger Kahlil De Burca. 

V4-4 / V5-1 / V3-1 / LD-2 Bro Park lopp 4, 1600 meter DT

True Detective (1) har aldrig gått i några farter på dirttrack, men av träningen att döma ska han inte ha några problem med underlaget. Han vann en järnlöpning med en längd och fick formtal 69 och det var lite väl hårt att sätta det formtalet på honom. Vi har inte så mycket val när det kommer till loppsammanhang då han saknat poäng för att komma med i bland annat Breeders´ Consolation och det är därför han haft ett uppehåll. Han har tränat fint, fick ett bra spår, men det är i kortaste laget. ”Proppen” är ändå spännande, men det är svårt att värdera, säger Julian McLaren. 

Pretty Pretty Rose (2) har förbättrat sig, men handicappern har inte varit särskilt rättvis mot henne då hon gått upp mycket i formtal utan att ha uträttat så mycket. Jag kan inte se att hon vinner på onsdag, hälsar Kahlil De Burca.  

Spenzer (3) kom bakifrån senast och det var roligt att se att han inte måste ha ledningen. Jag tror att han håller på att växa i sin stora kropp. Han har ett hyggligt spår och är väldigt startsnabb. Han ser magiskt fin ut i träning och 1600 meter har han hanterat förut, men då på gräset då han var tvåa i Jockeyklubbens 2000 Guineas Consolation. Han fungerar bra på dirttrack och man kan förmoda att det blir en god bana på onsdag. Med en lite lugnare inledning tror jag kanske att det kan gå vägen och jag är försiktig optimist, säger Catharina Vång. 

Pine River (4) fick inget fäste alls i senaste starten. Jag hoppas på lite regn, berättar Sandra Brolin. 

Wake Up (5) var urusel senast och kunde inte gå med över 2100 meter och det blir ännu svårare över 1600 meter. Jag har ingen förklaring till insatsen. Vi har tagit ett blodprov, men jag väntar på svar. Startar hon är det förstås okej. Jag kan inte tro så mycket på henne i dagsläget, hälsar Ylva Brandt. 

Tequila Mack (6) har varit nere i en svacka, men tränar nu på fint inför detta. Det är enklare emot nu och dessutom sätter vi på blinkers - Elione Chaves i sadeln är inget minus direkt. Ett fidusbud, säger Patrick Wahl.

Venezuela (7) fick ”tas upp” två gånger senast och då surnade hon till. Jag tror att hon ska gå på rulle och inte ta i för mycket. Hon har sprungit så länge lampan har lyst och lagt av. Hon är bara tre år och kommer att mogna. Jag ligger lågt med henne, berättar Patricia Gordin.  

Ithaca (8) var jag fullt nöjd med senast och att det har regnat mycket inför det här loppet är ett plus - hon bör få fäste på banan. Nu testar vi med fasta blinkers för första gången och jag tror på chans, säger Roy Arne Kvisla.

– Rocketman (10) har bra form, men har fått ett dåligt spår här. Dirttrack är ett frågetecken, hälsar Tobias Hellgren. 

Bearded Lady (9) är struken. 

V5-2 / V3-2 Bro Park lopp 5, 1600 meter DT

– Muraki (1) har gått på dirttrack och gjort det helt okej. Egentligen har jag trott att han är en gräshäst, men man kan ju alltid ha fel. Förra starten kan vi glömma. Vi tar av blinkersen nu, då det inte fungerade. I första starten gick han jättebra med blinkers men senast fattade han inte någonting. Han var inte trött i mål och var desto piggare efter loppet. Det var inte meningen att han skulle gå ut nu men det fick bli så då han inte tog ut sig för ”fem öre”. Vi har stora förhoppningar till nästa år, men han måste börja visa något i lopp, hälsar Maria Sandh. 

Big Mack (2) har gjort det bra så här långt och den här gången är han kraftigt gynnad av att tas upp i distans. Dirttrack är okej och nu testar vi med sidoludd för första gången vilket känns spännande. Jag är nöjd med hästen och tror på lite chans, säger Patrick Wahl.

– Cat´s Gambit (3) skulle egentligen debuterat på 1200 meter, men det blev inget av det loppet. Därför får hon debutera på1600 meter. Hon är mer än treåring och hon är ute för att få rutin. Hon tränar bra, hälsar Nathalie Wiklund. 

Greet Me (4) kan vinna det här om hon bara är lite lugn innan loppet, varnar Sandra Brolin. 

Archduke Ferdinand (5) kvalade trevligt och är en fin häst. Han skulle debuterat över 1200 meter, men det loppet blev inställt. Jag är bekymrad över distansen i första starten och vi får se om han står den. Han kommer att förbättra sig med det här loppet. Jag kan se att han förlorar det här. Greet Me är värst emot, hälsar Kahlil De Burca. 

Moloch Sacc (6) startar tätt, men drog inte ens en pust efter loppet senast så det ska nog gå bra. Formen är som den ska och starten i SM är bara att glömma - han blev störd den där dagen. Dirttrack är inget minus och att det är upp i distans ser jag enkom som en stor fördel. Det är några bra emot, men jag gillar min häst och kan se honom vara långt framme, säger Annika Sjökvist.

Bearwinner (7) blev det trångt för kort efter start senast och den insatsen är bara att glömma - han kan långt mer än så. Det är en trevlig typ som ska passa på distansen och att det som nu är dirttrack är inget minus. Jag hoppas på en bra placering, berättar Roy Arne Kvisla.

V5-3 / V3-3 Bro Park lopp 6, 1400 meter DT

Nangijalah (1) fattade inte riktigt att hon skulle springa i kvalet på en blöt bana. Hon gick omkull i träning efter kvalet och behövde sys med åtta stygn, men hon ser bra ut nu. Det är svårvärderat här eftersom vi inte vet om hon förstår vad hon ska göra. Det är dessutom många hästar i loppet också, säger Liane Vannerstedt. 

No Risk No Reward (3) gör inte några fel och även om han är väldigt orutinerad så gör han alla rätt. Han har bra löpskalle och Josephine (Ingvarsson) har valt att rida sin ”favorit”. Hon känner mina hästar som hon rider i träning. Han möter bättre hästar nu, men har kapacitet. Jag hoppas att han är bland de tre. Han är den med bäst chans från mitt stall, berättar Charlotte Goss.  

undefined
No Risk No Reward har visat fin uppfattning hittills. Här vid seger med Josephine Ingvarsson. Repris nu? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

– Roslyn (5) hoppas jag att formen håller i sig för sedan förra starten. Det har varit lite småproblem med bägge mina i loppet sedan förra starten och det var ett tag sedan de startade nu. Det är Roslyns bästa distans. Hon vann överraskande senast och slog då Muna May utan att ha känts bra i träning innan, så hon tände till i loppet vilket man ska ha med sig. Svårbedömt och jag har svårt att rangordna mina två. Värst emot är No Risk No Reward, säger Maria Hagman-Eriksson.  

Elementary Neutron (6) är en ingen dålig häst, men en stor bebis som inte riktigt vet vad han gör. Det finns kapacitet i honom också bara han kan få ut det på rätt sätt. Sist var han ganska jobbig i ledvolten på Bro Park, men fungerade bra på Jägersro starten efter, berättar Charlotte Goss.  

Goldbert Z (8) mår bra för dagen och det känns som att formen är okej. De två senaste loppen har han inte riktigt tagit i. Distansen går han bra på. Han var tvåa för cirka ett år sedan över distans och underlag på Bro Park så han har inga problem med underlaget. Det är svårt att värdera segerchansen, men han var slagen av Muna May och Roslyn senast. Om han kommer fint till i loppet så hoppas vi att han bjuder till lite mer än i de senaste två starterna, säger Liane Vannerstedt. 

Wellington (9) står dåligt till här, men det känns som att han börjar komma tillbaka i form igen. Martin (Rodriguez) får rida då han känner Wellington. Han har ingen segerchans här, informerar Charlotte Goss. 

– Muna May (10) hoppas jag att formen håller i sig för sedan förra starten. Det har varit lite småproblem med bägge mina i loppet sedan förra starten och det var ett tag sedan de startade nu. Svårbedömt och jag har svårt att rangordna mina två. Värst emot är No Risk No Reward, säger Maria Hagman-Eriksson.  

V5-4 Bro Park lopp 7, 1400 meter gräs

Constanzia (1) är startsnabb, men hon måste inte ha spetsen. Vi får se om hon står hem. Hon har en hög grundfart och kommer ”hoppa av” och gå upp däruppe. Det är första gången ut på 1400 meter på ett tag. Hon har fått en liten paus. Banan kommer nog att bli åt det mjuka hållet, det är då en fördel med låg vikt. Hon tål inte hårda banor. Hon kan mera än 75 i formtal, men 1400 meter är frågetecknet. Hon har fått ett ”jobb” till eftersom loppet ställdes in på Göteborg Galopp och dessutom fyra dagar till på sig. Hon får ”färskt” gräs att springa på då det är det första gräsloppet för dagen, säger Henrik Engblom. 

– Drogheda (2) har varit ifrån på grund av en hovbensfraktur och det är första starten på över ett år. Hon känns taggad för dagen och har tränat jättebra. Jag kan inte klaga på något mer än att hon varit borta länge. I träning finns inget som säger att hon är en annan häst än tidigare och kan hon springa på sin gamla form så… Jag hade kanske hoppats på ett spår längre ut men det är okej. Hon är inte jättestor och jag tror att hon ska fungera ganska bra även om det skulle vara svårare banförhållanden. Jag håller båda mina hästar väldigt högt. Jag tror att Isla Bonita är bättre på gräs, hälsar Ellinor Rasmusson.

Lushes Lashes (5) är bara gynnad av att loppet flyttats till Bro Park - slipper ju resan nu. Formen är där den ska vara och distansen passar fint. Det är ett tufft sto som alltid gör sitt bästa och jag måste tro på lite chans, säger Roy Arne Kvisla.

Isla Bonita (6) tycker jag det är svårt att veta om hon motsvarar formtal 81. Hon stod inne med fyra kilo av senast då hon vunnit båda kvalen. Jag vet bara att hon inte ger sig i första taget även om motståndet känns oövervinnligt. Spår sex är bättre än spår två. I grund och botten tror jag att Drogheda är den bättre hästen, men nu kommer Isla Bonita med lopp i kroppen så jag har svårt att värdera dem. Jag håller båda mina hästar väldigt högt, men jag tror att Isla Bonita är bättre på gräs, hälsar Ellinor Rasmusson.  

For The Roses (7) tror jag att det är för kort distans för. Det finns inte så många gräslopp kvar. Det är liten fördel om banan är tung. Hon kommer att ha svårt att springa med dem här, säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. 

Baby I´m Burnin (8) var jag otroligt nöjd med senast. Hon möter bra hästar, men det är en handicap och de ska mötas på samma villkor. Hon har fyra kilos övervikt, men vi får ”ta våra strider” då det inte finns så mycket andra lopp. Hon har bra form och vi får se hur långt det räcker, säger Julian McLaren. 

I Rely (10) är ute på rätt distans. Det är bra om det blir mjukt för henne. Det är en tuff handicap. Spåret spelar så inte så stor roll. Hon är ”en av femton”, informerar Jessica Long.  

Fast And Free (11) mår toppen och det är perfekt distans, men såklart tuffare emot nu, säger Sandra Brolin. 

Silent Night (14) är på väg åt rätt håll formmässigt och hon ser fin ut i träningen inför detta. Tung bana på Bro Park är inget plus, men hästen mår som hon ska och är ju inte chanslös på något sätt, säger Patrick Wahl.

Rapidash (15) har varit en stor besvikelse i år. Det här är ett väldigt tufft lopp och hon har fått ett dåligt spår. Vi får se hur det går, hälsar Kahlil De Burca. 

Buckybabe (9) och Pearly Ghost (13) är strukna. 

V5-5 Bro Park lopp 8, 3000 meter gräs

Suspicious Boy (2) har visat sig snäppet vassare på dirttrack, men bör göra sig själv rättvisa över 3000 meter, hälsar Nina Lindberg Lensvik. 

Mirach (4) står definitivt distansen och en bana åt det tyngre hållet är bara en fördel. Han gör vad han ska, men motståndet är hårt, säger Patrick Wahl.

Fox Eye (7) spänner bågen högt och hoppas på en placeringspeng. Jag kan inte rangordna mina, berättar Jessica Long.

Pusjkin (9) är en bra häst som har väldigt bra chans här. Han har varit och tränat på gräset på Göteborg Galopp för lite mer än två veckor sedan så han har fått känna på underlaget. Mina två är jämna hästar och jag vill inte rangordna dem, men jag är väldigt optimistisk, hälsar Francisco Castro.  

Go On Carlras (10) trivs och är ”superbekväm med sig själv”. Det är första gången hon provar att resa, men kan hon tackla det så tror jag inte att distansen eller en mjuk bana ska vara några problem. Hon har varit i form länge så det här blir nog hennes sista start för i år, upplyser Rikke Rohbach Bonde. 

Impact Of Bloom (11) har lite uppåtform, trivs på gräset och det får gärna vara tungt. Det är dock ett tufft lopp så jag hoppas på lite pengar i första hand, säger Patrick Wahl.

Sam (13) är allt bra med. Det är en fråga om vem som ”står hem” och klarar förhållandena bäst. Han tog förra starten på bästa sätt och ser jättefin ut för dagen. Jag kan inte rangordna mina, informerar Jessica Long. 

Laguna Seca (14) är en bra häst som har väldigt bra chans här. Han har varit och tränat på gräset på Göteborg Galopp för lite mer än två veckor sedan så han har fått känna på underlaget. Då hade han tappat en baksko och kunde inte gå snabbare. Mina två är jämna hästar och jag vill inte rangordna dem, men jag är väldigt optimistisk, säger Francisco Castro.  

Oaktree (5) är struken. 

Bro Park lopp 9, 2100 meter DT

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat loppet.

7 Label Black – 4 Ittmaam – 6 Enkrona Outs: 2 Hopespringseternal