Nyheter

Tränare Torbjörn Nobel om vår givna spik i V64-omgången

Publicerad
Torbjörn Nobel har bara en häst på träningslistan - Philaiango, vår spik på Jägersros V64-tävlingar nu på söndag. Vi tog ett snack med tränaren som låter väldigt uppåt på femåringen efter Philomatheia.
– Jag är sällan så där överoptimistisk, men den här gången måste jag säga att det är god segerchans, kommenterar Torbjörn Nobel.
Philiango_948
Philiango vinner på Jägersro i december - samma visa nu? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Sällan eller aldrig har vi varit så övertygade om att en häst ska vinna på V64:an som vi är den här gången. Det känns faktiskt direkt långsökt att Philiango ska torska V64-3 trots högt viktläge. Att tränare Torbjörn Nobel låter uppåt gör ju inte saken sämre precis…

Hur verkar det med Philiango inför loppet?

Philiango är nyskodd och pigg och glad inför den här starten - han mår bra. Jag tränar honom på stranden strax utanför Ängelholm, det passar hans humör fint. Alternativet är ju att köra in till Jägersro, men det är ju 1.5 timme enkel väg så det här är ett upplägg båda jag och hästen gillar. Distansen är den rätta och ryttarinnan känner honom väl - vikten är hög, men det har han klarat tidigare. Philiango är startsnabb, men jag vill inte att man bränner av honom allt från början. Jag är sällan så där överoptimistisk, men den här gången måste jag säga att det är god segerchans, säger Torbjörn Nobel.