Nyheter

Tränare Niels Petersen inför V64 Övrevoll

Publicerad
Det är V64 på Övrevoll i Norge på söndag och som vanligt har Niels Petersen en hel del startande och det döljer sig säkert en eller två vinnare bland dem.
Ramone_885
Ramone ska ha en bra vinstchans på söndag Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Galopptips ringde upp Niels Petersen och hörde om hästarnas chanser inför söndagen.

-Face Of Energima (V64-1) är en riktigt fin tvååring. Det stämde inte helt senast. Man ska också tänka på att han hade två kilo mer på grund av att han vunnit lopp. Nu står han bättre till viktmässigt och han är inte långt ifrån det när det avgörs varnar Niels Petersen.

-Arigato (V64-2) har varit en besvikelse i år och inte levt upp till våra förväntningar. Han kan bättre än visat, nu testar vi med flexibla blinkers och ser vilken effekt det kan få.

-Ramone (V64-2) måste vara en riktigt bra chans. Han var väldigt bra senast på Övrevoll som tvåa bakom Backcountry. Han har varit ute på för lång distans tidigare i år. Nu är det rätt förutsättningar och jag räknar med en bra möjlighet.

-The Kid (V64-5) gjorde en kanoninsats på norska derbydagen som tvåa. Nu är han tillbaka på Övrevoll och det är ingen Freestyler i fältet. Han ser väldigt fin ut i träningen. 

-Swan Black (V64-5) gör alltid bra insatser på Övrevoll. I senaste starten på Bro blev det lite fel. Det är ett bra lopp, men jag räknar med att hon ska ha en bra chans. 

-Cockney Cracker (V64-5) var bra senast som trea. Nu sätter jag upp en duktig amatör med två kilo av. Han har hög grundkapacitet konstaterar Niels Petersen

-Wishformore (V64-6) tog vi en chans med i Danskt derby som inte gick hem. Han känns fin och är faktiskt obesegrad på Övrevolls gräs.

utanför V64 så har Niels Petersen ytterligare några startande. 

-C'est La Vie (lopp 8)var positiv efter lång paus i sin senaste start. Det är ett öppet lopp, men jag är väldigt nöjd med C'est La Vie och tror att vi är med och slåss om det.

-Izakaya (lopp 9) var bra på norska derbydagen, men jag var besviken på honom senast. han har annars bra form och är en av många.

-Somerville (lopp 10) är titelförsvarare. Allt ser bra ut med honom inför loppet. Det är en gammal räv som är "knallgo", han vill inte ha för tung bana.