Nyheter

Traditionsfylld championhyllning på Jägersro

Publicerad
"Juniors" nionde raka titel, Lensviks sista som amatör och hur såg det ut när Chaves började rida. Championhyllningen gav en hel del intressanta svar.
78917145_2551407131781618_4081587196111355904_
Champions: Nina Lensvik, Cornelia Hartsmar, Ricardo Ramallo (Helsingline), Dina Danekilde (Elione Chaves), Lennart Reuterskiöld Jr och Jessica Wadst. Foto: Niclas Cronberg

Julbord och en hyllning av säsongens champions, det har blivit en traditionsfylld avslutning av säsongen för Jägersro Galopp. Och tränarchampion Lennart Reuterskiöld Jr har mer eller mindre prenumererat på championtiteln.

Han har nio raka titlar, men riktigt hur många det blivit totalt har han inte ens koll på själv.

– Nej, jag har nog inte riktigt koll, sa han med ett garv.

”Junior” blev inte bara champion på banan, han blev även bäst i Sverige.

– Inför Kriteriedagen låg jag 500 000 efter Patrick Wahl, men den dagen drog stallet in 1,1 miljoner och plötsligt var vi 600 000 före. Den dagen och mina fina tvååringar är väl årets höjdpunkter.

För det var annars en rätt besviken ”champ”:

– Vi hade för många andraplatser, segerprocenten sjönk flera hack och jag hade ett katastrofalt resultat utanför Jägersro. Så jag är långt ifrån nöjd.

Men framtiden ser ljus ut, det vimlar av unga talanger i stallet.

– Sen är det för tidigt att säga om någon kan bli en stjärna. De riktigt stora stjärnorna kommer med 5-6 års mellanrum, men chansen att de ska komma till samma stall…?

Jockeychampion blev Elione Chaves – fem femte gången. Eftersom Chaves rest till Dubai klev Dina Danekilde fram och tog emot priset.

– Vad ska jag säga. Första gången jag såg honom rida tyckte jag inte att det såg bra ut. Nu kan han det mesta och brukar övertyga hästarna om att det är han som bestämmer.

Cornelia Hartsmar hyllades som lärlingschampion och lovade att hon skulle sikta på att bli bäst i Sverige nästa år.

Jessica Wadst blev bästa amatörryttare för andra året i rad medan Nina Lensvik blev bäst bland amatörtränarna – för första och sista gången.

– Jag har gått proffstränarkursen nu och kommer att ta ut min proffslicens vid årsskiftet.

Vidare noterar vi att Helsingline (Ricardo Ramallo tränare) blev segerrikaste häst och Lone Kaj–Nielsen vinstrikaste hästägare.