Nyheter

Toppväder och wi-fi för spelarna utlovas på Gärdet

Publicerad
Det kan bli publikrekord i år på ATG Nationaldagsgaloppen.

- Jag har kollat upp vädret. Det kommer att bli optimalt publikväder under torsdagen, säger projektledaren Linda Persson förhoppningsfullt.
1ND
ATG Nationaldagsgaloppen har blivit en riktig publikfest. Publikrekord i år? Foto: Stefan Olsson

Linda Persson jobbar med den årliga galoppfesten på Gärdet, för sjunde året i rad, hon har varit med i arrangörs-staben varje gång.

I år är hon projektansvarig för helheten.

- Förra året har det officiella publikrekordet. Kungliga Djurgårdens Förvaltning uppskattade att det under hela dagen kom drygt 50 000 personer då, inkluderat de som bara ”kom förbi en sväng”, berättar Linda.

Snittet har annars varit cirka 40 000 personer per år, enligt markägaren Kungliga Djurgårdens Förvaltning.

På torsdag hoppas Linda på den bästa publiksiffran någonsin.

- Vi kommer att ha vädret med oss. Prognosen säger en skvätt regn på tisdag, sedan 20 grader på onsdag och 24 grader på Nationaldagen! Det kommer inte att blåsa så mycket, vilket är väldigt bra eftersom Gärdet är rätt öppen terräng.

Det är ”pålitliga krafter” i staben som jobbar med årets publikfest, exempelvis personal från företaget Blixten & Co, där Linda jobbar till vardags.

- Och Peter Gudmundson, som kan evenemanget väl, ansvarar för infrastrukturen. Men även om vi inte kan nämna alla personer som ställer upp, vill jag berätta att 56 volontärer jobbar med den här dagen. Utan dem hade det inte fungerat.  

Per Skoglund är åter konferencier, och det blir givetvis de återkommande populära inslagen ”Hattparaden” (med Ann Wilson, Anders Bagge och Daniel Paris som domare) och ”Match Your Dog”.

Och som Galopptips.se berättat tidigare, kommer  stjärnskotten Shirin och Renaida att uppträda på scen.

Dagen direktsänds i TV4:s ”Lunchgaloppen Direkt”, mellan klockan 12.30 och 15.00.

- Och för att underlätta för spelarna på plats så bjuder vår partner ATG på gratis wi-fi på hela området.

V4:an avslutas med en arabhästlöpning, där ”6 juni-favoriten” Macallan, ska försöka ta tredje raka Gärdet-segern.

- Eftersom arablöpningarna sponsras av Shejk Mansour i Abu Dhabi, så direktsänder Abu Dhabi Sports  TV i två timmar från Gärdet. Representanterna från Abu Dhabi är oerhört imponerade av evenmanget, berättar Linda.