Nyheter

Toppinsats av Silent Night i Dubai

Publicerad
Patrick Wahl-tränade Silent Night visade mycket hög kapacitet och ett långt högre tal än hon någonsin gjort då hon inkom som fyra i Gr2-loppet Cape Verdi - slagen med endast fyra längder av det mäktiga Godolphin-stallets Dark Angel-dotter Althiqa.
– Klart att jag är stolt över Silent Night, hon är en riktig kämpe kommenterade Patrick Wahl strax efter målgång.
wl5jvvg3sigzq8rz3ll
Arkivbild på Silent Night Foto: Cedric Lane

Loppet reds i ett hårt och jämnt tempo med storfavoriten Summer Romance (e. Kingman) i spets och andrahandsfavoriten Stunning Beauty (e. Shamardal) harvandes utvändigt. Silent Night (e. Night Of Thunder) fick en perfekt resa av jockeyn Elione Chaves i rygg på ledaren och såg väldigt fin ut i den positionen hela vägen. I mitten på upploppet hade Summer Romance gjort sitt och fick direkt se vinnaren, stallkamraten Althiqa (e. Dark Angel), bara sprinta i väg till klar vinst utvändigt. Silent Night höll farten storstilat och det var inte långt upp till tredjeplacerade Dubai Love (e. Night Of Thunder).

– Silent Night fick en perfekt resa av Elione Chaves och han fick henne dessutom att slappna av rätt tidigt i loppet. Jag hade en god känsla hela vägen och det är klart att jag är helnöjd med henne - samtidigt är det ju lite surt att hon inte var trea med avelsvärdet i perspektiv, kommenterade Patrick Wahl och fortsatte.

– Chaves sa att hon var trött 100 meter hemifrån, men att hon tog fatt igen och verkligen ville kämpa på. Det här lovar gott inför framtiden.

Hon lär ju höjas tre, fyra kilo på den här insatsen så nu är det väl bara att skippa alternativet med handicaprace?

– Tja, låt oss fundera på den saken ett tag... Nu känns det ju dock avsevärt lättare att gå för, motivera, en start i Gr2-loppet Balanchine om ett par veckor, berättar Patrick Wahl.

Distansen är 200 meter längre då. Kommentar?

– Det tror jag bara ska vara en fördel för Silent Night, i vart fall som det såg ut idag, avslutar Patrick Wahl.

Silent Night erhöll 8 150 USD för sin fjärdeplats i loppet.