Nyheter

Toppchanser för Team Wido Neuroth!

Publicerad
Demontränare Wido Neuroth har slitit med halsinfektioner och en massa annat "skit" i stallet under året, men den senaste tiden har det släppt till ordentligt. På Bro Parks storloppsdag med SM-loppen i fokus ser det ut att kunna bli en eller ett par segrar, men kanske den allra bästasegerchansen finns att hitta i Amacitalöpning för de tvååriga stona?
– Mystery Night är en speciell häst, säger Wido Neuroth.
ecof5icoqqw3pjqw37v
Det brukar gå bra på SM-dagen för Wido... Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Utanför V64-spelet startar du två hästar. Fjolårets svenske ST Leger-vinnare Seneschal i SM - Classic (lopp 1) och sedan det treåriga stoet Miss Haven i 7 Furlong Challenge (Lopp 8). En kommentar om dessa tack?

Seneschal är allt bra med av träningen att döma och han fortsätter att utvecklas. Han trivs på Bro Parks gräsbana som jag hoppas blir åt det mjukare hållet - det vore en fördel för min häst. Seneschal måste dock höja sig minst fem kilo för att vinna och det blir inte lätt, kommenterar Wido Neuroth.

Miss Haven gjorde det bra som knappt slagen i Göteborg senast och hon ser fin ut i träningen därefter. Hon gick okej, men inte mer i Dianalöpning på lite mjukare bana i juni. Jag tror dock att det ska fungera bättre nu. Det är några bra med i loppet, men Miss Haven kan mycket väl vinna det här, informerar Wido Neuroth.

Nu till hästarna på V64-spelet där du förmodligen får leva med favoritskapet med två eller rent av samtliga individer. I SM för sprinters (V64-1) plockar du ut Everest Voice som imponerat på oss. Hur är läget med honom inför söndagens drabbning?

Everest Voice är i gott slag inför detta och han gör alltid sitt bästa i loppen. Distansen är den rätta och han vann ju på lite mjukare underlag på banan för tre starter sedan. Startspåret passar och jag måste vara optimist, berättar Wido Neuroth.

I Amacitalöpning (V64-4) gör Mystery Night (kostade 1.6 miljoner, e. Night Of Thunder) livets andra start och vi rankar henne etta. Är vi rätt på det?

Mystery Night är en speciell häst som jag har stor tro på. Hon var riktigt bra vid sin debutseger och har gått framåt med loppet i kroppen. Resa och övernattning ska nog gå bra och jag känner mig säker på att hon ska fungera väl på Bro Parks mer flata bana. Mystery Night har inte varit ute på ett underlag åt det mjukare hållet och det är ett litet frågetecken - att det skulle vara ett stort minus har jag dock svårt att tro. Bra segerchans, säger Wido Neuroth.

Och sen är det dags för trevligt härstammade Nordic i V64-epilogen. Säg något är du snäll…?

Nordic startar vecka/vecka, men det är inget bekymmer som jag ser på saken. Jag tror att hästen är gynnad av Bro Parks banprofil och ett eventuellt mjukare underlag lär bara vara en fördel - i alla fall om man ser till härstamningen. Nordic ska kunna mer än sitt formtal och jag tror på bra vinstchans, men samtidigt är det ju tufft i de här handicapperna med många hästar, avslutar Wido Neuroth.