Nyheter

Too Darn Hot pensioneras

Publicerad
Den engelske Grupp 1-stjärnan Too Darn Hot har skadats – och går nu till avel.

Så sent som i onsdags vann Too Darn Hot Sussex Stakes på Glorious Goodwood, hans tredje Grupp 1-seger i den korta karriären.
RP_ID0034954
Andrew Lloyd Webbers treåring Too Darn Hot tillsammans med ständige följeslagaren Frankie Dettori. Foto: Racing Post

Too Darn Hot (e. Dubawi) vann samtliga fyra starter som tvååring, och jämförelser gjordes med undantags-hästar som Frankel (e. Galileo).

Treåringen, som tränades av John Gosden och som ägs av Lord Andrew Lloyd Webber, vann sex av sina nio starter. Vilket gav drygt 1,3 miljoner pund i prispengar. 

Han reds av Frankie Dettori i samtliga starter.

I januari hade Too Darn Hot en ”official rating” på 126, samma som Frankel och Dream Ahead  (e. Diktat) hade på sin tid som juveniles (årsskiftet 2010-2011).

Too Darn Hot kommer bland annat att minnas för sin fenomenala seger i Dewhurst Stakes i Newmarket i oktober i fjol, då han utklassade topphästar som Advertise (e. Showcasing) och Anthony van Dyck (e. Galileo) med nästan tre längder.

I Sussex Stakes förra veckan, besegrade han den lovordade Circus Maximus (e. Galileo).

I samband med det loppet drabbades han av en fraktur i ett bakben ("hairline fracture/cannon bone"). Frakturen är inte livshotande, men Too Darn Hot kommer nu definitivt att gå till avel.

Planen var att starta Too Darn Hot i Breeders’ Cup Mile i höst, men nu blir det istället Dalham Hall Stud i Newmarket som avelshingst under säsongen 2020, till att börja med.