Nyheter

Too Darn Hot för bra i Sussex Stakes (Gr.1)

Publicerad
En av Glorious Goodwoods stora höjdpunkter är Sussex Stakes (Gr.1) med en miljon pund i prissumma. Sommaren har dominerats av Frankie Dettori och John Gosden och duon fick här en ny storloppsseger.
RP_TooDarnHot_YPFDeXA_YVoN3x
Too Darn Hot är tillbaka som kulletta, åtminstone över 1600 meter Foto: E Whitaker / Racing Post

Too Darn Hot (e.Dubawi) har det skrivits spaltmeter om. Han var kullens kung som tvååring, men var en besvikelse i början av treårssäsongen. Nu har John Gosden hittat rätt med Lord Lloyd Webers ståtliga egenuppfödning och segern i Sussex Stakes (Gr.1) över engelska milen togs med mersmak.

Det var Phoenix of Spain (e.Lope de Vega) som fick en smakstart och enkelt tog ledningen. Ryan Moore red till lite med andrahandsfavoriten Cirkus Maximus (e.Galileo) so snart befann sig som tvåa i draget bakom ledaren. Med som trea låg Too Darn Hot och väntade, men in på rakan med strax under halva distansen kvar såg Too Darn Hot absolut inte bäst ut. Det gjorde Cirkus Maximus som bara väntade på rätt tillfälle att svälja ledaren och när Ryan Moore bad om det exploderade ekipaget till ledningen. Då hade Too Darn Hot ännu inte fritt spelrum men 50 meter senare var det öppen gata och man accelererade lätt ifrån till seger med en längd utan att vara utriden. Dettori fick skäll häromdagen för ett för tidigt firande, men idag kunde han kosta på sig att klappa Too Darn Hot samtidigt som han gled förbi Cirkus Maximus.