Nyheter

Tokbra info från formtränare Elmerskog

Publicerad
Alice Elmerskog har fått en mycket bra start på säsongen med fyra segrar på tretton försök - dessutom har det blivit tre andraplatser och ett tredjepris "där bakom"... Mycket starka papper såklart och statistiken kan faktiskt förbättras ytterligare då Bro Park arrangerar tävlingar i morgon onsdag.
Clinton_Jr_150
Alice Elmerskog har bra snurr på materialet. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Aretha (V4-2) svarade för en mersmakande årsdebut i förra veckan som två. Full pott nu?

Aretha var jättebra senast och det här loppet ser enklare ut. Det är en rätt så liten häst som dessutom gynnas av den lägre vikten den här gången. Jag tror på toppchans, det enda som oroar en smula är att det nu blir vecka/vecka start för henne, säger Alice Elmerskog.

Blue Whistle i samma lopp då? Hon har inte gjort en människa glad så här långt.

Blue Whistle är en mycket nervös häst med massor av fart. Hon jobbar faktiskt utvändigt om Clinton Jr och Milton “i hand” och jag har stor tro på henne när polletten trillar när och det vankas gräs framöver. Hur det ska gå den här gången är svårt att säga, men fart finns definitivt så det räcker och blir över, varnar Alice Elmerskog.

Visiteur Du Pom (V4-3) var grym att skåda vid segern senast. Har har tagit loppet bra?

Visiteur Du Pom tog segerloppet bra, så är det. Nu är det 200 meter längre distans, men min häst gick i mål med spänst i benen och det fanns krafter kvar - hoppas han står distansen således. Visiteur Du Pom höjdes tre kilo på segern och det tycker jag var i överkant, men visst, jag tycker han i vart fall ska ses som en outsider, säger Alice Elmerskog.

Och vad säger du om Whistle High i lopp 7 - (V5-4)?

Whiste High fastnade bakom hästar senast och Elione Chaves menade att hon säkert kunnat vinna loppet utan den incidenten. Det är en lättriden häst så en ny jockey i sadeln är inget som oroar. Formen är väldigt fin och jag tror på bra segerchans, avslutar Alice Elmerskog.