Nyheter

Tobias Hellgren ser fram emot hemmapremiären

Publicerad
Under förra årets premiärdag på Göteborg Galopp fick hemmatränaren, med tränings- och bostadsort Skara, se två av sina hästar slagna med en längd i två lopp. En av dem startar på söndag och han heter Double UX. Utöver honom kommer sex hästar till ut!
vgypahg00xzwjvuvc6s
Tobias Hellgren leder sin Double UX till vinnarcirkeln efter segern på hemmabanan den 13 augusti förra året. I sadeln Anna Pilroth. På söndag är de i elden igen, alla tre. Foto: Stefan Uppström/Svensk Galopp

Det är ju något speciellt när det är premiärdag och han och sambon, tillika jockeyn Anna Pilroth, är laddade för att plocka årets första stallseger. 

– Det känns bra att det nu är premiär på hemmabanan – det är alltid lite av ett startskott på säsongen för oss. Efter första tävlingsdagen i Göteborg så brukar det rulla på rätt fint med roliga tävlingsdagar, exempelvis 17:e maj på Övrevoll, berättade Tobias Hellgren för Svensk Galopp

Stallets tävlingsdag börjar i det fjärde loppet

De tre inledande loppen går utan en häst från Stall Hellgren, men sedan rullar det på till och med det åttonde loppet.

11 Farhh Out (V64-3/V4-1) startade i årsdebuten på Klampenborg och det var första gången utanför Bro Park och det var en för mjuk bana. Sedan petade jag ut henne på Övrevoll över 1100 meter då jag tyckte att loppet såg överkomligt ut – det är bara att konstatera att det gick för fört för henne. Jag är inte så deppad över prestationerna hittills. Nu är det ett par sidoludd på och jag tror att Göteborgs banprofil kommer passa henne bra – jag förväntar mig en bra prestation, men hur långt det räcker är svårt att säga? inleder Tobias Hellgren. 

7 Appel Ride (V64-4/V4-2) ska det bli väldigt kul att se. Han känns fin och tränar bra. Jag tror att gräs och 2200 meter är en bra kombination. Jag tror också att banprofilen passar väldigt bra. Han ska ses med en god chans. Jag är inte orolig för vikten.

1 Fourth Commandment (V64-5/V4-3/LD-1) var en väldigt stor besvikelse senast, men jag tror att vi kan skylla det på banan och upplägget. Han har tränat ohyggligt bra inför den här starten nu. Är det så här att han hanterar underlag och distans som vi tror att han kommer göra så kommer han vara väldigt segerfarlig. Det var ett väldigt svårt val för Anna (Pilroth) att rida Double UX – vi gick lite på beprövad form. Det skulle inte förvåna mig om han hittar en lucka med tvåhundra kvar och springer fort “så in i helvete”, men han var ju väldigt mycket under förväntan i årsdebuten. Risken finns att han visar allt han kan i träning, snarare än i lopp,  men visar han samma sak i träning så ser han väldigt giftig ut nu. Han har tagit markanta steg framåt under veckan. Det är svårt att säga vem som är först av våra? Spåret tror jag är perfekt för att kunna ”smuggla med honom" och se vad som finns kvar på upploppet. 

12 Double UX (V64-5/V4-3/LD-1) känns väldigt bra och tränar trevligt. Det känns som om vi har honom längre framme det här året jämfört med förra året och han ser också bättre ut i år. Han har visat att han gillar förutsättningarna. Vi har inget att klaga på och han ska ses med vinstchans, tycker jag. 

1 Fast Forward (V64-6/V4-4/LD-2/V3-1) har ännu inte visat så mycket i träning, men har tränat mycket och om det piggar upp med lite gräs och får ett bra lopp. Han är i fysiskt skick att kunna göra något. Spåret är ingen fördel. 

7 Fort Dodge (V64-6/V4-4/LD-2/V3-1) känns det som att han är tillbaka där han slutade tvåårssäsongen då han var bra. Under treårssäsongen hade han mycket problem. Jag var optimistisk med honom många gånger i fjol, men så som han ser ut hemma i träning så det det definitivt ut som att han ska hantera sitt handicaptal.

undefined

Fort Dodge och Anna Pilroth vid sin andra seger som tvååring på Bro Park. Treårssäsongen var segerlös, men kanske är det dags nu?. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

- 5 Open Sky (lopp 8, V3-2) var jag väldigt nöjd med i debuten. Han blev sparkad på väg till start av den som vann – det var inget som märktes då,, men dagen efter hade han en lårkaka. Han hamnade lite dåligt till på det, men avslutade riktigt bra. Han har tagit loppet väldigt bra. Vår är ganska sent utvecklad – han fyller år 20 maj. Det är kanske inte helt optimalt att möta äldre så här års – jag hade hoppats att han skulle vara etta eller tvåa på Klampenborg så han kunde gå i Dansk 2000 Guineas direkt. Både Maremma och Wakaba (nu struken, reds. anm.) är bra motståndare. Det är ett ganska bra maidenlopp på pappret, får man säga, men det är brist på formlinjer så det är svårvärderat. 

Angående stallets stora stjärna, 2022 års vinnare av Oslo Cup (L) – Quebello, så är det snart dags för årsdebut. 

–Quebello är det väldigt bra med för dagen. Det är “SOC”* som gäller den 25 maj, avslutar Tobias Hellgren. 

* Scandinavian Open Championship (Gr.3) rids på Klampenborg över distansen 2400 meter på gräset. Förra året slutade han och Anna Pilroth sexa, endast fyra längder slagen av Go On Carlras under Nicolaj Stott.