Nyheter

Tobias Hellgren om vår tipsetta på V4:a samt V5-spik på Bro Park

Publicerad
Fiema Hellgren/Pilroth har två hästar till start i morgon på Bro Park och oddsen på en stalldubbel för paret, baserat i Mellerud, taxeras i nuläget bara till ungefär 4.50 gånger pengarna.
– Vi har fått ordning på vår träningsbana hemma och hästarna ser verkligen välmående ut för dagen, kommentar Tobias Hellgren.
Sea_Moonster_tva
Mer troligt att Sea Moonster vinner än att man hittar sjöodjur i Loch Ness? Foto: Wolfram Meyer - Galopptips.se

Vi börjar med Lilleman (V4-4, V5-3) som vann på bra sätt senast. Täta starter? Oroande?

Lilleman ser så pass fin ut i kroppen och verkar på topphumör så vecka/vecka start oroar icke. Han står ju kvar med gamla vikten så bättre kan det ju inte se ut - var ju oriden i mål senast dessutom. Nu är det kort distans, men det oroar inte heller. Han ser ut som en en sprinter i kroppen och har ju härstamning för sträckan också. Startspåret är bra, men det finns startsnabba konkurrenter innanför så jag skulle helst se Lilleman ligga med i draget som tvåa, trea. Vi anmälde honom i ett stort sprinterlopp i Norge den 17 maj och ska han ha där att göra bör han vinna det här loppet. Det ser ut som en toppchans, säger Tobias Hellgren.

Kan det vara dags för trevligt härstammade Sea Moonster att avlägga sitt maiden i V5-avslutningen? Vi spikar i vart fall!

Sea Moonster har utvecklats fint över vintern - har kunnat träna ordentligt på vår omlagda bana här hemma och ser kanonfin ut i kroppen. Distansen är en fördel för min häst och motståndet verkar inte vara det värsta. Det här loppet borde han vinna ganska lätt avslutar Tobias Hellgren.